HBO Boardwalk Empire - Dizi Yorumları

İlk geldiği bölümde bende pek sevmemiştim ama sonra sevdim bayaa :D Dizide reyizlerimden biri oldu, psikopatın önde gideni :D
Evet psikopata benzer bir tipi var zaten. :D Ben de severim belki ilerde ya belli olmaz. :D

Evet psikopata benzer bir tipi var zaten. :D Ben de severim belki ilerde ya belli olmaz. :D

Şu resmi gördükten sonra ister istemez seviceksin bence :D Ben reyizin yaptıklarını bildiğim için resim anlamlı ve komik geliyor onuda diyim :D

gyp-rosetti.png

3x2

İşler biraz daha rayına oturdu bu bölüm, sezonun gidişatı hakkında bilgi sahibi olduk. İlk bölümdeki karakterler yoktu, olmayanlar vardı gibi bir şey oldu. :):)

İlk bölümde ortalarda gözükmeyen Eli hapse düşmüş meğer. Sıfırdan çok aşağıdan başlayacak herhalde. Onun ailesini pek görmüyorduk ama sanırım bu sezonla birlikte daha çok göreceğiz ve bu durum benim açımdan iyi gelişme, Mickey'nin ve ailesinin eksikliğini bir nebze doldurabilir. Bu arada ne çok çocuğu varmış öyle 😱

Nucky'yi önceki sezonlardaki gibi sevemeyeceğim gibi. Bu sezon pek bir antipatik gözüküyor. :( Yeni kadınla olan ilişkisi de pek hoşuma gitmedi. O kadın da bir şeyler çeviriyor ve aslında Nucky de bunun farkında gibi.

Chalky'nin de ailesini daha sık göreceğiz herhalde. Normalde onun sahnelerinde sıkılırdım ama ailesiyle olan sahneleri daha ilgi çekici. :):)

Rosetti'nin ileride ciddi problem olacağı belli, şimdilik karakteri sevmediğimi söyleyebilirim.

8/10

3x2

Bence çok iyi bir bölümdü. Bu sezonki olaylar yavaş yavaş şekillenmeye başlıyor.

Nucky'yi sezon başladığından beri 2 bölümdür fazla göremiyoruz. Acaba senaristler 3. sezonda yaşanacak olayları uzatmadan hemen anlatmak için izlediği bir yol mu? İlk iki sezonki Nucky'yi ben de göremedim şu ana kadar. Sanki Nucky'yi sevmemizde Jimmy'nin etkisi varmış gibi geliyor bana. O dizide varken Nucky'yi ayrı seviyordum ama diziden çıktıktan sonra eski Nucky'i arıyorum. Yani kısacası Nucky'yi sevmemizde Jimmy itici bir güçtü bence. :D

Rosetti diziye geliş amacını bu bölüm belli etti. Nucky'i uğraştıracak gibi duruyor.

Eli'ın durumu üzücü. Bugüne kadar hep sevmediğim şeyler yapsa da seviyorum bu adamı. Bence dizinin olmazsa olmazlarından. :D

Arnold reyisi aktif olarak sahalarda görürüz umarım. :D Bu içki olayının aksaması Nucky'le arasını açacak gibi. :(

Puanım: 9/10

@gundix123

Nucky ile ilgili:

Nucky reyis sanki zaman atlaması sırasında çok ciddi değişim göstermiş. Bence Jimmy olayının etkisi büyük. Margaret ile ilişkilerinin de iyi gitmemesi sebep olmuş olabilir tabii. Adam çökmüş resmen, daha acımasız ama bir o kadar yorgun gözüküyor. :(

Bu arada karakterleri iyi karıştırıyorum. İlk bölüm yorumunda Richard Harrow yerine Richard Parker yazmışım Life of Pi'daki kaplan. :D

İkinci bölümde ise Jimmy yerine Mickey demişim. :D Üçüncü bölümde hangi karakteri yanlış yazacağımı şimdiden merak ediyorum. :D

@gundix123

Nucky ile ilgili:

