Klasik Game of Thrones 6. Sezon Yorumları

Normal bir dizinin bölümü SÜPER felan derdik garantide, ne bileyim Game of thrones olunca yetmiyor. Şuana kadar ki 8 bölümden sadece 2 bölümü beğendim diyebilirim.

6x8

Fragmanın çok zıttı çıktı herşey. Bir kaç ayrıntıya giricem.

Benim anlamadığım dayıyı yolladılar felan o kadar askeri starklara yollayabilirlerdi, onlara ne olacak onu anlamadım. Teslim oldular yollamaları daha mantıklı bir hareketti, kale başkasına ait sen içinde başka ordu bulunan yeri yine ona veriyorsun, 2 dış ordu var senin dışında kim nereye gidicek, isyan çıkar orada.

Arya'nın kovalanış sahnesinde diğer kızın yukarıdan atladığı bir sahne var oradaki yüz ifadesi ne efsane bişiydir, baya iyi oyuncuydu bence yolu açık. (Süre:50.02'de)

Fragmandan sonra zaten Arya'nın kılıç hocasının bir gölgesi gibi belirtmeler vardı, onun üstüne geldi yine. Aryanın mumu kesiş sahnesi bence bölümün uzun süre akılda kalacak sanesi, ve ardından ben bir Starkın bile bunu garantiledi.

Sahiplerin bu kadar gemisi varmış madem 3 tane ejdarhadan mı korkuyorlardı diye, tamam bizim kızın içeri giriş sanesinde bir gaza geldikte 1 ejdarha ile o gemileri imkanı yok halledemezsin, onu geçtim içerde ordunuz mu kaldı ne bitmek tükenmezmiş bunlar. :(

Mountain kafa göz kırıcında sonunda din adamları gitti sanıyordum, ama o kafayı koparma sahnesi ne hayvanca birşeydi ya, atar yapan dinci yobazcıklarımızın kaçışları. :D :D :D Mountain'i savaştırmalıydılar ya, ne bileyim istiyordum 2-3 kişi daha deşse yeterdi bize.

Son 2 muhtemeşem bölüme kaldık.

Tek tek tüm bölümleri yorumlamaya gerek yok bu sezon genel olarak çok vasattı son 2 bölüm kaldı ama hala olaylar tam toparlanabilmiş değil maalesef..

Son sahnede Arya yaralı olmasına rağmen kızın gözlerini bile oymuş sahneyi çekmeden sonuca bağlıyorlar KaraBalıkta aynı şekilde öldü bölüm içinde.

Bu bölümde genel olarak durgundu.
7/10

6x8

Dizi eski ihtişamında değil, "her bölüm olay mı olacak, durgun geçmesi normal" diye söylenen izleyiciler de sıktı artık, Evet, GOT ise, her bölüm efsane olacak! ulan sezonun neredeyse tamamı durgun geçti bırakın bu gereksiz fanboyluğu, sizin yüzünüzden her bölüm traş geçiyor! Nasılsa bizi her halükarda beğenecek kesim var diye tıpkı Türk dizileri gibi vasat bölüm çekiyorlar.

Geçen sezonun 8.bölümüne kıyaslan çok çok sönük bir bölümdü. Hatta son sahne hariç resmen hiçbir şey yok.

Koskoca bölümde Jon Snow 'u göremedik, Khalesesi'nin artistik girişi dışında bir icraatını göremedik. Tamam ilerleyen bölümlere saklayacaksınız esas kısımları da, bu ara bölümler gereğinden fazla uzamadı mı?

Arya ile azgın kızın kovalamaca sahnesi oldukça iyiydi, keşke dövüşü de görebilseydik. Eski GOT olsa görürdük de, artık nasılsa bizi her türlü beğenen kesim var diye işin kolayına kaçıyorlar. Son sahnede nihilist adama iyi posta koydu, bu nihilist herifin muamması hâlâ çözülmüş değil?

Madem bu kadar basit bir şekilde sonuca bağlanacaktı, tüm sezon niye ikide bir Arya ve nihilist öğretileri, bu kızın adı yok geyiğini gördük?

Kral Tommen nedir yahu? Özledik Joffrey'i özledik, şimdi o olsa ne kadar dinci yobaz varsa alayının kellesini alırdı. Kale de alındığına göre umarım şu dinci pisliklerden temizlenir şehir.

Dövüş sahneleri artık es geçildiğine göre, büyük ihtimalle savaşı da bize göstermeyip oldu bittiye getirirler, nasılsa bizi her türlü beğeniyorlar diye? Kim niye boşa uğraşsın ki kadar emek?

