Klasik Game of Thrones 6. Sezon Yorumları

Zaten ben de fantastik bir şeyden söz etmedim. :) O gerçeklik içerisindeki zoru da başaracak imkana sahip olmadığını görebilmek lazım. Elinde kim var ki, bir tek WunWun var reis gibi savaşan. :) Yabani ordusunu görmedin mi nasıl kaçıştılar. :) Düşünme yetisini kaybettiği için plansız daldı açıkça gördük bunu. Sen diyorsun a b c planı. :A Ha planlı dalsaydı bir sonuca varabilir miydi orası muamma? Ama bu savaşın acısını önümüzdeki sezonlarda alacağız, mutlu da olacağız o konuda meraklanmayalım. :) White Walkers'lara karşı Jon reyizliğini gösterecektir. :)
tek umudumuz
khaleesinin atı ejderha :) snowdan ümidi kestik :)
snow un hiç bir çaresi yoktu demek mümkün değil... neler neler dönüyor savaşlarda insanları geç normal doğa koşullarında hayvanlarda bile öyle taktikler varki akıl alır şeyler değil :) mesela şu anne ördek ufak cüssesine göre müthiş bir taktikle rakibe yavrularını kaptırmıyor :)

tek umudumuz
khaleesinin atı ejderha :) snowdan ümidi kestik :)
snow un hiç bir çaresi yoktu demek mümkün değil... neler neler dönüyor savaşlarda insanları geç normal doğa koşullarında hayvanlarda bile öyle taktikler varki akıl alır şeyler değil :) mesela şu anne ördek ufak cüssesine göre müthiş bir taktikle rakibe yavrularını kaptırmıyor :)
Orası öyle çok ilginç olaylar var dediğin gibi. :) Ama bizim senaristlerimiz önce umudu kesmemizi istemiş olmalı. Yoksa bu kadar ön plana çıkarılan bir karakter böyle değişime uğramazdı. Ama dönüşü sağlam olacaktır eminim. :)

Sonunda beklediğimiz GOT'a kavuştuk tek kelimeyle mükemmel bir bölümdü. :D Herkes ayrıntılı bir şekilde özetlemiş zaten fazla söze gerek yok.

10/10

6x9

Çok uzun şeyler yazamıcam ama bu sezonun kuşkusuz en heyecanlı en iyi bölümüydü. Savaş sahneleri müthişti, özellikle Jon reyizin tek plan çekimi müthişti. Ramsey şerefsiz filandı ama renk katıyordu diziye :D Ayrıca Dev'in ölümünede üzüldüm :(

Khaalesi'ye bişey olmuş zaten güzeldi ama bu bölümde daha bi tatlı gözüktü nedense :D

10/10

6x9

Üç kelimeyle mükemmeldi ,harikaydı ve olağanüstü bölümdü.Jon reyis bir an kaybedecek sandım, reyise son anda Sansa'lar yardıma gelince duygulandım fena gaza geldim:D.Khaleesi'nin bu bölümdeki savaş sahnesi çöpe gitmiş oldu çünkü Jon reyisin savaş sahnesi daha ön plana çıktı :).Ramsay'e acayip kıl gidiyordum ölmesi iyi oldu lakin keşke böyle hemen ölmesedi acı çeke çeke ölsedi.Tazıların sadık olmadığını da görmüş olduk :D

Game Of Thrones bu bölümü belki tüm sezonların en iyi bölümü diyebilirim .Bakalım haftaya bizi nasıl bölüm bekliyor ...

Puanım: 10/10

tabi beğenmedin belkide resimler içinde tek yumoş olmayan ilk sarışın olandır o yüzden beğenmemişsindir seninkiler yumurta gibi olmalı :))
hahahahaha bu çok kaba saba gerçektende yani bir jensen ackles ve joseph morgan gibi şarısınların yanında hiç şansı yok :A

6x9

Müthiş bir bölümdü.

Ramsay geberdin sonunda be. Ölümü mükemmele yakındı. Kendi tazıları tarafından öldü.

Daenerys de bu bölüm çok iyiydi artık iyice gazı aldılar Westeros yolu yakın. Yara ve Theon ile konuştuğu kısım güzeldi.

Savaş sahneleri mükemmeldi. Muazzam sahnelerdi. Jon'un Ramsay'e göre biraz sönük kalmasından rahatsız olanlar olmuş ama Ramsay zaten Jon'a göre daha zeki birisi ve daha iyi bir kumandan. Zaten zekasını gösterdi Rickon'u tam yerinde öldürerek. Böylece Jon önce saldırmış oldu ve ortada kaldı.

Littlefinger yardım etti ama yine bir şeylerin peşindedir. Tehlikeli bir adam.

