Bölümün uzun bir kısmı sezonun başından beri beklediğimiz King's Landing katliamına ve sonrasına verilmiş. İlk dakikalarda çalan müzikle beraber girdiğimiz atmosfer muazzamdı. Lancel'ın ölüşü ve sonrasında yaşananlar... 2x9'daki Wildfire yine kullanıldı ve Yıl A.S (aegon fethinden sonra) bilmemkaç King's Landing katliami olarak tarihe geçti.
Ne sahneydi be. Cercei'nin intikamı çok acı oldu. Tahta da geçti. Lakin Jaime geldi ve tepkisi çok sert oldu. Orada işler daha da karışacak onu söyleyeyim. Bir teori var onun gerçekleşme ihtimali olabilir.
Margeary Tyrell tek üzüldüğüm oldu. R.i.p
Bir planı olduğunu sanmıştım annesini yolladığında ama Cercei'nin yapacaklarından habersizdi muhtemelen. Planı da yalan oldu bu sayede.
Melisandre sahnesi güzeldi. Jon sağlam durdu Stannis gibi kadının etkisine kapılmadı, takdir ettim. Bakalım ne zaman göreceğiz bir daha. Ama yaklaşan büyük savaşta işe yarayacaktır bence.
Walder Frey'in boşuna gözükmeyeceği belliydi. Tek takıldığım Arya ben gidiyorum dedi ama Faceless olarak nasıl gelebildi. Jaqen H'gar la anlaşmış olamaz sonuçta. Açıklarlar umarım önümüzdeki sezon. Ama tabi çok gaz sahneydi. Ona bir şey denmez.
Arya da Winterfell'e gelirse tadından yenmez ki gelecektir de. Savaşın haberi yayılacak bölümde dendiği gibi.
Dorne'u hepten silmeden tekrar gösterdiler sonunda. House Tyrell sağlam bir orduya sahip dendi. Dorne'la birleştiklerinde önümüzdeki sezon büyük bir güç daha olacaktır. Yani King's Landing daha çook olaya gebe.
Tyrion Khaleesi sahnesi çok iyiydi ya. İkilinin diyaloglarına bayıldım. Kimyaları tutmuş karakterlerin belli yani. Eski Kral'ın eli olan Tyrion reyiz şimdi de Kraliçe'nin eli oldu. Orada bir duygulandı eskileri hatırlayıp.
Ama Khaleesi'nin ne kadar umursamaz olduğunu Naharis'i yollarken gördük. Güven olmayacağını da anladık. Tyrion'u satarsa onu ben de satarım.
Bran sahnesi ve Tower of Joy bitirildi sonunda. Jon'un Lyanna'nın oğlu olduğu ve Targeryan soyundan olduğu açığa çıktı. Bakalım Bran suru geçince gerçekleri söyleyince neler olacak. Bekliyorum merakla.
Kuzey sahneleri de genel olarak iyiydi. Sansa Jon konuşmaları çok iyiydi, duygulandırdı.
Littlefinger'a güvenmedi Sansa haklı olarak. Ama rahat durmayacağını gördük Baelish'in. The King in the North ve North Remember... Bu sözleri duymak yetti zaten. Tam gaz bir sahneydi. Lady Mormont sağlam konuştu. Milleti de etkiledi ama pek inandırıcı olmuyor küçücük çocuğun böyle etkileyici olması.
Kuzey'de de işler umulduğu gibi gitmeyecek tabi. Bran'in suru geçmesi büyüyü kaldıracak ve ölüler suru geçebilecek. White Walkers görmek isterdim. Bölümde tek üzüntüm o oldu.
Ama sorun yok Long Night is coming. Daha bol bol göreceğiz.
Son sahne de yine gaz bir sahne olmuş. Tüm haşmetiyle Khaleesi, ordusu, donanması ve tabi ki de ejderhalarla benden korkun mesajı. Çok sağlam bölümler daha göreceğiz çooook.
Yeni sezon 7 bölüm olacağına göre bu sezonki yavaş bölümlerden de arınacaktır dizi. Artık tüm önemli olaylar yaşanacak, tüm savaşlar olacaktır. Dizinin elini korkak alıştırmayacağından eminim.