Netflix The Killing - Dizi Yorumları

3x7. bölüm

güzeldi hareketliydi hele son kısım çok iyiydi

peder mike dan şiphelendiler tüm dikkatler peder e çevrildi ..
tüm oklar pedere çevrilmişken birde vatandaşın geçmişte ölen asıl mike ın kimliğinialdığı gerçek isminin mark olduğu bir zamanlar 16 yaşında bir kızı kaçırdığıda anlaşılınca nerdeyse katil peder diyesimiz geliyor ama ben peder in katil olduğunu sanmıyorum :)
bence peder bir önceki sezonda bennet in başına gelenleri yaşayacak katil olmadığı halde darbe yiyecek gibi
tüm bunları düşünürken son sahnede peder in linden i kaçırması hiç hoş olmadı :)
ray idam günü yaklaştıkça pişmanlıklar yaşamaya başladı ama durumu gerçekten kritik
becker adlı keltoş gardiyan tam bir psikopat mahkumlara psikolojik işkence yapmaktan zevk alıyor
bulet adlı cinsiyeti karışık çocuk lyric le tamda sevgili olmuştu lyric i pedere teslim etti, kız kayıplarda..
danette adlı kadının annelik hisleri çok geç uyandı acı çekiyor gariban :)
holder tam atarlı ergene döndü aniden yakalayalım asalım keselim gibi ergen tavırlar sergiliyor , oysa geçen sezonki olaylardan dolayı daha bir herşeye kuşkuyla yaklaşması gerekiyor atarlı ergen halleri hoş değil :)
@sürgünüm @Harunnn60 @gözlemci @Forumdash

@sürgünüm
bullet ın cinsiyeti net değil ortaya karışık bir tavır sergiliyor ama sempatik kız lyric i kaptı helal olsun :)
tüm şüpheler pederi göstersede ben onun katil olduğuna inanmıyorum geçen sezonki bennet olayını yaşıyoruz gibi :)

Son düzenleme:
3x10

Nefesimi tutarak izledim dramın dibine vurdular gerçekten. :)

Adrian cezaevinin bahçesinde kuru bir el sallayarak babasını ölüme gönderdi. Bebenin bişeyler bildiğini sanıyordum o resimler neyin nesiydi, niye çizmişti ? Kafalarda bir sürü soru işareti bırakarak Ray Seward ölüme gitti ve asılarak öldürüldü. Cezaevi gardiyanınında, bölge savcısınında, valisininde hepsinin Allah belasını versin.
10/10

3x11

Hafızalara kazınan bir bölümün daha altına imza attılar. :)

Ray'in ölümünden sonra sakin bir bölüm izleriz diye düşünüyordum ama yanılmışım. Mills'i suçlu sanıp dosyayı tam kapatacakken bir araba içerisinde yanmış ceset buldular. Daha sonra Holder bişeyi fark etti kendileriyle beraber bir çok bilgiye vakıf olan bir polis vardı. İlk öldürülen kızların evine vardıklarında ise ailenin kapı komuşusunun Carl olduğunu öğrendiler. Asıl şok ise finalde yaşandı katilin Ray'in karısıyla ne gibi bir bağlantısı olduğu araştırılırken asıl öldürmek istediği kişininde Adrian olduğunu öğrendik. Böylece Ray'in suçsuz yere öldürülmesine bir kez daha isyan ettim..

Holder avukat sevgilisine benden önce demek ki eziklerle çıkmışsın diyince sesli güldüm. :) Ayrıca Holder'in yine Sarah'a takılmalarıda güzeldi. Sarah aşkta yanlış adaımlar atmaya devam ediyor son olarak kendisinden yaşca küçük birisiyle çıkarken şimdi de patronuyla beraber olmaya başaladı. Allah akıl fikir versin. Holder'i niye kaçırdım diye de başlarını taşa vursun. :)

Holder ile avukat sevglisi çok yakışıyorlar. :love1: Maşallah dediğimiz iki gün yaşıyor. :)
9/10

3x12 (Sezon Finali)

Hoaydaaaa yuh artık!

