HBO Boardwalk Empire - Dizi Yorumları

@cevaa dizinin kendi konusu varken niye oraya yazdın, taşıdım şimdi. :D

Ben de bölümü bugün izledim yarın belki izleyemem diye. Yorumlarım akşama. (Şimdi bir dizi sezonu, bir film yorumladım yeter. :D)
Konuyu unutmuşum :D

Yorumuna etiketlersin beni :D

5x1

Dizi her sezon yeni bir diziye başlarmış gibi başlıyor ve yine öyle oldu. :)

Önceki sezon açılışlarına göre farklı nokta ise bu kez sadece geleceğe değil aynı zamanda geçmişe de gidilmesi oldu ki çok iyi olmuş. :)

Nucky'nin geçmişine gidilmesi çok iyi oldu, bölümün en iyi noktasıydı herhalde. Oradaki hikaye devam eder umarım. :)

White'ın durumuna üzülmüştüm ama kurtulmayı bildi. Neden oraya düştüğü sorulduğunda "yakalandım da ondan" gibisinden verdiği cevap çok iyiydi. :)

Nucky'nin geçmişi ilgi çekici olsa da günümüzdeki hikayesi pek parlak değildi. Atlantic City'ye dön reyis. :)

Luciano'nun kan kardeşliği töreni çok enteresandı, ilk defa gördüm öyle bir şey. :):)

Margaret bu sezon yeniden sık gözükecek herhalde. :) Patronunun intiharı enteresan olsa da geri kalan kısım çok da ilgi çekici değildi. :)

Eli, Nelson, Al Capone gibi karakterleri ikinci bölümde izleyeceğiz artık. :)

Önceki sezonlara göre daha farklı ve başarılı bir açılış olduğu için 8'e yakın bir yerlerden de olsa:

9/10

@cevaa

5x2

Olayları anlayamadığım bir bölümdü. 4.sezonu bitireli yaklaşık 6-7 ay oldu o yüzden pek fazla bişey hatırlamıyorum ama 4.sezonun finalinde Al Capone ve Eli ortak oldu Nelsonda yanlarındaydı diye hatırlıyordum öyle değilmiş. Bide Capone ne ara bu kadar yükseldi onuda anlamadım.

2 bölümdür Nucky reyizin geçmişinden kesitler izliyoruz inşallah bağlarlar biryere boşuna izlemiş olmayalım.

Luciano reyiz iyice favorilerimden biri oldu. Adamları kandırıp patron olacak inşallah :D

Bitiş jeneriğindeki müzik süperdi :D

9/10

@OzaN

5x3

Pek beğenmedim bu bölümü. Nucky reyizin çocukluk sahneleri dışında pek ilgi çekici değildi.

He bide striptiz sahnesi iyiydi :D

7/10

5x4

Müthiş bir bölümdü. Al Capone'nun olduğu bölümler daha iyi oluyor genellikle. Capone'nun filminden sonra Charlie reyizin yaptığı espri sesli güldürdü :D Nelson iyi yırttı ama yakalanacak büyük ihtimal. Luciano harbi reyiz adam ya Capone'la nası dalga geçiyordu öyle :D

Margaret'in yalandan Nucky reyize yanaşması hiç hoşuma gitmedi :D Kadın o kadar yapmacık ki işi düşünce nasıl hemen iyi davranıyor :D

Nucky reyizin çocukluk sahneleri yine güzeldi.

9.5/10

4x1

Bence açılış olarak güzel bir bölümdü. Beklediğimden daha iyiydi. :)

Nucky reyisi özlemişim. :D Zaman atlaması şu an bakınca bence de pek iyi olmamış. Ama sonrasında iyi olmuş da diyebilirim o yüzden kesin konuşmayacağım. :D Arnold'un başına nelerin geldiğini, olayların nasıl devam ettiğini görmek isterdim açıkçası. :)

Bu bölümün en ilginç olaylardan birisi de bence de Chalky'nin yanındaki adamın başına gelenlerdi. Adamı öldürdüğü sahne güzeldi. :D

Richard Harrow reyis bu bölümde de şov yaptı. Ama o adamları niye öldürdü, niye evine geri döndü. Bunlar soru işareti şimdilik.

Puanım: 8.5/10

4x2

Hafiften durgunlaşan kısımlar vardı ama geneline bakarsak güzel bir bölümdü.

Geçen bölüm yazmayı unutmuşum, anlaşılan bu sezon Al Capone'u da fazlasıyla göreceğiz bu bence çok iyi oldu zaten dizide de sevdiğim bir karakter. Aslında düşündüm de dizide Jimmy'nin annesi ve Margareth'tan başka sevmediğim bir karakter yok sanırım. :D Bu da diziyi çok sevmemdeki etken sebeplerden birisi.

