Klasik Game of Thrones 6. Sezon Yorumları

şimdiki ekibi saymıyorum zaten ekip değil torpilliler yuvası oldu :D ama eski ekip bunları katlar dünyanın imkanı var senaryoları beş para etmez. böyle dizileri sevmiyorum izlemem

yabanacı hayranlığından öleceksiniz eksik kalsın :D bir diziyi izlemediğim için hiçbirşey kaybetmem dizi izlemiyorum ki zaten bunlarla uğraşamam :D

Irkçılığı bırak yerli yabancı diye bir şey yoktur, senin mantığında İslam dini de yabancı ne de olsa Türk değil. Fakat İslam dini bunu yasaklar, Arap'ın Arap olmayandan ve Arap olmayanın Arap olandan üstünlüğü yoktur.

Benim her alanda tek ölçütüm kalitedir. Yerli yabancı gavur mavur bunlar Ortaçağ Anadolu'sunda kaldı. Tek ülke vardır o da dünya, tek ırk vardır o da insanlık.

6x8

Beklediğimiz düzeyde bir tempo yoktu bölümde. Fragmana oranla gerçekten de çok zıt olmuş bölüm. Ama yine ve yine de asla bu dizinin herhangi bir bölümü 7.5 8'den aşağı puan almaz, alamaz, almamalı. Keyifle izlediğimiz şeyler bu kadar sınırlıyken böyle bir işe saygısızlık olur. Bölümlerin durgun olması benim için bir şeyi değiştirmiyor. Bu bölüm de gayet keyif aldım izlerken.

Konu gayet de ilerliyor, yerinde saydığını söyleyemeyiz. Bu sezon 8 bölümden en az 5 bölümü beğendim ben kendi adıma. Beğenmediklerim de genel yüksek seviyenin altında kalanlar olarak denilebilir. Onlar da kötü bölümler değildi yani. Asla 6.sezon en kötü sezondur denilemez ki son 2 bölümle çok sağlam ve vurucu bir final yapacakları kanısındayım.

Bölüm yine tiyatro sahnesiyle başladı. Arya'nın duyguları açısından, evine duyduğu özlem açısından ve Essos halkının Westeros'a bakış açısını anlatması açısından gayet yerindeydi o sahneler. Keyif aldım şahsen izlerken. Tiyatrocu ablaya da üzüldüm, kötü harcandı.

Hound sahneleri sağlam kan ve vahşet oldu. Güzel sahnelerdi, adamın ne çeşit manyak olduğunu hatırlamamız açısından iyi oldu bu. :) Bir diğer Hound sahnesinde ise Beric Dondarrion'u gördük. Beklemiyordum görmeyi ama iyiydi o sahne de. Asmak için pazarlık yapılması sonunda 2 kişiye bağlamaları falan güzeldi. :) Beric'in bahsettiği tehlike de hepimizin malumu White Walkers'dı. Demek ki onlar da bu savaşta yer alacaklar. Zaten Işığın tanrısına hizmet ettikleri için bir çok şeyden haberleri de var gibi gözüküyor.

Kings Landing sahneleri de bekleneni veremedi. Ben daha büyük bir kıyım bekliyordum bir kişiyi biçtirdiler ama ne biçmeydi o be. Nasıl bir yamyamsın sen Mountain. :D Adamın çenesinden kafasını kopardı. :A

Bir diğer canımı sıkan nokta da Riverrun sahneleriydi. Oradaki Bronn'un Podrick f..king Payne lafı iyi güldürdü. :A :A Ama genel olarak kuşatma savaşı beklerken olayı Tully amcayla bağladılar. Blackfish'in de ölümünü göstermemeleri yavan kalmış biraz. Ama bence bu sezon genel olarak gösterilmeyen sahneleri bilinçli yapıyorlar. Pek önemsenmeyen sahneler olarak görülüp direk atlanıyor kanımca.

