Klasik Game of Thrones 6. Sezon Yorumları

Her şeyden önce Jon Snow adına büyük hayal kırıklığı yaşadım. Kadın pazarlayan herif gelmese inanılmaz ezik bir şekilde savaşı kaybetmişti. Geçen sezonki Stannis'in hayal kırıklığından sonra bu bölümde de Jon Snow'un başarısızlığı izledik. Sen sezonlar boyunca karizmatik bir karakter yarat ama bir bölüme tak diye Ramsey'in bile altına düşür karizmasını. Ramsey'in gebermesi hoşuma gitse bile tam olarak sevinemedim, resmen yarı yarıya Ramsey galip geldi zaten.

Senaristler niye Daanerys'in karizmasını 108 yapıp Jon Snow'unkini bu denli düşürdü anlamak mümkün değil. Herif ne bir strateji yaptı ne başka bir şey, az kalsın eziliyordu yahu.

Bence bölümün puanının 9'a düşmesine yetmez bu saydıkların. Bu bölümde Jon'un o duruma düşmesi, anca gelen yardım sayesinde savaşı kazanabilmeleri tamamen GoT'un ne kadar gerçekçi bir dizi olduğunun göstergesi. Çünkü normal biz dizi olsa sayıca az da olsalar ana karakterin tarafı kazanır biz de gaza gelir vuuu falan sevinirdik. Ama bu dizi yine farkını ortaya koydu. Ramsay'nin ordusu tamamen düzenli bir ordu. Çok daha fazla imkanı var, silah,kalkan ve zırhlardan anlaşılıyor bu. Jon'un ordusu tamamen toplama bir ordu ve gerekli motivasyona sahip değiller. Zaten savaş başlamadan anlaşılıyordu gözlerindeki korku. Sayıca az olduklarından kazanamayacakları belliydi.

Jon'un ezilme olayı ise biraz mantıklı düşününce yine kafaya takılacak bir şey değil. Yabaniler kaybedeceğini anlayınca can havliyle kaçtılar orada. İzdiham olması çok normal. Kimse Jon'u tanımaz yani canı için koşarken, o sırada da zaten Jon yere yığıldı izdihamın altında kaldı. Siz tamamen duygusal düşünüyorsunuz. Sevdiğiniz bir karakterin o durumlara düşmesi koyuyor ama bu dizi bu yüzden efsane. Çok gerçekçi asla fantaziye yer ayırmıyor.

Jon'un strateji yapmayıp saldırması da Rickon'u kaybetmesi sayesinde psikolojik olarak düşünme yetisini kaybettiği içindi. Gaza gelip bodoslama daldılar diğerleri de Jon yalnız kalmasın diye. Duygusal düşünmeden bakınca bu bölüm savaş sahneleri açısından 5x8'den aşağıda değildi bence. Savaş sahneleri muazzamdı. 5x8'de 20 dakika olan sahneler burada 40-50 dakikaya yayılmış ve müthiş gerçekçi çekilmiş. O cesetlerin yığılma muhabbeti, savaşın vahşeti harika verildi bize. Tabi orada insanla savaşmıyordular bu kadar kan göremezdik zaten. :)

Son düzenleme:
Sansa nerden biliyordu acaba;
Sansa son sahnede dedi 7 gündür aç o köpekler demiştin diye ama diplomaside Sansa gittken sonra demişlerdi 7 günü, belki küçük bir ayrıntı ama aklıma takıldı. :D

Sonra Jon'un tek başıma saldırması, biraz abartı gibi gözükebilir ama bu adam 6 sezondur böyle ygritte de de böyleydi bu çocuk. Ama kıl olduğum olay bu adam ne kadar kardeşlerini kolladıysa diğer öz olanlardan ona karşı böyle bişi göremezdik.

Turuncu eleman kaçtı yazanlar var. Bence bunu derken biraz daha düşünün hani. (Yorumlara itefen yazmadım bir kaç forumda daha yorum okuyorumda. :D ) 3 alandan kıstırılmışsın yapabilceğin birşey kalmamış kurtuluş yok salak gibi durup ölsünler mi orada.

Dev için üzüldüm ya, adamın dibiydi resmen o cembere alındığında savaşan tek kişiydi, keşke 1-2 tane daha olaydı ondan. :(

Kızıl kadını öldürecek galiba, kıza olan sevgisi kızılı öldürtecektir. Ve bu sezon bence jon'dan daha büyük bir adam olarak gözüktü. Zaten tipiyle, tarzıyla bunu kanıtladı.

