Klasik Game of Thrones 6. Sezon Yorumları

lady stoneheart
diyorum :D
Lady Stoneheart diziye katılmayacak diye biliyorum. Katılsa şimdiye çoktan katılması gerekiyordu. Red Wedding'den 2 hafta sonra diriltilip Sancaksız Kardeşliğe katılıyor kitapta. Şu an yani çoktan geçti o muhabbet dizide. :) Ama Walder Frey gözüktü bölümde Sancaksız Kardeşlik lafı geçti bir işkillenme oldu bende. Umarım gelir ama zor gibi. :D

Lady Stoneheart diziye katılmayacak diye biliyorum. Katılsa şimdiye çoktan katılması gerekiyordu. Red Wedding'den 2 hafta sonra diriltilip Sancaksız Kardeşliğe katılıyor kitapta. Şu an yani çoktan geçti o muhabbet dizide. :) Ama Walder Frey gözüktü bölümde Sancaksız Kardeşlik lafı geçti bir işkillenme oldu bende. Umarım gelir ama zor gibi. :D
kitaplara kalsa .... :D

6x6

Bence sıkıcı bir bölümdü. Sam acayip gereksiz bi karakter boşuna zaman israfı :D Khaalesi'nin sondaki şovu bölüm içindeki en iyi sahneydi :D

Bu dizide bişey var, sezon başlamadan önce diziyi aman aman sevmediğim halde ben bile heyecanlanıyorum, sezon başlayınca o heyecandan eser kalmıyor, 10 bölümün 6 sı böyle sıkıcı oluyor, son 1-2 bölüm biraz aksiyon oluyor sonrada sezon bitiyor :D

Rüyamda Khaleesi ve kardeşini gördüm, kardeşi Khaalesi'yi Khal Dhago'ya veriyordu ve bunun karşılığında krallık istiyordu, Khal'da buna krallık tacı olarak sıvılaşmış kızgın altını başından aşağıya döküyordu...

Bu demektir ki diziye yeniden başlama vakti geldi. 7.sezon başlayana kadar muhakkak sıfırdan başlayıp yetişeceğim. :)

Rüyamda Khaleesi ve kardeşini gördüm, kardeşi Khaalesi'yi Khal Dhago'ya veriyordu ve bunun karşılığında krallık istiyordu, Khal'da buna krallık tacı olarak sıvılaşmış kızgın altını başından aşağıya döküyordu...

Bu demektir ki diziye yeniden başlama vakti geldi. 7.sezon başlayana kadar muhakkak sıfırdan başlayıp yetişeceğim. :)
Final sezonu yaparız bunu bence. :D

Final sezonu yaparız bunu bence. :D

8.sezon final olsa bile Spin Offları devam edecek, bence bu sezon finalinden sonra başlayalım zaten ilk sezonlara ait çoğu detayı, söz gelimi Benjemin Stark'i bile, unutmuşum. 1 yıl yıla bölersek 60 bölümü haftada 1-2 bölüm gider. :)

8.sezon final olsa bile Spin Offları devam edecek, bence bu sezon finalinden sonra başlayalım zaten ilk sezonlara ait çoğu detayı, söz gelimi Benjemin Stark'i bile, unutmuşum. 1 yıl yıla bölersek 60 bölümü haftada 1-2 bölüm gider. :)
Bence 8. sezon öncesi ilk 7 sezonu baştan izleyip onun üstüne muhteşem bir şekilde final yapmak daha mantıklı. 7. sezona o kadar bölüm izleyerek girip üstüne 1 yıl beklemek kötü olur. (Muhtemelen son sezon 6 bölüm falan olacak zaten. :()

Ramsay Bolton yeşil sahalara indi.

CkNySeRW0AAQSEJ.jpg

Bundan sonra işin yoksa torrent ile uğraş bölümü izlemek için. Normalde bütün filmleri torrent ile izlerim ama dizileri ikide bir indirmek yerine pratik olarak iyi kaliteye sahip dizi sitesinden kaynak alarak uygulama üzerinden izlemeyi tercih ediyordum. Dizilerin süreleri filmler kadar uzun olmadığından hemen yükleniyor, takılma gibi bir durum olmuyordu.

Gün itibariyle süper hızlı (!) internetimle heralde 1 gb lık bölümü birkaç saatte indireceğim. İndirme hızı 100 kb'ın altına iniyor lan! 300'ü görünce çocuk gibi seviniyorum, düşünün varlık içindeki yokluğu, sözde sınırsız!..

