Klasik The Sopranos - Dizi Yorumları

5x12

Güzel bölümdü, sezonun en iyi bölümü olabilir. (Sezonun başını hatırlamıyorum aylar önce izlediğimizden. :A)

Adriana'ya yazık oldu. :( Christopher ile olan sahnesi harikaydı ama Christopher Tony'yi seçti. :(

Bu Johnny de amma artist oldu iyice. :) Tony'nin kuzenini satmaması iyiydi. Yalnız kuzenin kimi niye vurduğu falan çok gümbürtüye gitti bence ya da ben anlamadım. :(

Tony ve Carmela'nın barışması iyi gelişme. :)

8/10

5x12

İyi bölümdü bence de. Tabii IMDb'deki puanı görünce beklenti daha yüksekti ama neyse. :D

Adriana'ya ben de üzüldüm açıkçası. Elinde olmayan nedenlerle FBI'la işbirliği yapmak zorunda kaldı ve en sonunda da bu onun canına mal oldu. Şanssız bir kızdı. :(

Tony'nin kuzenini satmaması iyi oldu. Reyise böylesi bir hareket yakışırdı zaten. Muhtemelen bu bölümle birlikte bir mafya savaşa başlamış bulunmakta. :)

@OzaN Tony'nin kuzeni Johnny'nin yanındaki beyaz saçlı adamın kardeşini öldürmüştü. O sahneyi göstermediler ama bu bölümün başlarında flasback'le gösterdiler olayı. Niye öldürdü diye sorarsan o beyaz saçlı adamla kardeşi önceki bölüm hatırlarsan bir arabayı durdurmuşlardı ve bir yaşlı adamı öldürmüşlerdi. O öldürdükleri yaşlı adam da kuzen Tony'nin hapishaneden arkadaşıymış. Hatta yine geçen bölüm kuzen Tony'e "Because I'm the boss... That's wyh!" yazılı bir tahta hediye etmişti oğluyla beraber.
Puanım: 9/10

5x12

İyi bölümdü bence de. Tabii IMDb'deki puanı görünce beklenti daha yüksekti ama neyse. :D

Adriana'ya ben de üzüldüm açıkçası. Elinde olmayan nedenlerle FBI'la işbirliği yapmak zorunda kaldı ve en sonunda da bu onun canına mal oldu. Şanssız bir kızdı. :(

Tony'nin kuzenini satmaması iyi oldu. Reyise böylesi bir hareket yakışırdı zaten. Muhtemelen bu bölümle birlikte bir mafya savaşa başlamış bulunmakta. :)

@OzaN Tony'nin kuzeni Johnny'nin yanındaki beyaz saçlı adamın kardeşini öldürmüştü. O sahneyi göstermediler ama bu bölümün başlarında flasback'le gösterdiler olayı. Niye öldürdü diye sorarsan o beyaz saçlı adamla kardeşi önceki bölüm hatırlarsan bir arabayı durdurmuşlardı ve bir yaşlı adamı öldürmüşlerdi. O öldürdükleri yaşlı adam da kuzen Tony'nin hapishaneden arkadaşıymış. Hatta yine geçen bölüm kuzen Tony'e "Because I'm the boss... That's wyh!" yazılı bir tahta hediye etmişti oğluyla beraber.

Sağol açıkladığın için, karışık işlermiş bence böyle önemli konuyu daha iyi işleyebilirlermiş. :):)

Sağol açıkladığın için, karışık işlermiş bence böyle önemli konuyu daha iyi işleyebilirlermiş. :):)
Aynen biraz yüzeysel işlediler. İşleyiş tarzları benim de hoşuma gitmedi. :)

Bu arada pazar günü bitirelim demiştik ama ben muhtemelen bugün izleyemeyeceğim son bölümü. Bu hafta içinde bitirmeyi umuyorum. :D

Aynen biraz yüzeysel işlediler. İşleyiş tarzları benim de hoşuma gitmedi. :)

Bu arada pazar günü bitirelim demiştik ama ben muhtemelen bugün izleyemeyeceğim son bölümü. Bu hafta içinde bitirmeyi umuyorum. :D
Sorun değil ben de izleyemeyeceğim gibi gözüküyor. Hafta içinde izleriz. :D

5x13 (Sezon Finali)

Şükürler olsun nihayet bitirebildim sezonu. :):)

Sezon ortalamasının üstünde iyi sayılabilecek bir bölümdü sevmediğim olaylar olsa da. :)

Yakıştı mı bu sana Tony reyis. Nasıl vurabildin kuzenini sonra da gidip o Johnny Sack denen herife yaranmaya çalıştın. :(

Neyse ki FBI'ın Johnny'yi tutuklaması güzel teselli oldu. :):) O son sahneler güzeldi. :)

8/10

5x13

Ben de beğendim güzel bölümdü.

Tony'nin kuzenine vurmasına baya şaşırdım Bir an acaba rüya falan mı diye düşündüm ama değilmiş. :D Kuzen Tony'yi çok sevdiğimi söyleyemeyeceğim ama yine de Steve Buscemi için üzüldüm.

