Netflix The Killing - Dizi Yorumları

missing de kandırdın beni ama :) ilk bölümü izleyip kaçmak varmı öyle :)
Kandırmaca yok. Beğenmediğim diziyi izleyemem ki, sen The Killing'i beğenmesen izleyecekmiydin? Ayrıca The Fall'ı çok beğendim, teşekkürler. :)

The Missing'i bırakma gerekçelerimden biride Gracepoint'i de izliyorum ben senaryoları fazla da birbirine uzak değil. :)

The Killing - 2x13 -inceleme
Yayında ve yapımında emeği geçen herkese teşekkürler , böyle bir dizi bir daha ekrana gelmez
diziyi izlemeyen uzak dursun bu incelemeden :D

Rosie larsen'in son kayıtlarını da izledikten sonra gördük ki rosie sadece yanlış zamanda yanlış yerde bulunan genç ve hayat dolu bir kızmış. insanların hırslarına tanık oldu ve o hırslar rosie'yi öldürdü. jamie'nin kazanma ve iktidar hırsı, terry'nin sevdiği adamla yeni bir hayat kurma hırsı, michael ames'in çıkarları derken olan genç bir kıza oldu. aslında her şeyin başlangıcı jamie'nin de dediği gibi bir kazaydı ama sonrası tamamen cinayet.
The-Killing-the-killing-19837855-1280-1024.jpg

terry bir katil olsa da tüm bu olaylar süresince yaşadığı üzüntü ve stresi düşününce delirmemesi mucizeymiş. belki de ondan sonra yaptığı her türlü fedakarlık biraz olsun vicdanını rahatlatmak içindi. sona geldiğindeki hali etkileyiciydi. holder ve linden'ın odanın kapısını açıp terry'i gördükleri sahneyi ben çok beğendim. adeta sözün bittiği yer gibiydi. jamie ve richmond'ın konuşmalarını ve jamie'nin, richmond ile ilgili fikirlerini söylediği sahneyi de aynı şekilde çok beğendim. zaten finaldeki en büyük sürprizlerden biri richmond'ın gerçek kimliğine kavuşması oldu.
tumblr_m6317dQyqi1r7fsvso1_500.gif

bu dizide katil kim ya da kimler sorusu dışında kim ne kadar iyi sorusu da sorulabilir. dizinin belki de en güzel yanlarından biri buydu. kimse çok iyi değildi. buna çocuğunu ihmal eden linden, uyuşturucu bağımlılığıyla mücadele eden, kardeşiyle arası bozuk holder da dahil. rosie'nin anne-babası, teyzesi, mafya, siyaset adamları... kısacası kimse çok iyi değildi. zaten bu dizinin öyle hayranlık duyulacak kahramanları da olmadı. hayatın tam içerisinden geçen bir hikayeydi ve dizideki herkes en fazla gerçek hayattaki kadar iyiydi.
TK-explore-season-2-980x551-clean.jpg

-dizinin sonunda holder ile linden'in konuşmaları dikkate değerdi. gerçekten de rosie'nin asıl katili kimdi? jamie öldürmek istememişti. teyze ise onu öldürdüğünü bilmiyordu. katil hiç kimse miydi, yoksa herkes biraz suçlu muydu?
the-killing-season-3-finale-recap.png

- dizinin sonunda meclis üyesi richmond beni hiç şaşırtmayan bir atraksiyona imza atmıştır. politikacılar böyledir efendim. olan Gwene oldu
0533_AW_TK2.jpg

her şey bir yana rosie gerçekten mutlu muydu?

img-thing

@destere @sürgünüm @Forumdash

2x4
Fena bir bölüm değildi ,idare ederdi Puanım 8/10

2x5
Bu bölüm oldukça iyiydi Puanım 9/10

2x6
Bu bölüm de fena değildi güzeldi,beklediğim gibydi 8,25/10

2x7
Bu bölüm süperdi,baya baya heyecanlı geçti Puanım9,25/10

2x8
Ortalama bir bölümdü ama yer yer heyecan vardı Puanım 8,75/10

Yayında ve yapımında emeği geçen herkese teşekkürler , böyle bir dizi bir daha ekrana gelmez

