Netflix The Killing - Dizi Yorumları

aarkadaşlar yukarıda birsey yazdım görmediniz mi ? :D
@destere @sürgünüm
tamam gördüm o yazıyı :)
dediğin doğru sıkıcı 11. bölümde 3. sezonun ön hazırlığı yapılıyormuş ama o bölümdeki konuşmaları tek bölüm halinde değilde diğer bölümlere dağıtsalardı sindirerek daha rahat algılardık hepsini tek bölüme sıkıştırmaları bölümü bayağı geriletmişti :)

Ben önemli bilgi paylaşmıyorum zaten. Korkmana gerek yok. Bullet erkek olsa ne olur kız olsa ne fark eder. :)
farketmez olurmu ona tecavüz ettiler? kızamı tecavüz ettiler erkeğemi o kısmını anlamaya çalışıyordum :)

tamam gördüm o yazıyı :)
dediğin doğru sıkıcı 11. bölümde 3. sezonun ön hazırlığı yapılıyormuş ama o bölümdeki konuşmaları tek bölüm halinde değilde diğer bölümlere dağıtsalardı sindirerek daha rahat algılardık hepsini tek bölüme sıkıştırmaları bölümü bayağı geriletmişti :)

farketmez olurmu ona tecavüz ettiler? kızamı tecavüz ettiler erkeğemi o kısmını anlamaya çalışıyordum :)
Kız tamam da gaylerde erkeğe tecavüz ediyor. Ana konu zaten çocukları hepsinin mağdur olması.

@destere @sürgünüm
arkadaşlar hani 1.sezonun 11.bölümü vardı ya hani jack kaybolmuştu , linden daha önceden yakaladığı adamı anlatıyordu holdera , sonraki bölümlerde psikiyatrs servisine yatırılmıştı yine bunları anlattı
işte bu anlattıkları 3.sezonun zemini oluşturdu
hatta @destere ye dikkatli bak demiştim beğenmedğin bölüme ileride şaşıracaksın demiştim
@sürgünüm
Ben hatırlotum olayı Adrian annesi öldükten sonra yanı başında çizmiş resmi.

Kalie değil bir kere Kallie, anasının eve almadığı kız. Sokaklarda fahişelik yapmak zorunda kalıyor.
Tamam hatırladım :)
hanı şu kendisini köprüden aşağı atmaya çalışan sümüklü sarı bir kız vardı onun yanındada kız mı olanmı olduğu belli olmayan bullet diye bir şey vardı işte o köprünün üstünden aşağı sarkan sümüklü kızın birde birde şahane bir annesi var onu diyorum :)

tamam işte o kız :)

sürgünüm bullet kızmı oğlanmı o soruyuda sormuyorum sana ? :) ben çıkaramadım onun cinsiyetini tam olarak :)
Diğeri erkek :=)

1x5

Bu tempoda izlemeye alıştık şikayetçi değilim. :)

Herkesin kızın kaçacağı yere doğru bakarken Linden'in geliş yönüne bakması güzeldi. Bulduğu adli tıp torbası katilin aynı kişi olduğunu gösteriyor. Erkek Fatma Bullet'le armaya çıktıkları kız ise başka birsi çıktı olsun bir masumu daha kurtarmış oldular.

Holder kendisine bir içim su sevgili yapmış ama değerini bildiği yok. Kızı evde 72 saat bekletmişken üstüne birde sevgililer günü olduğunu unutmuş. Hediye almadığı gibi birde ayak yapıyor ben gününde kutlamam ticari oluyor diye 1 gün sonra kutlayacakmış. :)

Linden, Kallie'nin annnesinin ağzının payını verdi içimin yağları eridi. :)

Çocuğunu reddetmek dışında Ray cephesinde yeni bir gelişme yok. Onla idamı bekleyen hayırlı evlatta anası ve babasını öldürmüş, kardeşleri affettiğine göre idamdan yırtacaktır. Ya da kardeşleri affetse bile devlet afetmez. :)

Finalde Kallie'nin telefonu Mills'te çıktı.
8.5/10

o kadında neler var neler :) üstten izlemeye başla en aşağıya kadar inince aradan bir yarım saat geçiyor kadın o kadar mı uzun olur :) özellikle costa sından aşağı doğru epey dikkatimi çekti?
costa nedir diye merak ediyorsan @Dr.Who ya sor :)

özellikle kadının leğen ve uyluk kemiğiyle kaval kemiği üstünü kaplayan epidel doku şahaneydi :)

oldumu şimdi? :)
ben kazayla açtım spoiler ı :)
costa kaburga kemiği :) leğen kemiği pelvis , uyluk kemiği :femur , kaval kemiği:tibia :D eyyorlamam bu kadar hadi kolay gele :D

costa kaburga kemiği :) leğen kemiği pelvis , uyluk kemiği :femur , kaval kemiği:tibia :D eyyorlamam bu kadar hadi kolay gele :D
başta tıp dilinden konuşsaydık keşke senide bu diziye başlatma imkanımız olurdu :)