Davos reis kızıl kadından hesap soracak bakalım Shireen'in kanı yerde kalacak mı?

10/10

Yalnız 6x9 şu ana kadar herhangi bir dizi bölümünde alınacak en çok oyu en kısa sürede alan ve en yüksek şekilde alan bölüm oldu. 70 bin oyu bu kadar kısa sürede alıp puanının hala 10 olması çok şaşırtıcı. Tamam çok övdük de 5x8'den iyi bir bölüm değildi. Onu bir tık aşağı düşürün artık. :)

S06B09

Harika bir bölümdü gerçekten. Sinema kalitesinde bir bölümdü.
Danearyes sahneleri muhteşemdi yaaa! Pardon Ejderha sahneleri muhteşemdi. Ejderhaların kanallarının yelpazeliği mi desem Danesterys'in tutunyerdeki (ibibik dicem) ibibiğin tutugun yerin gerçekliğimi desem, ejderhaların derisinin pulları mı desem nasıl bilemedim ama şahanele yaratılmışlar. Ejderhalardan hapis olanlar size de küçük görünmedi mi? Tabi asi olanı dağda bayırda çayırda buldugu keçilerş koyunları yemiş yemiş ayı gibi olmuş kerata:hearteyes::hearteyes::hearteyes: (annesiyle ne ara anlaştılar? Analarına kızgın değilmiydi bunlar?) Gri solucanın bıçaği çekme sahnesi harikaydı. Tyrion'ın da sağ kalan adama olanları anlatması için yaygarıcı muamelesi de iyiydi. Daeneryes lezbiyenliğe mi dönüş yapıyor napıyor? Yara'ya kıps yaptı:A

Jon Snow Allah'ın eziği diye boşuna demiyorum. Bu bölümde gömdüler resmen:F 10 kere mi 100 kee mi ne ezik demişimdir:F bir karakteri saf iyiliği bürürsen klişe bi senaryo çıkar.
Yakişti mi gota böyle bişey? Kardeşine son anda ulaşacağı zaman pat ölüyor kardeşi. Ramsey'in adamlarına tek başına saldıracak pat arkadan orduları saldırıyor. Ezilerek ölücek dedik son anda azmıyle kurtuldu o da ne uzaktan başka bir ordu geldi:F offf leş gibi klişeydi.(basın olmamişları j.s fanları:A)

Sansa harikaydı bölümün yıldızıydı bölümün Cersei'siydi:X Jon yine iyilik melekliğini yapmiş ramseyi hapse tıkmış:F Laaan bu adam kardeşini öldürdü gözünün önunde kardeşine tecavuz etti kardeşşne söz vermiştin. Neyse kız kendi işini kendi halletti. Helal olsun hatuna:X

10/10

S06B09

Harika bir bölümdü gerçekten. Sinema kalitesinde bir bölümdü.
Danearyes sahneleri muhteşemdi yaaa! Pardon Ejderha sahneleri muhteşemdi. Ejderhaların kanallarının yelpazeliği mi desem Danesterys'in tutunyerdeki (ibibik dicem) ibibiğin tutugun yerin gerçekliğimi desem, ejderhaların derisinin pulları mı desem nasıl bilemedim ama şahanele yaratılmışlar. Ejderhalardan hapis olanlar size de küçük görünmedi mi? Tabi asi olanı dağda bayırda çayırda buldugu keçilerş koyunları yemiş yemiş ayı gibi olmuş kerata:hearteyes::hearteyes::hearteyes: (annesiyle ne ara anlaştılar? Analarına kızgın değilmiydi bunlar?) Gri solucanın bıçaği çekme sahnesi harikaydı. Tyrion'ın da sağ kalan adama olanları anlatması için yaygarıcı muamelesi de iyiydi. Daeneryes lezbiyenliğe mi dönüş yapıyor napıyor? Yara'ya kıps yaptı:A

Jon Snow Allah'ın eziği diye boşuna demiyorum. Bu bölümde gömdüler resmen:F 10 kere mi 100 kee mi ne ezik demişimdir:F bir karakteri saf iyiliği bürürsen klişe bi senaryo çıkar.
Yakişti mi gota böyle bişey? Kardeşine son anda ulaşacağı zaman pat ölüyor kardeşi. Ramsey'in adamlarına tek başına saldıracak pat arkadan orduları saldırıyor. Ezilerek ölücek dedik son anda azmıyle kurtuldu o da ne uzaktan başka bir ordu geldi:F offf leş gibi klişeydi.(basın olmamişları j.s fanları:A)