Karşık duygular içersindeyim malum şahsa söverek yazıma başlıyorum. :)

İnsan kime, neye küfredeceğini şaşırıyor. Skinner bir ara aklıma geldi ama o ara olaylar yine karışınca kafamdan çıkıp gitmiş. Çakal senaristler üzerinde durmama izin vermediler. O kadar güzel bir ters köşe yaptı ki normalde Bullet arayıp Skinner'ın çağrıya cevap verdiğini bildiğimiz halde şüphelenmedik. Mills'in katil gözükmesi için öldürülen kızların yüzüklerini yerleştirende oymuş..

Adrian Skinner' görmüş ama bu zamana kadar hatırlayamamış. Skinner, Linden hatırlamasına yardımcı olduğu için onu kaçırmış neyseki öldürmedi. Ancak pezevenk öldürmediğime pişmanım diyor. Ray Seward'ın suçsuz yere asılması, Adrian'ın yetim kalması, çocuğun yaşadığı acı ve korkular...

Ve finalde de Linden, Skinner'i öldürdü ellerine sağlık. :)

Dizi bitti, benim aklım Kallie'de kaldı. :(
10/10

3x1
Bölüme nasıl başlarsan öyle gider hesabı iyi başladık yine güzeldi .Dizinin başlangıcının değişmesi iyi oldu . Puanım 8,25/10 Jack değişmiş mi bu arada? (b)

Holder kendine jilet gibi bir takım almış :)Linden sakin bir hayat sürüyor Holder ise çavuşluğa yükselmeyi planlıyor :) Bu sefer Linden bir kasaba sevgilisiyle beraber Limanda şeflik yapıyor :) cinayetlerden uzak skain bir yaşam. Holder ise köprüden atlamaktaolan tipik mi tpik erkek çocuğunun yanına geliyor ölen kızı soruyor sonra çocuğun ona laf atmasıyla çocuğu sirkiyor :) .Linden ise öküz gibi bir hayvanların olduğu ahıra giryor koşu yaparken. orada hayvanın birinin can çekiştiğini görüyor eve geliyor silahını alıp hayvanı buluyor sonra kendi kutusuna bakıyor ve resimlere dalıp gidiyor :) Holder ise artık işini gizli gizli halletmeye çalışıyor :) hapishanede bir psikopat varki sormaya gitsin :)

3x2
Fena değildi yalnız kaçırdığım ne varsa anlamadığım kısımlar oldu Puanım 7,75/10

Ne analar var çocuklarını salıyorlar dışarı kendine bak diyorlar :) hey gidi hey türkiyede şanslıyız bu yüzden :) Kızlar resmen fahişelik yapıyor erkekler nasıl para kaznaıyor onlarda aynı yolla ,Linden,Ray ile buluştu fakat ray ona oğlunun olmadığını söyledi :)
Evine gitti ve orada çocuğun aynı resimleri çizmesine devam ettiğini gördü :) resimin çizildiği yere gittive orada bitti

Yalnız benim anlamadığım kısım :) Şimdi Ray 'in karısı öldü ashley kim ben onu hatırlayamadım o ne ara kayboldu :) @destere @sürgünüm

Son düzenleme:
3x3
Normal olarak başladı fakat sonra açıldı biraz konu genişledi ve sonu süper bitti .Puanım 8,15/10

Linden göle geldi Raymond'un oğlunun çizdği yere sonra Holder ve ekibide geldi :) incelediler cesetler çıktı bunlar adlitıp'a gönderildi , baya uğraştılar Raymond sabunun içindne jilet ç.ıkardı ağzına koydu, daha sonra gece jilet boğazına takıldı ve kanlar içerisind eyere yığıldı, neyseki diğer görevliyi kesemeden yığıldı :) öyle ahım şahım bir olay olmadı bu fahişelerde az değiller haaa :)

@destere @sürgünüm hızınıza bereket naptınız yahu :)
bitirmeye çabuk bitiriyoruzda bitince ne yapacağız :)) sen bildiğin tempodan şaşma bitince insan boşta kalıyor yapacak bişey bulamıyor :)

3x1
Bölüme nasıl başlarsan öyle gider hesabı iyi başladık yine güzeldi .Dizinin başlangıcının değişmesi iyi oldu . Puanım 8,25/10 Jack değişmiş mi bu arada? (b)

