Klasik The Sopranos - Dizi Yorumları

4x7, 4x8

Sezon ortalamasındaydı iki bölüm de.

Paulie'yi özlemişiz. :D Yalnız gelir gelmez yine triplere başladı. Canı sağ olsun biz onu böyle de seviyoruz. :D

Bu arada bu sezon dizide fazla cinsellik yok iyi, güzel diyordum ama son bölümde yine açıldılar. :D

Puanım: 8/10

4x9

Bu bölümü diğer iki bölümden ayrı yazma gereği hissettim çünkü gerçekten de harika bir bölümdü. Yer yer güldüren sahneleri de oldu.

Ralph'ın ölümü şaşırttı. 6. sezona kadar yaşamaz diyordum da yani yine de ani oldu. Tony reyis iyi yaptı gerçekten de. Zaten Ralph Tony'ye el kaldırdıktan sonra da işin geri dönüşü yoktu.

Christopher ve Tony'nin ceset temizleme işini izlerken baya zevk aldım. Çoğu dizide ya da filmde izlemişimdir ama hiç bu kadar merakla izlettiren bir yapım hatırlamıyorum. Belki Breaking Bad'de Walt ile Jesse'nin birinci sezonda buna benzer bir sahneleri vardı onu bu sahneyle birlikte ayrı bir kefeye koyabilirim bu konuda. :D

Komik bulduğum sahnelerden birisi Junior'ın bölümün başında merdivenlerden düşüşüydü. Sesli güldüm. :D Christopher'ın Ralph'in kafasını tutarken peruğun elinde kalması da yine güldüren sahnelerdendi. :D

Puanım: 9.5/10

4x10

Önceki bölüm kadar olmasa da güzel bölümdü. Sezon ortalamasında ya da belki birazcık üstündeydi bence.

Aslında gülünecek bir şey değil ama Christopher'ın kafası iyiyken köpeğin üstüne oturması sonucu köpeğin ölmesi güldürdü. :D

Paulie yine salaklık peşinde. :( Tony o tabloyu elbet görecektir. :D

Christopher'ın da başı uyuşturucuyla dertteydi zaten. İyileşir umarım gittiği yerde.

Johnny de her seferinde Tony'nin yaptığı işten pay istiyor. Bu sefer Tony reyis pay vermeyerek iyi yaptı.

Puanım: 8.5/10

4x10

Ben pek sevmedim bölümü, fena değildi tabii yine de. :)

Christopher'ın üst üste saçmalamalarını izledik. En sonunda doğru yolu bulacak gibi. Bulmazsa yaşatmazlar zaten. :):)

Furio ile ilgili kısımlar gereksizdi. Tony'nin bu sefer de o engelli göçmen kadınla iş pişirmeye kalkması gereksizdi. İlla Rus istiyorsa ilk sezon olan kadın (birkaç bölüm önce yine gözüken) iyiydi. :D

7+ /10

4x11

İyi bölümdü bence. :)

A.J. ne kötü bir insansın sen ya o çocuklar korkutulur mu öyle, psikolojisini bozdu çocukların. :( Tabii halası da pek farklı sayılmaz ondan. Yalnız Bobby de cidden işi baya abartmış, mezara pasta gömmek nedir. Tövbe estağfurullah. :D

Tony psikologu bıraktı ama uzun süreceğini sanmam. Büyük ihtimalle yine panik atak sorunu yaşar ve soluğu Jennifer'ın yanında alır. Zaten saçma sapan rüyalar başladı yine. :):)

Meadow iki bölümdür ortalıkta yok, sonraki bölümün odağı olması muhtemel. :)

8/10

4x11

Güzel bölümdü genel olarak.

Tony'nin rüyaları ilginçti. Daha önceden de söylemiştim bu dizideki rüya sahnelerini çok seviyorum. Genelde baya aykırı rüyalar oluyor. :D

Tony'nin psikolugu bırakması bence de uzun sürmez. Yakında döner. :)

4x12

Sezon finaline bir kala vasat denebilecek bir bölümdü. Yalnız Meadow'un arkadaşlarıyla olan yemek masasındaki muhabbet çok iyiydi ve düşük puan vermemi engelledi. :)

Furio işi iyice sıkıcı olmaya başlamıştı. Aslında sevdiğim bir karakterdi ama gitmesi iyi oldu. Keşke senaristler böyle bir işe bulaştırmasalardı. :)

Paulie'nin kavga etmediği, sorunlu olmadığı kimse yok galiba şu dünyada. :):) Bari Sil ile kavga etmeselerdi. Bu arada diyeceğim diyeceğim de hep kalıyor. Bu Sil kaç sezondur dizinin en önemli adamlarından biri konumunda ama figüran gibi davranıyorlar resmen. Adamın hikayesi hakkında hiçbir şey bilmiyoruz neredeyse. Yine de sevdiğim karakterlerden biri nasıl oluyor bilmiyorum ama. :D

Şu Johnny ile ilgili meseleler ilgimi çekemedi, sıkıcı kısımlardan bence. :)

7/10

4x12

Sezon ortalamasında bir bölümdü. Bazı kısımları hafiften sıktı ama iyiydi yine de. :)

Furio gittikten sonra Carmela'nın ruhsal çöküşünü izlemek baya yordu. Zaten sevmediğim bir karakter üstüne triplerini izlemek biraz sıktı. :(

Paulie yine yaptı yapacağını. :D Johnny'nin kendisini kandırdığını öğrenmesi de iyi oldu.

