Klasik The Sopranos - Dizi Yorumları

1x12

Yine çok iyi bölümdü, daha da iyi bölümdü. Bu diziyi bu kadar çok sevdiğimi bilmiyordum ya da unutmuşum. :D 47 dakika çabucak geçiverdi. Belki 1 saat olsa böyle olmazdı ama süresi çok iyi tam tadında. :)

Junior ciddi ciddi Tony'e kıyacak ve annesi de bu duruma göz yumacak. Olacak iş değil. :(

Reyis iyi kurtuldu yine de. :( Şimdiki hamlelerini merak ediyorum Tony'nin ekibinin.

Isabella çok güzeldi de gerçek olamayacak kadar da güzel değildi. Baya şaşırttılar sonda. :D

9/10

@gundix123 sezonu bitirelim yakında da yeni sezona geçerken yine plan yapıp planlı gideriz. :)

cevaa bize yetişmen lazım bu dizi tam senlik. :(

Bugün bitirelim istersen sezonu? :D

12. Bölüm:

Nihayet sabırsızlıkla beklediğim bölümü izledim. Bence sezonun en iyi bölümüydü. İlk defa Tony'nin psikolojik tahlilini bu kadar fazla derinlemesine işlediler. Geri kalan kısmı spoiler içinde yazsam iyi olacak. :D

Isabella olayıyla çok fena aldattılar. :( Keşke sürekli olarak görebilseydik. :( Diziye çok yakışmıştı. :D

Neyse, suikast olayına sesli güldüm. :D Adamlar fena beceriksiz çıktı. Dizide şu ana kadar beni en güldüren sahnelerden birisi oldu. :D

Annenin çaresizliği de görülmeye değerdi. Amcayı sattı hemen. :D Neyse, bu onlara müstahak zaten. Sürünsünler biraz. :D

Yazmadığım bir şey kaldı mı diye düşünüyorum. (b) Ha bir de Tony hastaneden çıkıp eve geldiğinde amcayla anne ziyarete gelince The Godfather'daki şu replik aklıma geldi: "Sana ilk kim gelirse hain odur." replik bunun gibi bir şeydi ve bence bu sahneye tam oturuyordu. :D

Dizi gerçekten süper gidiyor.

Puanım: 10/10

@cevaa o zaman 3. sezona, 4. sezona falan anca yetişirsin. :(

@gundix123 istersen izle sen. Ben bugün izlemem, muhtemelen yarın izlerim ama bir bölüm kalmış farketmez. :):)

3.sezona yetişirim ancak :D

Zaman sıkıntım var akşam evde 1 saat izleyebiliyorum (2 komedi) işyerinde de 1 uzun, 1 komedi izliyorum :D Bu diziyide işyerinde izlicem zaten, yeni başlayacağım uzun dizilerin ilk sezonlarını bitirmem lazım buna başlamak için :D

İlk sezon bitti nihayet. Aslında bitmesine üzülmüyor da değilim. Çok iyi bir sezon oldu, zevkle izledim. Forumda bu kadar az ilgiyi hak etmiyor bence. Umarım daha fazla katılım olur. :)

13. Bölüm:

Bir önceki bölüme göre biraz gerideydi bana göre ama yine de güzel bölüm oldu. Yine birçok olay oldu.

Aslında bu bölüm istediğim olayların hepsi oldu. Amcanın yanındaki yalakadan kurtulduk. :D Amca hapsi boyladı. Anne ne yapıyor kendisi de bilmiyor. :D Bir felç geçiriyor, bir aklını yitiriyor. Ama son zamanlarda sevmemeye başladım.Aşçıya herşeyi anlatıp Tony'le aşçı arkadaşının arasını açmaya çalıştı ama tutmadı. :D Pussy ortalarda yok?

Bu arada amca Tomy'i satar diye düşünüyordum ama hakkını yemişim. :D

Bölümün son sahnesi de beklediğim gibi olmadı. Ben Tony hapse girer diye düşünüyordum. :D

Kısacası yine güzeldi bölüm.

Puanım: 9/10

1x13 (Sezon Finali)

Yine iyi bölümdü. Olaylar, olaylar. :)

Tony'nin çete coştu. Amcanın yanındakini temizlemeleri iyi oldu. Temizleme işlemi sırasında zehirli sarmaşıklara takılan adam güldürdü. :D

Peder dizide tamamen gereksiz, fazlalık. Ama Carmela haddini iyi bildirdi. :):)

Junior'un hapse girmesi işleri değiştirecek. Ötmeyecek gibi ama diğer adamların ötüp ötmeyeceği belirsiz. (b)

Anne en sevdiğim karakterlerdendi ama iki bölümdür nefret ediyorum. :(

Pussy konusu merak konusu.