Nucky reyis sanki zaman atlaması sırasında çok ciddi değişim göstermiş. Bence Jimmy olayının etkisi büyük. Margaret ile ilişkilerinin de iyi gitmemesi sebep olmuş olabilir tabii. Adam çökmüş resmen, daha acımasız ama bir o kadar yorgun gözüküyor. :(

Bu arada karakterleri iyi karıştırıyorum. İlk bölüm yorumunda Richard Harrow yerine Richard Parker yazmışım Life of Pi'daki kaplan. :D

İkinci bölümde ise Jimmy yerine Mickey demişim. :D Üçüncü bölümde hangi karakteri yanlış yazacağımı şimdiden merak ediyorum. :D
Aynen. :(

Ben de Mickey kim bir şey mi kaçırdım acaba diye sorup duruyordum kendime. :D

3x3

Daha önceki sezonlar da muhtemelen aynı işleyişle gidiyordu ama bu sezon başı daha net farkettim. Tek sayılı bölümlerde başka karakterleri, çift sayılı bölümlerde başka karakterleri görüyoruz. Bu da dizideki karakter zenginliğini gösteriyor. :)

Nelson'a üzüldüm. Adam iyice dibe vurdu, bir alkol yüzünden yakalanmadığı kalmıştı. :(

Rosetti diri diri yaktı resmen adamı. :(

Richard Harrow reyisin Nucky'ye (en azından şimdilik) düşman olmamasına sevindim. "Jimmy bir savaşçı. Savaşta kaybetti ve öldü." gibisinden sözü çok iyiydi. :)

Margaret istediğini yaptırdı sonunda. Yanındaki adamı ve karşısındaki adamı tanımlayacak doğru kelimeleri bulamıyorum şu an ama bölümü izleyen anlayacaktır iyi sahneydi. :D

8/10

3x3

Güzel bölümdü zaman zaman sıkılma noktasına gelsem de.

Nucky'nin bu sezon niye böyle bir durumda olduğunu anlatmak istemişler gibi bu bölümde senaristler. Sebebi Jimmy'i vurmanın psikolojik yansıması gibi bir şey. Jimmy'i şimdiden özledim. :( Bu bölüm bir ara göründü. Dizideyken kıymetini bilemedik reyisin. :(

Rosetti karakterini iyice sevmemeye başladım. Tamam takıntılısın delisin falan ama bir adamı da "iyi şanslar" dediği için öldürmek bana gerçekçi gelmedi.

Nelson çok şanssız adam. Bence polis Nelson'ı er ya da geç tanıyacak. Adresini falan da biliyor artık. İlerde sıkıntı olabilir.

Margaret'ı sevmiyorum. Bence o genç doktorla ilerde arasında olmasını istemediğim şeyler olacak. Tabii bu saçma bir varsayım da olabilir ama bana olabilitesi yüksek gibi geliyor. :(

Puanım: 8/10

3x4

Bazı yerleri sıkıcıydı, bazı yerleri ise çok iyiydi. :)

Nucky, Owen ve çocuğun sahneleri zaman zaman sıkıcı olsa da genel olarak iyiydi. Saklandıkları yerlerde gerilim yükseldi. :) Sonda da Nucky her ne kadar şaşırtsa da Owen'a iyi bir mesaj vermiş oldu gibi. Görmeyeli baya artist olmuş vatandaş. :):)

Al Capone'un çocuğu ile olan sahneleri iyiydi. :( Malum adamın işini de iyi bitirdi. :):)

Eli'ı dinlemediniz dinlemediniz ne oldu şimdi? :):)

8/10

3x5

Bölüm, diğer bölümlerin aşağısında gidiyordu fakat sonlarında artan tempo bölümü kurtarmaya yetti. :)

Rosetti tuhaf fantazisinin kurbanı oluyordu az daha, ölse fena olmazdı. :D

Nucky & Rosetti savaşının aksiyonsuz kısmı pek dikkatimi çekmiyor, sıkılıyorum iş konuşmalarından. :(

