Klasik The Sopranos - Dizi Yorumları

4x1

Çok zayıf bir sezon açılışı oldu maalesef. Diziyi özlememe karşın baya sıkıldım izlerken...

Zaman atlaması olmuş herhalde. Paulie'nin hapse girdiğini hatırlamıyorum? 😱

Çocukları hiç göremedik bölüm.

Bu arada komedi dizilerinden tanıdığım Will Arnett'ı çok küçük bir rolde görmek enteresandı. Baya şaşırdım görünce. O zamanlar ünlü değildi herhalde. :)

Üzerinde yorum yapacak pek bir şey yoktu. Baya boş bölümdü...

7- /10

4x2

Önceki bölümden biraz daha iyi olsa da yine çok iyi olduğunu söylemek zor. :)

FBI'cı kadın hareket katmıştı ama onun da dizideki ömrü kısa oldu. O kadar çabuk çözülmesini beklemezdim. Adını unuttuğum o kadını (Christopher'ın nişanlısı) kendi taraflarına çekecekler galiba. :)

7/10

4x3

Yine aynı dozdaydı. Anlaşılan bu sezon böyle gidecek. :)

Bu bölümde İtalyan milliyetçiliği konuları hakimdi. :):)

Janice, Ralphie'ye iyi yaptı. :D

7/10

4x1

Her verilen ara sonrası özlediğim gibi yine baya özlemiştim diziyi. Bence güzel bölümdü. İzlerken sıkılmadım. Zaten bu diziyi izlerken sıkılacağımı düşünmüyorum. :)

Aslında pek olay yok gibiydi. Tony kendinden sonrası için ailesine para bırakıyor. Saklama teknikleri iyiydi. :D

Junior müebbetle yargılanıyor. Muhbir hemşire kadın mıydı acaba. Yüksek ihtimal oydu ama bir tarafım da o olmadığını söylüyor. Bilemedim şimdi. :D

Tony'nin Christopher'a öldürmesi için polisi gösterirken geçen beşik muhabbeti komikti. :D Ya da bana öyle geldi bilmiyorum ama zaten çoğu zaman ağır drama olmasına rağmen güldürebilen bir dizi.. :)

Puanım: 8/10

4x2

Yine fena bir bölüm değildi.

Kadın ajanın bu sezon etkin rol oynayacağını düşünüyordum ama yanıldı. Bence de baya erken ifşa oldu.

Silvio'nun Christopher'ın aldığı görevi almak istemiş olması şaşırttı. Gerçi Tony kime görev verse mutlaka birisi darılıyor. :D

Punım: 8/10

4x3

Önceki bölümlerle eşdeğer bir bölümdü. :)

Ralphie'nin durumu komikti. :D

Silvio da bu bölüm takıntı konusunda Paulie'yi aratmadı.

Bu arada @OzaN diziyle ilgili spoiler yedin mi hiç? :D

4x4

Sezona başlamadan bu sezonun imdb puanlarının çok düşük oluşunu bir olayın oluşuna bağlamıştım ama öyle bir durum yokmuş. Aslında dizi kendi temposunda gidiyor önceki sezonlarda da çok bir şey olmuyordu ama en azından sıkmadan ya da çok az sıkarak izletiyordu bu bölüm ise bölümlerin ciddi kesminde sıkılıyorum nedense...

Carmela'nın Furio'ya çok iyi davranması kötü bir şeye dönüşecek diye çok korkuyorum ikisinin sahnelerinden. :(

Johnny vursun bence Ralphie'yi sorun olmaz. :D

7/10

4x5

Sezonun diğer bölümlerine göre daha güzeldi ya da bana öyle geldi hiç sıkılmadım neredeyse. :)

Atlarla ilgili olaylar güzeldi. :)

Janice şimdi de Bobby'ye taktı galiba kafayı. Jackie ve Ralphie gibilere göre çok daha iyi olduğu kesin Bobby reyisin. :D

Koltuk ile ilgili olanlar güzeldi. :D

Adriana cidden FBI ile iş birliği yapmaya başlamış. :)

Tony'nin paraları yer çok mu güvensiz bana mı öyle geliyor. (b)

8- /10

4x4

Güzel bölümdü bence genel olarak ama sevmediğim bazı hususlar vardı.

Sevmediğim olay Carmela ve Furio arasında geçen ve geçeçek yakınlaşma. Aslında bu ikili daha önce izlediğim bir yapımdaki ikiliye çok benziyor ama onlar kimdi unuttum şimdi. :(

Johnny iyi bir karakter bence. Silvio ve Christopher'ın evine gittiği serikatiller de ilginçti biraz. O sahne güldürdü. :D Yalnız aldıkları işten vazgeçmeyeceklerdir yüksek ihtimal. :)

4x5

Güzeldi bölüm. Yine sıkılmadan izledim. :)

Janice değişik ya cidden. Hiç sevmiyorum onu. :(

Adriana sevdiğim bir karakter. Aslında durumu Tony'le konuşsa iyi olurdu ama konuşmaz.