Rosie larsen'in son kayıtlarını da izledikten sonra gördük ki rosie sadece yanlış zamanda yanlış yerde bulunan genç ve hayat dolu bir kızmış. insanların hırslarına tanık oldu ve o hırslar rosie'yi öldürdü. jamie'nin kazanma ve iktidar hırsı, terry'nin sevdiği adamla yeni bir hayat kurma hırsı, michael ames'in çıkarları derken olan genç bir kıza oldu. aslında her şeyin başlangıcı jamie'nin de dediği gibi bir kazaydı ama sonrası tamamen cinayet.

terry bir katil olsa da tüm bu olaylar süresince yaşadığı üzüntü ve stresi düşününce delirmemesi mucizeymiş. belki de ondan sonra yaptığı her türlü fedakarlık biraz olsun vicdanını rahatlatmak içindi. sona geldiğindeki hali etkileyiciydi. holder ve linden'ın odanın kapısını açıp terry'i gördükleri sahneyi ben çok beğendim. adeta sözün bittiği yer gibiydi. jamie ve richmond'ın konuşmalarını ve jamie'nin, richmond ile ilgili fikirlerini söylediği sahneyi de aynı şekilde çok beğendim. zaten finaldeki en büyük sürprizlerden biri richmond'ın gerçek kimliğine kavuşması oldu.

bu dizide katil kim ya da kimler sorusu dışında kim ne kadar iyi sorusu da sorulabilir. dizinin belki de en güzel yanlarından biri buydu. kimse çok iyi değildi. buna çocuğunu ihmal eden linden, uyuşturucu bağımlılığıyla mücadele eden, kardeşiyle arası bozuk holder da dahil. rosie'nin anne-babası, teyzesi, mafya, siyaset adamları... kısacası kimse çok iyi değildi. zaten bu dizinin öyle hayranlık duyulacak kahramanları da olmadı. hayatın tam içerisinden geçen bir hikayeydi ve dizideki herkes en fazla gerçek hayattaki kadar iyiydi.

-dizinin sonunda holder ile linden'in konuşmaları dikkate değerdi. gerçekten de rosie'nin asıl katili kimdi? jamie öldürmek istememişti. teyze ise onu öldürdüğünü bilmiyordu. katil hiç kimse miydi, yoksa herkes biraz suçlu muydu?

- dizinin sonunda meclis üyesi richmond beni hiç şaşırtmayan bir atraksiyona imza atmıştır. politikacılar böyledir efendim. olan Gwene oldu
0533_AW_TK2.jpg

img-thing

şu harika yorumlarından birazda pompy nin senaryosuna ayırsan :) en ufak türkçe hatası yok burda net bir dille anlatılmış..
peki pomy nin senaryolarını niye elleşmeden foruma yüklüyorsunki ? :)

2x4
Fena bir bölüm değildi ,idare ederdi Puanım 8/10

2x5
Bu bölüm oldukça iyiydi Puanım 9/10

2x6
Bu bölüm de fena değildi güzeldi,beklediğim gibydi 8,25/10

2x7
Bu bölüm süperdi,baya baya heyecanlı geçti Puanım9,25/10

2x8
Ortalama bir bölümdü ama yer yer heyecan vardı Puanım 8,75/10
naptın ya dağıtmışsın resmen bir günde 4 bölüm tüketmişsin :) sanırım finali çok merak ediyorsun o kadar övdük bir an önce finale yetişme isteği var gibi sende :)

şu harika yorumlarından birazda pompy nin senaryosuna ayırsan :) en ufak türkçe hatası yok burda net bir dille anlatılmış..
yakında onun için türkçe dublaj yapıcam :D

inceleme için senden ayrıtılı yorum bekliyorum :X :bhr:

@sürgünüm :T:

yakında onun için türkçe dublaj yapıcam :D

inceleme için senden ayrıtılı yorum bekliyorum :X :bhr:

@sürgünüm :T:
özellikle sondaki karakter tahlilin süper olmuş

iyi kimdi diye başlayan cümlen ve aslında mükemmel karakter yoktu hepsinin iyisiyle kötüsüyle mutlaka eksik yönleri vardı hayatın içinden gerçek karakterlerdi şeklindeki değerlendirmen dizinin en can alıcı yorumlarından biri bence zaten gerçek hayat gri dir siyah beyaz yoktur o hayat benimdeki efsunlar veya baharlar gerçek hayatta yoktur :)