Ha bir de bu savaşların atlanma mevzuu GoT'da hep vardı. İlk sezonlarda kuzeyde hiç savaş izlemedik ki. Hepsi direk geçildi. Bir tek bu sezonda olmadı yani olay. Dizi savaşlara uzun süre harcamayı pek kendine uygun görmüyor gibi. Ama yaptımı da 2x9 gibi 4x9 gelecek 6x9 gibi tek bölümü full savaşla kaplıyor ve savaşın hasını yapıyor. :)

Tyrion reisin sahnesi güldürdü. Khaleesi de sonunda vardı Mereen'e. Derin bir oh çektim yani. :A Bakalım Greyjoylar ne zaman gelecek ve oradaki sahiplerle mücadele nasıl sonuçlanacak. Artık bu sezon gemilerine sahip olması zor görünüyor, belki sezon finalinde?

Son sahnedeki Arya'nın gerilim sahnesi de güzeldi. Bir şey olacak diye korktum ama olmadı çok şükür. :D Arya'nın mumu söndürüp kızı harcamasını göstermemeleri de normaldi. Karanlık dövüşten pek bişe anlayamazdık sonuçta. Aldığı eğitimlerin boşa gitmediğini de göstermiş oldular. Sonuçta Arya kör gözle eğitim aldı sezonun başlarında. Artık Westeros'a gelme zamanı Arya için. Kavuşmalar yakındır. :)

Merakla beklediğimiz savaş bölümüne de önümüzdeki bölümde kavuşacağız sonunda. Fragmandan anladığım müthiş bir savaş çekmişler. Ama her türlü sürprize açığım o bölüm için. Sonuçta 9. bölüm yani. Beklemediğimiz kişiler ölebilir. Ama WunWun reise birşey olmasın lütfen. :A

8.5/10

S06B08

Nesini beğenmediniz yaa? Bence eğlenceli bölümdü. Eğlenceyi yakalayamadıysanız eğer:T:
bi kere Tyrion ve fıkralar sahneleri gayet hoştu. En az 3-4dk geçti ve sıkmadılar. Keza Tazının sahneleri geçen haftaki bölüm kadar sıkmadı. Adamları öldürme olayını pazarlık yapma üzerinden eğlenceli çekmişler. İzlerken güldürmedi değil.

Brienne ve Jaime sahneleri kafamı çok kariştirdi ya:F Brienne Jaime'ye aşık ya bildiğin. Karabalıkın yanına gitmeden önce konuşmalarında bir öpüşmeleri eksikti:F neyse Tormund seni seviyor Brienne seni sevene var sen, seni sevmeyene değil:F

Cercei düşmanliğinizi anlamıyorum. Cersei olmasaydı o kafa koparyaı vah izlerdiniz:A o sahnede Cercei gibi ben de bi çoştum:X Dinciler daha geçen bölüm Jaimeye meydan okuyordu. Bunların dövüş sahnelerini merak ediyorum.

Dövüş demişken, Arya sahnelerinde neden göstermediler dövüş sahnesini? Koşma sahneleri harikaydı Arya iyi eğitilmiş de peşindeki kızdan bi hareket göremedik. Çok saçmaydı(b) Mum kesme sahnesi harikaydı da devamı gelseydi tadından yenmezdi.

Danieryes sahnesini de çok kısa gösterdiler. Ejderhamı zor gördüm yaaa!:bağır: Zindandaki ejderhalarda salındımı haftaya çoşar bölüm:Z

7/10

Irkçılığı bırak yerli yabancı diye bir şey yoktur, senin mantığında İslam dini de yabancı ne de olsa Türk değil. Fakat İslam dini bunu yasaklar, Arap'ın Arap olmayandan ve Arap olmayanın Arap olandan üstünlüğü yoktur.

Benim her alanda tek ölçütüm kalitedir. Yerli yabancı gavur mavur bunlar Ortaçağ Anadolu'sunda kaldı. Tek ülke vardır o da dünya, tek ırk vardır o da insanlık.
bunu diyen adam mhp ye oy veriyor nasıl tipsiniz siz :D

6x7

Boşa geçen bir bölümdü. 7.bölüm oldu ama hala ortada bişey yok, boş boş izliyoruz. 2 bölümdür Tyrion reyizde yok hiç keyif alamıyorum.

