En Son İzlediğiniz Film? 🎞

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan şirin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kaç kere izledim hatırlamıyorum ama yine ve yine Aşk Tarifi:)

No Reservations Poster.jpg

Filmle ilgili yorumum için tıklayın.

Bir çılgınlık yapayım dedim, gece yarısı 'Before' üçlemesini izledim. İlk filmin yerini sonra çıkan iki filmde tutamamış.

gty_before_sunrise_kb_130517_wblog.jpg

Hani "ilk görüşte aşk var mıdır?" diye sorarız ya, işte o cevabı veren bir film. Birbirine ilk görüşte aşık olan ama bunu söyleyemeyen çifti anlattılar. Diyaloglarla kurulu ve renkli bir şekilde geçen filmdi. Jesse ile Celine, sanki yıllardır tanışıyormuş gibi bir çiftti. Ethan Hawke ve Julie Delpy çok uyumluydu. Julie Delpy, gençliğiyle hem güzeldi, hem de tatlıydı. Tam bir gençlik filmiydi diyebilirim,

8/10

2004_before_sunset_007.jpg

Bu film baştan sona "ha bitti, ha bitecek" dedirtti, ki süresi de çok kısaydı. Daha çok diyaloglar üzerine kuruluydu ve öyle geçip gidiyordu. Jesse ile Celine'nin Tekrar bir araya gelmede iyiydi. Son sahnesiyle zaten filmin devam edeceğini gösteriyordu. O son sahnesinden sonra neler olduğu, yeni filmde gösterildi zaten.

7/10

movies-before-midnight-1.jpg

Diğer iki filme göre farklıydı. Bu filmde Jesse ile Celina, evli, mutlu ve çocukluydular. Diğer iki filme göre burada biraz dram ağır basıyordu. Yine diyaloglar hakimdi. Bir de Türklerle ilgili hiç diyaloğa girmeselerdi daha iyiydi, iyi karşılanmadı. Haliyle de karşılanma. Bu da ilk filmin yerini tutmaz ama genel olarak iyiydi diyebilirim. Çiftler arası kavgayı iyi gösterdiler.

7.5/10

Genel olarak değerlendireyim. Üçlemede en iyi film, ilk filmdi. Renkli bir gençlik filmiydi. Üçlemede Ethan Hawke ile Julie Delpy çok uyumluydu, adeta karakteri hissettirdiler. İkili her geçen seride acayip bir şekilde değişime uğradılar. ilk serideki hallerini yeni serilerde arattılar. Aslında her şey daha farklı olabilirdi ama böyle daha özgün oldu. Filmde 20'li, 30'lu ve 40'lı yaşları gösterildi. Filmler 9 yıl arayla çekildi. İlk film Avusturya, ikinci film Fransa ve son filmde Yunanistan'da çekildi. Film tek kelimeyle kendine özgü.

Üçlemenin ortalama puanı: 7.5

Farklı bir konusu olan ve ortalama üstü bir filmdi. Bale'nin olması filmi izleme nedenimdi ancak filmde izlettirdi kendini.

3.Dünya savaşı sonrası ilaçlarla insanların hissetme duyusunu bastırmaya çalışan bir grup ve yaptığının yanlış olduğunu anlayan Rahip'in durumu değiştirmesini konu alıyor.

Aksiyon sahneleri çok iyiydi. Bale reyiz yine müthiş oynamış, final sahnesindeki gülüşüde efsane olmuş bence.

8/10

'21 Jump Street'i önceden izlemiştim ve '22 Jump Street' için beklemeye koyulmuştum. En sonunda izledim ve beklediğime değdiğini rahatlıkla söyleyebilirim. Doğrusu bir tık üstüne koymuşlar.

Bundan iki yıl önce çıkan '21 Jump Street'i beğenmiştim, bunu da beğendim. Bazı sahnelerde kahkaha attığım oldu. Burada Jonah Hill'den çok, Channing Tatum çok iyi performans sergilemiş. Daha bir ön plana çıkıyor yani. Hele son sahne çok komikti.

8.5/10

Mekan olarak sınırlı olan, ancak sınırlı mekanlarına rağmen sıkmayan bir filmdi. Düşündüren, düşündürdüğü kadar da düşüncelere cevap veren bir filmdi. Farklı bir film olduğunu söyleyebilirim. İşlenen konu ve işleyiş iyiydi.

7.5/10

Konusu müzik olunca şöyle bir dururum, illa ki bakmak lazım oluyor. Bu da onlardan biri olduğu söyleyebilirim. Daha çok müziğe ağırlık verip, diğer kısımlarda o kadar da öne çıkmadı. Yine de çekim olarak bile doğallık yakalanmış ve keyif vermişti.

7/10

Before serisinde en beğendiğim film 2. filmdi. Sanırım IMDb'de de en yüksek sırada olan 2. film. Böylesine bir seriyi bir günde izlemiş olmandan dolayı sıkılmış olmayasın? @Arslan Bey

Before serisinde en beğendiğim film 2. filmdi. Sanırım IMDb'de de en yüksek sırada olan 2. film. Böylesine bir seriyi bir günde izlemiş olmandan dolayı sıkılmış olmayasın? @Arslan Bey
Aslında birinci ve ikinci film aynı puandalar, 8.1 puanda. Son çıkan ise, 8.0 puanda. Evet, diyalog ağırlıklı olduğu için sıktı. En keyif aldığım, birinci filmdi. Tesadüfen tanışma, hızla ilerleyiş ve ilerleyişi tesadüfe bırakış. Tesadüflere inanmam ama bu filmde "bu çok tesadüf" dedirten şeyler vardı. :)

Aslında birinci ve ikinci film aynı puandalar, 8.1 puanda. Son çıkan ise, 8.0 puanda. Evet, diyalog ağırlıklı olduğu için sıktı. En keyif aldığım, birinci filmdi. Tesadüfen tanışma, hızla ilerleyiş ve ilerleyişi tesadüfe bırakış. Tesadüflere inanmam ama bu filmde "bu çok tesadüf" dedirten şeyler vardı. :)
Bence ilk izlediğin o olduğu için en çok sevmişsin gibi. :D Çünkü 2. film de -hatırladığım kadarıyla- büyük bir tesadüfle başlıyordu. :)

Bence ilk izlediğin o olduğu için en çok sevmişsin gibi. :D Çünkü 2. film de -hatırladığım kadarıyla- büyük bir tesadüfle başlıyordu. :)
Aslında o kadar da tesadüf sayılmaz. "Gel beni bul" diyor yaptığıyla. :D Sonrasında da "bu film bitti bitecek" hissiyle izliyorsun. Sonunda ise bir muammada bitiyor. "Acaba ne oldu" dedirtiyor ve cevabı da 9 yıl sonra veriyor. :)

Harmontown (2014)

harmontown1.jpg

Bir anlık çılgınlığıma denk gelip, iyi ki izlemişim dediğim belgesel eseri, normalde izlemezdim,böyle bir geçimişmde yoktu açıkcası ama community'nin yaratıcısına bir şans vermeliydim.

İçeriğe gelirsek, community gibi bir diziyi izledikten sonra bu adamın normal olması sürpriz olurdu, gerçekten adamın dibi diyebileceğim, adam dış etken olup resmen diziyi çekip kurtaran kişi olmuş, fanın bu kadar yüksek olup dizinin devam etmesi o ve ekibinin sayesinde.
Gerçekten izledikten sonra adam dedim, yani duygulandıran sahnelerde vardı keşke bende orada olabilseydim dedim açıkcası, show harikaydı milleti güldürüp sevindirmek, onlardan biri olmak ayrı birşey.

Ben dalga geçiyorlar sanıyordum hatta video felanda koymuşlar ama sanırım Sony'den kovulup 3. sezonda bir ara verilmesinin sebebi dizinin oyuncularından chevy chase ile yaşadığı bir hadise sonucu olmuş.

Sonra dönmüş tabi reyis, herkes ayağını denk alacak üstat o. Diğer bir yana gelirsek acayip bir alkol kullanıcısı sanırım bırakmaya yönelmiş ama gerçekten sıkıntıları olduğunu yüzünden okumuştum, hayatının aşkını bulmuş bence, gerçekten onu toparlayan çeviren karısı o olmasaydı muhtemelen intihar edip ölürdü, okadar alkolle normal kalamaz insan. :D

Gerçekten büyük bir onur duydum bu filmi izlediğime, bir bakıma Community dizisininde iç yüzünü görmüş oldum, içeride gerçekten çok değişik şeyler dönüyor. Bunlardan haberder olduk, bundan sonra bu tarz yapımlara önem vermeliyim. :)

IMDb Puanı: 8.6
Sinemalar.com: 9

Sinemalar.com'da ki tek oyu ben kullanmışım o yüzden puanım belli aslında, ama gerçekten bir başarı dehasını yakından görmek benim için eğlenceli bir gece oldu, community'i daha ilgili takip edeceğim artık. :)
Benim Puanım: 9

Hangover tarzı bi filmdi. Hongover kadar olmasada yer yer eğlenceli ve güldüren sahneleri vardı. Özellikle hapçıların muhabbeti çok iyiydi.

Elizabeth Banks yaşına rağmen güzelliğiyle ve fiziğiyle resmen insanı büyülüyor. Pek bi oyunculuk sergilicek rol yoktu ama iyiydi yine :D

Community'den Britta da vardı filmde, onuda görmek güzel oldu :D

7/10

İlk film gibi heyecanın komedinin aksiyonun dibine vurmuşlar. Yine müthiş bir filmdi. Jonah Hill haraketleri filan çok iyiydi, birçok yerde sesli güldürdü :D Özellikle çıktığı kız kaptanın kızı olduğunu öğrendiği anda ki surat ifadesi çok komikti :D

Channig Tatum reyizde aksiyon sahnelerinde başarılıydı. O da 1-2 yerde güldürdü :D

Genel olarak başarılı bir filmdi. Sonundan da anlaşılacağı gibi devam filmi gelecek yine. İnşallah çizgisini bozmadan devam eden bir seri olur.

9/10

İlk film gibi heyecanın komedinin aksiyonun dibine vurmuşlar. Yine müthiş bir filmdi. Jonah Hill haraketleri filan çok iyiydi, birçok yerde sesli güldürdü :D Özellikle çıktığı kız kaptanın kızı olduğunu öğrendiği anda ki surat ifadesi çok komikti :D

Channig Tatum reyizde aksiyon sahnelerinde başarılıydı. O da 1-2 yerde güldürdü :D

Genel olarak başarılı bir filmdi. Sonundan da anlaşılacağı gibi devam filmi gelecek yine. İnşallah çizgisini bozmadan devam eden bir seri olur.

9/10
En sonunda izlettirdim. :D O kadar övdüm, normâl tabi izlemen. :D Dediğim kadar varmış dimi? :D