Fav10 Oscar Takımı 2015 | Yılın En İyilerini Birlikte İzleyelim

Bence Godfather ve diğer türevi efsane filmler veya kişinin kendisi için çok önemli olan filmler bu puanlama ölçütünün dışında. Aslında ben Godfather'a 10 verirken o verdiğim 10, sadece IMDB'de kullandığım sembolik bir puan. Yoksa o film benim için 10 puan. Mesela Whiplas'ı alalım, bence 9'luk bir film ama Godfather ile arasında dağlar kadar fark var bana göre. Ama o filme 8 vermem mesela çünkü 9'u hak ediyor. Bu arada sen 5 puana ortalama demişsin reddettiğim için değil meraktan soruyorum, 5 verdiğin film kötü olmuyor o zaman sana göre?

5.9 ile 5 arası sevmediğim, birçok yönünü başarısız bulduğum fakat vasatın ortasında olduğunu kabul ettiğimi ifade ediyor, 5'den düşükler ise vasatın altı ve puanına göre derecesi var. En azından son zamanlarda uygulamaya koyduğum sistemde, yoksa eskiden ben de bol keseden puanlar verildim, izlediğim film sayısı arttıkça puanlama sistemi de doğal olarak daha geniş bir hâl almak zorunda kaldı.

Bir de şu var film izlemeyi seçerken genel olarak ince eleyip sık dokuyarak seçiyorum yani beşin altında olacak olma ihtimali çok azalıyor, henüz yönetmen yönetmen ya da oyuncu oyuncu bütün filmografisini izleyecek düzeyde bol zaman bulamadım, o da ileride olacak inşallah önce şu izlemem gerekenler bitsin hele. :)

fırsat bulmuşken bridge of spies ide izleyeyim bugün böylece en iyi film adayları bitmiş olsun :)

Merakla beklediğiniz o an geldi, tablomuz güncellendi. :):)

Tablo baya dolmaya başladı bu hafta istatistik değil bilgi vereyim. :)

Ödüllere katılmak için en az 8 tane film izlemeniz gerekli. 9 arkadaşımız şimdiden bu şartı sağlıyor, tebrikler. :)

Bir de sürpriz var. En az 18 tane film izleyen muhteşem sinema izleyicileri Fav10 Başyapıt Festivalinin birinci sezonunda yer alacak filmlerden bir tanesine karar verecek. (Seçilen 72 film arasından seçebilecek, ilk sezonda yer almak üzere) @Danger UA! ve @sürgünüm şimdiden bu şartı sağlıyor benimle birlikte. Bu sayıya yakın olan da baya arkadaş var. :)

@Yiğitt @Maskeli Fedai @cevaa @-potterhead- @sokak sanati @Titanium @gundix123 @Aserat @xdragxx @Castei @BesaleT ve @Tzira @Danger UA! @sürgünüm @Tolstoyevski @destere @HeisenBerg

Etkinliğe katılacaktım da, film sayısını görünce vazgeçtim. İçinden indirip izleyeceğim filmler olur elbette. :D

Ödüllere katılmak için en az 8 tane film izlemeniz gerekli. 9 arkadaşımız şimdiden bu şartı sağlıyor, tebrikler. :)

Bir de sürpriz var. En az 18 tane film izleyen muhteşem sinema izleyicileri Fav10 Başyapıt Festivalinin birinci sezonunda yer alacak filmlerden bir tanesine karar verecek. (Seçilen 72 film arasından seçebilecek, ilk sezonda yer almak üzere) @Danger UA! ve @sürgünüm şimdiden bu şartı sağlıyor benimle birlikte. Bu sayıya yakın olan da baya arkadaş var. :)

@Yiğitt @Maskeli Fedai @cevaa @-potterhead- @sokak sanati @Titanium @gundix123 @Aserat @xdragxx @Castei @BesaleT ve @Tzira @Danger UA! @sürgünüm @Tolstoyevski @destere @HeisenBerg
Ben The Martian ve Danimarkalı Kız'a bakabilirim gibi, yani en fazla 3 film daha izlerim bu kısımdan. :)

barajı aşmak için kendimi bayağı zorlayacağım:)
tam üç saat önce carol filmini izlemeye başladım 3 saat içinde ilk bir saatini zor aşabildim bu nasıl bir çiledir ya:) daha carolla therese in arabayla yolculuğa başlayacakları yere yeni geldim :) umarım bundan sonrası biraz düzelirde işkence sona erer :) çok yıprandım valla :)

bu carol filmini bana kim tavsiye etmişti ? umarım 8 saatlik eziyet bir filme denk gelirde tersi döner :))
Arabayla yolculuğa kadar olan kısımdan ben de çok sıkılmıştım bunu da yorumum da belirttim ama sonrası daha akıcı hale geliyor. Öyle aman aman bir konusu da yok zaten. Yoksa Cate Blanchett bu adaylar içerisinden Oscar tacını bırakmazdı bence. Film yavan olunca kendisini gösterecek bir alan bulamamış.

Bu arada barajı aşarsan Morgan Freeman filmi seçeceğine adım gibi eminim. :)

Hepsini izlemek şart değil seç beğen al. :):) Ödüllere katılmak için 8 tane izlemek yeterli, o kadarını bile izlesen çok iyi. :):)
Hangisi ile başlamalıyım sence izlemeye? Biraz uzak kaldım konuya. Sıkmayacak, akıcı ve çok uzun olmayan olursa iyi olur. Hemen hemen hepsini izlemişsin zaten. :)

İyiymiş o zaman eski filmleri bırakıp 2015 filmlerini izlemeye başlayalım. :)