5/10

6x8

Geçen bölüme göre daha iyiydi. Tyrion reyiz bölüme eğlence katmış onun sahneleri güldürdü :D Bide Jamie'nin yanındaki adamla Pod'un sahnesi iyiydi :D
9.bölüm fragmanını izledim, bayaa sağlam bi bölüm olcak gibi.

7/10

6X8. BÖLÜM

özellikle bir kaç sahnesi çok iyiydi,
Aryanın kaçıp kovalamaca sahneleri harikaydı , tazının baltayla doğrama sahneleri yine çok iyiydi , tyrionun içkili fıkra muhabbetleride hoştu yalnız arkadaşların olumsuz bulduğu birkaç şeye bende katılıyorum karabalık ile aryanın son vuruş sahnelerini kesmeleri hiç hoş değildi neden göstermeden geçiştiriyorlar? mantıklı bir sebebi varmı bu işin ?

6x8 şu ana kadarki en olaysız 8. bölümdü tüm sezonlar içinde:D
la bu nasıl yorum :)

6X8. BÖLÜM

özellikle bir kaç sahnesi çok iyiydi,
Aryanın kaçıp kovalamaca sahneleri harikaydı , tazının baltayla doğrama sahneleri yine çok iyiydi , tyrionun içkili fıkra muhabbetleride hoştu yalnız arkadaşların olumsuz bulduğu birkaç şeye bende katılıyorum karabalık ile aryanın son vuruş sahnelerini kesmeleri hiç hoş değildi neden göstermeden geçiştiriyorlar? mantıklı bir sebebi varmı bu işin ?

la bu nasıl yorum :)

Hoşgeldin tekrar özlemişiz. :)

6x8

Ne yalan söyleyeyim ben de beklediğimi bulamadım bu bölümden. Fragmanı izleyince özellikle nehirova tarafında daha sağlam bir şeyler beklemiştim.

Arya'nın kızı öldürdüğü sahnede ve Blackfish'in öldüğü sahnede sonunu görememek kötü oldu tabii ama bir yandan da mantıklıydı. Bir tarafta tamamen karartmışlardı ortamı. Öbüründe de zaten sonuç belliydi.Yüzlerce binlerce adam girdi oraya Blackfish ne yapabilirdi ki :D Yalnız Brienne'lerle birlikte kaçmasını isterdim sevmiştim o adamı hazır Arya da gidecek kıştepesine orada mutlu aile tablosu yaşarlardı belki bir gün yüzü göremedi gitti şu Starklar :D

Bu Tommen kadar salak bir çocuk olamaz. Bu bölüm görmedik o rahibin yüzünü ama yine yapmış yapacağını. İnsan annesini kurtarmak için olan tek yolu kapar mı ya ne ara yakınlaştınız siz bu adamla bu kadar anlamadım gitti. Hem bize de yazık değil mi ne güzel dövüş sahnesi izlerdik dağın karşısına şöyle sağlam bir rakip çıksa fena mı olurdu yani :D

Meereen'de de bir anda ortalık karıştı 10. bölüm orayı görürüz muhtemelen ve Khaleesi her zamanki gibi şovunu yaparak sezonu bitirir. Zaten tam adamları beklerlerken Khaleesi'nin geldiğinde o ben yokken ne halt yediniz burada bakışı efsaneydi :D

Tazının sahneler de güzeldi, Brienne'den dayağı yemişti ama normal insanlara karşı ne kadar farklı olduğunu yine göstermiş oldu bize :D

8/10

Bu arada bu hafta baya geciktim bölümü izlemek için, ama iyi oldu bir yandan yarın gelecek olan efsane bölüm için 1 hafta beklememiş olacağım :Z

bunlar ne ara izledi:D @destere @sürgünüm @OzaN @Forumdash @Tolstoyevski @Harunnn60 @MEnes
dfghhhhhhhhhhhhhhhhh.png

Son düzenleme:
Muhtemelen 7 bölüm yatan bir dizinin ayağa kalkışını göreceğiz, umarım tüm zamanların en iyi savaşını gösterebilirler bize.

