Fav10 Oscar Takımı 2015 | Yılın En İyilerini Birlikte İzleyelim

Yine şansımı zorlayıp iki film önereyim sana özel, belki bu sefer tutar. :D

Ex Machina ve Kingsman: The Secret Service

Ayrıca Brooklyn de bence sana uyabilecek bir film. :)

Creed de olabilir belki boks filmi seversen. :)
Bu gece bir tane Türk filmi var aklımda, yarın bu tavsiyelerine bakacağım. :)

Tüm iyi filmleri tükettim yahu. :) Star Wars serisini bitirmeye çalışıyorum şu an sonra da Force Awakens izlerim birkaç tane film daha iyi gözüküyor diğerlerini büyük ihtimalle sevmem. :)

Star Wars serisini bitirmeye çalışıyorum derken utandım bu arada. :)

Tüm iyi filmleri tükettim yahu. :) Star Wars serisini bitirmeye çalışıyorum şu an sonra da Force Awakens izlerim birkaç tane film daha iyi gözüküyor diğerlerini büyük ihtimalle sevmem. :)

Star Wars serisini bitirmeye çalışıyorum derken utandım bu arada. :)
Trumbo var Creed var Bridge of Spies var. Durumun baya iyi ama daha önceki etkinliklerde yer almayan biri için performansın gayet güzel. :D

Brooklyn ve Carol'u izlemeyeceğim. Aklımda listede olmayan birkaç ufak tefek film var onlara bakacağım.

Trumbo var Creed var Bridge of Spies var. Durumun baya iyi ama daha önceki etkinliklerde yer almayan biri için performansın gayet güzel. :D
Creed' i izledim yorum da yaptım hatta. :D Keşke yer alsaymışım ya pişmanım. :) Ama pek vaktim yok okul için 7.15'de evden çıkıyorum 17.15'de evdeyim 10 saat evden uzak kalıyorum yapacak bir şey yok. :(

Brooklyn ve Carol'u izlemeyeceğim. Aklımda listede olmayan birkaç ufak tefek film var onlara bakacağım.
O kadar film izleyen adamsın Akademi'ye göre yılın en iyi 9 filminden ikisini es mi geçeceksin direkt? :):)

Rooney Mara ve Saoirse Ronan için bile izlenir. Biri bir numaralı, diğeri iki numaralı favori. :)

O kadar film izleyen adamsın Akademi'ye göre yılın en iyi 9 filminden ikisini es mi geçeceksin direkt? :):)

Rooney Mara ve Saoirse Ronan için bile izlenir. Biri bir numaralı, diğeri iki numaralı favori. :)
Carol hiç ilgimi çekmiyor. Eğer o film lezbiyenleri anlatmasaydı hiç ilgi çekmeyecekti. Lezbiyenleri izlemek benim ilgimi çekmiyor. Saoirse Ronan'ı sevmem. Zaten bu filmlerin sinematik bir değeri olduğunu düşünmüyorum. Klasik yapayım da Oscar'a aday olsun tarzı filmler. Rooney Mara'yı da itici buluyorum.

Ödülleri de zaten en iyi kadını Brie Larson alır, yardımcı kategoride de ya Jennifer Jason Leigh alacak ya da Kate Winslet. Mesela The Danish Girl'ü de izlemeyeceğim. Bunlar Akademi'nin her sene birkaç kategoride aday yaptığı gereksiz tarzda filmler.

Ayrıca Akademi geçen sene Interstellar'ı bu yıl da The Hateful Eight'ı saf dışı bıraktı. Akademi'yle zevkim uyuşmuyor. :)

Carol hiç ilgimi çekmiyor. Eğer o film lezbiyenleri anlatmasaydı hiç ilgi çekmeyecekti. Lezbiyenleri izlemek benim ilgimi çekmiyor. Saoirse Ronan'ı sevmem. Zaten bu filmlerin sinematik bir değeri olduğunu düşünmüyorum. Klasik yapayım da Oscar'a aday olsun tarzı filmler. Rooney Mara'yı da itici buluyorum.

Ödülleri de zaten en iyi kadını Brie Larson alır, yardımcı kategoride de ya Jennifer Jason Leigh alacak ya da Kate Winslet. Mesela The Danish Girl'ü de izlemeyeceğim. Bunlar Akademi'nin her sene birkaç kategoride aday yaptığı gereksiz tarzda filmler.

Ayrıca Akademi geçen sene Interstellar'ı bu yıl da The Hateful Eight'ı saf dışı bıraktı. Akademi'yle zevkim uyuşmuyor. :)
Carol öyle oyunculuk kalitesi ve teknik kaliteyle her türlü ilgi çekerdi. :) Rooney Mara itici bulunulur mu ya, candır. :) Saoirse Ronan'ı bu filmden önce sevmiyordum ama artık seviyorum. :):)

Sinematik değeri olmasa Oscar, Cannes, Sundance gibi yerlerden destek görmezlerdi. :)

Yardımcı kadın ya Danish Girl'den ya da Carol'dan çıkacak %80. Yani sevmeyebilirsin tabii de aşırı ön yargıyı anlamıyorum. Carol'ı Sicario'dan daha çok seveceksin deseler gülerdim ama oldu mesela.