Yeni gelen Doktor da çok değişik bir adam o da kesinlikle bu sezona renk katacaktır.

Nelson'ın kavga sahnesindeki halleri falan komikti. :D

Richard Harrow sahneleri bu bölüm de iyiydi yine. Ama o öldürmediği adamdan dolayı başına iş açılacak gibi. :(

Bu sezon Eddie de önceki sezonlara göre daha çok görmeye başladık. Sevdiğim bir karakter ama yapmak istediği her neyse onu yapmasın bence. :D

4x3

Durgun bir bölümdü ama güzeldi yine.

Nucky'nin şehir dışındaki olayları iyi gibiydi. Arkadaşı da çok şanssız bir adam gerçekten. İyi bir adama da benziyordu aslında üzüldüm.

Her bölüm aynı şeyi yazmaktan bıktım ama bu bölümkü Richard Harrow sahneleri de yine çok iyiydi. Emma'nın kardeşini kurtardığı sahne de güzeldi.

Margaret da hala gözükmedi 3 bölüm oldu. Eksikliği pek hissedilmiyor açıkçası. :D

Puanım: 8/10

4x4

Bu bölüm baya güzeldi. Bence sezonun şu ana kadarki en iyi bölümüydü. :)

Arnold'la Nucky'nin aynı kumar masasına oturması bence dizinin şimdiye kadarki en ilginç olaylarından birisiydi. Arnold aslında tam kumarbazdı kaybetmesine şaşırdım. :D

Eli'ın oğlunun okuldaki sahneleri güzeldi, eğlenceliydi. Ama o çocuğun ölmesiyle işler değişecektir muhtemelen.

Al Capone, Nelson ve diğer adam güzel bir 3'lü oldular bu bölüm. :D Aslında Nelson Al Capone'la çalışsa güzel olur bence. :D

Bu arada Nucky'de olmayacak işin peşinden koşturuyor ilerde rezil olmasa bari. :(

Puanım: 9/10

4x5

Yine çok iyi bir bölüm oldu.

Frank iyi adamdı ölümüne üzüldüm. :( Gerçi ölmeseydi bu sefer de Nelson'ın başı derde girecekti. Karışık bir durumdu.

Eddie'ye de üzüldüm. Sadık bir adamdı, Nucky'ye ihanet etmeyi sindiremedi. :(

Amca-yeğen sahneleri iyiydi. Suçun o çocuğa kalması da üzdü. :(

4x6

Önceki iki bölüme göre zayıf bir bölümdü. Baya durgundu. :)

Margaret'ı ilk gördüğüm zaman biraz yadırgadım. Alışmışız tabii görmemeye. :D

Eddie'nin Almanca mektubunda gerçekten ne yazıyordu acaba. (b) Bir de madem mektup yazıyorsun niye Almanca yani? :D

Nucky'le barmen kadın arasındaki ve Chalky'le şarkıcı kadın arasındaki bu bölüm yaşananlar beklenen şeylerdi. Yalnız Nucky'nin sahnesi bence de saçma olmuş. :D

Puanım: 7.5/10

4x7

Bölümde birçok sürpriz vardı. Genel olarak güzel bölümdü yine.

Doktor ile şarkıcı kadının hiç tahmin etmediğim bir geçmişi varmış. Chalky kadın yüzünden olan otoritesini de yavaş yavaş kaybediyor. :(

Nucky'yi yakalamaya çalışan adamla Nucky'nin araştırmacısının birlikte iş yapması şaşırttı. Bir de o eli uzun adam Nucky'nin yanında değil miydi? (b) Gerçi adamın henüz operasyonun Nucky'le ilgili olduğundan haberi yok sanırım. :)

Arnold'la Margaret'in karşılaşması da yine bölümün ilginç olaylarından birisiydi.

Puanım: 8/10

4x8

Dizi bundan önceki 2 bölümdeki durgunluğunu attı bu bölümde. Çok iyi bir bölümdü.

Yine mi Eli diyesim geldi. :( Eli yine aynı hatayı yapıyor. Nucky'ye söylese çok daha iyi bir çözüm bulunabilirdi. Eğer olaylar böyle giderse Nucky kardeşini bir daha affetmeyecektir, etmesin de bence. :)

Chalky'nin bu bölümde arkasında dönen kirli işleri öğrenmesi iyi oldu. Kadının Chalky'i kurtarması beklenilen bir şeydi ama yine de helal olsun. Geçen bölümkü sözümü geri alacağım sanırım. :D

4x9

Yine çok iyi bir bölümdü. İzlerken hiç sıkılmadım.

