Klasik Game of Thrones 6. Sezon Yorumları

6x10 (Sezon Finali)

Vay arkadaş ya geçen bölümün üstüne çıkamazlar uzun süre derken ertesi haftası çıktılar. Geçen bölümden de iyiydi. Dizi tarihinin en iyi 2-3 bölümünden biri olabilir. Game of Thrones'un ise en iyi bölümüydü muhtemelen.

Sevinç, hüzün, öfke, gaza gelme vs akla gelebilecek her türlü duyguyu yaşattı bölüm. :) Belki farkında değiliz ama Game of Thrones'u haftası haftasına izleme şansına sahip inanılmaz şanslı bir nesiliz. Çok uzun yıllar boyunca bu seviyede dizi çıkabileceğini sanmıyorum. Çıksa bile Game of Thrones her zaman en büyük klasiklerden olacak.

Cersei'den inanılmaz nefret ediyorum ama sahneleri çok iyiydi. Çok kişinin de bahsettiği gibi arkadan çalan müzik inanılmazdı. Dizi tarihinin en iyi müzik seçimlerinden biri şüphesiz.

Margaery'nin ölümü üzdü. Büyük oyunu fark etse de dinciler meseleye geç uyandı. :(

Tommen reyisi kimse sevmiyordu belki ama en azından iyiydi. Diğer Lannisterlara hiç çekmemiş. Belki biraz babasının iyi yanlarını almış olabilir. Cersei'nin üç çocuğunun da ölümünü göreceği kehaneti gerçekleştiğine göre inşallah Cersei'nin de rahmetli olduğu günleri görürüz tez zamanda. :):)

Khaleesi gümbür gümbür geliyor. Tyrion ile olan sahneleri çok güzeldi ama en son sahne efsaneydi. O nasıl bir gaza getirmedir. :)

Gaza getirme demişken Lady Mormont'a geçelim. Dizinin en delikanlı karakterlerinden biri şüphesiz. Efsane çıkışıyla ağlattı. North Remembers!!! Ardından gelen sahneler de mükemmeldi. Ben de ayağa kalkıp Jon Snow lehine tezahürat yapacaktım az daha. :)

Jon ve Sansa'nın sahnesi de muhteşemdi. Ned Stark'tan bahsettikleri yer gözleri doldurdu. Littlefinger'a karşı koyması sevindirdi ama sondaki bakışma şüpheye düşürdü. İnşallah bir aptallık yapmaz Sansa. :( Jon'dan da o destek gördüğü sahnede Sansa'yı da ayağa kaldırmasını beklerdim ama bilemedim de.

Meşhur teorinin gerçekleştiği Tower of Joy sahnesi de mükemmeldi.

Melisandre'nin ölmemesine sevindim. Güneye gidişi ise pek iyi olmadı.

Son olarak Arya'nın çıkışıyla ben şok, ben iptal. Walder Frey'den Robb ve Catelyn'in intikamını o şekilde alması süper oldu. Gelecek sezon Jon Snow ile buluşmalarını sabırsızlıkla bekliyorum. Tabii Sansa ile buluşmaları da bir hayli ilginç olacak...

IMDb'deki 10 tam puanını hak ediyor. Daha nasıl öveyim heyecanımı nasıl paylaşayım bilmiyorum. :)

10+ /10
Bu yönetmenin yönettiği her bölüm bu dakikadan sonra en iyi bölümler arasına girecektir. Hep sağlam bölümleri vermişler bu adama. :) Bir de önümüzdeki sezonların bölüm sayısı az olacağından bu adama hangi bölümü verirseler efsane olacak der ve o bölümleri beklemeye başlarım ben. :)

Bu yönetmenin yönettiği her bölüm bu dakikadan sonra en iyi bölümler arasına girecektir. Hep sağlam bölümleri vermişler bu adama. :) Bir de önümüzdeki sezonların bölüm sayısı az olacağından bu adama hangi bölümü verirseler efsane olacak der ve o bölümleri beklemeye başlarım ben. :)
Çok başarılı yönetmen şüphesiz. :)