Nelson tam iyi yırttı derken başına başka iş aldı kadın yüzünden. :( Adam bu gidişle gangster da olur yanlışlıkla. :D

Nucky ve Margaret'in o şekilde karşılaşması hoş olmadı. Bence zaman atlaması ve aralarında neler yaşandığını görmeden bu duruma geldiklerini görmek pek iyi olmadı. İkinci sezon sonunda gayet iyiydi ilişkileri, bazı sorunlar olsa da. :)

İlk yarısı 7 idi, ikinci yarısı 9. Ortası yine 8'e çıkıyor. Beş bölümün beşi de 8 puan oldu. :):) Dizinin benim gözümde ilk iki sezonun biraz altında kaldığını belirtmem lazım. :)

8/10

3x4

Zaman zaman durgun olsa da genel olarak iyi bölümdü.

Owen gerçekten baya değişmiş. Sevmezdim zaten de bu haliyle iyice itici olmuş. Nucky'nin çocuğu öldürmesini beklemezdim, şaşırttı.

Al Capone'un sahneleri iyiydi bu bölüm. Önceki sezonlara oranla daha çok görüyoruz onu ama daha çok ailevi meselelerini.

Eli'ı bu sezona kadar pek sevememiştim ama bu sezon Eli hakkındaki düşüncelerim değişti. Yüksek ihtimal bu bölümden sonra da Nucky'le arası yumuşayacak. Dizi için iyi de olur bu.

Puanım: 8.5/10

3x5

Güzel bölümdü yine bazı kısımları durgun bazı kısımları çok akıcıydı.

Arnold reyisin Nucky'yi satacağını düşünmemiştim zaten. Rosetti'nin kurtulması kötü oldu. Ama hem Arnold'la hem de Nucky'le baş etmesi zor.

Nelson cidden çok şanssız adam ya. :( Karısının yaptığı şey yüzünden artık o da bir mafya adamı. :D Zaten sezonun başında böyle bir şey olacağını göstermişlerdi. Yakışır bence bu rol ona.

Puanım: 8.5/10

Son düzenleme:
arkadaslar nasıl bir dizi bu güzel mi konusu ne ben şu anda the walking dead ve game of thrones i izliyorum bu nasıl bir sey @gundix123
Dizilerden çok anlamam ama 3-4 tane aktif olarak olmasa da HBO dizisi izliyorum ve bu kanalın kalitesiz bir dizisini görmedim daha. Bu dizi de bana göre gerçekten çok iyi.

Mafya olaylarını falan seviyorsan seversin. Ekstra olarak 1920'li yıllardaki Amerika'ya bir merakın varsa, içki yasağı dönemine falan. Sevmeme ihtimalin yok bence. :)

Dizilerden çok anlamam ama 3-4 tane aktif olarak olmasa da HBO dizisi izliyorum ve bu kanalın kalitesiz bir dizisini görmedim daha. Bu dizi de bana göre gerçekten çok iyi.

Mafya olaylarını falan seviyorsan seversin. Ekstra olarak 1920'li yıllardaki Amerika'ya bir merakın varsa, içki yasağı dönemine falan. Sevmeme ihtimalin yok bence. :)
Tesekkürler bakacağımm :)

3x6

Bölümü dün veya ondan önceki gün izledim ama araya çok başka şeyler girdi yorum yapamadım. Hangi gün izlediğimi bile hatırlamıyorken bölüm hakkında pek doğru yorum yapamayacağım galiba. :D Neyse bir göz attım yorumdan önce bölüme tekrardan. Dizinin şu ana kadarki en düşük puan alan bölümüymüş bu bölüm, bence diğer bölümlerden pek bir farkı yoktu. Sıkıldığımı hatırlamıyorum. :)

Teddy evlat olsa sevilmez. :(

Richard Harrow'un bağlantı kurduğu kadınla nereden bağlantı kurduğunu ve kim olduğunu tam anlayamadım.