Meadow'lu sahneler iyiydi bence de.

4x13 (Sezon Finali)

5.4 puanla dizinin açık ara en düşük puan alan bölümü ama bence kötü değildi hatta sezonun çoğu bölümünden iyiydi.

İlginç bir not bölümün kadın izleyicideki ortalama puanı sadece ve sadece 1.2 erkekteki ise 6.9. Aslında üzerinde tez yazılacak bile bir durum bu. :):)

Yukarıda dediğim şeyin sebebi bence kadın izleyicinin Carmela'nın yanında olması ve evliliğin bozulmasına üzülmeleri. Açıkçası ben de üzüldüm ayrılmalarına ama diziyi daha farklı bir noktaya taşıması açısından iyi oldu gibi.

8/10

4x13 (Sezon Finali)

Aslında sezona yakışır bir sezon finaliydi. Şu ana kadar izlediğimiz sezonlar arasında diğerlerine göre daha aşağıda bir sezon olduğu açık bence. Bölümün IMDb puanını görünce ya çok iyi bir bölüm olur ya da tam tersi diye düşünmüştüm ama ortası çıktı. :D

Bu arada ek not ilginç gerçekten @OzaN.

Benim de aklıma direkt boşanma olayı geldi. Sebebi de odur herhalde. :)

Chrsitopher'ı özlemişiz. Yeniden görmek güzel.

Bu arada Adriana'yla ilgilenen yeni ajan eskisine göre daha anlayışlı gibi geldi bana. :D

5x1

4.5 aylık aranın ardından geri döndük. :):)

Her şeyden çok jeneriğini özlemişim herhalde dizinin. :)

Genel olarak iyi bölümdü, daha da iyi olması mümkün tabii. :)

O ayı neydi öyle ya. :D Dizilerde görmeye alışkın olmadığımız türden bir sahneydi. Bizim Carmela da tencereyle ayı kovalıyor, neyse. :D

Tony iyice doktora kafayı taktı ama zor iş o. Aslında doktorun da gönlü Tony'den yana ama mantığı el vermiyor. :)

Bu arada Steve Buscemi başkanı da gördük ama çok azdı, Allah tamamına erdirsin. :):)

8/10

5x2

@gundix123 ilk bölümü izlemeden ikinci bölüme geçmek istemezdim ama vakit sıkıntısı olduğundan fırsat bulmuşken izledim. :)

Bölümün başı çok sıkıcıydı 6'lık bir bölüm olma yolunda ilerliyordu ama ikinci yarısı güzeldi. Steve Buscemi'yi daha çok gördük bu bölüm. :) Karakteri diziye renk kattı, yalnız Tony ile araları pek iyi olmayacak gibi ki Tony burada ayıp eden taraf gibi. :(

Carmela'nın düzenlediği çakma Fav10 Film Kulübü etkinliği de güzeldi. :D

7/10

5x3

Bu bölümü dün izledim, sevemedim. Hakkında yorum yapacak pek bir şey bulamayacağım için diğer bölümü de izlemeyi bekledim. :)

Junior'un Curb Your Enthusiasm izlerken adamla yardımcısını kendisi ve Bobby'ye benzetmesi güldürdü. :D

7- /10

---------------

5x4

Bu bölüm diğerinden çok daha iyiydi. (IMDb puanları tam tersini diyor da ben onlarla hep ters düştüğümden sıkıntı yok. :D)

Anthony Jr. evlat olsa sevilmeyecek bir çocuk ki zaten ailesinin de pek sevdiği söylenemez. :D

Meadow yine sinir bozucu bir tip bulmuş. Kız şaka maka baya büyüdü ama. :D

Bu arada daha 2. bölümde söyleyecektim ama unutmuşum. Steve Buscemi, James Gandolfini'nin yanında kaldığından mıdır bilmem ama baya zayıf, çelimsiz, küçücük bir adam görünümünde. :D Oysa Boardwalk Empire ile bu sezonun zamanları baya yakın. :)

8/10

5x1

Uzun bir aradan sonra bu diziye devam etmek çok ayrı bir olay ya. Diziyi yine inanılmaz özlemişim. :D Her zamanki gibi aşırı durgun havasına rağmen 50 dakika su gibi akıp geçti. :)

Dizi hakkında her şeyi unutsam, unutmayacağım tek şey Paulie ve tripleri olur. Adam kaldığı yerden devam ediyor. :D Christopher'la bu sefer anlaştı gibiler ama bakalım ne kadar sürecek bu durum? :)

Tony ve doktor arasındaki olaylar da fena değil bence. O kısım da ilgi çekiciydi. Yalnız ben ilk sezondan beri doktorla Tony arasında bir ilişki bekliyorum ama 5. sezona geldik daha ilk defa bu bölümde öpüştüler. :D Bu gidişle zor gibi ama bakalım.