@Harunnn60 bak senin beğenmediğin kallie nin annesinde neler varmış neler pelvisi, femuru, tibia sı :)
özellikle pelvisle femur arasında kalan karanlık bölgeyi hiç bir kadın göstermiyor dizilerde, büyük bir eksiklik bence :)

başta tıp dilinden konuşsaydık keşke senide bu diziye başlatma imkanımız olurdu :)

@Harunnn60 bak senin beğenmediğin kallie nin annesinde neler varmış neler pelvisi, femuru, tibia sı :)
özellikle pelvisle femur arasında kalan karanlık bölgeyi hiç bir kadın göstermiyor dizilerde, büyük bir eksiklik bence :)
hahah :F o tanımları sayınca vay be dedim :D

3x3. Bölüm

güzel bir bölümdü

bu bölümde hannibal e gönderme vardı:) @sürgünüm @Harunnn60

bullet a tecavüz eden goldi adlı şrfsz in ucuz kurtulması hoşuma gitmedi onun acı çekerek ölmesi daha bir güzel olacak gibi :)
umarım kallie ölmemiştir onun sayesinde danette görüyoruz:) yalnız bu sefer mini etek göymemişti kot pantolonu yakıştıramadım kadına :)
çocukların macera anlayışıda ilginç ceset yerini görmeye gitmek gecenin bir vakti kaşındıklarına işaret :)
linden ın tekrar dedektifliğe dönüşü harikaydı
ayrıca skinner denen linden ın eski ortağı renkli bir karakter orda hannibal den örnekler verirken bayağı komikti :)
özellikle '' biz işimize bakacağız bir prof un yarım bilgiyle söylediği -yaraların tabiatına bakılırsa katilin kızgın olduğu görülüyor tarzı açıklamalarda bulunmayacağız dediği yer ilginçti:)
holder keltoş ortağından memnun değil tekrar linden la çalışacak gibi

sürgünüm, göldekiler cesetmiş hemde 17 ceset ? nasıl bu zamana kadar kimsenin dikkatini çekmemiş onu gerçekten anlamadım mantıksız geldi :)

@gözlemci hala yorumunu bekliyoruz :)

anlatmayı unutmuşum :) bu bölümde
hapse düşen ray in jiletleme sahnesi güzeldi amacı gardiyanı halletmekti amacına ulaşamayınca kendisini doğradı :)

Son düzenleme:
3x4. bölüm

pek önemli gelişme olmasada güzeldi bölüm

dannette adlı kadın kızına karşı duyarsız kızı kaybolmuş pekde umrunda değil, sanırım tek derdi erkek avlamak, bari şu kotu çıkarsaydı :)
ray yan hücredeki hill ile anlaşınca keltoş gardiyanın gazabına uğradı keltoş gardiyanda az gaddar değil tam bir o çocuğu ,
ray in karısını öldürdüğünü düşünmüyorum adamda bir psikopatlık var ama bu karısını öldürdüğü anlamına gelmez
twitch denen oğlancığa yazık oldu, hayalleri vardı holywood a kapağı atacaktı o da sapık birine denk geldi bu nasıl bir memlekettir herkes o çocuğu olur ?
linden ın carl adlı keltoş dedektifi terslemesi güzeldi kadını takdir ettim :)
goldie adlı pezonun holder la carl ı peşinden sürükleyip basının karşısına çıkması polisleri madara etti,

3x6

Ortalama bir bölümdü ama bir kaç güzel sahnelerde vardı. :)

Ray'in kabullenmişliğini anlayamıyorum. Suçsuz olduğuna inanıyorum Linden gibi ama eminde konuşmak istemiyorum. Senaristler sürekli ters köşe yapıyor finali görmeden tahminimi söylemem. :)

Adrian, Linden'le konuştuktan sonra yine dolapta yatmaya başlamış annesi öldürüldüğünde de orda yatıyormuş ve katilide görmüş. Linden bunu Ray'e söylediğinde bunu şimdi mi söylüyorsun asılmama 12 gün var dedi. (O zaman bu hikaye 4.sezonun 6.bölümüne kadar devam edecek) :X

Ray birde Alton'un ölümüne de yardımcı oldu. Babasıda uzun yıllardır cezaevinde yatıyormuş onuda öğrenmiş olduk. :)
Kallie'nin annesi yalan ifade verip Mills'in yerini söylememişti. Şimdi kızını arıyor ancak o kadına ben hala güvenemiyorum hele ki finaldeki bakışını gördükten sonra. :)
8.5/10

3x7

Bu bölüm daha iyiydi sanki bir öncekine göre gerilim tavan yaptı.

