HBO Boardwalk Empire - Dizi Yorumları

4x8

Tam gaz devam ediyorum diziye. Bu bölüm özellikle son kısımlarıyla sezonun şu ana kadarki en iyi bölümüydü bence. :)

Chalky reyisi çok iyi kurtardı şarkıcı kız ama hala ne kadar güvenilir kendisine emin değilim. :(

Eli'ın başının polisle derde girmesi hiç iyi olmadı. Sanırım Nucky'nin arkasından iş çevirecek ister istemez. Ne olurdu iki kardeşin arasını bozmasaydınız ey senaristler. :(

Son sahne iyiydi ama aileyi bu şekilde son görüşümüz olabilir. :(

İlk kısım yine 8'likti ama son kısımla:

9/10

4x9

Bir önceki bölümün birazcık altında kalsa da yine çok sağlam bölümdü. :)

Nelson reyis coştu, kim tutar seni artık bu saatten sonra. :D

Doktoru buradan kınıyorum dövülür mü hiç o kadar o kız. :( Chalky reyis inşallah hakkından gelir doktorun. Bu sırada Nucky ile de arasını bozmazsa iyi olur. :(

9'a yakın bir yerden:

8/10

4x10

Uzun zamandır herhalde ilk kez bir dizide bu kadar hızlı ilerliyorum. :):)

Bu bölüm harikaydı, dizinin en iyi üç beş bölümü arasına rahatlıkla girer. Sezonun en iyisiydi şu ana kadar.

Chalky reyisler çok iyi baskın yaptılar yapmasına da işi sağlama almamanın cezasını çok ağır ödediler. Bu sezonla birlikte Chalky iyice en sevdiğim karakterler arasına girdi. İlk sezonlarda onun sahnelerinde genelde sıkılırdım ama bu sezon diziyi izlettiren karakter konumunda resmen. :)

Arabadaki Chalky sahnesi de mükemmeldi. Fakat Nucky daha da sağlam adamlarla yollamalıydı. :(

Doktor için diyecek şey bulamıyorum öleceği bölümü sabırsızlıkla bekliyorum. Neyse ki Chalky'nin kızına bir şey yapmadı...

Richard Harrow'un Nucky'nin yanında işe başlaması da çok iyi oldu.

Nelson ve Al Capone'un sahnesi de çok iyiydi. Nelson yerini garantiledi herhalde Al Capone'un yanında. :)

Biliyorsunuz 10 çok çok nadir olunca vermeye çalışıyorum, bu bölüm 10 puan vermeyi düşündüren bölümlerden biriydi ama az farkla:

9/10

4x11

Bir önceki bölüme göre biraz daha düşük bir bölüm olsa da yine oldukça iyiydi.

Gillian'dan bir türlü kurtulamadık her bölüm yarım puan ondan kaybediyor diye düşünüyordum ki sonda büyük sürpriz oldu. Çok iyi oyun kurmuşlar. :):)

Chalky'yi orada nasıl buldular anlamadım. :(

Eli ve Nucky'li sahneler çok iyiydi. Eli'ın Nucky'yi satmak zorunda olması çok kötü. :( Fakat Nucky bir şeylerin farkında gibi. :(

Bu kez 10'a değil de 8'e yakın bir yerlerden:

9/10

4x12 (Sezon Finali)

Sezona yakışır harika bir sezon finaliydi. Aynı zamanda sezonun en iyi bölümü ve son bir yılda izledğim en iyi üç dört dizi bölümünden biriydi. (Benzer şeyleri 3x9 için de söylemiştim.)

Bu bölümün imdb’de sadece 9.0 ortalama almasının tek sebebi herhalde diğer diziler gibi ergen izleyicileri olmaması ve beğeni düzeyi yüksek kişilerce izlenmesi. Yoksa bu bölümün 9.5’ten aşağı alması haksızlıktır. :)

Emmy’de yönetmen adaylığını kesinlikle hakettiğini söyleyebilirim bu bölümün.
Asıl yorumu spoiler içinde yapalım. :)
Bölümde o kadar çok efsane yer vardı ki nereden başlasam bilemiyorum…

Richard Harrow reyisten başlayalım. Ne yaptın be reyis, nasıl yapabildin öyle bir hatayı. :( Narcisse denen doktoru vuracaktın orada. :( Sonda kurduğu hayal duygulandırdı, umarım öldüğü anlamına gelmiyordur son sahne. :(

Eli ve Nucky arasında bir efsane sahne daha yaşandı. Nucky gerçekten vurmayacak mıydı bilmiyorum ama oğlunun gelmesi çok iyi oldu o sahnede. Nucky yine büyüklük gösterip anlayış gösterir diye umuyorum. Eli kendi keyfi için yapmadı böyle bir şeyi ne olursa olsun. :(

Eli ve ajan arasındaki sahnede nefesler kesildi. Eli’ın ölmesinden epey korktum fakat çok şükür orada da ölmedi ve ajana hakettiği bir ölümü yaşattı. Bölümün sonunda Eli’ın Nelson ile karşılaşması da olayların ilginç bir yere gideceğine işaret. :)

Narcisse ölmedi, yırttı bu olaydan. Ben ölmesine kesin gözüyle bakıyordum sürpriz oldu. Keşke ölseydi. :)

Açıkçası bir sonraki sezonun nasıl olacağını merak ediyorum. Büyük ihtimal yine zaman atlaması olacak ve Nucky geri dönecektir yerine.

Sezon yorumunu da ilerleyen saatlerde yapacağım zaten ama burada da yazayım bu sezon dizideki favori karakterlerim iyice çoğaldı. Nucky reyis, Eli, Nelson, Chalky, Eli’ın oğlu ve tabii ki Richard Harrow derken karakterlerin büyük bir kısmını sever hale geldim. Ah bir de şu Gillian olmasa. Neyse ki hapse girdi de biraz rahatladık. :)

Aylar sonra ilk kez 10 puanı bir Boardwalk Empire bölümü için vermiştim. Şimdi bir kez daha yine bir Boardwalk Empire bölümü için veriyorum:

10/10

Ben başlayamam Pazartesi :D Sen 2 hafta sonra dedin bende Shameless'e başladım, o bitmeden olmaz :D
10 Eylül'de demişim iki hafta sonra diye 24 Eylül Çarşamba yapıyor. İki günden bir şey olmaz. :D

Hem niye Shameless'ın bitmesini bekliyorsun ki ne alakası var sanki her gün izleyeceğiz Boardwalk Empire. Topu topu iki bölüm çıktı, haftaya da çıkacak üç olacak. :):)

10 Eylül'de demişim iki hafta sonra diye 24 Eylül Çarşamba yapıyor. İki günden bir şey olmaz. :D

Hem niye Shameless'ın bitmesini bekliyorsun ki ne alakası var sanki her gün izleyeceğiz Boardwalk Empire. Topu topu iki bölüm çıktı, haftaya da çıkacak üç olacak. :):)

İşyerinde yoğunuz bu aralar, film izlemeye bile fırsat bulamıyorum bazen :D Bide bunu hiç izleyemem :D

Haftasonuda çalışıcam zaten :D

İşyerinde yoğunuz bu aralar, film izlemeye bile fırsat bulamıyorum bazen :D Bide bunu hiç izleyemem :D

Haftasonuda çalışıcam zaten :D
Yahu kaç aydır Nucky reyisi, diğerlerini izlemiyorsun hiç mi izleme isteği yok. Ben senin yerinde olsam beni beklemeyip başlamıştım bile. :D

Yahu kaç aydır Nucky reyisi, diğerlerini izlemiyorsun hiç mi izleme isteği yok. Ben senin yerinde olsam beni beklemeyip başlamıştım bile. :D

Ya izleme isteği var hatta Al Capone reyizin ne yapacağını filan merak ediyorum ama 2 uzun diziyi aynı gün izleyemem :D

En iyisi 1 Ekimde başlayalım işte :D

Değişiklik iyidirde işte dizi bittikten sonra olsa daha iyi olur :D

12 bölüm :D Bugün 4.bölümü izledim, araya başka diziler kaynamazsa 30 Eylülde biticek sezon :D

Boardwalk Empire 5x1

Bugün film izleyemediğim için bunu izledim onu söyliyim bi :D @OzaN

Bölümün başına bi geçen senenin özetini koysalardı iyi olurdu. Belli başlı olaylar dışında pek birşey hatırlamıyordum.

Jeneriği gördüğüm an diziyi ne kadar özlediğimi farkettim. Güzelde bir başlangıç oldu. Nucky reyizin küçüklüğünü görmekte iyiydi. Başta ki müzik ve dans sahnesi çok iyiydi be eski müzikleri seviyorum :D

Luciano'yu seviyordum zaten bu sene iyice reyiz olacak gibi.

Al Capone ve Eli gözükmedi bu bölüm. Onların maceraları daha heyecanlı olacak gibime geliyor.

9/10

@cevaa dizinin kendi konusu varken niye oraya yazdın, taşıdım şimdi. :D

Ben de bölümü bugün izledim yarın belki izleyemem diye. Yorumlarım akşama. (Şimdi bir dizi sezonu, bir film yorumladım yeter. :D)