Carol öyle oyunculuk kalitesi ve teknik kaliteyle her türlü ilgi çekerdi. :) Rooney Mara itici bulunulur mu ya, candır. :) Saoirse Ronan'ı bu filmden önce sevmiyordum ama artık seviyorum. :):)

Sinematik değeri olmasa Oscar, Cannes, Sundance gibi yerlerden destek görmezlerdi. :)

Yardımcı kadın ya Danish Girl'den ya da Carol'dan çıkacak %80. Yani sevmeyebilirsin tabii de aşırı ön yargıyı anlamıyorum. Carol'ı Sicario'dan daha çok seveceksin deseler gülerdim ama oldu mesela.
Ne yani şimdi Carol'da Cate Blanchett'in rolünü misal George Clooney oynasa film ilgi çekecek miydi? Rooney Mara'nın adam akıllı rol aldığı bir The Girl With The Dragon Tattoo'yu izledim orada pek beğenmedim.

Valla bilmiyorum ben kendi adıma izlemeye değer bulmuyorum. Bu yıl 7'lik çok film izledim. Yabancı filmlerde de iş yok galiba bu sene. Mandariinid veya Wild Tales gibi film çıkarsa haber verirsin.:(

Ne yani şimdi Carol'da Cate Blanchett'in rolünü misal George Clooney oynasa film ilgi çekecek miydi? Rooney Mara'nın adam akıllı rol aldığı bir The Girl With The Dragon Tattoo'yu izledim orada pek beğenmedim.

Valla bilmiyorum ben kendi adıma izlemeye değer bulmuyorum. Bu yıl 7'lik çok film izledim. Yabancı filmlerde de iş yok galiba bu sene. Mandariinid veya Wild Tales gibi film çıkarsa haber verirsin.:(

Şu filme de göz atmanı öneririm, baştan sona kadar gerilim, aksiyon, sürükleyicilik bir an bile eksilmiyor. Mükemmel bir film değil fakat izlemeye değer. :)
https://fav10.net/forum/threads/no-escape-kaçış-yok-film-yorumları.252423/

Nasıl oynadığına bağlı aynı klaslığı sağlasa aday olabilirdi. Canlı örnek Brooklyn var çok bir enteresan yanı olmamasına karşın etkileyici bulup aday yaptılar. :)

Dragon Tattoo'da itici bulman normal. :D Ben Her'deki kısacık rolüyle sevmeye başladım. Geçen yılki Trash'te de iyiydi. Bu yıl ise iyice filmi izlenecek oyuncular arasına girmeye başladı benim için. Tabii filminin belli bir seviye üstü olması şartıyla. :):)

Yabancılardan Son of Saul'u merakla bekliyorum, daha düşmedi. Diğer filmler benim de pek ilgimi çekmiyor ama deneyeceğim birkaç tanesini. Keşke dediğin filmler gibileri çıksa ama biraz zor Son of Saul dışında. :)

Haftalık anonsumu yapayım. :):)

İlk mesajdaki tablo güncelendi. The Danish Girl ve Steve Jobs biri 4, diğeri 2 dalda Oscar adayı filmler olarak listeye eklendiler. Listeye eklenecek az sayıda Oscar adayı film kaldı, bunun dışında en az iki kişinin izlediği diğer filmler de tablonun altlarına eklenecek ama onlara açıklama yazmayacağım haberiniz olsun. :)

Katılım önceki yıllara göre daha iyi gidiyor sanırım umarım böyle gitmeye devam eder, tablomuz dolmaya başladı. Üstelik daha 1 aydan fazla zaman var, nazar değmesin. :):)

Biraz istatistik de paylaşayım bari kuru kuru duyuru olmasın. :)

Puan ortalamasına göre şu an için Top 10:
  1. Star Wars: The Force Awakens (8.8)
  2. The Hateful Eight (8.6)
  3. The Walk (8.5)
  4. Ex Machina (8.2)
  5. Inside Out (8.1)
  6. Creed (8.1)
  7. The Revenant (8.1)
  8. Bridge of Spies (7.7)
  9. Trumbo (7.6)
  10. The Danish Girl (7.5)
Not: @destere'nin 2 puanı olmasa Kingsman: The Secret Service ilk 5 içindeydi. :):)

Forumda şu ana kadar en çok izlenen 5 film (aslında 5 değil de neyse :D):
  1. Inside Out (10 kişi)
  2. The Revenant (9 kişi)
  3. The Martian, The Hateful Eight (8 kişi)
  4. Mad Max: Fury Road, Room, Kingsman: The Secret Service (7 kişi)
  5. Ex Machina, The Walk, Creed, Me and Earl and the Dying Girl (6 kişi)
En çok film izleyen 5 kişi:
  1. @OzaN (26 film)
  2. @Danger UA! (20 film)
  3. @sürgünüm (13 film)
  4. @Tolstoyevski (12 film)
  5. @destere ve @HeisenBerg (11 film)
En çok film izleyen 5 kişi için de olmayan kişiler. :)

@Yiğitt @Maskeli Fedai @cevaa @-potterhead- @sokak sanati @Titanium @gundix123 @Aserat @xdragxx @Castei @BesaleT ve @Tzira

İlk mesajdaki tablo güncelendi. The Danish Girl ve Steve Jobs biri 4, diğeri 2 dalda Oscar adayı filmler olarak listeye eklendiler. Listeye eklenecek az sayıda Oscar adayı film kaldı, bunun dışında en az iki kişinin izlediği diğer filmler de tablonun altlarına eklenecek ama onlara açıklama yazmayacağım haberiniz olsun. :)

Katılım önceki yıllara göre daha iyi gidiyor sanırım umarım böyle gitmeye devam eder, tablomuz dolmaya başladı. Üstelik daha 1 aydan fazla zaman var, nazar değmesin. :):)

3. The Walk (8.5)
  4. Ex Machina (8.2)
  5. Inside Out (8.1)
  6. Creed (8.1)
  7. The Revenant (8.1)
  8. Bridge of Spies (7.7)
  9. Trumbo (7.6)
Not: @destere'nin 2 puanı olmasa Kingsman: The Secret Service ilk 5 içindeydi. :):)

1. Inside Out (10 kişi)
  2. The Revenant (9 kişi)
  1. @OzaN (26 film)
  2. @Danger UA! (20 film)
  3. @sürgünüm (13 film)

@Yiğitt @Maskeli Fedai @cevaa @-potterhead- @sokak sanati @Titanium @gundix123 @Aserat @xdragxx @Castei @BesaleT ve @Tzira
Yarın vitesi artırıyorum artık :D

İyi izledik şimdiye kadar ama tempom düşebilir sıkıcı olduğunu hissettiğim filmler kaldı geriye. :D Star Wars hariç.

Ozan ben Me and Earl and the Dying Girl izledim gözünden kaçmış o. :D

İyi izledik şimdiye kadar ama tempom düşebilir sıkıcı olduğunu hissettiğim filmler kaldı geriye. :D Star Wars hariç.
Spotlight'ı sıkıcı bulmadıysan bence korkmanı gerektirecek pek film yok. Gerçi birkaç Oscarlık film dışında çok fazla da film kalmamış sana tablodan, durumun gayet iyi. Tablonun alt taraflarındakiler ilgini çekmiyorsa izlemesen de önemli değil zaten. :):)

Ortalama olarak birinci sırada The Hetafull Eight'in yer alması lazım mantıken. Şimdi sadece bir kişinin izlediği filmde o kişi atıyorum 10 puan verdi, 8 kişinin izlediği filmde ise ortalama 8.6, böyle bir durumda bir kişinin izlediği film, 8 kişinin izlediği filmin önünde olmamalı yanlış bilmiyorsam? :)

Ortalama olarak birinci sırada The Hetafull Eight'in yer alması lazım mantıken. Şimdi sadece bir kişinin izlediği filmde o kişi atıyorum 10 puan verdi, 8 kişinin izlediği filmde ise ortalama 8.6, böyle bir durumda bir kişinin izlediği film, 8 kişinin izlediği filmin önünde olmamalı yanlış bilmiyorsam? :)
Etkinlik sonunda izleyen kişi sayısını da hesaba katıyoruz ama bu sadece ortalama puana dayalı olduğundan böyle. :)

İyi izlemişim. Kendi adıma artık etkinliğin sonuna geliyorum. Tabloda olmayıp izlediğim filmler de var. 2015 biraz beklentimin altında kaldı ama yine de birkaç güzel film izledik.:)

3. The Walk (8.5)
  4. Ex Machina (8.2)
  5. Inside Out (8.1)
  6. Creed (8.1)
  7. The Revenant (8.1)
  8. Bridge of Spies (7.7)
  9. Trumbo (7.6)

1. Inside Out (10 kişi)
  2. The Revenant (9 kişi)
  1. @OzaN (26 film)
  2. @Danger UA! (20 film)
  3. @sürgünüm (13 film)

kingsman the secret service in sıralamada bulunmamasına yaptığım katkıdan dolayı kendimi kutluyorum :)

bu hafta sanırım bir beş altı film daha izlerim
jennifer lawrence ın filmi nete sağlam düşünce haber vereceğim demiştin bir ara ? senden haber bekliyoruz unutma:)

kingsman the secret service in sıralamada bulunmamasına yaptığım katkıdan dolayı kendimi kutluyorum :)

bu hafta sanırım bir beş altı film daha izlerim
jennifer lawrence ın filmi nete sağlam düşünce haber vereceğim demiştin bir ara ? senden haber bekliyoruz unutma:)
Beklemedeyiz hala. :)