Klasik The Sopranos - Dizi Yorumları

4. bölümü izledim.

Şu ana kadarki en iyi bölümdü bence.

Daha önceki bölümler (özellikle 2 ve 3) kısmen sıkıcıydı ama bu bölüm tamamıyla iyiydi, hiç sıkılmadım diyebilirim.

Bunda daha önce eleştirdiğim yan hikayelerin zayıflığının giderilmesi etkiliydi. Bu sefer bütün yan hikayeler ilgimi çekti ve kopma olmadı. Belki de artık karakterleri iyice tanımaya başlamamızla alakalıdır bu durum. Kızdan sonra bu kez erkek çocuğa yoğunlaşmaları ve onun da karakterini yakından görmemiz iyi oldu. :) ("Babam mafyaymış" olayı ilgi çekici bir konu psikolojik açıdan, bugüne kadar hiç şüphelenmemesi daha da ilginç. :D)

Gerek amcayla gerekse psikologla olan sahneler iyiydi bu bölüm.

Övgülerin yanı sıra iki eleştirim var:

Birincisi belki benim izlediğim sürümden kaynaklıdır ama dizinin özeti yok. Bence büyük eksiklik. 1-1.5 dakikalık kısa bir özet önceki bölümlerdeki önemli şeyleri hatırlamak açısından çok önemli.

İkincisi +18 sahneler çok fazla tamam Tony'nin nasıl bir yerde çalıştığını, nasıl bir hayat sürdürdüğünü anlatmaya çalışıyorlar 🙂D) burada sorun yok ama mesela çocuğun okul sahnesi vardı oradan hemen +18 sahneye geçtiler. Önce bir ortam değişse ve öyle görüntülerin geleceğini tahmin edebilsek daha iyi olur bence. Bir anda n'oluyoruz durumu oluyor. :D

Neyse özetle bu bölüm bence dört bölüm arasında en iyisiydi. Daha da iyi olacağını umuyorum...

Puanım: 8.5/10

4. Bölüm:

Güzel bölümdü. Tony Soprano ne adam ya. :D +18 sahneler yine vardı. Her bölüm var mı acaba? :D Yalnız bir de dikkatimi çekiyor bu psikolog her geçen gün eteği kısaltıyor. İşin sonu nereye gidiyor? Diye sormaktan alamıyorum kendimi. :D Şaka bir yana dizide en beğendiğim kısım Tony ve psikolog arasındaki diyaloglar.. Bu bölümde de çok iyiydi.

Bence dizi olması gerektiği gibi güzel ilerliyor. 4 bölüm arasında bence de en iyi bölümdü. Ama tabi bu diğer bölümlerin iyi olmadığı anlamına gelmez. Gerçekten kaliteli dizi...

Puanım: 9/10

4. Bölüm:

Güzel bölümdü. Tony Soprano ne adam ya. :D +18 sahneler yine vardı. Her bölüm var mı acaba? :D Yalnız bir de dikkatimi çekiyor bu psikolog her geçen gün eteği kısaltıyor. İşin sonu nereye gidiyor? Diye sormaktan alamıyorum kendimi. :D Şaka bir yana dizide en beğendiğim kısım Tony ve psikolog arasındaki diyaloglar.. Bu bölümde de çok iyiydi.

Bence dizi olması gerektiği gibi güzel ilerliyor. 4 bölüm arasında bence de en iyi bölümdü. Ama tabi bu diğer bölümlerin iyi olmadığı anlamına gelmez. Gerçekten kaliteli dizi...

Her bölüm vardır büyük ihtimal. Yani en azından Tony'nin mekandaki kişileri hep görürüz. :D

5. bölümü izledim.

Bu bölüm 4. bölümden de daha iyiydi bence. Tony Soprano ve kızına odaklanılmış, bu durum hoşuma gitti.

Yalnız pederli sahnelerin bir kısmı sıkıcıydı ama olur o kadarlık. :) Bu tempoda devam eder umarım dizi. :)

8.5/10

5. Bölüm:

Bence şu ana kadar ki en iyi bölümdü. Alışılmışın biraz daha dışında bir bölümdü. Yani şu ana kadar hiç şehir dışına çıktıklarını görmemiştim. :D Sıkılmadım ama evde ki sahneler can sıkıcıydı gerçektende. Yine de çok iyi bir bölümdü.

9.5/10

6. bölümü izledim.

Çok iyi gidiyor dizi bu bölüm de çok iyiydi. Bazı durumların en azından bu kadar erken olmasını beklemiyordum. :)

Sonu çok iyiydi yönetmenlik açısından falan iyi bir sahne olmuş. Bakalım polis iş açabilecek mi başlarına. :)

6. Bölüm:

Tek kelimeyle süperdi. Her geçen bölüm biraz daha üstüne koyuyorlar şu ana kadar. James Gandolfini süper oynuyor. Bölümün sonunda çalan müzik çok iyiydi. :D

9.5/10

O değil de bu Altındağlı başlayacak ya onun fragmanlarından falan spoiler yemeyiz inşallah. Muhtemelen hızlı giderler ve 3-4 bölüm sonraya bizi yakalarlar. :( @gundix123

7. bölümü izledim.

Yine güzel bölümdü.

Masada yemek yedikleri sahneyi sevdim. Tony'nin annesinin konuşmalarına bayılıyorum. Özellikle biri gittikten sonra arkasından konuşunca. :D

Tony'nin küçüklüğünü de gördük güzeldi.

Tony'nin kardeşi acaba gelir mi ilerleyen bölümlerde (b) (İstesem araştırırım da sürprizi kaçmasın. :D)

8.5/10 alır benden bu bölüm. :)

7. Bölüm:

Bu bölüm de çok iyiydi. Değişik olaylar falan oldu. Güzeldi yani. :D

Bu arada neredeyse her bölüm James Gandolfini'yi övüyorum ama övülmeyecek gibi değil. Bu kadar mı doğal olunur? :D Böyle bir oyuncuyu öldükten sonra tanımak kötü oldu. :(

9/10

8. bölümü izledim. Yorum yazmayı unutuyordum az daha. :D

En iyi bölümlerinden biriydi sanırım. (Çoğu bölüme bu yorumu yaptığımın farkındayım. :D)

Dizideki başta Godfather, Goodfellas olmak üzere filmlere yapılan göndermeleri seviyorum. Bu bölüm iyice tavan yapmıştı herhalde. :)

Doktorun ailesini de görmüş olduk. Tony reyis yanlış yaptı orada. :( Bakalım neler olacak...

Christopher fena psikopata bağladı. Yazdığı filmden hayır gelmez bu arada. :D

Polis için aldıkları tedbirler falan güzeldi ama iş burada bitmeyecek belli ki. Sezon finaline 5 bölüm kaldı heyecan artacaktır ilerleyen bölümlerde git gide. :)

Unutmadan İtalyanlarla ilgili muhabbetler güzeldi. :D

8. Bölüm:

Mükemmel bir bölümdü. Şu ana kadar ki en iyi bölümdü sanırım.

Mafya filmlerine yaptıkları göndermeler çok güzel. Şu Al Pacino kılıklı herife hastayım ya. :D Pek gözükmüyor ama olduğu sahneler zevkli oluyor.

Dizide geçen diyaloglar da çok iyi. Böyle devam eder umarım...

9.5/10

9. bölüm:

Bu sefer sanki önceki bölümlere göre biraz daha durgundu.

Tony ile Junior arasında çıkması muhtemel anlaşmazlık çeşitli sorunlara neden olabilir.

Genelde uzun uzun yazarım ama bu bölümde uzun uzun yazacak bir şeyler gelmiyor aklıma nedense. :D

8/10