Güne @xemrexxx in durumunda verdiği yarı büyük spoilerle başladık ve beklediğim gibi tuttu. Durum güncellemelerinde verilen spoilerler konuda açık açık verilenlerden çok daha tehlikeli, bence acilen yasaklanmalı ve ayıptır yahu tüm heyecanı kaçırdı. :) @OzaN

Buna rağmen olağanüstü bir haz aldım bu bölümden. 6x9 un senaryo anlamında bana göre vasatlığı ve hayal kırıklığından sonra ilaç gibi geldi. Ve herkesin söylediği gibi, dizinin başında ilk 10-15 dk çalan müzik efsaneydi. Kesinlikle bölümü çok beğenmemizde bu müziğin etkisi büyük.

Sinemada bile pek göremeyeceğimiz kalite, GOT tarihinin en iyi bölümü olabilir denildiği gibi, umarım IMDB de 6x9 u geçer.

Cercei ne intikam aldı be! Efsane efsane efsane! Kelimeler yetmez anlatmaya, her bir detayı olağanüstü. Yobazların böyle gebermesine çok sevindim, Shame'ci rahibenin sonuna ise Ayrıca sevindim. Acaba Dağ ne gösterdi de böyle çığlık attı kapı kapandığında merak etmiyor değilim :A

Margary'e üzüldüm, bir daha göremeyeceğiz ceylan gözlerini. :(

Silik Kral'ın intiharı da efsaneydi. Aynı Ida filmindeki teyze gibi karizmatik bir intihar. Aptallık etti orası ayrı.

Bölümün en gereksiz sahnesi Samwell'di elbet. Kaşı gözü aynı oynuyordu daha önce böyle değildi bu. Ama cidden çok gereksiz be...

Sezon boyunca ne işe yarayacak dediğimiz Arya da sonunda işe yaradı, hiç beklemiyordum açıkçası helal olsun.

Ned Stark sahnesinde kardeşini Daanerys Targaryen'in siyah saçlı haline benzeten tek ben miyim? Çok benziyor, sahneden anladığım kadarıyla Jon Snow, Robert'in oğlu çıktı yani Cercei'nin tahtında asıl olması gereken o. Ama Jon Snow da ne gaza geldi, şişinde be! :D Umarım Sansa bir fesatlık yapıp nefrwtimizi kazanmaz yeniden.

Khalesesi'nin Jon Snow ile evlenecek olması kaçınılmaz bence. Başka kim var ki? Bu arada Tyron senaryo anlamında çok değişti, çok silikleşti ve bir haller oldu. Eski halinden iz Yok. Tüm sezon tek bir kadınla görmedik yahu? :)

Velhasıl bölümün tek eksiği Ak tayfa idi. Birkaç ay içinde diziye sıfırdan başlayıp yeni bölüm gelene kadar azar azar izlerim.
10.6/10

Güne @xemrexxx in durumunda verdiği yarı büyük spoilerle başladık ve beklediğim gibi tuttu. Durum güncellemelerinde verilen spoilerler konuda açık açık verilenlerden çok daha tehlikeli, bence acilen yasaklanmalı ve ayıptır yahu tüm heyecanı kaçırdı. :) @OzaN

Buna rağmen olağanüstü bir haz aldım bu bölümden. 6x9 un senaryo anlamında bana göre vasatlığı ve hayal kırıklığından sonra ilaç gibi geldi. Ve herkesin söylediği gibi, dizinin başında ilk 10-15 dk çalan müzik efsaneydi. Kesinlikle bölümü çok beğenmemizde bu müziğin etkisi büyük.

Sinemada bile pek göremeyeceğimiz kalite, GOT tarihinin en iyi bölümü olabilir denildiği gibi, umarım IMDB de 6x9 u geçer.

Cercei ne intikam aldı be! Efsane efsane efsane! Kelimeler yetmez anlatmaya, her bir detayı olağanüstü. Yobazların böyle gebermesine çok sevindim, Shame'ci rahibenin sonuna ise Ayrıca sevindim. Acaba Dağ ne gösterdi de böyle çığlık attı kapı kapandığında merak etmiyor değilim :A

Silik Kral'ın intiharı da efsaneydi. Aynı Ida filmindeki teyze gibi karizmatik bir intihar. Aptallık etti orası ayrı.

