(Elektrik kesintisinden izleyemedi)Sıradaki izleyecek olduğum filmler: Carol, Beasts of No Nation ve Bridge of Spies.
The Lobster diye bir film var ona da bakmanı öneririm. Konusunu falan bir incele derim. @sürgünüm Sen de fragmanı beğenmiştin diye hatırlıyorum. Ayrıca Bone Tomahawk diye bir western filmi var. Oyuncu kadrosu çok iyi. Fargo'dan Lou Solverson var Richard Jenkins var.kingsman the secret service in sıralamada bulunmamasına yaptığım katkıdan dolayı kendimi kutluyorum
bu hafta sanırım bir beş altı film daha izlerim
jennifer lawrence ın filmi nete sağlam düşünce haber vereceğim demiştin bir ara ? senden haber bekliyoruz unutma
Evet, onu da izleyecektim hatırlattığın iyi oldu. Güncel listem şöyle: The Big Short, Beasts of No Nation, Bridge of Spies ve The Lobster.The Lobster diye bir film var ona da bakmanı öneririm. Konusunu falan bir incele derim. @sürgünüm Sen de fragmanı beğenmiştin diye hatırlıyorum. Ayrıca Bone Tomahawk diye bir western filmi var. Oyuncu kadrosu çok iyi. Fargo'dan Lou Solverson var Richard Jenkins var.
@Tolstoyevski The Lobster senin de hoşuna gidebilir. Kesin beğenirsin diyemem ama en azından orijinal bir film, kendine has bir tarzı ve konusu var.
The Lobster diye bir film var ona da bakmanı öneririm. Konusunu falan bir incele derim. @sürgünüm Sen de fragmanı beğenmiştin diye hatırlıyorum. Ayrıca Bone Tomahawk diye bir western filmi var. Oyuncu kadrosu çok iyi. Fargo'dan Lou Solverson var Richard Jenkins var.
@Tolstoyevski The Lobster senin de hoşuna gidebilir. Kesin beğenirsin diyemem ama en azından orijinal bir film, kendine has bir tarzı ve konusu var.
Arada olabiliyor öyle şeyler hatırlatmanızda fayda var.@OzaN güncelleme yaparken bazı puanları pas geçmişsin mesela son güncellemede black mass ı izlemiştim onu eklememişsin
tabi hala izlemeye devam ediyorum en son güncellemede eksik olmasa yeterlidir )
Beasts of No Nation'ı izlemiştin aslında.Evet, onu da izleyecektim hatırlattığın iyi oldu. Güncel listem şöyle: The Big Short, Beasts of No Nation, Bridge of Spies ve The Lobster.
Carol'u çıkarmıştım listeden onu çıkarmayı unutmuşum. Geride pek bir şey kalmamış o zaman. Hem 28 Şubat'a daha çok var.Arada olabiliyor öyle şeyler hatırlatmanızda fayda var.
Beasts of No Nation'ı izlemiştin aslında.
Onun düzgün sürümünün vakti var daha.starwars ı indiriyorum şu anda bakalım netlik nasıl olacak sitelerde sağlıklı izlemek mümkün değil hepsi sinema çekimi ?
Puanları parayla mı satıyorlar bu ne cimrilik.Sahte puanları tek tek silip gerçek puanları ile güncelledim, evet küsürattan fazla oynamış fakat her zaman derim sıcağı sıcağına değil, üzerinden biraz zaman geçtikten sonra en doğru değerlendirme yapılır.
Güncellenen filmler ve yeni puanları şöyle,
- Kingsman: 6.5/10
- The Martian: 5.0/10
- Bridge Of S. : 5.5/10
- Big Short : 3.5/10
- Me And Ölen Kız: 4.0/10
- Star Wars: 7.7/10
- Mad Max: 6.9/10
- Ex Makina: 7.5/10
- The Walk: 7.2/10
- Black Mass: 7.1/10
- Sicario: 5.0/10
- The Hatefull Eight: 9.0/10
Tabi kendi adıma en büyük sürpriz 1.0 (yuvarlama hesabı ile) puan düşürülerek Star Wars'da oldu. İlk yazdığımda puanın değişeceğini sanmam demiştim ama büyük lokma yemek gerek, fakat güzel görüntü kalitesi çıkınca bir daha izleyeceğim, duruma göre değişiklik olabilir ya da olmaz. Puanlar hakkında itiraz kabul etmiyorum bu sefer.
@OzaN
Puanları parayla mı satıyorlar bu ne cimrilik.
The Walk olsun Kingsman olsun Star Wars olsun baya övdüğün filmlerdi. 8'i hak ediyorlar en azından yorumundan yola çıkarak söylüyorum.Hatefull Eight'in puanı ortada. Geçen yılki puanlar daha yüksekti, değişen tek şey bu yıl ciddi anlamda kalitesiz filmlerin çıkması ya da diğer değişle kaliteli filmin çok az olması.