Şüphe yok ki GOT tarihinin gelmiş geçmiş en kötü sezonu, 8.bölümle birlikte. Sadece 6x5'i istisna görüyoruz. Geçen sene öyle miydi?

İşte Lost ile GoT'un farkı, Lost niye efsane, niye GOT'dan daha üstün en belirgin örneği. Keza Breaking Bad. Hani diyorlardı ya Lost son sezonlarda traşa bağladı diye, halt etmişler. GOT'un nasıl her sezon giderek vasatlaştığını görsünler, Lost böyle değildi. Belki final bölümü daha iyi olabilirdi o kadar, ama geri kalan kısmı her bölümü efsaneydi; durgun bölümler de vardı ama hem onlar da efsanevi sonla bitiyordu hem de bu durgun bölümler o kadar fazla değildi. Keza Breaking Bad, baştan sona tek bölümünde bile GOT gibi vasat bölümler demedik. Mesele durgunluk değil, Breaking Bad zaten başlı başına durgun bir dizi ama dibine kadar kaliteli. GoT'un ise sezonda anca bir iki bölümü kaliteli o kadar.

5.5/10

Son düzenleme:
6x8

Ya bu diziyi, bu bölümleri beğenmeyenleri gerçekten anlayamıyorum. Piyasadaki diğer dizilerin en iyi bölümleri bile vasat denilen bu bölüm etmez. Game of Thrones'u mükemmel bir dizi yapan zaten inanılmaz bir karakter zenginliği olup her karaktere süre ayrılıp o karakterlere derinlik yaratılması. Yine harika bölümdü bence, günün en keyifli bir saatiydi.

Arya'nın kovalamacası Temple Run'ı hatırlattı. :) Çok iyiydi. En sondaki mum sahnesi de efsaneydi. Evet biraz oldu bittiye geldi sonuca bağlamak ama karanlıkta kılıç savaşının pek ilgi çekiciliği olmazdı böylesi daha klas oldu. :)

Sansa'nın mektubunun adresini tutturamamışız. Keşke oradan ordu alabilseydi Brienne. :(

Cersei'nin dövüşsüz yargılanacak olmasına çok sevindim. :A Tommen kral olalı bir fare tuttu. :):)

Misandrei, Gri Solucan ve Tyrion'un sahneleri de çok güzeldi. :D

9/10

6x8

Ya bu diziyi, bu bölümleri beğenmeyenleri gerçekten anlayamıyorum. Piyasadaki diğer dizilerin en iyi bölümleri bile vasat denilen bu bölüm etmez. Game of Thrones'u mükemmel bir dizi yapan zaten inanılmaz bir karakter zenginliği olup her karaktere süre ayrılıp o karakterlere derinlik yaratılması. Yine harika bölümdü bence, günün en keyifli bir saatiydi.

Arya'nın kovalamacası Temple Run'ı hatırlattı. :) Çok iyiydi. En sondaki mum sahnesi de efsaneydi. Evet biraz oldu bittiye geldi sonuca bağlamak ama karanlıkta kılıç savaşının pek ilgi çekiciliği olmazdı böylesi daha klas oldu. :)

Sansa'nın mektubunun adresini tutturamamışız. Keşke oradan ordu alabilseydi Brienne. :(

Cersei'nin dövüşsüz yargılanacak olmasına çok sevindim. :A Tommen kral olalı bir fare tuttu. :):)

Misandrei, Gri Solucan ve Tyrion'un sahneleri de çok güzeldi. :D

9/10

Bu bölümü bile beğenmişseniz, pes. Diyecek fazla söz yok, geçen seneki 5x8'i hatırlatırım, ikisi arasında 1 puan mı fark var?

Tam beklediğim gibi, piyasada kaliteli dizi olmadığı için her bölümü gözümüze çok kaliteli geliyor. Fakat piyasada kaliteli dizi olmaması, diğerlerine oranla daha kaliteli olan GOT'u bireysel anlamda üst düzey yapar mı? Şuan piyasada Lost, Prison Break, The Sopronos, Breaking Bad gibi diziler olsaydı emin olun GoT'u tek başına konuşuyor olmazdık ve kesinlikle çok daha objektif olurduk. Şuan hepimiz kaliteli diziye aç olduğumuz için kötü bölümleri bile beğeniyoruz, kaçınılmaz olarak. Kaliteli hatta üst düzey kaliteli bölümleri de oluyor 6x5 gibi, o bölümleri öve öve bitiremediğimi hatta 10'un üzerinde puan verdiğimi bilirim. Ak olana ak, kara olana kara demek adaletin borcudur. :)

Karanlıkta yapılan bir dövüşün nesini izleyecektik?

Arya nasıl dövüşüyorsa onu bize hissettirebilirlerdi, birkaç saniye olsun kılıç sesi bile duymadık. Hollywood usulü ekran karardı ve bir sahne sonra öldüğünü öğrendik.

Hadi onu geçelim, şuan adını unuttum, Balık kral mıydı neydi bu Jaime'nin aldığı kalede "savaşırken öldü" denilen adamın dövüşünü bile göremedik? Öyle çabucak geçildi. Bu sezon Ned Stark'ın hayal kırıklığına uğratan düellosu ve 6x5 hariç ben hatırlamıyorum bile zaten?

Gördüğümüz tek şey Sam, bir de son bölümlerde Tazı. :)

Evet buna katılıyorum dizi kendi isteğiyle dövüş sahnelerini göstermiyor ve hatta engelliyor. Düello olayının yasaklanması da buna işaret.

Bu bölümü bile beğenmişseniz, pes. Diyecek fazla söz yok, geçen seneki 5x8'i hatırlatırım, ikisi arasında 1 puan mı fark var?

Tam beklediğim gibi, piyasada kaliteli dizi olmadığı için her bölümü gözümüze çok kaliteli geliyor. Fakat piyasada kaliteli dizi olmaması, diğerlerine oranla daha kaliteli olan GOT'u bireysel anlamda üst düzey yapar mı? Şuan piyasada Lost, Prison Break, The Sopronos, Breaking Bad gibi diziler olsaydı emin olun GoT'u tek başına konuşuyor olmazdık ve kesinlikle çok daha objektif olurduk. Şuan hepimiz kaliteli diziye aç olduğumuz için kötü bölümleri bile beğeniyoruz, kaçınılmaz olarak. Kaliteli hatta üst düzey kaliteli bölümleri de oluyor 6x5 gibi, o bölümleri öve öve bitiremediğimi hatta 10'un üzerinde puan verdiğimi bilirim. Ak olana ak, kara olana kara demek adaletin borcudur. :)

Arya nasıl dövüşüyorsa onu bize hissettirebilirlerdi, birkaç saniye olsun kılıç sesi bile duymadık. Hollywood usulü ekran karardı ve bir sahne sonra öldüğünü öğrendik.

Hadi onu geçelim, şuan adını unuttum, Balık kral mıydı neydi bu Jaime'nin aldığı kalede "savaşırken öldü" denilen adamın dövüşünü bile göremedik? Öyle çabucak geçildi. Bu sezon Ned Stark'ın hayal kırıklığına uğratan düellosu ve 6x5 hariç ben hatırlamıyorum bile zaten?

Gördüğümüz tek şey Sam, bir de son bölümlerde Tazı. :)
Lost'un da Prison Break'in de Breaking Bad'in de durgun bir sürü bölümü vardı. (Belki Prison Break'in pek yoktur tamamen aksiyon odaklı dizi olduğundan) The Sopranos'un zaten en iyi bölümleri bile Game of Thrones'un bu bölümleriyle anca yarışabilir.

Şu an piyasada başka dizi olmadığı doğru ve bu Game of Thrones'u zirvede yalnız bırakıyor ama emin ol saydığın diğer dizilerle arasında olumsuz bir fark yok. Sen Lost'u Prison Break'i falan arka arkaya izledin. Şimdi diğer diziler olmasa tek Lost olsa ve haftalık izlesen sık sık Lost'a da saydıracaktın bence. :)

Lost'un da Prison Break'in de Breaking Bad'in de durgun bir sürü bölümü vardı. (Belki Prison Break'in pek yoktur tamamen aksiyon odaklı dizi olduğundan) The Sopranos'un zaten en iyi bölümleri bile Game of Thrones'un bu bölümleriyle anca yarışabilir.

Şu an piyasada başka dizi olmadığı doğru ve bu Game of Thrones'u zirvede yalnız bırakıyor ama emin ol saydığın diğer dizilerle arasında olumsuz bir fark yok. Sen Lost'u Prison Break'i falan arka arkaya izledin. Şimdi diğer diziler olmasa tek Lost olsa ve haftalık izlesen sık sık Lost'a da saydıracaktın bence. :)

Breaking Bad'i çoğu kez günde 1 bölüm izledim zaten üst üste izlenecek bir dizi değil ama GOT'un bu bölümleri kadar baştan sağma hiçbir bölüme rastlamadım. Hatta sinekli bölümden bile çok zevk almıştım. Dediğim gibi aslında mesele durgunluk değil, nice durgun onlarca film var çok sevdiğim. Mesele sahnelerin artık geçiştirme olması, kaç bölümdür izlediğimiz tiyatro sahneleri nedir Allah aşkına? Tamam eğlenceli olabilir ama artık ana konunun da ilerlemesi lazım, adamlar da açıklamış son 2 sezon 6-7 bölüm sürecek diye. Bir anda oldu bittiye getirilecekse daha beter.

Breaking Bad'i çoğu kez günde 1 bölüm izledim zaten üst üste izlenecek bir dizi değil ama GOT'un bu bölümleri kadar baştan sağma hiçbir bölüme rastlamadım. Hatta sinekli bölümden bile çok zevk almıştım. Dediğim gibi aslında mesele durgunluk değil, nice durgun onlarca film var çok sevdiğim. Mesele sahnelerin artık geçiştirme olması, kaç bölümdür izlediğimiz tiyatro sahneleri nedir Allah aşkına? Tamam eğlenceli olabilir ama artık ana konunun da ilerlemesi lazım, adamlar da açıklamış son 2 sezon 6-7 bölüm sürecek diye. Bir anda oldu bittiye getirilecekse daha beter.
Breaking Bad'de ana karakteri sevdiğinden ve olay büyük ölçüde onun etrafında dolduğundan sıkılmamışsındır hiçbir bölümde ama Game of Thrones bir çok hikayenin birleştirilmesi şeklinde bölümlere sahip bir dizi o nedenle bazı kısımların ilgini çekmemesi normal karşılanabilir ama gereksiz demek bilemiyorum.

Tiyatro sahneleri Arya'ya Westeros'a gitmesi gerektiğini hatırlattı. Ayrıca oradaki kadın da hayatını kurtardı. O şehirde bir arkadaş edinmiş oldu.

Baltacının hikaye şu sıralar çok boş gibi gözüküyor ama o da mutlaka hikayede öneme sahip bir yere gelecektir.

Ana hikayeye bir başlarlarsa birkaç bölümde biter zaten. Son sezonlar her şeyin bağlandığı sezonlar olacağı için daha dolu dolu geçecek.

Aslında şu anda da ciddi yol alındı. Çoğu karakterler bir araya geldi. Sansa ve Jon bir arada ve gelecek bölüm Winterfell için Boltonlarla savaşacaklar. Kuzeyde beklediğimiz savaş kapıda yani.

Khaleesi yanında Tyrion'ı aldı ve köle olaylarıyla falan fazla oyalansa da arkasında kalabalık bir toplulukla Westeros'a yürüyecek.

Şimdi hikayenin kopuk karakteri Arya'yı da bağladılar. O da eve dönüyorum dedi. En geç gelecek sezon buluşurlar Jon ve Sansa ile.

Hikaye ilerlemiyor falan diyorsunuz ama hikaye sona hazır aslında. Her şeyi harika bir şekilde bu noktaya taşıdılar. :)

Sevdiğimiz bir diziyi eleştirmekten daha normal ne var fazla büyütmeyin böyle şeyleri. :D Bu sezonun kötü olması GOT'un en iyi dizilerden biri olduğu gerçeğini değiştirmez zaten. 😉

Fragmanda bolton tokatlıyor gibime geldi, Jon'da bi küçülmüş, kaslar gitmiş gibi duruyor nolmuş bu adama. :D

Bizim sansa'nın ordusu gelmezse gg, biryerden bişiler gelecek belli ki yoksa, jon bunlarla kazanması imkansız. Bolton psikopatı psikopat olduğu kadar zeki.

adamlar senede 10 bölüm yapıyor o da en fazla 45-50 dakka bu halde bile vasat beğenilmeyen bölümler oluyor ulan bizim vadi ekibine onlardaki bütçeyi ver şu imkanı ver dünyayı titretmezse adam değilim :D bunlar senede 35-40 bölüm haftada 100-120 dakka dizi yapsalar çakılırlar heralde hatta yapamazlar :D

adamlar senede 10 bölüm yapıyor o da en fazla 45-50 dakka bu halde bile vasat beğenilmeyen bölümler oluyor ulan bizim vadi ekibine onlardaki bütçeyi ver şu imkanı ver dünyayı titretmezse adam değilim :D bunlar senede 35-40 bölüm haftada 100-120 dakka dizi yapsalar çakılırlar heralde hatta yapamazlar :D

