Klasik The Sopranos - Dizi Yorumları

The Wire'da tek ben kaldım ya onu herkes bıraktı. :):)
onu keşke daha önce izlemeseydim? aynı şeyi oz dada söylüyorum şimdi diyorum oz a başlarsanız bir ara yine birebir katılamayacağım, halbuki her iki dizininde her bölümünü en az yarım sayfayla özetleyebilirdim :)

3x1

Diziyi çok özlemişim. Bunu daha jeneriğini görür görmez anladım. Özlemişiz Tony reyisi. :D Bölüm gayet iyiydi. Hareketli bir bölümdü. Sezon için de oldukça iyi bir başlangıç oldu. :)

İlk bölümden tahmin yapmak zor ama Tony reyisi sanırım önceki 2 sezona göre daha az göreceğiz. Bundan önceki sezonlarda polis işin içinde vardı ama dizi içerisinde fazla yer verilmiyordu. Bu bölümden anlaşıldığı kadarıyla polislerin Tony hakkındaki planlarını da göreceğiz. Bence bu olumlu bir gelişme dizi adına.

Bunun haricinde mikrofon koyma olayı falan bölümü hareketlendiren detaylardan birisiydi.

Psikolog kadını daha göremedik. Tony de gitmeyi bırakmış gibi. Tam olarak hatırlamıyorum ama sanki Tony ikinci sezon bitiminde falan psikiyastra gidiyordu. (b) Neyse onu da ilerleyen bölümlerde görürüz herhalde. :)

Bu arada Christopher'ın sevgilisinin ve Carmela'nın yeni tenis hocası olan kadın bence lezbiyen. :D

Puanım: 9/10

3x1

İzlemeyeli diziye ne olmuş öyle içine The Wire kaçmış. :):) Olumsuz yönden söylemiyorum tabii neden benzettiğimi spoilerda açıklarım. :):)

Ben de özlemişim diziyi jenerikten anladım ben de. :D Yalnız bölümün ilk yarısı ısınana kadar biraz soğuk geçti, ikinci yarısı çok iyiydi. Bitince şaşırdım hatta daha var sanıyordum. :):)

The Wire'a benzetme sebebim açık aslında da pek ipucu vermemiş gibi gözükmek için öyle yazdım. :D Hem polis hem de Tony'nin tarafını göreceğiz gibi. Bence bu konuya geçilmesi çok iyi oldu. Diziyi seviyordum ama sağlam bir ana konusunun olmaması biraz sıkıntıydı. Şimdi iyi bir ana konu oldu. :)

Mikrofonu koyma yerine de hayran kaldım. :):)

Pek çok karakteri göremedik veya çok az gördük bu bölümde.

Tenis hocasının lezbiyen olduğu zaten çok açık gözüküyor. Carmela'nın kıskandığı sahneler iyiydi bence. :D

Sonuç olarak iyi bir giriş oldu, iyi bir yeni konu yakalamışlar bu sezon için. :):)

8/10

3x2

İyi bölümdü ama ilk bölümle pek alakası yoktu. :)

The Wire'a bağladığı teorisi yalan oldu. Polis tarafını hiç göremedik gibi bir şey. Anthony'nin odasında lamba vardı o lamba polislerin lamba mı acaba?

Bu arada bölümü izlerken fark ettim pek çok detayı unutmuşum ikinci sezona dair. Onları da hatırlamaya çalıştım bazılarını tam hatırlayamadım. Mesela FBI'ya öten şişman adama ne olmuştu. (b)

Tony'nin annesinin ölmesini bekliyordum. Çünkü karakteri oynayan Nancy Marchand'in öldüğünü biliyordum. Mecburi bir ölümdü yani... Cenaze de oldukça ilginçti. :):)

8/10

3x2

Yine güzel bölümdü. Dizinin çoğu kısmı, diyalogları falan beni baya güldürüyor. :D Psikoloji ve suç türünün yanına bu filmde komedi de serpiştiriyorlar. Bu da dizinin sevdiğim özelliklerinden birisi. :)

Annenin öleceğini ben de biliyordum. Bu bölümkü cenaze olayları falan bence de ilginçti. :) Tony'nin kız kardeşinden geçen sezon kurtulduğumuzu düşünmüştüm ama yine geldi ve yerleşti. :(

@OzaN Pussy'yi soruyorsun sanırım. Tommy geçen sezonun finalinde köstebek olduğu için teknede öldürmüştü hatırlarsan. :)