Bölümün en gereksiz sahnesi Samwell'di elbet. Kaşı gözü aynı oynuyordu daha önce böyle değildi bu. Ama cidden çok gereksiz be...

Sezon boyunca ne işe yarayacak dediğimiz Arya da sonunda işe yaradı, hiç beklemiyordum açıkçası helal olsun.

Ned Stark sahnesinde kardeşini Daanerys Targaryen'in siyah saçlı haline benzeten tek ben miyim? Çok benziyor, sahneden anladığım kadarıyla Jon Snow, Robert'in oğlu çıktı yani Cercei'nin tahtında asıl olması gereken o. Ama Jon Snow da ne gaza geldi, şişinde be! :D Umarım Sansa bir fesatlık yapıp nefrwtimizi kazanmaz yeniden.

Khalesesi'nin Jon Snow ile evlenecek olması kaçınılmaz bence. Başka kim var ki? Bu arada Tyron senaryo anlamında çok değişti, çok silikleşti ve bir haller oldu. Eski halinden iz Yok. Tüm sezon tek bir kadınla görmedik yahu? :)

Velhasıl bölümün tek eksiği Ak tayfa idi. Birkaç ay içinde diziye sıfırdan başlayıp yeni bölüm gelene kadar azar azar izlerim.
10.6/10
Kesinlikle yanlış anladın sahneyi. :A Tower of Joy sahnesinde bahsettikleri kral Robert Baratheon değil. :) Oradaki kral Khaleesi'nin de babası olan Aerys 2 Targeryan. Lyanna'dan çocuk yapan ise Aerys'in oğlu Rheager Targeryan. Yani Khaleesi Jon evlenmesi imkansız. Çünkü Rheager'la Dany kardeşler. Bu düzlemde bakınca Khaleesi Jon'un halası oluyor. :A :A

Bu arada ben de bekledim White Walkers'ı bölümde ama gelmemesi üzdü. :)

Kesinlikle yanlış anladın sahneyi. :A Tower of Joy sahnesinde bahsettikleri kral Robert Baratheon değil. :) Oradaki kral Khaleesi'nin de babası olan Aerys 2 Targeryan. Lyanna'dan çocuk yapan ise Aerys'in oğlu Rheager Targeryan. Yani Khaleesi Jon evlenmesi imkansız. Çünkü Rheager'la Dany kardeşler. Bu düzlemde bakınca Khaleesi Jon'un halası oluyor. :A :A

Bu arada ben de bekledim White Walkers'ı bölümde ama gelmemesi üzdü. :)

Doğrudur fakat orada Robert dedi değil mi yani kitabı okumamış biri olarak bizim şişko Robert sanmam oldukça doğal. :A

Targaryen'lerde aile içi evlilik meşru ve yaygın değil miydi yoksa ben mi yanlış biliyorum? Khalesesi ile akraba olması hatta halası olması bence hiç sorun olmaz, yaşları birbirine yetiyor zaten. Ki, ikisinin de durumdan haberi yok tam evlenirlerken durun siz akrabasınız diye biri çıkıp klişe yapmaz heralde. :)

Doğrudur fakat orada Robert dedi değil mi yani kitabı okumamış biri olarak bizim şişko Robert sanmam oldukça doğal. :A