Bizim kiralicenin çok aşırı büyük bir ordusu var yalnız. Yani 7 krallık isterse kanki olsada durdulamayacak büyüklükte bir ordu var ortada şuan.

Kral katiliini baya bir sevdirdiler. Kralı neden öldürdüğünü açıkladılar, aklımda kalan tek pürüz oydu zaten.

O biriniz ölücek dediğinde ki sahne acayip iyiydi, belki biraz taktik çalıntı gibi gözükebilir ama acayip iyi işlendi bence, çok akıllıcaydı herşeye rağmen.

Bu deli kral ejderhalarla nasıl savaş kaybetmiş onu anlamadım yalnız. Salsan 1 tanesi bile yetiyor. :D

Son düzenleme:
6x9

Mükemmel, olağanüstü bir bölümdü. Şerefsizim elim ayağım titredi izlerken :D

Khaalesi 10. bölümde gerçekleştirmesini beklediğim şovunu 9. bölümde gerçekleştirdi. 3 tane ejderha yüzlerce gemiden de binlerce askerden de üstün. Artı dothrakiler, diğerleri falan derken cidden en son khaalesinin hükümdarlığına gidiyor dizi. George R.R Martin kendi yarattığı khaalesi karakterine aşık olmuş anlaşılan dizide kimsede yok böyle bir güç, böyle bir ihtişam :D

Gelelim asıl savaşa. Ya cidden bir dizide nasıl bu kadar muhteşem bir savaş sahnesi olabilir aklım almıyor. Eminim ki buradaki savaş sahnesi birçok filmden bile iyi seviyededir. Gerçekten çok çok çok iyiydi. Ramsay gerçekten çok iyi hazırlanmış savaşa. Elindeki imkanlarında etkisi var ama ilk başta yaptığı Rickon'u ortaya gönderip öldürmesi çok akıllıcaydı. O sayede Jon'ların bütün planları altüst oldu öyle bodoslama dalmak zorunda kaldılar. Kılıç savaşına girdikleri anda Ramsay'lerin ok atması ama Jon'ların karşılık verememesi zaten adam sayısında ne kadar büyük bir fark olduğunu gösteriyordu. Orada sayıları azalıp kalan adamları da yollayınca Boltonlar araya alıp haşat etti resmen. Adamların toplama olmuş olması belli oldu orada artık adamlar komutanlarını bile tanımayıp ezip geçtiler adamı tabii herkes canının derdine düşmüştü :D Orada da Baelish imdatlarına yetişti. Sansa'nın ilk başta Baelish'e sana ihtiyacımız yok tripleri de işe yaradı ama. Savaşa Baelish'le başlasalardı durum farklı olabilirdi. Arkadan gelip atlılarla bütün kalkanlıları yıkınca daha bir hoş oldu. Bu arada Baelish sana da az saydırmamıştım ama sen de adammışsın be adamın dibiymişsin :D Ramsay geri çekildikten sonra Wun Wun reyisin gider ayak son bir kıyakla orada kapıyı kırmasıyla Ramsay'ın artık yapabileceği hiç bir şey kalmadı. Teke tekte Jon'un nasıl olduğunu bilmiyorum belki yenerim belki yenemem diyordu, bu şekilde görmüş oldu nasıl olduğunu. Uzaktan okla bile deviremedi ve Jon yanına geldiği anda un çuvalı gibi yere serildi. Orada Jon'un attığı her yumrukta ben de onunla birlikte kafamı salladım vur vur vur diye tempo tuttum, içimin yağları eridi yemin ederim :D Sonu için benim de aklımdan geçmişti kendi tazılarına yedirseler diye. Öyle de yaptılar iyi oldu çok da güzel oldu :D

10/10

Bence bölümün puanının 9'a düşmesine yetmez bu saydıkların. Bu bölümde Jon'un o duruma düşmesi, anca gelen yardım sayesinde savaşı kazanabilmeleri tamamen GoT'un ne kadar gerçekçi bir dizi olduğunun göstergesi. Çünkü normal biz dizi olsa sayıca az da olsalar ana karakterin tarafı kazanır biz de gaza gelir vuuu falan sevinirdik. Ama bu dizi yine farkını ortaya koydu. Ramsay'nin ordusu tamamen düzenli bir ordu. Çok daha fazla imkanı var, silah,kalkan ve zırhlardan anlaşılıyor bu. Jon'un ordusu tamamen toplama bir ordu ve gerekli motivasyona sahip değiller. Zaten savaş başlamadan anlaşılıyordu gözlerindeki korku. Sayıca az olduklarından kazanamayacakları belliydi.