Sabah uyandığınız gibi izlemeniz önerilir, whatsapp, internete dahi girmeyin. Telefonunuzu da açmayın, çılgın arkadaşlara denk gelinebilir, örnek 1. :D

Ekşi'de ağır spoiler içeren bir başlık açılmış solda gözüküyor direk. NBA maçının yorumlarına bakayım dedim güme gittik. Bu kadar insanın zevkinin içine etmek bu kadar kolay mı ya.

Ekşi'de ağır spoiler içeren bir başlık açılmış solda gözüküyor direk. NBA maçının yorumlarına bakayım dedim güme gittik. Bu kadar insanın zevkinin içine etmek bu kadar kolay mı ya.
Ağır küfür ettim ya. Tam maç yorumu okumaya girdim şerefsizler yazmış. İnsan değil bunlar zaten iyice nefret ettiğim bir mecra oldu. Valla ne diyeyim sen 1 hafta bekle adi şerefsiz çat diye yazsın.

Harika bölümdü. Game of Thrones bu.

Açılışı Meereen ile yaptık. Daenerys show izledik. Ejderhalarıyla adeta resital sundu. Görsel açıdan inanılmazdı o sahneler. İzlemek büyük keyifliydi. Öte yandan Yara ve Theon geldiler ve anlaşma yaptılar, iki taraf açısından da iyi anlaşma oldu. Daenerys'in giydiği elbise harikaydı, lezbiyen olan Yara kontrolünü kaybetti zaten. :A

Gelelim büyük savaşa. Savaştan önce Sansa'nın Jon'a atar giderlerine sinir oldum. Ramsay kalleşlikle başladı zaten direk. Rickon'u serbest bıraktı ama arkasından ok attı, Jon kurtarmaya çalıştı olmadı. O son okun isabet edeceği barizdi. Rickon zigzag yaparak koşmak niye aklına gelmedi, gerizekalı mısın diye sorarlar adama. Ondan sonra savaş başladı zaten ve savaş sahneleri inanılmazdı. Çok kaliteliydi. Jon'u takip edişimiz falan mükemmeldi ancak Bolton ordusu iki taraftan kuşatıp kıskaca alınca kalite düştü gibi. Kamera çok yakınlaştı ve çok sallandı. Midem bulanacaktı az kala. Bolton ordusu niye o kadar ağır hareket etti o kadar avantajlı konumdayken anlamadım. Takviye birliklerle savaşı kazanan Starklar oldu. Sonra da Winterfell'e girmeye çalıştılar ve girdiler. 1 dakika boyunca devin KOCA kafasına ok isabet ettirememek.. Bolton ordusunun okçuları sorunlu bayağı sanırım. Neyse Jon çok fena patakladı Ramsay'i. Ben öldü sandım da ölmemiş. Çok ağır sert ve ard arda gelen 10-15 darbeyle nasıl ölmedi anlamadım gerçi. Sansa öldürmüş, intikam almış gibi olsun istemişler ve gereksiz bir tazılara yedirme sahnesi çekilmiş. Tek artısı sahnenin Sansa'nın gülüşüydü, çok tatlı güldü. :)

Mantık hataları ya gerçekten var ya da ben çok bilmişlik yapıyorum. Dediklerime mantıklı açıklamalarınız varsa yazın lütfen. Puanımı 10/10 yapmaya hazırım çünkü. :)

9/10

6x9

Abi bu nedir ya. Buna 1 seneyi bırak 2 senede beklerim. Bu nasıl bir duygu şölenidir. Elim ayağım titredi izlerken. :D

Final bölümüne gerek yok, tamamın ben daha bişi istemiyorum. :A

Açık ve net ağır Bir LOTR'cu olarak, onun savaş sahnelerini şu bölümle geçti. Helal olsun valla. Bir bakıma herşey tahmin ettiğim gibi ilerledi, ama bölümün her saniyesine odaklandım ki izlerken sadece oraya odaklıydım, gerçekten harika bir hazdı şu bölümü izlemek ya. :D Vallahi çok iyi geldi.