9/10

Bu bölümle sezon tamamlanmış oldu. Sezon genel olarak oldukça başarılıydı. Özellikle sonlara doğru iyi açıldı. Açıkçası ilk bölümleri de beğenmiştim ama yine de efsane olacak kadar da özel değildi. Son bölümlere doğru dizinin neden efsane olduğunu anlamaya başladım. İlerleyen sezonların daha da iyi olacağını düşünüyorum. :)

8 bölüm 9
5 bölüm 8 puan vermişim. Fakat ilk bölümlere verdiğim puanlar biraz bol kesedendi. (O dönemki puan sistemim gereği)

Sezona puanım: 8.5/10

@gundix123 ikinci sezonu ne zaman ve nasıl izleyeceğiz? Bence izleyeceğimiz zaman haftada en az iki bölüm yapalım çünkü haftada tek bölüm olunca soğuma oluyor ister istemez sık izleyince daha iyi geliyor. :)

1x13 (Sezon Finali)

Yine iyi bölümdü. Olaylar, olaylar. :)

Tony'nin çete coştu. Amcanın yanındakini temizlemeleri iyi oldu. Temizleme işlemi sırasında zehirli sarmaşıklara takılan adam güldürdü. :D

Peder dizide tamamen gereksiz, fazlalık. Ama Carmela haddini iyi bildirdi. :):)

Junior'un hapse girmesi işleri değiştirecek. Ötmeyecek gibi ama diğer adamların ötüp ötmeyeceği belirsiz. (b)

Anne en sevdiğim karakterlerdendi ama iki bölümdür nefret ediyorum. :(

Pussy konusu merak konusu.

9/10

Bu bölümle sezon tamamlanmış oldu. Sezon genel olarak oldukça başarılıydı. Özellikle sonlara doğru iyi açıldı. Açıkçası ilk bölümleri de beğenmiştim ama yine de efsane olacak kadar da özel değildi. Son bölümlere doğru dizinin neden efsane olduğunu anlamaya başladım. İlerleyen sezonların daha da iyi olacağını düşünüyorum. :)

8 bölüm 9
5 bölüm 8 puan vermişim. Fakat ilk bölümlere verdiğim puanlar biraz bol kesedendi. (O dönemki puan sistemim gereği)

Sezona puanım: 8.5/10

@gundix123 ikinci sezonu ne zaman ve nasıl izleyeceğiz? Bence izleyeceğimiz zaman haftada en az iki bölüm yapalım çünkü haftada tek bölüm olunca soğuma oluyor ister istemez sık izleyince daha iyi geliyor. :)
Haftada iki bölüm benlik sıkıntı olmaz gibi. :) Birini Salı-Çarşamba diğer bölümü de hafta sonu izleyebiliriz? :)

2. Sezon 1. Bölüm:

Genel olarak ortalardaydı bölüm bence. Yani ne çok iyiydi ne de çok kötüydü. Sezona başlangıç bölümleri genel olarak sıkıcı oluyor sanırım. Bu da sıkıcı bir başlangıç bölümü olmuş. Ama çok sıkıldığımı söyleyemem yine de.

Pussy ortalığa çıktı nihayet. :D

Spoiler içine yazmadım ama şimdi bakınca bir sürü olay olmuş. :D Her neyse, bence bu sezon çok daha iyi bir sezon izleyeceğiz gibi. :)

Puanım: 8/10

Son düzenleme:
2. Sezon 2. Bölüm:

Gayet iyiydi bence bölüm. Fazla akıcılık yoktu ama sıkmadı. Fakat bölüm içinde daha doğrusu, bu sezon için beğenmediğim bir nokta var. O da Tony'nin kız kardeşi. Neredeyse 2 bölümdür Tony'den fazla kardeşini görüyoruz. Senaryo için gerekli ama kız kardeşe alışamadım ben. O yüzden de bu durumu yadırgıyorum. Biran önce şu kadının rolü azalsa iyi olacak. :D

Belki çok akılda kalıcı bir sahne değildi, ama amcanın anlattığı kötü fıkra sahnesi çok iyiydi. İyi güldüm. :D Yüz ifadesi anlatış tarzı falan süperdi bence. :D

Puanım: 8.5/10

2x1

Nihayet başlayabildim yeni sezona. :)

İyi bir başlangıç oldu. Kız kardeşi gelir mi diye düşünmüştüm ilk sezon ve geldi. :)

Pussy geri döndü nihayet. Adam korkudan Porto Riko'lara kaçmış. :D

Kız kardeşi annesi gibi başına dert olacak galiba ileride. Ne yapmak istediğini tam anlamadım ama. (b) (Annesi kadar dert olamaz tabii o ayrı. :D)

Tony sinir küpüne döndü terapist olmayınca. Boşuna gitmiyormuş adam. :):)

Bu arada Anthony'i oynayan çocuk mu değişti. Eğer değişmediyse çocuk evrim geçirmiş resmen. 😱

8/10

2. Sezon 3. Bölüm:

İlk 2 bölüme göre çok daha iyi bir bölümdü bence. Sıkılmadan izledim. Geçen bölüm akıcılık fazla yok demiştim ama bu bölüm fazlasıyla akıcıydı. Gayet iyiydi.