Holder kendine jilet gibi bir takım almış :)Linden sakin bir hayat sürüyor Holder ise çavuşluğa yükselmeyi planlıyor :) Bu sefer Linden bir kasaba sevgilisiyle beraber Limanda şeflik yapıyor :) cinayetlerden uzak skain bir yaşam. Holder ise köprüden atlamaktaolan tipik mi tpik erkek çocuğunun yanına geliyor ölen kızı soruyor sonra çocuğun ona laf atmasıyla çocuğu sirkiyor :) .Linden ise öküz gibi bir hayvanların olduğu ahıra giryor koşu yaparken. orada hayvanın birinin can çekiştiğini görüyor eve geliyor silahını alıp hayvanı buluyor sonra kendi kutusuna bakıyor ve resimlere dalıp gidiyor :) Holder ise artık işini gizli gizli halletmeye çalışıyor :) hapishanede bir psikopat varki sormaya gitsin :)

3x2
Fena değildi yalnız kaçırdığım ne varsa anlamadığım kısımlar oldu Puanım 7,75/10

Ne analar var çocuklarını salıyorlar dışarı kendine bak diyorlar :) hey gidi hey türkiyede şanslıyız bu yüzden :) Kızlar resmen fahişelik yapıyor erkekler nasıl para kaznaıyor onlarda aynı yolla ,Linden,Ray ile buluştu fakat ray ona oğlunun olmadığını söyledi :)
Evine gitti ve orada çocuğun aynı resimleri çizmesine devam ettiğini gördü :) resimin çizildiği yere gittive orada bitti

Yalnız benim anlamadığım kısım :) Şimdi Ray 'in karısı öldü ashley kim ben onu hatırlayamadım o ne ara kayboldu :) @destere @sürgünüm
ortam gerçekten berbat ya ? 12 13 yaşlarında kızlar hepsi fahişelik yapıyor polisinde pek umrunda değil ? aslında türkiyedede durum berbat ama bu kadar açık ve görünürde değil ? özellikle bu suriyeden gelenlerle biraz daha berbat durumda şu an türkiyede ..
amerikada ise iş çığırından çıkmış gibi :)

bitirmeye çabuk bitiriyoruzda bitince ne yapacağız :)) sen bildiğin tempodan şaşma bitince insan boşta kalıyor yapacak bişey bulamıyor :)

ortam gerçekten berbat ya ? 12 13 yaşlarında kızlar hepsi fahişelik yapıyor polisinde pek umrunda değil ? aslında türkiyedede durum berbat ama bu kadar açık ve görünürde değil ? özellikle bu suriyeden gelenlerle biraz daha berbat durumda şu an türkiyede ..
amerikada ise iş çığırından çıkmış gibi :)
Bakalım işte yavaş mavaş gidiyoz :) gittiği yere kadar....

Aynen Türkiye de de böyle ama ben çevremde veya hiçbiryerde görmedim sen 16 yaşındasın evden ayrıl bizde evlenene kadar baba evladına bakıyor :) Ama avrdır yine görmediklerimizde dediğin gibii :=)

Bakalım işte yavaş mavaş gidiyoz :) gittiği yere kadar....

Aynen Türkiye de de böyle ama ben çevremde veya hiçbiryerde görmedim sen 16 yaşındasın evden ayrıl bizde evlenene kadar baba evladına bakıyor :) Ama avrdır yine görmediklerimizde dediğin gibii :=)
bizim çevremizde olmayabilir ama müge anlı proğramlarını seyredersen eğer her gün hergün bir iki tane 13 yaşlarında kız kayboluyor :)
bu arada bir zamanlar eroin gibi uyuşturacıların yerini bonzai almış durumda o kadar yaygın ki kafayı çekenlerin yapamayacağı iğrençlik yok :)

bizim çevremizde olmayabilir ama müge anlı proğramlarını seyredersen eğer her gün hergün bir iki tane 13 yaşlarında kız kayboluyor :)
bu arada bir zamanlar eroin gibi uyuşturacıların yerini bonzai almış durumda o kadar yaygın ki kafayı çekenlerin yapamayacağı iğrençlik yok :)
Ya orası öyle ama bonzaide ne bileiym başka bağımlılık yapan maddeyi kullananda sonuna kadar hakediyor herkesin bir aklı var güvenmediğin kişiden birşey almıyacan bu kadar basit :)