Nucky'nin hapse girip hapisten kolay kurtulması ve sonra o kadınla yemek yemesi pek de iyi sahneler değildi. Diziye bir şey katmamış. :)

Sondaki Owen - Margaret sahnesi de olmasa olurmuş. :(

Çakma Jimmy'ye yelken açan Jimmy'nin annesine diyecek söz bulamıyorum. 😱

8/10

3x6

Kötü bir bölüm değildi ama iyi olduğu da söylenemez bence.

Pek bir olay yoktu aslında bu bölümde. Nucky'nin o kadınla iş yapacağı hayatta aklıma gelmezdi. Bence diziye renk katabilecek bir olay.

Margaret - Robert ikilisi. :(

Jimmy'nin annesine diyecek bir şey yok gerçekten de. Kadın iyice sapıtmış. :D

O kadın Richard'ın gittiği Gaziler Derneği gibi bir yerde babası dayak yiyen kızdı. :D @OzaN Yani anlamadığın şey buysa. :D

Puanım: 7.5/10

3x7

Öyle çok olay falan yoktu belki ama beğendim ben bölümü. :)

Geçen sezondan beri Eli ile Nucky'nin karşılıklı sahnelerini çok seviyorum. Bu bölümde de bunu çokça gördük. Eli ve Nucky'nin ailelerinin buluşması çok hoştu, çocuklar falan sevimliydiler. :):) Nucky ve Margaret arasındaki buzların da birazcık erimesini sağladı gibi. :) Eli ile Nucky'nin de arasının düzelmesine sevindim inşallah böyle kalırlar. :):)

Richard Harrow'un sahneleri de iyiydi genel olarak. :) O kadınla bakalım iş nereye varacak. :)

Jimmy'nin annesi iyice sapıttı. Ne düşünerek öldürdü anlayamadım. :(

Rosetti'nin sahneleri genelde sıkıcı geliyor bana ama bazı diyalogları iyiydi. :)

7'de 7 oldu 8 verdiğim bölümler bu bölümle birlikte. :D Bu sezon böyle devam edecek herhalde 9'a yaklaşan bölüm çıkmıyor 7'ye düşecek bölüm de yok gibi. 8 cuk oturuyor her bölüm için. :):)

8/10

3x7

Bu bölümde de pek fazla olay yoktu ama önceki bölüme göre daha fazla sevdim.

Eli ve Nucky sonunda aralarındaki sorunu büyük ölçüde çözmüş gibiler. Nucky'nin Eli'a ihtiyacı var ve doğru olanı yaptı.

Richard Harrow'un sahnelerini izlemek de zevkliydi.

Jimmy'nin annesi tahmin ettiğim şeyi yaptı ama bunu yapmasının bir amacı yoktu sanırım. :D

Rosetti arkasına aldığı adamla ilerde büyük sorun çıkaracak. Savaş yavaş yavaş kızışıyor.

Nelson'ı da 2 bölümdür göremedik. Yokluğu hissediliyor.

Puanım: 8/10

3x8

Sezonun şu ana kadarki en iyi bölümüydü açık ara. :)

Nelson reyisin iki bölüm aradan sonra dönüşü muhteşem oldu. Ütüyü çok güzel geçirdi, onun çıldırdığı anda ben de aşırı sinir olmuştum beklenen tepkiyi gösterdi. :D Gangsterlık mecralarına da iyice aşina olmaya başladı. Şu an dizide en çok ilgimi çeken karakter oldu sanırım Nelson. Üstelik ilk sezonda hatırladığım kadarıyla hiç sevmezdim. :):)

Jimmy olayının nedeni şimdi daha iyi anlaşıldı. Jimmy'nin annesi ile Nucky'nin sahnesi iyiydi. :)

Billie Kent'i de gittikçe sevmeye başlıyorum galiba. Film çekimi sahnelerinde gerçekten iyi oynuyordu, izlemesi keyifliydi. Yalnız kanımca sonda öldü. :(

Tabii ki bölümün sonu da çok iyiydi. Patlama hiç beklemedik bir anda geldi, Nucky ve diğerleri ucuz atlattı. :)

9/10