Sansa harikaydı bölümün yıldızıydı bölümün Cersei'siydi:X Jon yine iyilik melekliğini yapmiş ramseyi hapse tıkmış:F Laaan bu adam kardeşini öldürdü gözünün önunde kardeşine tecavuz etti kardeşşne söz vermiştin. Neyse kız kendi işini kendi halletti. Helal olsun hatuna:X

10/10
bende olmamışları bastım hemde js fanı değildim:) oğlanı çok ezmişler yazık oldu gül gibi çocuğa :))

Yalnız 6x9 şu ana kadar herhangi bir dizi bölümünde alınacak en çok oyu en kısa sürede alan ve en yüksek şekilde alan bölüm oldu. 70 bin oyu bu kadar kısa sürede alıp puanının hala 10 olması çok şaşırtıcı. Tamam çok övdük de 5x8'den iyi bir bölüm değildi. Onu bir tık aşağı düşürün artık. :)
en yüksek puanı alması normal ama ilk girişteki ejderhalı kısım harikaydı başlı başına artı bunlara birde ramsaydan nefret edenlerin yüksek oylarını ekle otomatikman puan tavana vurur
son sahnede ramsay köpeklere yem edilmese bu bölüm 8 puandan fazla oy alamazdı :))

5x8 ile kıyaslamak bir yana, totalde ilk 5'e bile giremez bu bölüm. 6x5'in son 5 dakikası bu bölümün 40 dakikasına bedel. Kanlı düğün olsun, Ned Stark kellesi bölümü olsun, 4x9 vs. bu bölümler çok daha iyiydi.

Dediğim gibi körlerin ülkesinde tek gözlü adam anında kral olurmuş. Ortada dizi olmadığı için adamların kalite anlayışı düştü, sonuçta bu diziden daha kalitelisi şuan yok. Bir de görülmemiş bir popilite var sosyal medyada, 2009-2013 yılına göre aktif kullanıcı çok daha fazla olduğu için haliyle puanı de her geçen gün artacaktır. Şüphe yok ki 7.sezonda da filanca bölüm en iyi bölüm olacaktır, popilite sebebiyle. The Walking Dead'in de en iyi sezonları ilk 2 sezon olmasına rağmen yanlışım yoksa 4.sezon ve sonralarındaki bölümler daha yüksek puan alıyor? Her geçen gün artan bir kitle sonuçta. Yanında 1 milyona ulaşacak GOT. :)

Ozymandies'i geçecek olması yazık fakat popüler kültür sonuçta, engellenemez. Çok şükür ki Breaking Bad popüler kültürün oyuncağı haline gelmedi GoT gibi. :)

Son düzenleme:
Hem de fena:X zaten fanlar yüzünden canlanmiş diyorlar:A
birde o canlandırma işinin cılkını çıkaracaklardı nerdeyse :)
jon kızıl kadına yalvarıyordu tekrar ölürsem aman bei diriltme karizma zaten dağıldı bir daha diriltirse snow un kurbağa kadar değeri kalmaz adam boşuna yalvarmıyormuş demekki :)

birde o canlandırma işinin cılkını çıkaracaklardı nerdeyse :)
jon kızıl kadına yalvarıyordu tekrar ölürsem aman bei diriltme karizma zaten dağıldı bir daha diriltirse snow un kurbağa kadar değeri kalmaz adam boşuna yalvarmıyormuş demekki :)
Aynen şimdilerde
ölen kardeşi için yapsın diyenler de var:F

Aynen şimdilerde
ölen kardeşi için yapsın diyenler de var:F
o canlandırma işi hiç olmasa çok daha iyiydi? şimdi aynı durumu ikilerlerse dizinin gerçekten kalitesi dip yapar, bu işi çocuk oyuncağına çevirirler :) bence kızıl kadını tez elden öteki dünyaya postalamak lazım yoksa elindeki gücü ticarete çevirebilir her öleni cillop gibi karşımıza çıkarır dizide heyecan sıfıra iner :))

o canlandırma işi hiç olmasa çok daha iyiydi? şimdi aynı durumu ikilerlerse dizinin gerçekten kalitesi dip yapar, bu işi çocuk oyuncağına çevirirler :) bence kızıl kadını tez elden öteki dünyaya postalamak lazım yoksa elindeki gücü ticarete çevirebilir her öleni cillop gibi karşımıza çıkarır dizide heyecan sıfıra iner :))
Kızıl kadın bi ara snowa yürüyordu. Snow kardeşini canlandırması için kızıla yalvarmaya gider ve işi pişirmek isterken kolyeyi boğazından cıkardiğinda gerçek kızıl kadını görür. O anın vermiş oldugu korku dolu anlarla napcağini bilemeyen snow kılıc kadına saplar ve ölür:F herkes teori yapıyor bizde yapalım:F