özellikle sondaki karakter tahlilin süper olmuş

iyi kimdi diye başlayan cümlen ve aslında mükemmel karakter yoktu hepsinin iyisiyle kötüsüyle mutlaka eksik yönleri vardı hayatın içinden gerçek karakterlerdi şeklindeki değerlendirmen dizinin en can alıcı yorumlarından biri bence zaten gerçek hayat gri dir siyah beyaz yoktur o hayat benimdeki efsunlar veya baharlar gerçek hayatta yoktur :)
teşekkürler destere iste bu yüzden seni seviyorum olaylara hep gerçekçi akıyorun ve iyi kavrıyorsun

peki şu soru ? 🙂
rosie gerçekten mutlumuydu ?

teşekkürler destere iste bu yüzden seni seviyorum olaylara hep gerçekçi akıyorun ve iyi kavrıyorsun

peki şu soru ? 🙂
rosie gerçekten mutlumuydu ?
rosie nin büyük hayalleri vardı belki ailesiyle yaşarken pekde mutlu değildi ama hayallerine kavuşma ihtimali onu bayağı bir mutlu kılmıştır :)

naptın ya dağıtmışsın resmen bir günde 4 bölüm tüketmişsin :) sanırım finali çok merak ediyorsun o kadar övdük bir an önce finale yetişme isteği var gibi sende :)
2-3 güne 3.sezona başlarım :) Dizi bir yandan hiç bitmede diğer yandan da biran önce bitse modunda :)

0533_AW_TK2.jpg

img-thing

Terry beni hayal kırıklığına uğrattı. Zenginleşme ve bambaşka yaşam hayallerini yeğenine de bulaştırmış o kumarhanede çalışmaya başlamasında da onun parmağı var. Tamam orda namusuyla para kazansada 18 yaşından küçük bir kız çalışmaya daha iyi bir yer bulamadı mı.

2x9
İlk başlarda normal bölüm havası veren 9.bölüm sonlarda öyle bir heyecan yaptıki anlatılmaz sırf sonu için Puanım 9/10 Linden süper yaa o ne soğukkanlılık öyle :)
Başlar sıradandadı Mitch Rossie nin asıl babasına yalan söyledi çocuk Stan'in dedi fakat çocuk başkasının çıktı. Stan oğlu okulda kuşları ezdi diye okula gitti ve aşırı sinirden oğluna tokat attı, eve gelince özür diledi.

Son dakikalarda ise Linden ve Holder ikilisi Rossie nin çalıştığı yerdeki 10.katın anahtarlarını Gill 'in bir deposu varmış orda buldular, Linden soğukkanlılığıyla ve cesaretiyle içeriye girdi ve bir delil daha bulayım derken birisi ona bişiyle çarptı ,müthişti ,müthiş..

2x10
Hiç mi hiç beğenmedim pek fazla birşey olmadı bölümde yine son dakika golünü attılar ama olmadı bu sefer zaten bilindikti :) Puanım 6,35/10

Bir tek Linden'ın psikiyatri servisine girmesi şaşırttı ve sondada kimlik kartı gözüktü :) Ayrıca gwen da parayla videoyu şey etti :)

2x11
Bölüm oldukça iyiydi ,beğendim Puanım 9/10 Sezon Finaline doğru heyecanın dozu artış gösterdi :)

Linden kimlik kartını buldu fakat kimlik kartı tahmin ettiği kişiye ait çıkmadı ,Richmond'a ait sanırım,M,tch'in parası bitti galiba eve giriş yaptı.Stan çocuklarına köpek aldı buldog :)
Bu bölüm heyecanı tempoyu yüksek tuttular,sezon finaline son 2 kala heyecan arttış gösterdi :)

2x11
Bölüm oldukça iyiydi ,beğendim Puanım 9/10 Sezon Finaline doğru heyecanın dozu artış gösterdi :)

Linden kimlik kartını buldu fakat kimlik kartı tahmin ettiği kişiye ait çıkmadı ,Richmond'a ait sanırım,M,tch'in parası bitti galiba eve giriş yaptı.Stan çocuklarına köpek aldı buldog :)
Bu bölüm heyecanı tempoyu yüksek tuttular,sezon finaline son 2 kala heyecan arttış gösterdi :)
12. ve 13. kısımda heyecan fırtınası dahada artacak ? bugün çok hızlı gidiyorsun yarına bişey kalmayacak gibi :)