Puanım: 8.5/10

3x2

Yine güzel bölümdü. Dizinin çoğu kısmı, diyalogları falan beni baya güldürüyor. :D Psikoloji ve suç türünün yanına bu filmde komedi de serpiştiriyorlar. Bu da dizinin sevdiğim özelliklerinden birisi. :)

Annenin öleceğini ben de biliyordum. Bu bölümkü cenaze olayları falan bence de ilginçti. :) Tony'nin kız kardeşinden geçen sezon kurtulduğumuzu düşünmüştüm ama yine geldi ve yerleşti. :(

@OzaN Pussy'yi soruyorsun sanırım. Tommy geçen sezonun finalinde löstebek olduğu için teknede öldürmüştü hatırlarsan. :)

Tamam şimdi oldu. :):)

Kız kardeşi kalsın dizide ya renkli karakter o da. :D

3x3

Güzel ve ilginç bir bölümdü.

Tony'nin panik atak sebebini yavaş yavaş anlıyoruz. Anthony de panik atak galiba. Bunlar babadan oğula nesil herhalde. :D

Janice yine iticiliğini gösterdi kadının bacağını çalarak. Gerçekten gıcık bir karakter. :D

Christopher da aileye girdi sonunda. Ama iyi bir giriş yapmadı şimdilik. :D

3x3

Aynı tempoda ilerliyor dizi ne çıkıyor, ne iniyor. :)

Christopher ailede değil miymiş bunca yıldır dışlıyorlar mıymış onu ya, yeni anladım. Ya da unutmuşum. :D

Janice'e bu sefer ben de çok kızdım. Bu kadarı onun için bile çok fazlaydı. 😱

Meadow'a kızmıyorum haksız değil ama yanındaki çocuğa gıcık oldum. Efendiliğinin arkasında bir iticilik yatıyor. :D

Tony'nin çocukluğuna gidilen sahneler güzeldi, gerçekten de benzer şeyleri Anthony yaşıyor şimdi. Zavallı çocuğu da oradan oraya gönderip duruyorlar. :D

8/10

3x4

Bu bölüm çok iyiydi. Diziye özel farklılıklar vardı bölümde. :)

Dizideki rüyalar çok hoşuma gidiyor. :D Bu bölüm Jennifer'ın gördüğü rüya tam da The Sopranos'luktu. :D
Jennifer'ın bu bölüm başına gelen tecavüz olayı onun cephesini hareketlendirdi. Her ne kadar Tony'den tecavüzcüye bir şey yapmasını istemese de er ya da geç bunu söyleyecektir. :)

Anthony bu bölüm hiç yoktu. Ben geçen bölümün sonunu izledikten sonra olaya oradan devam ederler diye düşünüyordum. :)

3x4

İlk yarısı önceki bölümlere göre daha zayıf gibiydi ama ikinci yarısı baya iyiydi. :)

Jennifer'ın durumu için üzüldüm. :(

Yalnız o olay yaşandıktan hemen sonra hala aynı yerde yapayalnız dolaşması da biraz tuhaf geldi.

Tony'ye söylesin de icabına bakılsın adamın. :):) O adam tanıdık biri değil di mi? @gundix123 Tony ile bir alakası var mı ki acaba. (b)

Janice'ten bacağı aldılar ama Tony'nin başına iş açılacak gibi biraz. :):)

8/10

3x4

İlk yarısı önceki bölümlere göre daha zayıf gibiydi ama ikinci yarısı baya iyiydi. :)

Jennifer'ın durumu için üzüldüm. :(

Yalnız o olay yaşandıktan hemen sonra hala aynı yerde yapayalnız dolaşması da biraz tuhaf geldi.

Tony'ye söylesin de icabına bakılsın adamın. :):) O adam tanıdık biri değil di mi? @gundix123 Tony ile bir alakası var mı ki acaba. (b)

Janice'ten bacağı aldılar ama Tony'nin başına iş açılacak gibi biraz. :):)

8/10
Başta ben de bir alakası var mıdır diye düşündüm ama sanmıyorum öyle bir şey olduğunu. Tek ortak noktası o adamın da İtalyan kökenli olması sanırım. :)

3x5

Güzel ve önceki bölümlere göre de biraz uzun bir bölümdü.

İsmi lazım olmayan vatandaşı öldürmeye yaşlı bir adamın gitmesi ilginçti. :D İşi halletti ama sonrasına ömrü yetmedi.

Bölümün başı da ilginçti hem Tony hem de Carmela Jennifer'ın karşısındaydı. :D Pek bir gelişme olmadı ama o sahne de ilginçti.

