HBO Boardwalk Empire - Dizi Yorumları

Sen kendini düşünüyon hemen :D Kim dedi acele acele hemen günceli yakala diye :D
Günceli yakalayamayıp bittikten sonra izlemenin pek bir anlamı yok. (En azından yakalama şansı varken. :D)

8 bölüm olması kalite açısından iyi olmuş bence de ama ben muhtemelen diziyi güncelken yakalayamayacağım. Sözde bu hafta 4. sezonu bitirecektim ama daha başlamadım bile. :(
Sonlarına yetişirsin en kötü, Ekim sonu bitecek. :):)

GoT gibi olursa beklenir diyorsun yani :D

Bence biriktirip izlemek herzaman daha iyi oluyor :D
Mesela GoT izlerken bir bölüm izliyorsun sonra bütün hafta yorumları okuyorsun, geyikler dönüyor onları takip ediyorsun. Bazen teoriler üretiyorsun üzerinde. Bölümün tadını tamamen alıyorsun sonra geçiyorsun öbürüne. Ama geriden gelip arka arkaya izleyenler için böyle bir şey olmuyor izleyip geçiyorlar. :):)

Mesela GoT izlerken bir bölüm izliyorsun sonra bütün hafta yorumları okuyorsun, geyikler dönüyor onları takip ediyorsun. Bazen teoriler üretiyorsun üzerinde. Bölümün tadını tamamen alıyorsun sonra geçiyorsun öbürüne. Ama geriden gelip arka arkaya izleyenler için böyle bir şey olmuyor izleyip geçiyorlar. :):)

O da doğru :D Bazı istisnalar var tabi ama genel olarak biriktirip izlemek daha iyi bence :D

4x1

Geçen sezonun sonlarında dizi kendini o kadar aşmıştı ki bu sezon açılışında da aynı havada bir bölüm bekliyordum, fakat hayal kırıklığı oldu.

Çok sıradan, durağan bir bölümle açılış yaptılar. Pek çok yeni karakterden dolayı yeniden yeni diziye başlamış gibi hissettim. :)

Nucky sezon sonundaki olayların etkisini tamamen atlatmış gibi. Bana bu durum çok saçma geldi. Herhalde zaman atlaması yaptılar yine ama olmamış. Kaldığı yerden devam etmeliydi ve işleri nasıl toparladığını görmeliydik bence.

Richard Harrow kimleri öldürdü yine anlamadım. :(

Eli iyice Nucky'nin gözüne girmiş anlaşılan. Araları pek iyi, bozulmaz inşallah. :) Eli'ın oğlan Nucky amcasına hayran anlaşılan. :):)

Chalky'nin yanındaki zencinin adamı öldürdüğü sahne ve öncesi bölümün en ilginç noktasıydı herhalde. :)

7/10

4x2

İlk bölüme göre daha iyi bir bölümdü, senaryo rayına oturmaya başladı. :)

Geçen sene bir bölüm gördüğümüz diğer bölüm göremediğimiz Richard Harrow, Chalky, Eli gibi karakterleri galiba bu sene her bölüm göreceğiz o açıdan geçen sezona göre ciddi fark var. :)

Yeni gelen ve Jeffrey Wright'ın oynadığı doktor karakteri sezona renk katacak gibi, karakter fazlasıyla ilgi çekiciydi ilk bölüm itibariyle. :)

Nelson reyis ne hallere düştü. Şu an ne yapacak onu anlamadım Al Capone'un yanına mı geçecek acaba. (b)

Richard Harrow nihayet kardeşine kavuştu da niye bu kadar zaman beklemiş onu anlamadım. Richard Harrow'un rolü bu sene iyice artmış herhalde. Onun sahneleri çok iyiydi.

Chalky'nin de rolünün artması güzel. Adamın bakışlarına bayılıyorum. :D

Eddie de yeni Owen olacak galiba ama gerek var mıydı böyle bir şeye bilemiyorum. :):)

8/10

4x3

Dizinin standartlarında bir bölümdü. :)

Eli'ın oğlunu da sevdim. Farklı bir konu çıktı oradan. :)

Richard Harrow'un kardeşi Emma da reyismiş. :D İyi kurtardı Richard'ı ama galiba pek göremeyeceğiz kendisini. :(

Jimmy öleli iki sezon oldu niye hala annesinin sahnelerine katlanmak zorundayız. :(

Yorum yapacak önemli bazı noktaları atladım gibi geliyor ama hayırlısı. :D

8/10

4x4

İlginçtir sezonun şu ana kadarki en yüksek puan alan bölümüymüş ama bana sıkıcı geldi genel olarak.

Genellikle pek sevmediğim karakterlerin sahnesi çoktu, ya da sevdiklerimin sahneleri sıkıcıydı. :(

7/10

4x5

Dün izledim ama yorumu unutmuşum. Bu bölüm sezonun en iyisi olabilir şu ana kadar. :)

Frank'i delik deşik ettiler. :(

Nelson'ın Al Capone'u vurmasını bekledim bir an ama olmadı tabii. :D

Nucky reyisliğini bir kez daha gösterdi. Yeğeniyle olan sahneleri çok iyiydi. Yalnız suçun çocuğun oda arkadaşına kalması hoş olamdı. :(

Eddie'nin durumu üzücüydü. Adam söylemek zorunda kaldı ve sonda şok etti. :(

8/10

Son düzenleme:
4x6

Baya durgun bölümdü, sezonu yarılamış olduk bu bölümle ve bu sezonun diğer sezonların gerisinde kaldığını söylemek mümkün şu ana kadarki bölümlerde. :(

Margaret'i nihayet gördük fakat çok kısa sürdü ve pek iyi bir sahne olduğunu söylemek zor.

Nucky'nin o kadınla olan sahneleri çok saçmaydı. :(

Chalky ile şarkıcı kadın arasında böyle bir şey bekliyordum. :)

7/10

4x7

Bir iyi bir kötü serisi devam ediyor, bence bu bölüm baya iyiydi. :)

Eli ile oğlu arasındakiler hoş olmadı hele Nucky oradayken. :( Eli baya saçmaladı ama neyse ki Nucky ile büyük kavgaya tutuşmadılar şimdilik. :(

Margaret ile Arnold'ın karşılaşması ilginçti. Telefonda söylediği planı anlamadım. :bilmem: Margaret'in yalanlar üzerine bir işe başlaması da ilginç. :)

Chalky'nin arkasından iş çeviriyor herhalde doktor ile şarkıcı. :(

Gillian artık ölsene. :(

8/10