Ya orası öyle ama bonzaide ne bileiym başka bağımlılık yapan maddeyi kullananda sonuna kadar hakediyor herkesin bir aklı var güvenmediğin kişiden birşey almıyacan bu kadar basit :)
güvenle uyuşturucu arasında en ufak bir ilişki göremiyorum :) sonunda o tarz şeylerden mümkün olduğu kadar uzak durmak en iyisi :)

güvenle uyuşturucu arasında en ufak bir ilişki göremiyorum :) sonunda o tarz şeylerden mümkün olduğu kadar uzak durmak en iyisi :)
Şimdi yeri burası değil ama izah edeyim :)
Arkadaşına güveniyor al arkim al bişiy olmaz al lafı üzerine alıyor sonra birdaha alıyor sonrasında bağımlı olmuş :)
Bilmiyorum anlattabildimmi ama aynen olay böyle gelişiyor :)

3x8. Bölüm

harikaydı bir önceki bölümden çok daha iyiydi

linden ın arabada peder tarafından tehtit edilişi arabayla yaptıkları şehir turu ve linden ın telsizi açık bırakıp polisleri bulundukları yer hakkında yönlendirmesi heyecanlı ve güzel sahnelerdi
holder ın son hallerini hiç sevmiyorum, geçen seneki dağınık holder daha iyiydi bu sezon çok atarlı, bullet a çıkışı haklıydı ama çok abartılı bir çıkış yaptı oysa bullet ın psikolojisini holder çok daha iyi bilmeliydi bence ?
bullet kaçan angie adlı kıza ulaştı ama bu seferde atarlı holder ın cevap vermemesinden kaynaklı bir gecikme yaşanıyor
ray e üzülmeye başladım suçsuz yere idam edilirse linden ın katili yakalamasının bile bir anlamı olmayacaktır bence umarım ray kurtulur ?

3x8. Bölüm

linden ın arabada peder tarafından tehtit edilişi arbayala yaptıkları şehir turu ve linden ın telsizi açık bırakıp polisleri bulundukları yer hakkında yönlendirmesi heyecanlı ve güzel sahneelrdi
holder ın son hallerini hiç sevmiyorum geçen seneki dağınık holder daha iyiydi bu sezon çok atarlı bullet ı çıkışı haklıydı ama çok abartılı bir çıkış yaptı oysa bullet ın psikolojisini holder çok daha iyi bilmeliydi bence ?
bullet kaçan angie adlı kıza ulaştı ama bu seferde atarlı holder ın cevap vermemesinden kaynaklı bir gecikme yaşanıyor
ray e üzülmeye başladım suçsuz yere idam edilirse linden ın katili yakalamasının bile bir anlamı olmayacaktır bence umarım ray kurtulur ?

Katil adayın kim? Tahmin yapmakta korkmamalısın. Yanılsan ne olacak? :)

3x8. Bölüm

linden ın arabada peder tarafından tehtit edilişi arabayla yaptıkları şehir turu ve linden ın telsizi açık bırakıp polisleri bulundukları yer hakkında yönlendirmesi heyecanlı ve güzel sahnelerdi
holder ın son hallerini hiç sevmiyorum, geçen seneki dağınık holder daha iyiydi bu sezon çok atarlı, bullet a çıkışı haklıydı ama çok abartılı bir çıkış yaptı oysa bullet ın psikolojisini holder çok daha iyi bilmeliydi bence ?

son paragraf birsey diyemem şimdi umudunu kaybetme

tahminim yok çünkü katil hala gözükmedi bence :) yeni bir karakter olmalı ? ya da skinner olabilir ? :)

holder ın tavırları hakkında ne diyorsun biraz fazla parlamadımı ? :)

1-2 bölüm içinde belli olur yine sorarım o zaman. Unutma finali izlemeden katil adayını yazacaksın. :)

tahminim yok çünkü katil hala gözükmedi bence :) yeni bir karakter olmalı ? ya da skinner olabilir ? :)

holder ın tavırları hakkında ne diyorsun biraz fazla parlamadımı ? :)
hep öyle o arada ona geliyorlar

1-2 bölüm içinde belli olur yine sorarım o zaman. Unutma finali izlemeden katil adayını yazacaksın. :)
evet ben sezon finalinden önce anlamıştım çünkü çok belli ettiler ama aslında belli etmeleri çok önemli değilmiş final sahnesini görünce bunu anladım 😱

@destere