Steve Buscemi'yi görmek de ayrı güzeldi tabi. Onu da merakla bekliyorum. :)

Puanım: 9/10

5x5

Tony ve Adriana'nın çoğunlukta gözüktüğü güzel bir bölümdü. :) Yalnız Sopranos'un pek sevmediğim bir özelliği dizide bir bölümde olan genellikle bir bölümde kalıyor. Mesela önceki bölümde A.J. ile ilgili bir şeyler oluyor sonra bir sonraki bölümde onunla ilgili hiçbir şey yok. Sürekli bölümlük hikayeler şeklinde olması dizinin tadını azaltıyor biraz. Muhtemelen bu bölümde izlediklerimizle ilgili bir şey göremeyeceğiz uzun süre. Hiç olmamış gibi davranacaklar. :):)

Tony ve Adriana arasında yakınlaşma olabileceğini tahmin edemezdim. Beni şaşırtan Christopher'ın ikisinin kaza yaptığını öğrendiğinde hemen Adriana'ya köpürmesiydi. Bu arada dizinin dedikodu zincirinin gözüktüğü kısımlar komikti. :D

Ayrıca kaza sahnesi şok ediciydi. Hiç beklenemedik bir anda oldu bence ve o kısmın daha uzun işlenmesini ve kazadan kurtarılışlarını vs de izlemek isterdim. :)

9- /10

Bu arada ben bu bölümde duruyorum @gundix123

Konuştuğumuz gibi iki hafta sonra yeniden başlarım, sen de yakalamış olursun beni. Bu şekilde önden gitmek istemezdim ama daha sonra programım karışabilirdi. :(

5x2, 5x3

Bölümleri gece ve çok yanlış bir zamanda izledim sanırım. Bölümlerin aşırı durgunluğunun da etkisiyle izlemek baya işkence oldu. Uykuyla uzun zamandır bu kadar mücadele etmemiştim. :D Kısacası geçen olayların pek çoğunu anlamadım ve izlerken de birçok sahnede sıkıldım.

Bu arada Carmela'nın kurduğu film kulübü doğrudan benim de aklımda bizim kulübü canlandırdı. O sahnede güldüm nedense. :D

Puanım: 7/10

5x4

Bu bölüm iyiydi cidden.

Tony ve Anthony Junior arasındaki diyalog neydi öyle ya sesli güldüm. :D Kaşsız Anthony de komikti gerçekten. :d

[spoiler =]Yaşlı adamı pek sevmiyordum Tony iyi bir oyunla oyun dışı bıraktı. :D[/spoiler]

5x6

Zayıf bir dönüş yapmış oldum

Bölümün çoğu Carmela ile alakalı olunca sıktı. Tony'yi en az gördüğümüz bölümlerdendi sanki. :)

Steve Buscemi'yi gördükçe Boardwalk Empire'ı özlüyorum. :( Bölüm sonunda James Gandolfini ile ikisini izlemek ayrı bir zevk verdi. Nucky ve Tony buluştu gibi hissettim bir an. :):)

7/10

5x5

İzleyeli uzun zaman oldu aklımda pek bir şey kalmadı ama güzel bölümdü genel olarak. :)

Puanım: 9/10

5x6

Bu dizinin en sevdiğim özelliklerinden birisi de karakterlerin bir anda kontrolden çıkmasını izlemek. Tam tarif edemedim ama bence diziyi izleyenler beni anladı. :D

Bu bölümde de Steve Buscemi'nin karakteri kontrolünü kaybedip ortalığı dağıttı. Dizide sıkça bu tür olayları görüyoruz özellikle Tony'de. Yukarıda da dediğim gibi bu tür olayları bu dizide izlemek bana büyük keyif veriyor açıkçası.

Carmela'nın sahneleri sıkıcıydı ama sanırım bu bölümden sonra o tür sahneleri izlemek zorunda kalmayacağız. :)

1x1

Beklediğim gibi başlamadı. Dizinin içine giremedim ilk bölümden giremedim. Tony Soprano iyi karakter, diğerleri daha tam oturmadı. Dizinin genel olarak aileye odaklandığını biliyorum ama biraz suç kısımlarını da işleseler iyi olur. Tony'nin psikolog sahneleri iyiydi. İnşallah ileride ısınırım diziye.

7/10

5x7

Dönüş için kötü bölüm oldu. Baya sıkıcıydı bence birkaç parçada izleyebildim yoruma değer pek bir şey de yoktu. :(

6/10