Puanda yazamıyorum şimdi buraya, ayıp olur la tam puan bile ayıp olur. :D Okadar 10 verdiniz buna nasıl vericez şimdi. :A:A

Ulan çok mutluyum ya, ne bileyim içim kıpır kıpır. :D Spoilere gerek yok ya yazmıcam bişiler. :D

6x9

Tam bir hayal kırıklığı oldu, bölümün kazananı kesinlikle Khalesesi'ydi. Khalesesi'nin ihtişamını mı taht yolunda tek aday olduğunu bir kez daha anladık. Tüm bölüm savaşlarla geçti, fakat beklediğim gibi değildi.

Geçen sezonki Ak Gezenlerle yapılan savaşın ihtişam açısıdan çok daha gerisinde. O bölümün üstüne savaş bölümü görmek zor sanırım.

Bölüm teknik olarak kesinlikle çok üst düzeydi, hayal kırıklığım sadece senaryoya. Sezonun en iyi 2.bölümü oldu. Totalde de ilk 6'yı zorlar.

Her şeyden önce Jon Snow adına büyük hayal kırıklığı yaşadım. Kadın pazarlayan herif gelmese inanılmaz ezik bir şekilde savaşı kaybetmişti. Geçen sezonki Stannis'in hayal kırıklığından sonra bu bölümde de Jon Snow'un başarısızlığı izledik. Sen sezonlar boyunca karizmatik bir karakter yarat ama bir bölüme tak diye Ramsey'in bile altına düşür karizmasını. Ramsey'in gebermesi hoşuma gitse bile tam olarak sevinemedim, resmen yarı yarıya Ramsey galip geldi zaten.

En çok da DEV'e üzüldüm, en sadık ve işe yarayan adam çıktı mekanı cennet olsun. :(

Khalesesi ile aram hiç tam olarak ısınmamıştı ama bu bölümden sonra o tahta onun yakışacağını bir kez daha anladım. Hâlâ Jon Snow'dan yanayım ama senaristlerin adamın karizmasını bir bölümde alaşağı etmesi kabul edilebilecek durum değil. Hele tek başına hücumu beklediği anda arkadan gelen askerlerle birlikte neye uğradığını şaşırması oldukça komikti. Ezildiği sahneler ise utanç verici.

Senaristler niye Daanerys'in karizmasını 108 yapıp Jon Snow'unkini bu denli düşürdü anlamak mümkün değil. Herif ne bir strateji yaptı ne başka bir şey, az kalsın eziliyordu yahu.

Halka taktıği çok güzeldi, adım adım gelip mızraklarla deşmeleri filan. Ramsey'den her ne kadar nefret etsem de adamın askeri dehası üst düzeymiş. Jon Snow'un buna kaybetmiş olmasına hâlâ sinirliyim.

Bakalım 6x10'da ne olacak. Fragmanı izlemeyeceğim ama dinci yobazlarla Jaime arasında bir savaş olacağını tahmin ediyorum, umarım inlerine girerler. İnsanı Cercei'den yana olmaya zorlayacak kadar çirkef bir oluşum. Başarılar Cercei!

Bu arada haşa! LOTR ile kıyaslanamaz bile teknik açıdan. LOTR 2000'li yılların teknolojine rağmen 2016'da bile rakipsiz.

9.0/10

Son düzenleme:
6x9

Bu sezonun tüm hatalarına ve durgun bölümlerine cevabın bu bölümde verileceğini biliyorduk. Bu bölümün yönetmeni Miguel Sapochnik geçen sezonun 5x8'ini çeken adam. Müthiş parlak bir yönetmen, gerçekten harika işler çıkardı geçen yıl da bu yıl da. Sinemada da görme ihtimalimiz çok yüksek kendisini. Geçelim bu efsane bölümün ayrıntılarına.