Adamların en vasat hali bile Pusu'yu bine katlar. GOT ile Pusu gibi dizileri "dizi " kategorisinde tutmak yanlıştır, arada uçurum kadar kalite farkı var konu dışında. Bu dizide öyle torpilli isimler ön plana çıkarılmaz, senaryo ekibine alınmaz. En vasat bölümü bile ortalama sinema filminden daha kalitelidir. O yüzden yavaş gel. :D

Bu bütçeyle böyle bir dizi Türkiye'de yapılsa emin ol 20.bölümü görmeden yayından kaldırılır, düşük reytingler zararını karşılamaz yapımın.

Adamların en vasat hali bile Pusu'yu bine katlar. GOT ile Pusu gibi dizileri "dizi " kategorisinde tutmak yanlıştır, arada uçurum kadar kalite farkı var konu dışında. Bu dizide öyle torpilli isimler ön plana çıkarılmaz, senaryo ekibine alınmaz. En vasat bölümü bile ortalama sinema filminden daha kalitelidir. O yüzden yavaş gel. :D

Bu bütçeyle böyle bir dizi Türkiye'de yapılsa emin ol 20.bölümü görmeden yayından kaldırılır, düşük reytingler zararını karşılamaz yapımın.
dünyanın bütçesiyle senede 10 bölüm çekiliyor ve çoğu kişi beğenmiyor. eski vadi ekibine bu imkanları ver her bölüm şahaser ortaya çıkmazsa adam değilim. milleti uçururlar

dünyanın bütçesiyle senede 10 bölüm çekiliyor ve çoğu kişi beğenmiyor. eski vadi ekibine bu imkanları ver her bölüm şahaser ortaya çıkmazsa adam değilim. milleti uçururlar
Aga eski ekip konusunda haklı olabilirsin ama bizim mevcut basiretsiz çapsızlara FED'in (Amerikan Merkez Bankası) anahtarını ver yine bir halt edemezler. Ayrıca bu diziyi de yabana atma sağlam dizidir 3. sezondayım bence sen de başla sonra kıyasla :)

Aynen çoğu kişi beğenmiyor o yüzden 1 milyona yakın kişi oy kullanmış ve 1 milyon kişinin puan ortalaması 9.5/10

http://www.imdb.com/title/tt0944947...pf_rd_t=15506&pf_rd_i=toptv&ref_=chttvtp_tt_4

Kendini aşıp ön yargı zincirini kırıp izlesen şöyle dizileri keşke, üç günlük dünyada bir diziye ölümüne bağlı kalmak anlamsızdır.

Aga eski ekip konusunda haklı olabilirsin ama bizim mevcut basiretsiz çapsızlara FED'in (Amerikan Merkez Bankası) anahtarını ver yine bir halt edemezler. Ayrıca bu diziyi de yabana atma sağlam dizidir 3. sezondayım bence sen de başla sonra kıyasla :)
şimdiki ekibi saymıyorum zaten ekip değil torpilliler yuvası oldu :D ama eski ekip bunları katlar dünyanın imkanı var senaryoları beş para etmez. böyle dizileri sevmiyorum izlemem

Aynen çoğu kişi beğenmiyor o yüzden 1 milyona yakın kişi oy kullanmış ve 1 milyon kişinin puan ortalaması 9.5/10

http://www.imdb.com/title/tt0944947...pf_rd_t=15506&pf_rd_i=toptv&ref_=chttvtp_tt_4

Kendini aşıp ön yargı zincirini kırıp izlesen şöyle dizileri keşke, üç günlük dünyada bir diziye ölümüne bağlı kalmak anlamsızdır.
yabanacı hayranlığından öleceksiniz eksik kalsın :D bir diziyi izlemediğim için hiçbirşey kaybetmem dizi izlemiyorum ki zaten bunlarla uğraşamam :D

şimdiki ekibi saymıyorum zaten ekip değil torpilliler yuvası oldu :D ama eski ekip bunları katlar dünyanın imkanı var senaryoları beş para etmez. böyle dizileri sevmiyorum izlemem

yabanacı hayranlığından öleceksiniz eksik kalsın :D bir diziyi izlemediğim için hiçbirşey kaybetmem dizi izlemiyorum ki zaten bunlarla uğraşamam :D
Aynen senin gibi düşünüyordum ben de. Taa ki 4-5 ay önce ön yargılarımı kırana kadar 😉