Jon'un ezilme olayı ise biraz mantıklı düşününce yine kafaya takılacak bir şey değil. Yabaniler kaybedeceğini anlayınca can havliyle kaçtılar orada. İzdiham olması çok normal. Kimse Jon'u tanımaz yani canı için koşarken, o sırada da zaten Jon yere yığıldı izdihamın altında kaldı. Siz tamamen duygusal düşünüyorsunuz. Sevdiğiniz bir karakterin o durumlara düşmesi koyuyor ama bu dizi bu yüzden efsane. Çok gerçekçi asla fantaziye yer ayırmıyor.

Jon'un strateji yapmayıp saldırması da Rickon'u kaybetmesi sayesinde psikolojik olarak düşünme yetisini kaybettiği içindi. Gaza gelip bodoslama daldılar diğerleri de Jon yalnız kalmasın diye. Duygusal düşünmeden bakınca bu bölüm savaş sahneleri açısından 5x8'den aşağıda değildi bence. Savaş sahneleri muazzamdı. 5x8'de 20 dakika olan sahneler burada 40-50 dakikaya yayılmış ve müthiş gerçekçi çekilmiş. O cesetlerin yığılma muhabbeti, savaşın vahşeti harika verildi bize. Tabi orada insanla savaşmıyordular bu kadar kan göremezdik zaten. :)

Bu bölüm için 9 puan ideal, 10 puanlık bölümleri de izledim hatta 6x5 için 10.5 vermişim, bu bölümü onlarla eşit bulamadım, bulan bulur herkesin "kendi" zevki. :)

Savaş sahnesinin 20 dakika değil de 40 dakika olması onu 20 dakika olandan mükemmel yapmaz, salt aksiyon isteyen kim? 5x8'deki o 20 dakikalık kısım hâlâ tadı damağımda, bu bölümde ise tadı damağımda kalacak sadece Daanerys'in sahnesi vardı o kadar.

Son olarak,

Ölenlerin dirildiği, ejderhaların cirit attığı dizide salt gerçekcilik arayan kim? :) Jon Snow'un ezilmesi, hiçbir plan yapmaması, bu kadar çabuk oltaya düşmesi hoşuma gitmedi. Sezonlar boyunca izlediğimiz Snow'u bir bölümde başka bir adam haline getirdiler, bu mu gerçekcilik?

Bu bölüm için 9 puan ideal, 10 puanlık bölümleri de izledim hatta 6x5 için 10.5 vermişim, bu bölümü onlarla eşit bulamadım, bulan bulur herkesin "kendi" zevki. :)

Savaş sahnesinin 20 dakika değil de 40 dakika olması onu 20 dakika olandan mükemmel yapmaz, salt aksiyon isteyen kim? 5x8'deki o 20 dakikalık kısım hâlâ tadı damağımda, bu bölümde ise tadı damağımda kalacak sadece Daanerys'in sahnesi vardı o kadar.

Son olarak,

Ölenlerin dirildiği, ejderhaların cirit attığı dizide salt gerçekcilik arayan kim? :) Jon Snow'un ezilmesi, hiçbir plan yapmaması, bu kadar çabuk oltaya düşmesi hoşuma gitmedi. Sezonlar boyunca izlediğimiz Snow'u bir bölümde başka bir adam haline getirdiler, bu mu gerçekcilik?
5x8'in 20 dakikalık kısmı tabi ki çok farklı bir tattı. O kısmı unutmak ne mümkün. Ama bu da şimdiye kadar ki yapılan en büyük savaştı. 40 dakika sadece kuru aksiyon olarak bakmamak lazım. Gayet doyurucu sahnelerdi. Özellikle solo Jon çekimi gerçek bir yönetmenlik başarısıydı. Karşılıklı atların çarpışması, kalkanlı adamların sahnesi de çok keyif vericiydi. Zevk meselesi dediğin gibi. Bu savaş gayet doyurdu beni.

Gerçeklik derken bahsettiğim bildiğimiz gerçeklik değil elbette. Epik fantazi dünyasında bekleyemeyiz zaten bunu. Bahsettiğim dizinin olaylara bakış açısındaki gerçeklik. Olaylara duygusal bakmıyor hiç bir zaman. Hep vereceği duyguyu net biçimde veriyor. Burada dediğim gibi herkesin beklediğinin aksine olayları kahramanın gözünden değil de olması gerektiği gibi sonlandırdılar. Sonuçta toplama orduyla ve o şartlarda kazanma ihtimali yoktu öyle de oldu.

Jon'un plan yapmadan dalmasının sebebini de verdiler bölüm içinde zaten. Gözleri önünde Rickon öldü, sinirleri alt üst oldu. Hatta arkadan Tormund 'no' falan yaptı dikkat ettiysen. Sen duygusal baktığın için hoşuna gitmedi ama olması gereken oldu. Çünkü Jon da duygusal bir karakter. O şekilde hareket etti o sahnede de. Bu bölümle direk başka bir adam haline geldiğine katılmıyorum. Yaşadığı değişimleri sezon içinde verdiler bize zaten. Değişmeme ihtimalini mi düşünüyordun? Adam ölümden döndü be :)

6x9 (Battle of Basterds)

Harikaydı, muhteşemdi, mükemmeldi. Dizi tarihinin en iyi 5-6 bölümü arasına rahat girer. Televizyon tarihinin en iyi savaşının da bu bölümde olduğu söylenebilir...

Önce Targaryen bayraklarımızı, sonra Stark bayraklarımızı astık. :):)

Khaleesi'nin sahnelerinden başlayalım. Muhteşemdi. En başta Tyrion'un tırstığı sahnelerden itibaren harikaydı. Ejderhaların üçünü birden faaliyette gördük sonunda. Grey Worm'un ikili adam kesme sahnesi de harikaydı. Khaleesi'ye karşı direnebilecek hiçbir güç yok bence. Tommen ve dincilerden de rahatlıkla alabilir Westeros'u yeter ki ulaşsın.

Khaleesi'nin Yara ile olan sahneleri de ayrı güzeldi. İyi kanki oldular gibi. :A O sahnelerden de büyük keyif aldım.

Rickon'un öleceğini tahmin etmek zor değildi de bu şekilde ölümü üzdü. Bir an umutlanmıştık ama olmadı. :(

Jon Snow muhteşem bir savaşçı olsa da Ramsay çok acayip bir ordu kurmuş ve hakkını vermek gerekir taktiksel olarak da çok iyiydi.

Sansa'nın Littlefinger'dan yardım isteyip savaşın seyrini son anda değiştireceğini tahmin etmek hiç zor değildi ve mantıklı olan da buydu ki oldu çok şükür. Ramsay'in vefat sahnesinde muhteşem bir yağ erimesi gerçekleşti. :A Littlefinger da özellikle Jon Snow için dert olacak gibi de şimdilik onu dert etmeyelim. Winterfell'de yeniden Stark bayrakları dalgalanıyor önemli olan bu. :oley:

IMDb'de 23 bin küsür oyu geçmiş ve ortalaması 10. Şüphesiz bu puanı hak eden bölümlerden.

10+ /10

bölümden sonra @OzaN :A
ClaUObaUoAAuVJz.jpg

Ne 23 bini 40bin oy almış hala 10/10 puanı. :A :A Adamlar heralde en iyi bölümü bu görüyorlar. O kadar da değil sanki ya. :A Bir de en kısa sürede 40 bin oy alan bölümü oldu GoT'un.
Nedense 23 gördüm gibi gelmiş aklımda. :D

Valla en iyi demek iddialı olur hiçbir bölümü için diyemem herhalde ama en iyilerinden biri olduğu bariz. :)

Nedense 23 gördüm gibi gelmiş aklımda. :D

Valla en iyi demek iddialı olur hiçbir bölümü için diyemem herhalde ama en iyilerinden biri olduğu bariz. :)
Yani en iyilerden biri olduğu şüphe götürmez bir gerçek. İlk 5'e rahat girer. :) Ben 10. bölümden de çok ümitliyim. Bölümün isim listesine baktım yok yok. Dizideki tüm karakterler olacak neredeyse son bölümde. :) 70 dakika olması bundan dolayı sanırım. :)