Bölümün normalde sadece Kuzey'de geçeceğini düşünmüştüm şaşırttılar net bir şekilde. Mereen sahnesi harikaydı. 3 ejderha ve anaları gerçek bir kıyım yaptılar. Geçen yıl 9.bölümde teknik açıdan biraz kötü olan ejderha sahneleri bu yıl kusursuz çekilmiş. Gemilerle olan sahneler müthişti gerçekten. Sonrasında da Theon'la Yara geldi ki bu bölüm hiç beklemiyordum, sezon finaline kalır diyordum ama aradan çıkarmaları çok güzel olmuş. Oradaki konuşma sahneleri çok iyiydi. Sonunda da anlaşmaya varmaları güzel olmuş. Sezon finali 70 dakika acaba Khaleesi'nin Westeros'a yolculuğunu görür müyüz hiç bilmiyorum ama birdahaki sezona da kalsa merakla beklediğimiz bir olay elbette. :)

Gelelim tarihin en büyük dizi savaşına. Hatta benim diyen sinema filmlerine taş çıkartır bu sahneler. Böyle kan ve vahşet dolu, gerçekçi bir meydan savaşı izlediğimi zor hatırlarım, özellikle bir dizide imkansız bu. Dediğim gibi yönetmenin inanılmaz başarısı var bu sahnelerde. Bu bölümün geçen yılki White Walkers sahnelerini çeken bu adama verilmesi isabet olmuş. Savaş sahnelerini izlerken aldığım hazzı kelimelerle anlatmam çok zor. :) Tek sıkıntı bölümde tahmin edilebilirlik vardı. Littlefinger'ın geleceğini hepimiz biliyorduk sonuçta. Savaş tam kaybedilecekken son dakika yardımıyla kazanmaları biraz bariz oldu ve yakışmadı. Tabi bu kafaya takılacak bir argüman değil, bölümün mükemmelliğinde kimse umursamaz bu olayı, umursamasın da zaten. Gelen yardımla zor aşılacak kalkan savunması aşıldı ve sonunda kaleye girişe sıra geldi. WunWun reisi harcamayın dedik çok mu şey istedik be. Üşüyoruz reissss. :( Sanırım bazı arkadaşların aldığı spoiler buydu. Bölümü izleyince anladım. Gerçekten de heyecanı kaçardı yani bu spoilerı alıp izleseydim. WunWun'u bile Ramsay öldürdü. Orada iyice çıldırttı beni Jon'u çıldırttığı gibi. Sonunda gitti kafasını parçaladı tabi. Nasıl içim rahatladı anlatamam. :D Son sahnede de keyfimiz katlandı iyice. Pisliği kendi tazılarına öldürtmek güzel düşünce. O pisliğe kolay ölüm olmamalıydı olmadı da. Acı çeke çeke can verdi, biz de Sansa gibi güldük eğlendik. :D

Artık kaldı bir bölümümüz. Sezon finalinde neler olacak 70 dakika ne izleyeceğiz acayip merak ediyorum. Bölümün adı The Winds of Winter... Yani White Walkers katliamına hazır olun derim. :) Fragmanda görüldüğü üzere Brann'le ilgili bazı sırların da açığa çıkacağına eminim. Kings Landing de sonuca bağlanacaktır. Arya'nın yolculuğunu da görebiliriz. Valla çok şey bekliyorum, bu kadar uzun bir sezon finali olacağına göre beklentimizi karşılayacaktır. :) Son 2 bölümde gönlümüzü alacaklar demiştim. Bu bölüm part 1'di. Sezon finali de bu bölüm ayarında olacaktır bence. Bu yönetmene güvenim tam. :)

Bu bölümde puan kırmak komik olur. :)
10/10

Son düzenleme: