Klasik The Sopranos - Dizi Yorumları

Bana çok akıcı gelmişti ya, ilginç. :D IMDb puanı yüksek aslında bölümün.

Sorulara bildiğim kadarıyla cevap vereyim. :D
Bölümün sonlarına doğru kadın patronla Tony mağara gibi bir yere gitmişlerdi hatırlarsan, işte orada anlaşma yaptılar ve Tony Furio'yu yanına aldı.

Zi Vittorio'ya yapılmadı mı o saldırı? Ben saldırının amacını anlamadım, sen anladın mı? :D Çocuk çeteye girmek için yaptı galiba. Ama şimdi böyle düşününce de mantıksız geldi. :D

Evet IMDb puanı da yüksekmiş oldukça bilmiyorum sorun bendedir belki. Yanlış zamanda izlemiş olabilirim. :D

Yok o anlaşmayı anladım da eleman kim ve neden değerli onu anlamadım. :D Sen sevdim dedin ya belirgin bir sahnesi mi vardı ki? (b)

Yok ya onu demiyorum orada çocuk oynuyordu herhalde önemli bir şey değildi bence boşuna korktular biraz komikti. :D

Ben bölümün başındakini diyorum zenciler bir ailenin arabasını çaldılar. Köpek falan vardı hatta. Ama şimdi yazarken dank etti Tony'lerin araba hırsızlığı işi de yaptığını göstermek istediler herhalde. :(

Evet IMDb puanı da yüksekmiş oldukça bilmiyorum sorun bendedir belki. Yanlış zamanda izlemiş olabilirim. :D

Yok o anlaşmayı anladım da eleman kim ve neden değerli onu anlamadım. :D Sen sevdim dedin ya belirgin bir sahnesi mi vardı ki? (b)

Yok ya onu demiyorum orada çocuk oynuyordu herhalde önemli bir şey değildi bence boşuna korktular biraz komikti. :D

Ben bölümün başındakini diyorum zenciler bir ailenin arabasını çaldılar. Köpek falan vardı hatta. Ama şimdi yazarken dank etti Tony'lerin araba hırsızlığı işi de yaptığını göstermek istediler herhalde. :(
Ben neredeyse her şeyi yanlış anlamışım. :D
Yoo aslında çok öne çıkan pek bir şeyi yoktu ama adamı görür görmez diziye yakıştırdım. Mafya adamlığına yakışan tipi var ondan demiştim. :D Bir de bir yerden tanıdık geldi.

O olayı ben şöyle anladım: Şimdi Tony araba hırsızlığı işine girdi ve bence çalınan araba da sipariş gibi bir şeydi. Bence de göstermelik bir sahneydi.

Son düzenleme:
2x5

Sıradan bir bölümdü pek önemli bir gelişme yoktu.

Furio garson görünümlü bir adam nesi abartılıyor diyecektim ki psikopat çıktı. :D

Doktor Melfi henüz Tony'e olan gizli aşkını itiraf edemiyor kendine, bakalım ne zamana. :D

Christopher iyi oynuyordu ama sonunda yine psikopat tarafı ortaya çıktı. :(

7/10

2. Sezon 5. Bölüm:

İzlediğim en sade bölümlerden birisi oldu. Sıkılmadım ama ekstradan bir şey de yoktu.

Tony'le yaşlı adamın karşılıklı olarak birbirlerine kendi hikayelerini anlatıp durdukları sahne çok iyiydi. :D İkisi de birbirini dinlemiyor, psikoloğa gitmeleri şart. :D

Puanım: 7.5/10

2. Sezon 6. Bölüm:

Çok iyi bir bölümdü bence. Görmeye alışık olmadığımız bir bölüm olduğu için baya zevkli geldi bölüm. Geçen bölüm ki durgunluğu unutturdu. :)

Tony kumar işine de girdi en sonunda. :D Silvio'nun kumar oynarken ki hal ve tavırları süperdi. :D
Bu arada Richie'yi hiç sevmiyorum ya. :D

Puanım: 8.5/10

2x6

Geçen bölüme göre biraz daha iyi bölümdü ama yine de belki yorgun olmamın etkisiyle çok da beğenmedim bölümü. :)

Richie gerçekten sinir bozucu bir karakter ama diziye katılma amacı o herhalde. :D

Silvio'nin kumar oynarkenki hali iyiydi gerçekten. O karakteri gittikçe sevmeye başlıyorum. :D

7/10

2x7

İlginç bir bölüm oldu, tamamen film sektörüne girdiler. :D Christopher için özel hazırlanmış bir bölüm gibiydi. :):)

Jon Favreau'yu görmek güzeldi. Ama benim bölümdeki favorim Amy. Baya sevmiştim karakteri, bölümdeki en sevdiğim şeydi herhalde. :D

Sevdim genel olarak bölümü ama 8 puanı daha iyi bölümlere saklamak lazım. :)

7/10

Sonradan ekleme: +1 puan => 8/10

Son düzenleme:
2. Sezon 7. Bölüm:

Yine farklı bir bölümdü ve ben yine sevdim. :D Sanırım Christopher için film sayfası kapanmış oldu. Aslında iyiydi böyle arada değişiklik falan oluyordu güzel oluyordu yani. :D

Amy bence de çok iyiydi. Aşık oldum resmen. :D Kalıcı olsa iyiydi. Umarım ilerleyen zamanlarda tekrar görürüz. :) Aslında böyle tek bölümlük olması da ayrı bir güzel oluyor. Çünkü o sevdiğimiz karakter sürekli dizide olsa bir yerden sonra sıradan hale gelmeye başlıyor. Bu yönden düşününce de Amy'i hep o güzel ve sevecen haliyle anmak daha güzel gibi. :D

2x8

Yine son bölümler ayarında bir bölümdü. Bölümde en çok sevdiğim şey bölümün adı oldu. :D Full Metal Jacket'e gönderme Full Leather Jacket. :D

O iki genç elemanın sonda yaptığı çok saçmaydı. Sanki komedi filminde olacak bir olay gibiydi. :D

Richie hala tehdit ediyor o adamı. :bağır:

Adriana da evlilik teklifini duyunca çok çabuk döndü. :D

7/10

2. Sezon 8. Bölüm:

Yine güzel bir bölümdü.

O ikilinin yaptıkları çok saçmaydı bence de. Yazık öteki emniyet kemeri yüzünden gitti zaten. Çok trajikomik bir sahne oldu. :D

Şu Richie olmasa çok daha iyi olacak. Gıcık işte.. :D

Puanım: 8/10

2x9

İyi bölümdü, gangsterların ölümden sonrasına dair korkularını görmüş olduk bir bakıma. :)

Tony cehenneme gitmeyeceğine dair sağlam mantık kurmuş. :D

Paulie'nin sahneleri eğlenceliydi. O adam neydi öyle. 😱

Bu bölümle ilgili söyleyeceklerim sanırım bu kadar. :):)

8/10

(Bu arada Amy'li, Jon Favreau'lu bölümün puanını da 8'e yükselttim. :))

2x10

İlk başları sıkıcıydı bölümün ama gittikçe yükseldi ve sonuç olarak iyi bir bölüm ortaya çıktı. :)

Yalnız bu bölüm neredeyse 1 saatti. Bölümler 50 dakikayla sınırlı kalsa keşke fazlası olunca sıkılma olabiliyor belli noktalarda. :(

Sezon finaline doğru işler karışıyor diyecektim ama sonda çözüldü her şey. (b)

Janice, Richie'yi kışkırtıyor sezon finalinde bu konuyla ilgili bir şeyler olması muhtemel.

Pussy'nin yaptığı da inanılır gibi değil. Oradan da bir şey çıkabilir sezon finalinde. :(

Carmela'nın olayı biraz gereksizdi.

8/10

2. Sezon 9. Bölüm:

Uzun bir aradan sonra diziyi yeniden izlemek güzel oldu. Başlarda biraz soğuk kalsam da ilerleyen dakikalarda sardı bölüm.

Bu bölümün yıldızı kesinlikle Paulie'ydi. Korku sahneleri falan da çok eğlenceliydi. :D

Bu psikiyastr kadın da kafayı yemeye başladı hayırlısı. :D

2. Sezon 10. Bölüm:

Yine güzeldi bölüm. Başlarda ben de sıkıldım ama sonrasında baya sardı.

Aklıma başka bir şey gelmedi. :D

2x11

Dizi ortalamasına göre vasat bölümdü. Çoğu sahnede sıkıldım. :(

Beğendiğim sahneler ve bölüme dair notlar:
Junior'un mutfakta kalması komikti. :D

Genelde ayrı ayrı gördüğümüz fakat hepsini bir arada görmekte zorlandığımız ekibi görmek güzeldi sonunda.

Psikolog iyice kontrolden çıktı. Bence psikolog olacak durumda değil artık. :D

7/10

2. Sezon 11. Bölüm:

İyiye yakın bir bölümdü. Bölümü izlerken sıkılmadım ama çok da sarmadı gibi.

Junior'la ortaya yeni çıkan teyzenin sahneleri olmasa daha güzel olurdu. :)

Puanım: 7.5/10

2. Sezon 12. Bölüm:

Güzel bir bölümdü yine.

Richie'den kurtulduk nihayet. Ölümü başka türlü planlanmıştı ama sonuca bakmak lazım. :D

Tony'nin kız kardeşine Richie'yi gömdükleri yeri alaycı anlattığı sahne de güzeldi. :D

Puanım: 9/10

2x12

Bu sezonun en iyi bölümü olabilir. :)

Malum sahne çok ani oldu hiç beklemiyordum. Ama tabii iyi oldu. :D Helal olsun Janice kadının dibisin. :D

Önemli bir olayı yoktu belki ama bir mafya dizisinde Pokemon kartlarının geçmesi ilginçti ve hoşuma gitti. :D

Janice gidince annesi Tony'e mi kaldı yine? (b)

Pussy de kendini iyice kaptırdı tam ajan oldu çıktı. :(

9/10