Targaryen'lerde aile içi evlilik meşru ve yaygın değil miydi yoksa ben mi yanlış biliyorum? Khalesesi ile akraba olması hatta halası olması bence hiç sorun olmaz, yaşları birbirine yetiyor zaten. Ki, ikisinin de durumdan haberi yok tam evlenirlerken durun siz akrabasınız diye biri çıkıp klişe yapmaz heralde. :)
Burada Robert demiş gerçi ben de şimdi fark ettim. Sanırım herkesin kesin dediği teoriyi işlememe ihtimalleri de var. Normalde bahsedilen ve herkesin kesin olarak gördüğü teoride Rheager Targeryan çok yaramaz, her önüne gelen kadından faydalanan bir adammış. Lyanna da çok güzel biri. Gören herkes onunla olmak istiyor kibar tabirle. :) Bu Rheager da zorla alıkoymuş hamile bırakmış Lyanna'yı. Ama dizide henüz ondan bahsedilmedi. Robert varken bu olaylar olmuş da olabilir. Soru işaretli bir sahneydi yani. Henüz babasını kesin söylemedi dizi, sadece annesinin Lyanna olduğunu ve Ned'in öz çocuğu olmadığını bilmemizi istediler.

Ama dediğin gibi Jon'la Dany bilmiyorlar gerçeği ve öğrenmeleri de çoook uzun sürecektir, 8. sezonu bile bulabilir. :) Targeryan soyunda da olabilitesi olan şeyler aile içi ilişki. :) Bakalım zaman neler gösterecek.

@MEnes @Tolstoyevski

Robert duymasın diyor. Hani Robert tüm Targaryenleri ortadan kaldırıyor ya.
Zaten araştırdım biraz çözdüm o olayı. Bu Rheager yüzünden başlıyor Robert'ın isyanı. Yani Rheager Lyanna'yı kaçırınca her şey tetikleniyor ve isyan başlıyor. Bu Tower of Joy sırasında da Robert'ın başta olması normal yani. Tabi o sırada Rheager da ölmüş zaten.

Sonunda yıllardır beklediğimiz teee ilk kitaptan da ipuçları veren r+l=j teorisi sonunda tower of joy sahnesiyle kesinleşti , jon snow artık bir piç değil , bir targaryen. O sahne devamında lyanna mormonta diyecek bir şey bulamıyorum, önünde eğilirim 62 cesur adamlı kraliçem . :)

Başa dönüyorum , cersei intikamını çok pis almıştır bir sene önce kefaret yürüyüşü gerçekleştirip itilen ezilem bir kadın ve sonunda acımasızcada olsa başka bir yolu olmadığı için şehri yaktı ve tahta oturdu , vasıfsız tommen intiharı sebebiyle. Cersei'nin kehanetinin bir şıkkı daha gerçekleşmiş oldu, bütün evlatların ölümünü görecekti ve gördü , sıra bir kadının herşeyini onun elinden almasını göreceğiz acaba bu dany mi? . Küçük kardeş tarafından da öldürülecekti bunlar jaime , tyrion veya onların şekline giren arya olabilir , oraya daha çok var, cersei sahnesinin sonunda jaimenin ona attığı bakışı görüyoruz, bunun altımdan çok sular akar , kingslayer jaime cerseinin de hayatına son verebilir.

Dany sahneleri ve oyunculuklar bildiğimizin aksine daha da güzelleşiyor, diyaloglar da aynı şekilde efsane devam ediyor , dany sezon finalinde westoros'a açıldı korkunç güçlü ordusuyla , korkun ondan.

Bölümde tower of joy sahnesi kadar şaşırdığım bir sahnede aryanındı, sürekli
Walder freyi jaimenin öldüreceğini düşündüm , o kızla bir kaç kez daha da bakıştı onu görünce dedim ki o kıza bıçaklatacak , para sayesinde ama bir baktım ki o koz arya çıktı!!
Çocuklarının da içinde bulunduğu pastayı yedirip , tıpkı ailesine yaptığı gibi boğazını kesip ölümünü hissetti, o sahneye iyi bakım arya o kadar huzur dolu ve intikam hırsoyla dolmuşki , çok acayip zevkler aldığını düşünüyorum.
Çok heyecanlıydı seneye artık küçük işleri bırakıp westeros fethi , dany jon buluşması ve muhtemel evliliği ve artık surun yıkılmasıyla ak gezenlerinde olaya dahil olup büyük bir savaş görebilmeyi istiyorum.
Sam'i unutmuşum onu severim o da artık üstat olup , önderlik etsin bize.