Junior'ın kanser olması da sürpriz oldu. Tuhaf davranışlarının sebebi belli oldu böylece.

Meadow'un lambayı alması da ilginçti. :D Polislerin planı da bozuldu bu sayede.

3x5

İyi bölümdü yine, diğer bölümlerden de biraz daha iyiydi sanki. :):)

Junior'un hastalığı kimseye söyleme dedikten 5-10 saniye sonraki sahnede Tony'nin Janice'e telefon edip söylemesi sesli güldürdü. :D

Anthony her zamanki gibi yine kapı dışı edildi. :D

Meadow'un lambayı alması da güzel sürpriz oldu. :):)

Artie'nin Adriana'ya aşık olduğunu bilmiyordum, ya da önceki sezonlarda gösterdiyse unutmuşum. (b) İlginçti oraları da. Artie'yi seviyorum genel olarak, bu sevdadan vazgeçmesi lazım başına iş açacak. Zaten karısından da boşanacak. :(

Yaşlı adamın öldürmeye gitme sahnesi ve sonra ilginç bir şekilde ölümü de enteresandı. Hep aklıma takılan bir konudur araba kullanırken sağlık sorunu geçirmenin ne kadar kötü bir şey olacağı. Örneğini görmüş olduk bu dizide. :(

Bölümün başı da enteresandı. Yine buradan konu çıkar dediğimiz yerden bir şey çıkmadı. Jennifer olayı söylemeyecek herhalde. :(

Hep 8 veriyorum bu sefer de 8'e yakınım ama 9 olsun hadi. :D

9/10

3x6

İyi bölümdü yine. Bu sefer bölüm biraz daha kısaydı sanırım çabuk bitti. :D

Richie'den kurtulduk diye sevinirken bu sefer de Ralph çıkı. En az onun kadar itici bir karakter. Kıza üzüldüm.

İyi gelişmeler de oldu bölümde. Sanırım Meadow'un itici sevgilisinden kurtulduk. :D

Aslında Meadow ağırlıklı bir bölümdü sezon boyunca görmediğimiz kadar gördük bu bölüm. :)

3x6

Bu bölümü pek sevmedim. 1-2 karakter üzerine yoğunlaşılmış ve o karakterler de favori karakterlerim sayılmazlar. :(

Meadow'un ayrılması iyi oldu sayılır da daha kötüsünü bulursa kötü olur. :D

Gladiator manyağı olan Ralph gerçekten itici bir tip, kıza yazık oldu. :(

Bu arada bu bölümde sezon boyunca hiç olmadığı kadar bol +18 sahne vardı, rahat izleyemedim o yüzden bitirmem gecikti. :D

7/10

3x7

İyi bölümdü genel olarak. Sabah forum olmayınca yorum da yapamadım pek bir şey kalmadı aklımda. :(

Paulie ile Christopher arasındaki gerilim ilginçti. Paulie maalesef açık ara haksızdı. :(

Başka ne olmuştu ya bölümde. (b)

8/10

3x7

Aslında bölümü izleyeli epey zaman oldu fakat yorum yazmayı unutmuşum. Haliyle benim de aklımda pek bir şey kalmadı. Ama güzel bir bölümdü. :)

Carmela uzun süredir boşanma triplerine girmiyordu, bu bölümle birlikte girmiş oldu. :D

Junior'ın John Kennedy takıntısı ilginçti. :D

Paulie dizide en sevdiğim karakterlerden birisi ama son zamanlarda biraz bozdu gibi. Christopher'a niye böyle davranıyor anlamadım.

Az kalsın unutuyordum. Bölümün en güzel ayrıntılardan birisi de konuşan balıklı saatti. :D Balığı görür görmez gülmeye başladım zaten. :D

3x7

Aslında bölümü izleyeli epey zaman oldu fakat yorum yazmayı unutmuşum. Haliyle benim de aklımda pek bir şey kalmadı. Ama güzel bir bölümdü. :)

Carmela uzun süredir boşanma triplerine girmiyordu, bu bölümle birlikte girmiş oldu. :D

Junior'ın John Kennedy takıntısı ilginçti. :D

Paulie dizide en sevdiğim karakterlerden birisi ama son zamanlarda biraz bozdu gibi. Christopher'a niye böyle davranıyor anlamadım.

Az kalsın unutuyordum. Bölümün en güzel ayrıntılardan birisi de konuşan balıklı saatti. :D Balığı görür görmez gülmeye başladım zaten. :D

O konuşan balıklı saat galiba Ray Donovan'a da ilham kaynağı olmuş. Eğer o diziyi de izlersen anlarsın. :D