#kahrolsundigiturk

6x7

Yapmayın çocuklar. :(

Ulan karşına Jon gibi bir adam geçiyor yok asker veremem, yok daha yeni savaştan çıktık diyorsun. Hayır onu geçtim adam savaşı kazanacak zaten mal gibi kalacan ortada. :D

Küçük kızda 62 asker vermek için birton laf.

Muhtemelen bizim sansanın ki büyük ordusu ile gelip savaşın gidişatını değiştirecek en son Sansa mesaj yollatıyordu.

Bir daha diğer forumlarda konu okumayacağım, tamda insanlar Tazı'nın geleceğini hatta diğer olayların olabileceğini söylüyorlardı. Okumasaydım heyecanım çok daha üstte olacaktı.

Bir sonraki bölüm işler biraz daha karışır. 9 bölümde ne olur bilmiyorumda 10. bölümde bir dal North Remembers alırız.

Ve gözler yaşlı TAMI TAMINA 7 bölüm sonra arya ve sahneleri İLK DEFA iyiydi bir işe yaradı. Şaşırttı aslında işler buraya kalmadan sansa akıllı davranır ikisininde kellesini alır diyordum bi şekilde zorunlu olarak.

Tazı nasıl duymadı o sesi orası ayrı bir olay, hani istediği kadar uzakta olsun 50 tane kişinin katlini duyardı, duymalıydı. İyiki duymadı ölürdü gerçi. Baltayı aldı bir yerde işi varda tahminleri okumuştum yine söylemicem. :D

Bizim bugs bunny'de bişiler olduğuna emindim zaten, din saçmalığını doğdugu yerden kaldıracak, fakat ozaman krallık bizim khalesiye geçermi bilmiyorum herşey olabilir.

Digitürk'ün yaptığı tek şey torrent seedlerini yükseltmek oldu, bir grup bu kadar mı cahil olur. Ooo internette yok Digiturk mü alalım diyeceğimizi sanıyorlar. Düşünmüşlerdir ulan bu dizi bu kadar izleniyor,telifini alırız online izlemeleri engelleriz. Bize gelir millet. :D

9/10

6x7

Ortalama altı olup oldukça vasat bir bölüm olmakla birlikte geçen bölümün birkaç tık üstünde ya da altındaydı, onu henüz çözemedim. Fırtına öncesi sessizliktir umarım, şaka maka sezon bitti. 8 ve ardından sezonun en iyi bölümü adayı 9.bölüm geldi çattı. 9.bölümde büyük ihtimalle savaş izleyeceğiz fakat umarım geçen sezonki gibi hayal kırıklığı olmaz. Ayrıca dizinin 25-30 bölümden daha fazla konusu var, niye 8.sezonda bitirmek için aceleci davranıyorlar anlamadım. Daha Jon ile Danny karşılaşmadı, bunlar daha büyük dünya savaşına başlayacak da krallığı ele geçirmek için yarışacak da...

Arya'nın ölmediği aşikar. Orada sıkıntı yok, izleyicinin merakta kalmasını sağlamak için yapılmış gereksiz bir aksiyon.

Sör Davos yine ufak da olsa iş bitiriciliğini ortaya koydu, buna rağmen Sansa hanımı memnun edemedi. Eski kibirli hali tamamen ölmemiş hiç şüphesiz.

Tazı'nın ölmemiş olmasına sevindim fakat bölümün neredeyse yarısını kapsayan kamp hayatı, hayat hikayesi ve öldürülüşleri de en az Sam sahneleri kadar gereksizdi. Zamana oynuyorlar sanırım, bize ne Tazı'nın kamp çevresinde yaşadıklarından? Zaman daralıyor, ana hikayenin devam etmesini istiyoruz. .

Şükürler olsun ki bu bölüm Sam'i görmedik. :) Danny'i görmediğimize de sevindim ama Tyron'u özledik.

artık şu yobazlardan kurtulmuş bir Westeros istiyoruz. Yobazlar cidden sıktı artık, yobazbaşının öldüğü anı iple çekiyorum, Joffrey'den bile bu kadar nefret etmemiştim.

Margaret'in beyninin yıkanmış olduğunu sanmıştık, neyse ki bir planı var bıraktığı sembole göre. O sembolün anlamını çözemedim?

Şüphe yok ki her bölüm 6x5 kalitesinde olacak değil sezonun sonuna yaklaşmadıkça. Lakin 6x9 ve 6x10'un 6x5'i geçmesini bekliyorum. Hatta geçen sezon 5x8 de mükemmel üstü bir bölümdü yanlış hatırlamıyorsam, önümüzdeki bölümün de zevkten dört köşe edecek kalitede olabilme ihtimali yüksek. :)

6.9/10

Son düzenleme:
6x7

Savaşa hazırlık temalı bir bölümü geride bıraktık. Geçen bölümden daha iyiydi bence.

Tazı ölmemiş. Dönüşüne sevindim diyebilirim. Bölümde biraz yer tuttu ama Sam'e göre biraz daha önemli bir karakter en azından tazı. Yalnız hangi diyarlarda şimdi o hangi kısma bağlanacak hikayesi anlamadım ?

Margaery'nin numara yaptığını tahmin ediyordum. Zeki biri o da oradan kurtulmak için numara yapıyormuş zaten. Olenna'ya gül çizilmiş bir kağıt verdi. Gül Tyrell ailesinin simgesi, ben sizinleyim gibisinden bir mesaj vermiş olabilir o kağıtla :D

Blackfish'e de yeğenini rehin tutmanın falan sökmeyeceği belliydi. Orada gelecek bölüm savaş geliyor sanırım fragmanda öyle görünüyor. Brienne de gelecek bölüm geliyor oraya. Haftaya şenlik var o kısımda :D

Jon Snow tarafında işler iyi gitmedi. O küçük kızı ikna etmek için o kadar uğraştılar hepi topu 62 askeri varmış zaten onunda :A Son çare Sansa Baelish'e mektup attı sanırım. Onlara kesinlikle ihtiyaçları var, bu kuzeydeki küçük ailelerden hayır yok. Oranın savaşı da 9. bölüm olur muhtemelen çok sağlam bir son 3 bölüm bizi bekliyor gibi görünüyor.

Arya da zaten o sokaklarda dolaşırken ben herkese şüphe içinde bakıyordum kimin kılığına girmiştir bu kız diye. Ama kendisi maşallah pek bir rahattı :A Yaşlı kadın göründüğü anda zaten anlaşıldı o olduğu. Sonuçta ölmez ama tekrar Jaqen'den mi yardım ister acaba bilemedim baya kötü yaralandı çünkü oradaki insanların da pek umrundaymış gibi görünmüyordu :D

8/10

Son düzenleme:
6x7

Güzel bölümdü geçen haftadan daha iyiydi.

Lady Mormont'un askerleriyiz. :) Eminim o 62 asker çok şey katacaktır. :):)

Diğer kuzeyli aileden destek alınamaması kötü oldu. Hep Robb'un hataları bunlar. :(

Sansa'nın nereye mektup yazdığını merak ettim. Littlefingerdan ordu istemiş olması yüksek ihtimal?

Arya ölecek diye tırstım bir an neyse şimdi ölmedi, dimi? :)

Tazılı sahnelerden bir şey anlamadım. :(

Yara, Khaleesi'ye gidecekmiş. Başarılı olur umarım. :):)

İki bölümdür Tyrion yok ilk kez böyle bir şey oluyor galiba.

9/10

S06B07
Gayet sıkıcı bir bölümdü 1-2 sahne dişinda
Tazı ölmemiş. Aaaa Arya'nın listesindeydi dimi? Aman ne önemli koca savaşın içinde bu ayrıntıya da parmak basmanız. (Bunlar bide yine kesişirmiş)

Arya demişken onun sahneleri sona heycan kattı. Ne sıkıcı bir bölümdü. Sam ve ailesi bölümünde Sam'in babası başka yerden tanıdık yuz cıkınca seyretmesi bile hoştu.Arya'nın atlaması güzeldi:X

Küçük kıza herkes gıcık olmuş gibi:F 62 asker değil millet 620 asker. 10 asker gücünde savaşıyorlarmiş:X Gururları çok önemli:ppp: Sansa serçeye mektup yazmiştir da o mührü yanliş bastı sanırım. Zarfa basılmayacakmiydi yada kağıt katlanıp dışına:X(takıldım napım can sıkıntısı)

Yara meme hüpletirken amcası yakalayacak:X

Margeret'a inanmadiğimi Arya gibi oyun oynadiğini söylemiştim. Gül simgesi de diziye ilk katıldıklarında bahçeleri hep gül doluydu yanlış hatırlamıyorsam(yaşlı kadın seviyormuyjuş neymiş) gül sahnesi ona nine bana guven ben yine aynı benim, fakirleri sevmiyorum mesajıydı:X
7/10

6x7
Eveet artık son geçiş bölümünü de bitirmiş bulunmaktayız. Fragmandan da anlaşıldığı üzere Westeros'un dört bir yanında aksiyon bekleniyor. Hatta Essos da bile var bu aksiyondan. :A Geçen sezonun 8.bölümü gibi olmasa bile bu sezonun 8 ve 9'undan çok çok ümitliyim. :) Neyse bölüme geçelim.

Clagane dönecek diye duymuştum ben de bir yerlerden. Pat diye çıktı karşımıza. Açıkçası onun hikayesi ilgi çekiciydi. Bunu kurtaranlar öldürüldü ve sanırım Clagane'in yine bir nefret katlamasını sağladılar. Ian McShane de bir bölüm öyle oynamak için oynamış. Renkli bir karakterdi. :) Bakalım merakla bekliyorum acaba Sancaksız Kardeşlik'e bağlanıp ordan Stoneheart'a mı gideceğiz, büyük merak var. :) Pek ihtimal vermiyorum ama hiç belli olmaz. :D

Margaery plan yaptığı açıktı önceki bölümlerden. Ne yapması gerekiyorsa onu yapmış. Zeki bir ablamız olduğu için çift taraflı oynayıp olayın finishinde yani iç savaşta etki edecektir olaylara. Zaten bir dahaki bölüm King's Landing karışıyor. Koca sezon bekledik artık harcayın bu Paralel yapıyı. :A

Jon ve Sansa'nın ordu toplama maceraları vardı bu bölümde. Artık savaşın yaklaştığını söyleyebilirz. Mormont sahnesi güldürdü. O kadar dil dök 62 asker olsun. Ama Jorah Mormont gibilerse oradaki askerler bence iş görürler. :) Sayı olarak yeterli düzeye ulaşamadıkları için son çare Sansa kuzenine Littlefinger'ın olduğu yere mektup yolladı. Tabi bir de Lannister ordusu burada. Büyük karışıklık çıkacak ya Kuzey'de. Merakla beklemekteyim. :)

Greyjoy family Mereen'e ulaşmaya çalışıyor. Euron gemileri hemen bitiremeyeceğine göre Khaleesi ile ilk buluşacaklar Yara ve Theon olacaktır. Bakalım anlaşabilirlerse birdahaki sezon Westeros'a yelken açarlar artık. Belki de sezon finalinde açarlar bilemiyoruz artık, göreceğiz. :)

Arya sahnesi korkuttu ya bir şey olacak diye. Artık bir Stark ölümüne daha tahammülüm yok yani. Ama ölmeyeceği açık zaten, öyle büyük bir yara almadı. 8. bölüm ismi No One. Bu zaten direk Arya ile alakalı. Saykoluklar görme ihtimalimiz çok yüksek. Arya zaten kafasında olayı netleştirmiş artık Westeros'a dönme vakti geldiğini biliyor o da. :)

Son 3 bölüm belki de GoT tarihindeki en iyi son 3 bölüm olabilir. Müthiş tempolu bölümler bizleri bekliyor. Büyük merakla bekliyorum. :)

8.7/10

Son düzenleme:
Tazı & Stark kızları ile ilgili bir facebook videosu;

Şaka maka unutmuşum bende ya bir çok şeyi. @Tolstoyevski yüzünden aklıma yatmaya başlamıştı tekrardan bir izleme fikri. Ufak bir kıvılcım lazım direk başlarım affetmem.

Edit: Sağdaki facebook resmine tıklayınca açılıyor, forumun olayı sanırım anlamadım.

Son düzenleme:
6x7

Bence çok güzel bölümdü.

Hound'un dönmesine çok sevindim müthiş bir karakterdi. Sahneleri çok iyiydi. Reis baltayı aldı bakalım neler yapacak. :D

Margaery'nin plan yapmasına sevindim sonunda kurtulacağız herhalde şu yobazlardan.

Arya'nın öleceğini zannetmiyorum. Umarım Arya'yı da harcamazlar. :(

Jon ve Sansa'nın ordu toplama kısımları iyiydi. Lyanna Mormont süperdi. :D Dil döküp 62 asker almayı başardılar sonunda. :D Sansa Littlefinger'a mesaj gönderdi ama o adamdan yine bir şerefsizlik bekliyorum.

Yara ve Theon'un da Meeren'e doğru hareketlenmesi güzel hamle. Ulaşacaklarını tahmin ediyorum.

9/10