En Son İzlediğiniz Film? 🎞

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan şirin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Baştan sona kafayı karıştıran bir filmdi. "Acaba ne oluyor" dedirten ve en sonunda da esas darbeyi vuran bir filmdi.

Film hakkında;
Zamanında büyük bir hata yapan Reznik, vicdanıyla yüzyüze geliyor. İşte o anda biraz karmaşıklaşıyor. Sonda vurucu sahnelerle birlikte her şey açığa çıkıyor. Reznik, yaklaşık olarak 1 yıldır uyuyamıyordu. Vurup kaçtığı çocuk yüzünden vicdanı da rahat bırakmadı.

Kilo alıp vermesiyle ünlü Christian Bale, bu film için 82 kilodan 54 kiloya düşmüş. Sağlık nedenleri çıkmasa, 45 bile olabilirmiş. Resmen bir deri, bir kemikti. Profesyonellik vardı rol için, rol için çok iyi performans vardı. Film özellikle sonda vuruyor darbeyi ve "işte film budur" dedirtiyor.

8.5/10

Filmle ilgili yorumum için tıklayın.

Çok farklı bir kafa, mükemmel bir film. David Fincher uçmuş bildiğin. Edward Norton ile Brad Pitt'e hiç girmiyorum, onlar da çok iyiydi.

Film genel olarak durgun gibiydi ama bu durgunluk, hareketliliğin başlayacağının bir işaretiydi. Tam bir başyapıt ve farklı bir kafa. Daha çok anlamaya yönelik bir film. Hele film sonlara doğru "bu neyin kafası" dedirtiyor.

David Fincher müthiş bir iş çıkatmış, yönetmenlik, çekim kalitesi vs. vs. Diğer ekibi de es geçmeyelim. Edwart Norton çok iyiydi, Brad Pitt de öyle. Bu ikili ve bir de yönetmen Fincher'ı düşünürsek, bir filmin kötü olma ihtimali yok. Bu film, tam anlamıyla bir başyapıt!

10/10

Ne zamandır film izlemiyordum artık film izleyebilirim :D
İncir Reçeli 1 filmininin sonuna geldim. :)
Film kısa ve akıcıydı , izlerken bazen sıkıldığım yerler oluyordu ve hızlı bitti neyseki. :) Filmi beğendiğimi söylebilirim , Doktorların Zenanı burada döktürmüş ve güzel bir rol yapmış. Halil Sezai de güzel rol yapıyordu beğendim yani. Sinan Çalışkanoğlu'nu fazla göremedim iyiki de fazla çıkmadı tam yeri olan kısımlarda girdi , iyi ayarlanmış orası. :)

En güldüğüm sahnelerden biriside burada. :) İncir Reçeli güzeldir. :bhr:
incirrr.jpg

Günün 2. filminde sonunda bitirdim. :)
Mandıra Filozofu için çok tanıtım yapılmıştı ve bir o kadarda vizyonda kalmıştı ama benim beklentimin baya bir altında kaldı.
Filmde güldüğüm 2 yer vardı sadece. Komediden çok dram olmuş. Ne çok beğendim ne az beğendim 10 üzerinden 6 puanlık bir filmdi benim için. Sonuda hiç iyi bitmedi benim açımdan. Neyse kısaca özetliyim : Uzun sürdü , çok tekrar vardı , şarkılar güzeldi ama beklenenin altında kaldı.

Mandira-Filozofu-620x250.jpg

Gizliden Teşkilat/ North By Northwest

Yine Hitchcock yine gerilim.

Ama diğer Hitchcock filmlerine nazaran pek müthiş gerilim yoktu. Durgun bir film olmamasına rağmen öyle olağanüstü bir hikaye de yoktu. Her Hitchcock filminde olduğu gibi yine diyaloglar ön planlaydı ve filmde geçen şu repliği çok beğendim.

"Savaş her ne kadar soğuk olursa olsun cehennem kadar sıcaktır."

Oyunculuk orta düzeydeydi. Olay örgüsü, dediğim gibi pek muhteşem bir hikaye olmadığından dikkat çekici değildi. Müzik seçimleri tam olmuş en azından sırıtmamış. Bunun dışında filmin başında ve özellikle sonunda gerilim duygusu üzerine gidilmiş ama Vertigo kadar başarılı olunmamış gerilim konusunda.

Ayrıca İMDB'deki puanını (sanırım 65. küsür sırada idi) baya bi abartı buldum. Her ne kadar Alfred Hitchcock en favori yönetmenlerimden ikincisi olsa da, bu kadar yüksek sıralamayı hakeden bir film değil,

Filmin en başında Hitchcock'un otobüse binmeye çalışırkenki sahnesi güzeldi. :D

Bir Vertigo değildi.

6/10.

Gizliden Teşkilat/ North By Northwest

Yine Hitchcock yine gerilim.

Ama diğer Hitchcock filmlerine nazaran pek müthiş gerilim yoktu. Durgun bir film olmamasına rağmen öyle olağanüstü bir hikaye de yoktu. Her Hitchcock filminde olduğu gibi yine diyaloglar ön planlaydı ve filmde geçen şu repliği çok beğendim.

"Savaş her ne kadar soğuk olursa olsun cehennem kadar sıcaktır."

Oyunculuk orta düzeydeydi. Olay örgüsü, dediğim gibi pek muhteşem bir hikaye olmadığından dikkat çekici değildi. Müzik seçimleri tam olmuş en azından sırıtmamış. Bunun dışında filmin başında ve özellikle sonunda gerilim duygusu üzerine gidilmiş ama Vertigo kadar başarılı olunmamış gerilim konusunda.

Ayrıca İMDB'deki puanını (sanırım 65. küsür sırada idi) baya bi abartı buldum. Her ne kadar Alfred Hitchcock en favori yönetmenlerimden ikincisi olsa da, bu kadar yüksek sıralamayı hakeden bir film değil,

Filmin en başında Hitchcock'un otobüse binmeye çalışırkenki sahnesi güzeldi. :D

Bir Vertigo değildi.

6/10.
Beğenmemene şaşırdım, bence Hitchcock'un en iyi filmlerinden biridir. :)

Nedense sıradan geldi ya da günümde değildim bilemem. :)

Ama Vertigo, Psycho, Rear Window, The Birds ve Rope gibi filmleri sanki çok daha iyiydi.

Edit: Nedense alıntılıma olayını bayadır yapamıyorum, acaba mobil sürümde mi sorun var tapatalk olayını kullanmıyorum, chrome tarayıcıdan giriyorum? Alıntılaya tıkladığımda "Çoklu alıntıla sistemine eklendi" yazısı çıkıyor ama sonuç ortada. :D

Ama Vertigo, Psycho, Rear Window, The Birds ve Rope gibi filmleri sanki çok daha iyiydi.

Edit: Nedense alıntılıma olayını bayadır yapamıyorum, acaba mobil sürümde mi sorun var tapatalk olayını kullanmıyorum, chrome tarayıcıdan giriyorum? Alıntılaya tıkladığımda "Çoklu alıntıla sistemine eklendi" yazısı çıkıyor ama sonuç ortada. :D
Etiketleyebilirsin böyle durumlarda. @OzaN @berkann şeklinde ilk önce "@" işareti daha sona üye adı yazarsan, yazdığın üyeye bildirim gider. :)

Psycho = Rear Window > North by Northwest > Dial M For Murder > Rebecca = Vertigo > Rope > The Birds diye gider benim için. :)

Ben de Vertigo'yu öyle çok övüldüğü kadar sevmemiştim. Yani yine severim tabii çok iyi filmdir ama Hitchcock'un diğer filmlerine göre biraz daha gerilere alırım. Hitchcock'un şu ana kadar izlediklerimin en kötüsü bile 8'liktir o da ayrı konu. :):)

Cevapla tuşu varsa mobilde onunla yapsan daha rahat olur. :) Ya da etiketleme olabilir @berkann'ın dediği gibi. :)

Hep merak etmişimdir, "hollywood usülü film çeksek, nasıl olur?" diye. Her ne kadar eksikleri de olsa, iyi bir iş çıktığını düşünüyorum. O açıdan filmin yönetmeni olan Alper Çağlar'ı kutluyorum. Kendisi farklı bir şeyler yapmaya çalışmış ve kısmen başardığını düşünüyorum. Dediğim gibi, eksiklikler vardı.

Filmin başrolünde gerçek bir dövüşçü olan Emin Boztepe var. Usta dövüşçü, dövüş anlamında çok başarılıydı. Sesi biraz fazla kalındı ama yine de iyiydi. Diğer yandan filmde yeşilçam'ın efsane aktörlerinden Cüneyt Arkın var. Yaşlı kurt, oğlu Murat Arkın'la rol aldı. Tolga Akdoğan, Emir Benderlioğlu, Kaan Urgancıoğlu, Christina Gottschalk ve Florence Eugene gibi isimler vardı. Kadro iyiydi.

Filmin senaryosu iyiydi, oyunculuklar da iyiydi denilebilir. Daha çok Emin Boztepe'nin oyunculuğu ön plana çıkıyor ve rolüne "cuk" diye oturmuş. Efekt anlamında biraz sorunlu ve tabi, bazı yerlerde ne söylendiği anlaşılmıyordu.

İzlediğimiz klasik Türk filmlerinin aksine farklı bir iş çıktığını düşünüyorum. Böyle farklı işlerin çıkmasının devam etmesini isterim.

8/10

Tarihin en ünlü diktatörlerinden Idi Amin'in hayatının anlatıldığı ama bir o kadar da biyografik yönün yanında, kurgusal yönün öne çıktığı bir film. Filmde esinlenme var. Açıkcası etkileyici bir film.

Olaya bak sen;
Nicholas Garrigan, doktor olur ve İskoçya dışında bir ülkeyi tercih eder. Dünya haritasını çevirir, ilk başta Kanada çıkar, yine çevirir Uganda çıkar. Uganda, Idi Amin dönemini yaşarken, Dr. Nicholas Garrigan her şeyi değiştirir. Her şey tesadüfle başlıyor. Özellikle son sahneleri çok etkileyici.

En iyi erkek oyuncu ödülünü alan Forest Whitaker, bu ödülü haketmiş. James McAvoy'a da parantez açmak lazım, o da çok iyiydi.

Gerçeklikle, kurgusallığın harmanlanıyor ve ortaya etkileyici bir iş çıkıyor.

8.5/10

Filmle ilgili yorumum için tıklayın.