Johnny Sack'in yakalanmasına da sevindim. Bakalım son sezonda olaylar nasıl bir yönr kayacak? :)

6x1

Bence çok iyi bir sezon açılışı oldu. Her sezon başlangıcında söylemekten bıkmadım ama bu dizinin jeneriği bir başka be kardeşim. :D

Vay son sahneler çok iyiydi ya. James Gandolfini yine döktürmüş. :) Amca da iyice sapıttı bu olaydan sonra huzurevinin yolları gözüktü gibi sanki. :D

Bölümün ilk sahnesinde Adriana'yı görmek de şaşırttı. Bir an öldüğünü unutmuştum. :(

Gene'i önceki sezonlardan pek hatırlayamadım. Fakat daha önce de dizide görülmüş demek ki arka planda olduğundan gözümden kaçmış. Bu bölüm onun üzerine baya yoğunlaşmışlar o yüzden de öleceğini tahmin etmek zor olmadı. Adamı rahat bırakmadılar ona üzüldüm biraz niyeyse. :neutral:

6x2

Bir önceki bölümden biraz daha iyiydi ama yine de çok iyi sayılmaz. Diziden aldığım tat sezonlar geçtikçe giderek azalmakta ne yazık ki. :(

Tony kurtulacak tabii ki. :)

7+ /10

6x2

Güzel bölümdü yine. :)

Dizinin en sevdiğim özelliklerinden birisi de Tony'nin bu bölümde olduğu gibi kimi zaman hayaller içinde yaşadığı karmaşa. Bu diziyi de diğer dizilerden ayıran ve sıradan bir mafya dizisinin çok üstüne çıkaran şey de bu bence.

A.J. yine baya iticiydi. Yoğun bakımda babasına arabalardan bahsettiği sahne güldürdü. :D

Tony iyileşecektir mutlaka ve bence Junior'ı da affedecektir.:)

6x2

Güzel bölümdü yine. :)

Dizinin en sevdiğim özelliklerinden birisi de Tony'nin bu bölümde olduğu gibi kimi zaman hayaller içinde yaşadığı karmaşa. Bu diziyi de diğer dizilerden ayıran ve sıradan bir mafya dizisinin çok üstüne çıkaran şey de bu bence.

A.J. yine baya iticiydi. Yoğun bakımda babasına arabalardan bahsettiği sahne güldürdü. :D

Tony iyileşecektir mutlaka ve bence Junior'ı da affedecektir.:)

Haklısın Sopranos'u sıradan bir mafya dizisinden ayıran Tony'nin yaşadığı psikolojik gelgitler ama ben bu tarz hayal sahnelerinden hiç tat alamıyorum. Benim de kafam allak bullak oluyor karakterle birlikte. :A

Haklısın Sopranos'u sıradan bir mafya dizisinden ayıran Tony'nin yaşadığı psikolojik gelgitler ama ben bu tarz hayal sahnelerinden hiç tat alamıyorum. Benim de kafam allak bullak oluyor karakterle birlikte. :A
Ya aynen benim de çoğu zaman kafam karışıyor ama yarattığı bu karışıklık hoşuma gidiyor açıkçası. Diziye daha fazla odaklanmamı sağlıyor. Tabii kimileri için de tam tersi bir durum söz konusudur muhtemelen. :D

6x3

Güzel bölümdü. Sil ve Paulie'nin sahneleri ekstra güzeldi. Paulie dizinin en iyi karakteri ya. :A

Tony iyileşti beklendiği gibi. Christopher da adam yeni kalkmış hemen kendi derdine düştü. :D

8- /10

6x3

Bence de güzel bölümdü.

Tony'nin iyileşmesi güzel oldu. Bu Vito baya itici adammış ya ben bu kadar olduğunu bilmiyordum. :D

Bu arada ben diziye ilk başladığım zamanlar Dr. Melfi'nin ön planda olacağını düşünmüştüm. Çünkü okuduğum yorumlarda psikolojik yönünün ağır bastığı bir dizi olduğunu biliyordum. Bunu da psikiyatr ile geçen diyaloglarla sağlıyorlar herhalde diye düşünmüştüm ama özellikle 3. sezondan sonra Melfi'nin rolünde ciddi azalma oldu bence. Eskiden de çok ağırlığı yoktu ama bu kadar gözlerden uzaklaşması bana garip geldi açıkçası.

Puanım: 8.5/10

6x3

Bence de güzel bölümdü.

Tony'nin iyileşmesi güzel oldu. Bu Vito baya itici adammış ya ben bu kadar olduğunu bilmiyordum. :D

Bu arada ben diziye ilk başladığım zamanlar Dr. Melfi'nin ön planda olacağını düşünmüştüm. Çünkü okuduğum yorumlarda psikolojik yönünün ağır bastığı bir dizi olduğunu biliyordum. Bunu da psikiyatr ile geçen diyaloglarla sağlıyorlar herhalde diye düşünmüştüm ama özellikle 3. sezondan sonra Melfi'nin rolünde ciddi azalma oldu bence. Eskiden de çok ağırlığı yoktu ama bu kadar gözlerden uzaklaşması bana garip geldi açıkçası.

Puanım: 8.5/10
Melfi'nin rolünün giderek azalması bana da tuhaf geldi. :)

6x4

Bence de ilk 3 bölümün biraz gerisinde bir bölümdü. :)

Paulie'nin hikayesi tuhafmış. Başta biraz güldüm ama kötü bir olay tabii. :D

Tony'nin hastanedeki arkadaşını sevdim ama tek bölümlük bir olaydı sanırım. Bu arada papazla Tony'nin sahnesi de sıkıcıydı.

Bölümün sonunda Tony'nin sandalyeye yaslanarak ağaçların rüzgarda savruluşunu ve yaprak hışırtılarını dinlediği sahne bana kendimi hatırlattı. Köye gittiğim zaman bunu yapmaktan her zaman büyük zevk almışımdır. Bunu diyeceğim hiç aklıma gelmezdi ama fark ettim ki küçükken o çok sıkıldığım ve gitmemek için dua ettiğim köyü ciddi anlamda özlemişim. :(

Puanım: 8/10