Bölüm yine tiyatro sahnesiyle başladı. Arya'nın duyguları açısından, evine duyduğu özlem açısından ve Essos halkının Westeros'a bakış açısını anlatması açısından gayet yerindeydi o sahneler. Keyif aldım şahsen izlerken. Tiyatrocu ablaya da üzüldüm, kötü harcandı.
Hound sahneleri sağlam kan ve vahşet oldu. Güzel sahnelerdi, adamın ne çeşit manyak olduğunu hatırlamamız açısından iyi oldu bu.
Bir diğer Hound sahnesinde ise Beric Dondarrion'u gördük. Beklemiyordum görmeyi ama iyiydi o sahne de. Asmak için pazarlık yapılması sonunda 2 kişiye bağlamaları falan güzeldi.
Beric'in bahsettiği tehlike de hepimizin malumu White Walkers'dı. Demek ki onlar da bu savaşta yer alacaklar. Zaten Işığın tanrısına hizmet ettikleri için bir çok şeyden haberleri de var gibi gözüküyor.
Kings Landing sahneleri de bekleneni veremedi. Ben daha büyük bir kıyım bekliyordum bir kişiyi biçtirdiler ama ne biçmeydi o be. Nasıl bir yamyamsın sen Mountain.
Adamın çenesinden kafasını kopardı.
Bir diğer canımı sıkan nokta da Riverrun sahneleriydi. Oradaki Bronn'un Podrick f..king Payne lafı iyi güldürdü.
Ama genel olarak kuşatma savaşı beklerken olayı Tully amcayla bağladılar. Blackfish'in de ölümünü göstermemeleri yavan kalmış biraz. Ama bence bu sezon genel olarak gösterilmeyen sahneleri bilinçli yapıyorlar. Pek önemsenmeyen sahneler olarak görülüp direk atlanıyor kanımca.
Ha bir de bu savaşların atlanma mevzuu GoT'da hep vardı. İlk sezonlarda kuzeyde hiç savaş izlemedik ki. Hepsi direk geçildi. Bir tek bu sezonda olmadı yani olay. Dizi savaşlara uzun süre harcamayı pek kendine uygun görmüyor gibi. Ama yaptımı da 2x9 gibi 4x9 gelecek 6x9 gibi tek bölümü full savaşla kaplıyor ve savaşın hasını yapıyor.
Tyrion reisin sahnesi güldürdü. Khaleesi de sonunda vardı Mereen'e. Derin bir oh çektim yani.
Bakalım Greyjoylar ne zaman gelecek ve oradaki sahiplerle mücadele nasıl sonuçlanacak. Artık bu sezon gemilerine sahip olması zor görünüyor, belki sezon finalinde?
Son sahnedeki Arya'nın gerilim sahnesi de güzeldi. Bir şey olacak diye korktum ama olmadı çok şükür.
Arya'nın mumu söndürüp kızı harcamasını göstermemeleri de normaldi. Karanlık dövüşten pek bişe anlayamazdık sonuçta. Aldığı eğitimlerin boşa gitmediğini de göstermiş oldular. Sonuçta Arya kör gözle eğitim aldı sezonun başlarında. Artık Westeros'a gelme zamanı Arya için. Kavuşmalar yakındır.
Merakla beklediğimiz savaş bölümüne de önümüzdeki bölümde kavuşacağız sonunda. Fragmandan anladığım müthiş bir savaş çekmişler. Ama her türlü sürprize açığım o bölüm için. Sonuçta 9. bölüm yani. Beklemediğimiz kişiler ölebilir. Ama WunWun reise birşey olmasın lütfen.