Richard Harrow reyisin evlenmesine sevindim. :D Nucky'nin yanında işe girmesi de iyi oldu. Gerçi bu bence Nucky için daha iyi bir olay. Richard gibi bir adamı bir daha nerede bulacak? :D

Arnold reyisin batışını izlemek kötü. :(

Nelson da bu bölüm o ezikliğini attı üstünden. İyi de oldu. :D

Doktor çok yaşadı ya, Nucky'le Chalky düşman olmadan kurtulurlar inşallah bu beladan. :)

4x10

Dizinin gerçekten efsane bölümlerden birisiydi. Çok iyi bir bölümü daha geride bıraktık. :)

Chalky'nin Doktor'u başta öldürememesi kötü oldu. Araba sahnesi çok iyiydi ama şimdi Chalky bu işi Nucky'nin ayarladığını düşünecek sanırım. Bu da kötü bir gelişme. İnşallah böyle olmaz. :(

Nelson'ın Al Capone'u kurtardığı sahne de harikaydı. :)

Nucky'nin peşindeki ajan da dizinin en sinir karakterlerinden birisi sanırım. :D

Puanım: 9.5/10

4x11

İyi bölümdü ama son 2-3 bölümün altındaydı biraz.

Nucky arkasından dönen işleri anlasa iyi olur artık. :(

Bu bölümkü Chalky'nin sahneleri sıkıcıydı, pek sarmadı. Nucky'ye karşı da baya dolmuş gibi.

Gillian'ı sevmiyorum ama bu bölüm başına gelenler üzücüydü yine de.

4x12

Kelimelerin yetersiz kaldığı anlardan birisini yaşıyorum şu anda. :D O nasıl bir sezon finaliydi öyle. Bugüne kadar izlediğim en iyi dizi bölümlerinden birisiydi kesinlikle. Bence dizi sadece bu bölümüyle bile üst düzey bir dizi olduğunu kanıtladı. :)

Bir bölüme bu kadar olay saklamaları gerçekten büyük bir iş.

Richard Harrow reyisin ölümüne çok üzüldüm. Dizide en sevdiğim karakterlerden birisiydi, diziye girdiği ilk bölümden beri. Ama bu bölüm yaptığı hatanın açıklaması yok. Sen attığını vuran adamdın. :(

Nucky'le Eli'ın yüzleşme sahnesi güzeldi. Devamında Will'in de gelmesiyle sahne doruklara ulaştı zaten. Sonrasında Eli ile ajan arasındaki kavga da baya heyecanlıydı. :D

Torrio'nun ölmesi Al Capone'un önüne açtı. Gerçi 8 bölüm kaldı ama bundan sonra Al Capone'un hızlı yükselişini izleyeceğiz sanırım. :)

Bunlar haricinde unuttuğum birçok olay olduğuna eminim ama o kadar olay içerisinde aklımda ancak bunlar kalmış. :D

Puanım: 10/10

5x2

Sıkıcı bölümdü maalesef. :(

Aklımda yorum yapacak pek bir şey kalmadı.

Eli'ın konumu tuhaf geldi. Nelson ile ikisi baya sıradan adam gibiler Al Capone etrafında değiller pek anlamadım konumlarını. :)

5 sezon oldu Jimmy'nin annesinin diziye ne gibi bir katkısı olduğunu anlayamadım. :)

Nucky reyisin sahneleri de sıkıcıydı maalesef.

7/10

5x1

Her zamanki gibi farklı ve güzel bir sezona başlangıç bölümü oldu.

Arnold reyis ölmüş. :( Ölümünü bence basite almışlar ve olmamış.

Zaman atlamasını bekliyordum ama bir anda Büyük Buhran'dan sonraki Amerika'dan başlayacaklarını düşünmemiştim. Al Capone'un yükselişini izlemeyeceğiz direkt kral olduğu zamanları göreceğiz anlaşılan ya da ya dası spoiler olur o yüzden sustum. :D

Nucky ne işlerin peşinde henüz anlamadım ama geçmişteki anılarını izlemek güzel oluyor.

Son düzenleme:
5x3

Yine pek iyi bir bölüm değildi. Final sezonuna böyle durgun, sıradan bölümler yakışmıyor. Üstelik sadece 8 bölüm varken. :(

Arnold'ın ölümünü ben anlamamıştım ilk bölümde. :D Nasıl arada kaynattılarsa dikkatimi çekmemiş bile. Bu bölümde izlerken de emin olamadım ama yukarıda gundix123'ün mesajını görünce emin oldum. :)

Narcisse gözüktü yine, anlaşılan serbest kalmış ve işlere aynen devam ediyor.

Olaylara genel olarak pek yabancı kaldım bu sezon. :(

Bölümün tek kayda değer sahneleri Chalky'nin sahneleriydi bence ve bir de en sonu ilginçti tabii. :)

7/10