6x9. Bölüm

güzel bir bölümdü son haftalardaki durgun bölümlerin ardında ilaç gibi geldi diyebiliriz bazı olaylardaki gidişat istediğimiz gibi şekillenmedi oraları hoşuma gitmedi pek.. ama olsun senaryoyu biz yazmadığımıza göre var olanla yetinmesini bileceğiz :)
khalesi ve tyrionlu sahneler her zamanki gibi mükemmeldi ejderhaların görkemli uçuşu diziye ayrı bir güzellik katıyor birde khalesinin adaletten yana olan tutumu kadını çok sevmemdeki en büyük etken çıkarları doğrultusunda her türlü hile hurdaya başvuran merkezdeki çürümüş yönetimlerin aksine daha özgür bir dünya için savaştığından kadına olan hayranlığım her bölüm artıyor:)

gri solucanın yem olarak kendisine sunulan adamı sağ bırakıp diğer ikisini doğradığı sahnede mükemmeldi, ayrıca yara ile khalesinin anlaşmasıda harikaydı ..

savaş sahnesine gelelim savaş sahnesi görsel açıdan mükemmeldi dörtdörtlüktü bunu söyledikten sonra kalaylamaya geçelim :)
sadece fırsattan istifade başa geçmiş şiddetten başka hiçbir özelliği olmayan ramsay gib,i bir hergeleyi akıl ve takit ustalık yönünden gereğinden fazla abartmışlardı? öyle bir dengesizin savaş taktiklerini tek başına ustaca yürütmesi beklenmez, savaşta öfkesine yenilip hata yapacak olan taraf ramsay olmasına rağmen jon snow hataya düştü?
ben birçok arkadaş gibi dizide snow hayranı falanda değilim buna rağmen snow un karizmasının bu denli aşınmasından rahatsız oldun hayran olan arkadaşlar nasıl rahatsız olmadı onu çözemedim :)
Snow gibi ölümden dönmüş herkes tarafından sevilen bir vatandaşın bazı üstün özellikleri olmalı, yani bahsedilen olağanüstü snow sadece kılıcıyla atları kesen bir adam olmamalı beyninide kullanabilmeliydi yoksa iyi kılıç kullanmakla çok adam öldürmekle değer artsa o memleketin kralı brienne olurdu , tazı olurdu, jaime olurdu, bron olurdu... snowu snow yapan özellik nedir? onu böyle zor bir savaşta görmeliydik ordu üstünlüğüyle herkes yener o bir başarı değil ?

selçuklu kılıçarslan zamanında istanbuldan anadoluya geçen 600 bin kişilik haçlı ordusunu elindeki çok az sayıdaki askerleri kullanıp vur kaç taktiği uygulayarak suriye sınırına kadar kovalamış suriye sınırında bu 600 bin kişilik ordudan sadece 30 bin haçlı ordusu sağ bırakmış işte burda büyük bir savaşçı zekası taşıdığını göstermiş tüm dünyaya.... yoksa güçlü ordunun başına bir eşeği koy o da zafer kazanır önemli olan zayıf orduyla başarıya ulaşmak:))

arkadaşların savunması hemen hazır zaten söylemişlerde! bir çok yorumda snow çok duygusal kardeşini o halde görünce mantıklı düşünemedi tarzında yorumlanmış o kısımlar?
tamam da kardeşi son saniyede piyangodan çıkmadı ki? zaten rickon un ramsay ın elinde olduğunu biliyorlardı hatta sansa daha akıllı davrandı '' ramsay çipi rickon u zaten öldürecek onu hesaba katmadan plan yap'' dedi snowa? ama snow malı ona rağmen nedense rickon un ölümüyle şok olup kayışı kopardı !! böyle kayışı gevşek vatandaşlara güvenmek hata onu görmüş olduk :))
dev in öldürülmesine çok sinirlendim tek bir devimiz kalmıştı oda ramsay çipinin kurbanı oldu ramsay ı köpekler yesede öfkem dinmedi bir türlü tecavüz edip sonra öldürmeleri şartı :)
serçeparmaktan gelen yardımdanda hoşlanmadım serçeparmak adam değil çıkarsız zıçmaya bile gitmez:) acaba bu sefer ne haltlar peşinde ??