Bizim kara Fatma Bullet kendisine sevgili yaptı. @destere şansın hala var. :)

Ben Peder Mike'nin katil olmayacağına inanmadığım için mi sürekli gözüme gözüme sokuyorlar. Arabasıda kanlar için de bulundu Lyric'i öldürmüş olabilir mi? Holder huylandırdı adamı evden kaçtı hemen. Aynı hatay Goldie'de de yapmışlardı bi ekip arabası evin kapısında nöbet tutamazmıydı. :)

Linden'in sevgililerden bi türlü yüzü gülmedi. Holder'le niye yakınlaşmıyorlar bence yakışıyorlar birbirlerine. :) Gerçi her dizide aşk olmak zorunda değil böylesi daha iyi. :)

Finalde Linden'in arabasının arkasından tarafından Peder çıkınca şok yaşadım. Meğer burunlarının dibindeymiş. :)

Ray cephesinde de ne olacaksa olsun artık. :)
8.5/10

3x8

Üstümden bir bölüm daha geçti tartışmasız sezonun en güzel bölümüydü. :)

Olamaz ya Bullet tam herşeyi öğrendi Holder'e anlatacaktı ama fırsatı olamayacak öldürülecek gibi. Holder kendisine kazık attı diye terlsemişti telefona o yüzden cevap vermedi hay ben bu işin içine tüküreyim...

Papaz'ın suçsuz olduğunu tahmin ediyordum ama Linden'i kaçırma sahnesinde gerim gerim gerildim. Duygusal yönüde ağır basan bir sahneydi. Lyric'in başına bişey gelmemesine sevindim. Ancak bizim kara Fatma Bullet'i de eş cinsel değilim diyerek dehlemesi zoruma gitti. Kadın milleti saçı uzun aklı kısa işte o erkek arkadaşı başını belaya soksun da o zaman soracağım ben ona. :)

Ray'i ölüm korkusu sarınca telefona sarılıp Linden'den onu kurtarması için yardım istedi. Eşinide kendisinin öldürmediğini söyledi. bakalım idamdan paçayı nasıl sıyıracak? Birde bu olayın öldürülen kızlarla bağı var en merak ettiğim noktada o aslında. :)

@destere henüz erken ama katil adayım Kalie'nin takıldığı adam. :)
9/10

3x3. Bölüm

güzel bir bölümdü

bu bölümde hannibal e gönderme vardı:) @sürgünüm @Harunnn60

bullet a tecavüz eden goldi adlı şrfsz in ucuz kurtulması hoşuma gitmedi onun acı çekerek ölmesi daha bir güzel olacak gibi :)
umarım kallie ölmemiştir onun sayesinde danette görüyoruz:) yalnız bu sefer mini etek göymemişti kot pantolonu yakıştıramadım kadına :)
çocukların macera anlayışıda ilginç ceset yerini görmeye gitmek gecenin bir vakti kaşındıklarına işaret :)
linden ın tekrar dedektifliğe dönüşü harikaydı
ayrıca skinner denen linden ın eski ortağı renkli bir karakter orda hannibal den örnekler verirken bayağı komikti :)
özellikle '' biz işimize bakacağız bir prof un yarım bilgiyle söylediği -yaraların tabiatına bakılırsa katilin kızgın olduğu görülüyor tarzı açıklamalarda bulunmayacağız dediği yer ilginçti:)
holder keltoş ortağından memnun değil tekrar linden la çalışacak gibi

sürgünüm, göldekiler cesetmiş hemde 17 ceset ? nasıl bu zamana kadar kimsenin dikkatini çekmemiş onu gerçekten anlamadım mantıksız geldi :)

@gözlemci hala yorumunu bekliyoruz :)

anlatmayı unutmuşum :) bu bölümde
hapse düşen ray in jiletleme sahnesi güzeldi amacı gardiyanı halletmekti amacına ulaşamayınca kendisini doğradı :)
Henüz 3x2 yi izlemedim :) Bugün izlerim 3x3 e kadar hepsini yorumlarım :)
Yarında marco poloya başlarım :)

3x5 .

danette nin jeton düştü ama geç düştü biraz

danette kızının sapığı joe mils i evde besliyor, kadın o kadar duyarsızki ot gibi kadın , linden ın söylediği senin gibiler doğurmamalı sözü doğru bir söz, bu tarz kadınların doğum yapması yasaklanmalı ama sevişmesi yasaklanmamalı :)) kallie nin telefonunun joe da çıkması ne ifade ediyor bence binlerce şey ifade edebilir, ?? katil joe olur mu olmaz çünkü daha sezonun bitimine 8 bölüm var :)
ray iyi bir vatandaşa benziyor o sapık karakteri sanki kendisine koruyu kalkan olarak kulanıyor, adamın iç dünyası çok farklı gibi duygusal bir tip , yan komşusu hill de hayırlı evlatmış ana babasını öldürmüş:)
linden la holder ın bullet la macerası güzeldi , ama bu maceradan pek bişey çıkmayacaktır , geçen seneden biliyoruzki bulunan bir çok ipucu sonunda çöpe atılacaktır :)

@destere ve @sürgünüm yine aştınız kendinizi :) Ben yine gerilerde kaldım haftayada aöf den finaller var sonraki haftada normal öğretimiin finalleri var 2 hafta ofline olucam pazartesiye kadar artık ne kadar izlersem :)