Yalnız son 2 bölümdür Melfi'yi de göremedik. Gerçi geçen bölüm çok az sahnesi vardı ama geçen sezonlara göre rolünde ciddi azalma var. Paulie'yi de özlüyoruz bazen gıcık davrandığı olsa da. :)

4x6

Steve Buscemi reyis yönetmiş bu bölümü. :) Fena bölümdü değildi ama Steve Buscemi oyuncu olarak gelsin artık. :D (5. sezonda gelecek)

A.J. zengin kız bulmuş kendine. Kız güzel, sevdim ben. Güzeldi onun sahneleri. Yalnız ilk tanışma hikayelerini falan da görseydik daha iyi olurdu biraz ani olmuş oldu. :):)

Bu sezon pek görmeyen Artie'yi gördük bu bölüm fazlasıyla. :)

8- /10

4x6

Önceki bölümlere göre daha akıcıydı bölüm. Güzeldi genel olarak.

Tony'nin araba satıcısı kadının intiharının ardından yaşadığı suçluluk psikoloji bölümün geneline hakimdi. Artie de aslında bunun bir parçasıydı. Artie'nin kendi kendine aynayla konuştuğu sahne komikti. :D

Puanım: 8.5/10

4x7

Galiba iki gün önce izledim ama bu ara yoğun olduğumdan yazamadım yorumu. Birkaç gün daha da başka bölüm izleyemeyeceğim herhalde. En geç Perşembe normale dönerim gibi, belki araya da bir bölüm sıkıştırırım. :) @gundix123

İyiydi bölüm genel olarak. :)

Film izlemenin yararlarını gördük diyecektim ama Adriana olayı yanlış anlamış. Ben de FBI'ın evlilklerine karışmamasından şüphelenmiştim zaten. :)

Düğün işleri de sandığımdan hızlı gelişti. :):)

Paulie'nin geri dönüşü çok iyi oldu ama Tony'ye karşı işler peşinde, olmasın. :( Paulie'den nefret etmek istemiyorum dizideki en renkli karakterlerden. Chistopher'a Tony ve Sil evlilik tavsiyesi verirlerken Sil'in sonra "daha da kötüsü Paulie gibi olursun" gibisinden bir şeyler söylemesi sesli güldürdü. :D

8/10

4x8

Geri döndüm @gundix123 :) Yalnız sen yetişmemişsin bile herhalde, bir sorun yok inşallah? :)

Bölüme gelirsem ilk kısmında sıkıldım ama ikinci kısım iyiydi. :)

Önceki bölümlerde Gloria'dan bahsedecektim unutmuşum. Aslında onu tamamen unutmuşuz. Ben bu sezon onunla ilgili bir şeyler olur o nedenle bu sezonki bölümlerin puanı düşüktür diye tahmin ediyordum ama işin aslı hiç öyle değilmiş. :)

Tony bu kez Ralph'in kadına taktı kafayı. Carmela ve Tony arasında yeni bir kavga yakın. :) Yalnız Furio olaya dahil olursa kötü olur, olmasın. :)

Başka da pek bir şey yoktu herhalde aklıma gelmiyor şu an. :)

7+ /10

Genel olarak bugünlerde baya yoğunum o yüzden Game of Thrones haricinde dünü saymazsak hiç dizi izleyemedim son 3-4 gündür. @OzaN Onun haricinde bir sorun yok çok şükür. :)

Aslında dün gece The Sopranos'un 7. bölümünü izlemiştim ama daha onu yazmaya da fırsat bulamadım. :(

Genel olarak bugünlerde baya yoğunum o yüzden Game of Thrones haricinde dünü saymazsak hiç dizi izleyemedim son 3-4 gündür. @OzaN Onun haricinde bir sorun yok çok şükür. :)

Aslında dün gece The Sopranos'un 7. bölümünü izlemiştim ama daha onu yazmaya da fırsat bulamadım. :(
Günde 1 bölüm devam edelim mi istersen arayı uzatabiliriz veya yavaşlayabiliriz. :)

4x9

Açık ara sezonun en iyi bölümüydü. Bu sezona niye bu kadar toplu tepki gelmiş anlamadım doğrusu. Tamam ben de diyorum baya durgun ama öyle bile olsa 7'den aşağı alacak kadar vasat bölüm yok. Bu bölüm 7.4'ü bırak 8.4'ten aşağı olmaması lazım. :)

Ralph'i oynayan oyuncu herhalde bu bölüm sayesinde almıştır Emmy ödülünü. Bölümün başında Paulie'nin annesine yaptığından dolayı nefret ettirdi, sonra çocuğunun başına gelen üzdü ve en sonda yaptıkları tekrar nefret ettirdi. Pislik adamın tekiydi gerçekten, Tony reyis iyi yaptı. Ralph dizide çok fazla yer kaplıyordu artık diğer karakterlere daha fazla yönelirler. :):)

9- /10