6x9. Bölüm

güzel bir bölümdü son haftalardaki durgun bölümlerin ardında ilaç gibi geldi diyebiliriz bazı olaylardaki gidişat istediğimiz gibi şekillenmedi oraları hoşuma gitmedi pek.. ama olsun senaryoyu biz yazmadığımıza göre var olanla yetinmesini bileceğiz :)
khalesi ve tyrionlu sahneler her zamanki gibi mükemmeldi ejderhaların görkemli uçuşu diziye ayrı bir güzellik katıyor birde khalesinin adaletten yana olan tutumu kadını çok sevmemdeki en büyük etken çıkarları doğrultusunda her türlü hile hurdaya başvuran merkezdeki çürümüş yönetimlerin aksine daha özgür bir dünya için savaştığından kadına olan hayranlığım her bölüm artıyor:)

gri solucanın yem olarak kendisine sunulan adamı sağ bırakıp diğer ikisini doğradığı sahnede mükemmeldi, ayrıca yara ile khalesinin anlaşmasıda harikaydı ..

savaş sahnesine gelelim savaş sahnesi görsel açıdan mükemmeldi dörtdörtlüktü bunu söyledikten sonra kalaylamaya geçelim :)
sadece fırsattan istifade başa geçmiş şiddetten başka hiçbir özelliği olmayan ramsay gib,i bir hergeleyi akıl ve takit ustalık yönünden gereğinden fazla abartmışlardı? öyle bir dengesizin savaş taktiklerini tek başına ustaca yürütmesi beklenmez, savaşta öfkesine yenilip hata yapacak olan taraf ramsay olmasına rağmen jon snow hataya düştü?
ben birçok arkadaş gibi dizide snow hayranı falanda değilim buna rağmen snow un karizmasının bu denli aşınmasından rahatsız oldun hayran olan arkadaşlar nasıl rahatsız olmadı onu çözemedim :)
Snow gibi ölümden dönmüş herkes tarafından sevilen bir vatandaşın bazı üstün özellikleri olmalı, yani bahsedilen olağanüstü snow sadece kılıcıyla atları kesen bir adam olmamalı beyninide kullanabilmeliydi yoksa iyi kılıç kullanmakla çok adam öldürmekle değer artsa o memleketin kralı brienne olurdu , tazı olurdu, jaime olurdu, bron olurdu... snowu snow yapan özellik nedir? onu böyle zor bir savaşta görmeliydik ordu üstünlüğüyle herkes yener o bir başarı değil ?

selçuklu kılıçarslan zamanında istanbuldan anadoluya geçen 600 bin kişilik haçlı ordusunu elindeki çok az sayıdaki askerleri kullanıp vur kaç taktiği uygulayarak suriye sınırına kadar kovalamış suriye sınırında bu 600 bin kişilik ordudan sadece 30 bin haçlı ordusu sağ bırakmış işte burda büyük bir savaşçı zekası taşıdığını göstermiş tüm dünyaya.... yoksa güçlü ordunun başına bir eşeği koy o da zafer kazanır önemli olan zayıf orduyla başarıya ulaşmak:))

arkadaşların savunması hemen hazır zaten söylemişlerde! bir çok yorumda snow çok duygusal kardeşini o halde görünce mantıklı düşünemedi tarzında yorumlanmış o kısımlar?
tamam da kardeşi son saniyede piyangodan çıkmadı ki? zaten rickon un ramsay ın elinde olduğunu biliyorlardı hatta sansa daha akıllı davrandı '' ramsay çipi rickon u zaten öldürecek onu hesaba katmadan plan yap'' dedi snowa? ama snow malı ona rağmen nedense rickon un ölümüyle şok olup kayışı kopardı !! böyle kayışı gevşek vatandaşlara güvenmek hata onu görmüş olduk :))
dev in öldürülmesine çok sinirlendim tek bir devimiz kalmıştı oda ramsay çipinin kurbanı oldu ramsay ı köpekler yesede öfkem dinmedi bir türlü tecavüz edip sonra öldürmeleri şartı :)
serçeparmaktan gelen yardımdanda hoşlanmadım serçeparmak adam değil çıkarsız zıçmaya bile gitmez:) acaba bu sefer ne haltlar peşinde ??