The Walk olsun Kingsman olsun Star Wars olsun baya övdüğün filmlerdi. 8'i hak ediyorlar en azından yorumundan yola çıkarak söylüyorum.
Budapeşte'yi çıkarırsak ve Hateful Eight değil de Room'u hariç tutarsak benim için de öyle ama yine de 8-8.5 hak edenler var ya, saydıkların 8.5-9.5 arası. Tabii bu benim görüşüm.Star Wars için zaten 8 olarak yazılacak ve en sevdiğim 2.film oldu listede, Üçünü de severek, keyifle izledim fakat benim bir şeyden keyif almam o şeyi direkt olarak üst düzey yapmaz, bence verilebilecek en doğru puanlardır bunlar.
Geçen yıl Gone Girl, Whiplash, Interstaller, Birdman, Budapeşte Oteli gibi birçok üst düzey yapım çıktı ve iddia ediyorum bu saydıklarımın hepsi bu yılki çıkan filmlerden The Hatefull Eight hariç hepsinin üstündedir.
Budapeşte'yi çıkarırsak ve Hateful Eight değil de Room'u hariç tutarsak benim için de öyle ama yine de 8-8.5 hak edenler var ya, saydıkların 8.5-9.5 arası. Tabii bu benim görüşüm.
Interstellar ile Inception arasında 0.5 kadar bir kalite farkı vardı.Bir de herkes farklı puanlama şeklini tercih edebilir, bana göre öyle her beğendiğim filme 9-9.5 vermek mantıksız. Beğendiklerim arasından en en beğendiklerime anca onları tercih ederim, Godfather'dı, Guguk Kuşu'ydu, Terminatör'dü, Pulp Fiction'du vb. Anca böyle gerçek anlamda tarihe geçmiş ve size göre kültleşmiş, hiçbir eksik bulamayacağımız yapımlar 9-9.5-10 vermek daha mantıklı. A+++ filmler o puanları hak ediyor, onun dışında güncel olarak izleyip keyif aldığın fakat klasikler kadar başarılı bulamadığın filmlere taş çatlasın 8-8.5 vermek ideal, Gidip Interstaller'e 9.5 verdiysem İnception'a en az 12 vermiş olmam gerekirdi, kimse bana Interstaller ile İnception arasında 0.5 kadar bir kaliteli farkı vardı diyemez. IMDb'deki genelleşmiş puanlar meclis dışı, sonuçta yüzbinlerce kişinin oyu o 0.5 puan farkı çok yükseltir ama bana göre kişisel puanlama yaparken 9.5 ile 10 arasında dağlar kadar fark yoktur.
Keşke ben indirmeden önce uyarsaydın indirdim baktım izlenecek gibi değil silmek zorunda kaldımOnun düzgün sürümünün vakti var daha.
Interstellar ile Inception arasında 0.5 kadar bir kalite farkı vardı.
Tercih meselesi tabii ama bence Whiplash olsun Gone Girl olsun rahatlıkla büyük filmlerle aynı kefeye konulabilecek yapımlar. İkisine de 9 vermiştim. O seviyede olan çok fazla film yok benim gözümde. Bu yıl mesela sadece bir filme 9 verebildim. 10 puan da son 4-5 yılda sadece 4-5 filme verdim. (9.5'dan yuvarlamaları da sayarsak)
Bence yüksek puan vermekten korkmamak lazım yeter ki hak edecek filmler çıksın.
Bence Godfather ve diğer türevi efsane filmler veya kişinin kendisi için çok önemli olan filmler bu puanlama ölçütünün dışında. Aslında ben Godfather'a 10 verirken o verdiğim 10, sadece IMDB'de kullandığım sembolik bir puan. Yoksa o film benim için 10 puan. Mesela Whiplas'ı alalım, bence 9'luk bir film ama Godfather ile arasında dağlar kadar fark var bana göre. Ama o filme 8 vermem mesela çünkü 9'u hak ediyor. Bu arada sen 5 puana ortalama demişsin reddettiğim için değil meraktan soruyorum, 5 verdiğin film kötü olmuyor o zaman sana göre?Bana göre 7.5-8 de yüksek puan, 9 ve üstü ise sadece A+++'lara ait. 5 ortalama puan. Dediğim gibi kişiden kişiye değişebilir bu puan sistemi, zamanında bunu bilimselleştirip sistemleştirme teklifi etmiştim sana ama oralı bile olmamıştın.
Bu arada Whiplash ile Budapeşte Oteli bana göre de klasikler arasına girmiş kült filmlerdir, 100 yıl sonra bile hatırlanacak.
Son olarak Inception ile Interstaller arasında çok az kalite farkının olduğunu iddia etmek Inception'a hakaret, bu pek tartışmaya da açık değil ve tartışmam bile.