Yeni bir karakterin gelmesi iyi oldu. Şimdilik sevmesem de ve sevmeyeceğimi düşünsem de. İleride de Tony'nin başını ağrıtacak gibi. :D

Puanım: 9/10

2x2

İyi bir bölümdü bence yine. Olay yok belki ama akıcı bir şekilde gitmeye devam ediyor bölümler. :)

Tony'nin kardeşini de sevdim ben. Evet çok fazla sahnesi var ama beni rahatsız etmedi. Beni asıl rahatsız eden Anthony. O çocuğa ne oldu birden anlayamadım. :D

Bölümün en iyi sahnesi "fıkrasına gülünmeyen Junior" idi bence de. :D

8/10

2x3

Yine sürükleyici, iyi bir bölümdü.

Bu kez bir başka yeni karakter Richie'yi tanıttılar gibi bir şey oldu. Hiç sevmedim karakteri ama diziye hareket için lazımdı yeni karakterler. :)

Meadow da Tony'yi uğraştıracak gibi bu sezondan itibaren. :):)

Başka yorumlayacak bir şey gelmiyor aklıma ama iyiydi işte. :D

8/10

2. Sezon 4. Bölüm:

Sanırım şu ana kadar izlediğim en farklı bölümdü. Sanırım bu farklılığından dolayı da bölüm bitmesin istedim. :D Değişiklik iyi oluyor.

Pussy'den şüphelenmeyi bırakmıştım ki adam hain çıktı yine. :( Karısının olduğu sahneler sıkıcıydı ve bence bölümün tek eksisi oydu.

Dizinin başlarında İtalya'ya gideceklerini tahmin ediyordum ama pek umudum yoktu. :D Zi Vittorio'yu da hiç böle bir şekil beklemiyordum. Üflesen ölecek. :D

Tony'nin sağ kolunun(ismini ezberleyemedim bir türlü. :() İtalya'daki maceraları güzeldi. :D

Son olarak, Tony'nin yanına aldığı Furio da iyi birine benziyor. Şimdilik sevdim. :D

Puanım: 9.5/10

2x4

@gundix123 ile ilk kez herhalde bu kadar görüş ayrılığına düştük. :D Bence dizinin şu ana kadarki en sıkıcı bölümüydü. Ne zaman bitecek diye kaç dakika kaldığına bakıp durdum resmen. :D

Pussy'ye güvenip hata etmişiz. :(

Bu arada Furio'yu anlamadım ben kaçırdım galiba ben orasını. :D

Bir de bölümün başlarındaki arabada saldırıya uğrayanlar kimdi onları da anlamadım. (b)

Şu ana kadar 8'den düşük puan vermemişim hiçbir bölüme ama bu bölüm gerçekten çok sıkıldım ve beğenecek pek bir şey bulamadım. (Patron kadın güzeldi sadece. :D)

5/10

2x4

@gundix123 ile ilk kez herhalde bu kadar görüş ayrılığına düştük. :D Bence dizinin şu ana kadarki en sıkıcı bölümüydü. Ne zaman bitecek diye kaç dakika kaldığına bakıp durdum resmen. :D

Pussy'ye güvenip hata etmişiz. :(

Bu arada Furio'yu anlamadım ben kaçırdım galiba ben orasını. :D

Bir de bölümün başlarındaki arabada saldırıya uğrayanlar kimdi onları da anlamadım. (b)

Şu ana kadar 8'den düşük puan vermemişim hiçbir bölüme ama bu bölüm gerçekten çok sıkıldım ve beğenecek pek bir şey bulamadım. (Patron kadın güzeldi sadece. :D)

5/10
Bana çok akıcı gelmişti ya, ilginç. :D IMDb puanı yüksek aslında bölümün.

Sorulara bildiğim kadarıyla cevap vereyim. :D
Bölümün sonlarına doğru kadın patronla Tony mağara gibi bir yere gitmişlerdi hatırlarsan, işte orada anlaşma yaptılar ve Tony Furio'yu yanına aldı.

Zi Vittorio'ya yapılmadı mı o saldırı? Ben saldırının amacını anlamadım, sen anladın mı? :D Çocuk çeteye girmek için yaptı galiba. Ama şimdi böyle düşününce de mantıksız geldi. :D