Kesinlikle, Snow'u birden bire böyle bitirmeleri çok yapmacıktı. Heralde sırf biz marijinaliz havası vermek için Ramsay'i cool şekilde savaştırıp Snow'u harcadılar, ne de olsa adamlar Emile Zola naturalistlerinden. :)

Bu arada körlerin yaşadığı ülkede tek gözlü kişi kral olurmuş. Güncel dizi piyasasının durumu bu, Prison Break umarım eski kalitesiyle döner de yıkar şu GoT iktidarını. :)

Kesinlikle, Snow'u birden bire böyle bitirmeleri çok yapmacıktı. Heralde sırf biz marijinaliz havası vermek için Ramsay'i cool şekilde savaştırıp Snow'u harcadılar, ne de olsa adamlar Emile Zola naturalistlerinden. :)

Bu arada körlerin yaşadığı ülkede tek gözlü kişi kral olurmuş. Güncel dizi piyasasının durumu bu, Prison Break umarım eski kalitesiyle döner de yıkar şu GoT iktidarını. :)
prison break dönsede eski havasını yakalaması imkansız :)
bu arada demin söylemeyi unutmuşum
davos yüzü yaralı kızın öldürülme olayını çözdü bu bölüm? umarım onu yakan tilki suratlı şeytan kadını kazığa geçirir :) o kızı yakarlarken içim gitti öyle bir şrfzlk olamaz! bunu yapanlar rahatça dolaşmamalı bu dünya üstünde :))

prison break dönsede eski havasını yakalaması imkansız :)
bu arada demin söylemeyi unutmuşum
davos yüzü yaralı kızın öldürülme olayını çözdü bu bölüm? umarım onu yakan tilki suratlı şeytan kadını kazığa geçirir :) o kızı yakarlarken içim gitti öyle bir şrfzlk olamaz! bunu yapanlar rahatça dolaşmamalı bu dünya üstünde :))

Yine de artık adam akıllı dizilerin gelmesi şart, sadece 1 tane üst düzey dizi var Allah'tan. GOT'da olmasa piyasa inanılmaz kaliteli kaybedecek, rekabet nerede?

2008-2009 yılında mesela, Lost, Breaking Bad, Prison Break ve Fringe eş zamanlı devam ediyormuş. Ne müthiş bir şey yahu! Düşünsene her hafta bu 4 mükemmel dizinin yeni bölümünü bekliyorsun... İşte artık sadece 1 dizi kaldı, o da gidince dizi sektörü ölecek. Ki, dizi rakipsiz olduğu için kalitelisi eskisi gibi değil, rekabet yok sonuçta ne kadar kötü olursa olsun millet piyasada dizi olmadığı için bunu Tanrı dizi olarak görecektir. :)

6x9. Bölüm

Yahu ne taktınız ya. Anlattık sayfalarca yukarıda hala daha yok niye Jon öyle yaptı böyle yaptı. :) Bu savaş sahnesinde mucizeler yaratılacak bir ortam yoktu bunu anlayamadınız sanırım? Adamın elindeki ordu ne zırh mı var, silah mı var? Hayır plan yapsa, taktik yapsa da o savunmayı geçme ihtimalleri yok biraz gerçekçi düşününce. Zaten bu dizide belli bir karakteri öne çıkarma özelliğini ara sıra görsek bile harcandılar bir şekilde. Bazen parladılar ama bazen de düştüler. Khaleesi de düştü, Tyrion da düştü. Şimdi de sıra Jon'da demekki. Jon Azor Ahai adayı tamam da öyle absürd şeyler beklememiz şu aşamada pek mümkün değil gibi. Bu savaşı ne plan yaparsa yapsın kazanması zordu öyle de oldu. Olması gerektiği gibi oldu. Siz de daha fazla takılmayın bu konuya bence, bölümün mükemmelliğini gölgelemiyor. :)

Yine de artık adam akıllı dizilerin gelmesi şart, sadece 1 tane üst düzey dizi var Allah'tan. GOT'da olmasa piyasa inanılmaz kaliteli kaybedecek, rekabet nerede?