Tam da Daenerys ile Jon evleneceken Bran durun siz akrabasınız diyip durumu açıklıyor, sonra da Jon, Bran'e tekme tokat girişip gül gibi kızı kaçırdım diyormuş ne gülerim.

Tam da Daenerys ile Jon evleneceken Bran durun siz akrabasınız diyip durumu açıklıyor, sonra da Jon, Bran'e tekme tokat girişip gül gibi kızı kaçırdım diyormuş ne gülerim.
Bence evlilik muhabbetine girilecek zamanları olmayacaktır. Son sezonlarda bölümlerin de azaldığı düşünülürse artık hikayenin sonunda meseleler iyice ciddileşeceği için evliliğe zaman falan kalmaz. :)

6x10

9. bölüm ihtişamını bile geçen muhteşem bir bölüm oldu. Hiç beklemiyordum bu kadarını şaşırttı beni :)

Cersei'nin intikamı acı oldu. O rahip ve beraberindekilerden o kadar nefret etmiştim ki Cersei'yi destekler hale gelmiştim. İyi oldu hepsini yaktığı. Arada Margaery de gitti ama olsun önemli değil :) Tommen'den de kurtulduk o da iyi oldu. GoT'un gelmiş geçmiş en pasif kralıydı zaten muhtemelen :D

Arya'nın Walder Frey'i öldürdüğü sahnede bir pislik sezdim ama o an ilk başta Arya olduğunu tahmin edemedim açıkçası. İlk aklıma gelen Jaime'nin bir şey ayarladığı oldu. Bu arada Arya daha önce de birisini bu şekilde yüz değiştirerek öldürmüştü diye hatırlıyorum. İlk defa yapmadı sanırım bunu yani.

Tower of Joy'da aslında yine göremedik sonucu. R+L=J hala teori durumunda. Anne Lyanna tamam ama baba belli değil. Zaten kitapta da en son Lyanna'nın söz ver Ned dediği yazıyormuş. Burada da aynı şey oldu baba hala meçhul.

Geçen bölümki savaşta Lyanna Mormont'u görememiştik. Burada çıktı ortaya tekrar. Küçük bir kız için biraz aşırı olsa da onun etkileyici konuşmasıyla bütün aileler Stark'a bağlılığını gösterdi. Kuzey Jon Snow'un etrafında birleşti.

Ve tabii ki olmazsa olmazımız Khaalesi şovuyla sezonu noktaladık. Bu kadın tahta geçemezse dizinin en büyük sürprizi o olur sanırım. Her seferinde ihtişamını bu kadar gösteriyorlar bize. Sonuçta tahtı alsın bari o da rahatlasın biz de rahatlayalım. Hem Tommen'den de kurtulduk ama şimdi de Cersei oturuyor tahtta. Her ne kadar dincilere karşı onu desteklemiş olsam da o taht Khaalesi'nin hakkıdır. Kuzey de Jon Snow'undur :)

10/10

10.6/10

@Tolstoyevski yeni sezonda @xemrexxx'i banlarız merak etmeyin. :A
ıyyy daha tower of joy sahnesini anlamamışsın sen bnm durumda yazdığımdan ne anladın Allah bilir .ss

ıyyy daha tower of joy sahnesini anlamamışsın sen bnm durumda yazdığımdan ne anladın Allah bilir .ss
Bırak şimdi dizi sanki bize her şeyi gösterdi de adam anlamayacak yani. :A Hiç kitaptı, teoriydi bakmamış olan biri o sahneyi izleyip de asla ulaşamaz ki gerçeğe. Zaten dizi eksik vermiş her şeyi. :A

Bırak şimdi dizi sanki bize her şeyi gösterdi de adam anlamayacak yani. :A Hiç kitaptı, teoriydi bakmamış olan biri o sahneyi izleyip de asla ulaşamaz ki gerçeğe. Zaten dizi eksik vermiş her şeyi. :A
napsınlar bebeği gösterdiler bbek nasıl yapıldı ou da mı göstersinler o kadarını da kafanızdan kurun iki kişi yatata çalışmalı bebek için bunu @destere bile bilir:A