2008-2009 yılında mesela, Lost, Breaking Bad, Prison Break ve Fringe eş zamanlı devam ediyormuş. Ne müthiş bir şey yahu! Düşünsene her hafta bu 4 mükemmel dizinin yeni bölümünü bekliyorsun... İşte artık sadece 1 dizi kaldı, o da gidince dizi sektörü ölecek. Ki, dizi rakipsiz olduğu için kalitelisi eskisi gibi değil, rekabet yok sonuçta ne kadar kötü olursa olsun millet piyasada dizi olmadığı için bunu Tanrı dizi olarak görecektir. :)
Ben de merak ediyorum o seviyede herhangi bir dizi ne zaman gelecek. Preacher dedik izlemedim ama puanlarından o seviyede olmadığı anlaşıldı. :) Bakalım GoT'tan sonra hangi dizi çıkacak merakla beklemekteyiz. :)

Son düzenleme:
Yahu ne taktınız ya. Anlattık sayfalarca yukarıda hala daha yok niye Jon öyle yaptı böyle yaptı. :) Bu savaş sahnesinde mucizeler yaratılacak bir ortam yoktu bunu anlayamadınız sanırım? Adamın elindeki ordu ne zırh mı var, silah mı var? Hayır plan yapsa, taktik yapsa da o savunmayı geçme ihtimalleri yok biraz gerçekçi düşününce. Zaten bu dizide belli bir karakteri öne çıkarma özelliğini ara sıra görsek bile harcandılar bir şekilde. Bazen parladılar ama bazen de düştüler. Khaleesi de düştü, Tyrion da düştü. Şimdi de sıra Jon'da demekki. Jon Azor Ahai adayı tamam da öyle absürd şeyler beklememiz şu aşamada pek mümkün değil bence. Bu savaşı ne plan yaparsa yapsın kazanması zordu öyle de oldu. Bence olması gerektiği gibi oldu. Siz de daha fazla takılmayın bu konuya bence, bölümün mükemmelliğini gölgelemiyor. :)
orda snowdan insanüstü bişey beklemiyordumki zaten? benim söylemek istediğim savaş taktiği kurarken tek plan değil her zaman a planı b planı c planı olmalıydı? karşı tarafın ne yapabileceğini önceden kestirip ona göre taktik geliştirmeliydi.. yoksa sıradan bir dövüşçüden farkı kalmaz ? orda uçsaydı jet motoru takıp havalanıp ramsayın kafasında patlasaydı diye bir isteğimizde olmadı:) sadece bugüne kadar tarihte yaşanmış binlerce savaş var böyle imkansız dediğin şeyleri başarabilen komutanlar var .. onlara benzese yeterliydi . fantastik bir güç beklentimiz yok snowdan zaten öyle olsa dizi sıfırı tüketirdi :))

bu sene özellikle üst düzey diziler konusunda çok sıkıntılı geçiyor yine bir iki yıl önce arada tek tük böyle çok kaliteli yapımlar geliyordu bu sene daha öyle bir durum göremedim tek bir umudum şu an yeni başlayacak dizilerde birde fargoda :))

orda snowdan insanüstü bişey beklemiyordumki zaten? benim söylemek istediğim savaş taktiği kurarken tek plan değil her zaman a planı b planı c planı olmalıydı? karşı tarafın ne yapabileceğini önceden kestirip ona göre taktik geliştirmeliydi.. yoksa sıradan bir dövüşçüden farkı kalmaz ? orda uçsaydı jet motoru takıp havalanıp ramsayın kafasında patlasaydı diye bir isteğimizde olmadı:) sadece bugüne kadar tarihte yaşanmış binlerce savaş var böyle imkansız dediğin şeyleri başarabilen komutanlar var .. onlara benzese yeterliydi . fantastik bir güç beklentimiz yok snowdan zaten öyle olsa dizi sıfırı tüketirdi :))
Zaten ben de fantastik bir şeyden söz etmedim. :) O gerçeklik içerisindeki zoru da başaracak imkana sahip olmadığını görebilmek lazım. Elinde kim var ki, bir tek WunWun var reis gibi savaşan. :) Yabani ordusunu görmedin mi nasıl kaçıştılar. :) Düşünme yetisini kaybettiği için plansız daldı açıkça gördük bunu. Sen diyorsun a b c planı. :A Ha planlı dalsaydı bir sonuca varabilir miydi orası muamma? Ama bu savaşın acısını önümüzdeki sezonlarda alacağız, mutlu da olacağız o konuda meraklanmayalım. :) White Walkers'lara karşı Jon reyizliğini gösterecektir. :)