HBO Boardwalk Empire - Dizi Yorumları

3x8

Bu bölüm gerçekten iyiydi. Bence de bu sezonun şu ana kadarki en iyi bölümdü.

Bölümün sonundaki patlama sahnesi gerçekten çok iyiydi. Şok oldum bomba patlayınca. Nucky ve Arnold reyise bir şey olmadı ama sanırım Billie Kent artık yok. :(

Nelson'ı ilk başlarda ben de sevmezdim ama özellikle bu sezon benim de büyük ölçüde sevgimi kazandı. Gerçekten ilginç bir karakter. Adamın yüzüne ütü bastığı sahne de çok iyiydi. :D

Jimmy'nin annesinin yaptığı şeyler de mantıklıymış. Artık evi üstüne almış oldu böylece. :)

Puanım: 9.5/10

3x8

Bu bölüm gerçekten iyiydi. Bence de bu sezonun şu ana kadarki en iyi bölümdü.

Bölümün sonundaki patlama sahnesi gerçekten çok iyiydi. Şok oldum bomba patlayınca. Nucky ve Arnold reyise bir şey olmadı ama sanırım Billie Kent artık yok. :(

Nelson'ı ilk başlarda ben de sevmezdim ama özellikle bu sezon benim de büyük ölçüde sevgimi kazandı. Gerçekten ilginç bir karakter. Adamın yüzüne ütü bastığı sahne de çok iyiydi. :D

Jimmy'nin annesinin yaptığı şeyler de mantıklıymış. Artık evi üstüne almış oldu böylece. :)

Şimdi aklıma geldi de Billie Kent'i oraya gönderen Nucky idi sıkılmasın diye fakat oraya gitmesi büyük ihtimalle ölümüne neden oldu. :(

3x9

Diziyi tek düze gitmekle hafiften suçladıktan sonra arka arkaya sağlam bölümler gelmeye başladı. :) Bu bölüm de çok iyiydi.

Nucky reyis tahmin ettiğimden çok daha kötü zarar gördü patlamadan. :( Onu o halde görmek üzücüydü. Zaten en sonda da hepsi sattı. :(

Bu arada Chalky kaç bölümdür gözükmüyordu dönüş bölümünde baya yer ayırırlar ona diyordum ama baya az gözüktü bu bölümde de. Yine de zor gününde Nucky'nin yanındaydı. :):)

Arnold yalnız bırakmasaydı Nucky'yi iyiydi. :(

Rosetti tehlikeli adam daha da büyük belalar açacak gibi.

Margaret'in kaçabileceğini sanmıyorum. Bir tahminim var Margaret'in durumuyla ilgili ama spoiler olabilecek riskli bir tahmin gerçekleşirse söylemem daha doğru olur. :D

9/10

3x9

Önceki bölüm kadar olmasa da iyi bir bölümdü.

Nucky'nin patlama sonrası kötü halini izlemek sıkıcıydı. En kısa sürede normale döner umarım.

Rosetti'nin arkasındaki adamın bu kadar güçlü olduğunu tahmin etmiyordum. Bu durumda başta Arnold reyis olmak üzere diğer dostlarının Nucky'yi yalnız bırakması iyi olmadı.

Margaret'ı hala sevmiyoruz. :D

Puanım: 8.5/10

Son düzenleme:
3x9

Önceki bölüm kadar olmasa da iyi bir bölümdü.

Nucky'nin patlama sonrası kötü halini izlemek sıkıcıydı. En kısa sürede normale döner umarım.

Rosetti'nin arkasındaki adamın bu kadar güçlü olduğunu tahmin etmiyordum. Bu durumda başta Arnold reyis olmak üzere diğer dostlarının Nucky'yi yalnız bırakması iyi olmadı.

Margaret'ı hala sevmiyoruz. :D

Puanım :8.5/10
Nasıl bir adamsa Rosetti'nin arkasındaki herkes tırstı. :(

3x10

IMDb'den 8.8 almış sezonun en iyi bölümü olarak gözüküyor şu ana kadar, son izlediğim iki bölüm de iyi olunca beklenti yükseldi ama hayal kırıklığı oldu. Bence sezonun en iyi bölümü değil, en kötü bölümüydü. Baya sıkıldım izlerken. :(

Bölümün çoğunda tanımadığım kişiler vardı. Hep benim dikkat etmediğim kişiler mi çıktı yoksa yeni karakterler mi katıldı anlamadım. (b)

Nucky reyis olsun Nelson olsun diğer karakterleri epey az görebildik.

Margaret'i ilk sezonlar seviyordum ama son bölümlerde iyice sevmemeye başladım. :(

Owen'ın ölmesi kanımca iyi oldu. Sevmediğim karakterlerdendi. Yalnız nasıl öldü, kim öldürdü tam anlayamadım. Sıkıntıdan uyudum mu acaba diye düşünmedim değil. :D

Bölümün puanı da sırf o ölümden dolayı yüksek olsa gerek.

7/10

3x10

1-2 olay dışında bölümde hiç bir olay yoktu gerçekten durgun bir bölümdü. Ama ilginç bir şekilde izlerken çok nadir sıkıldım. :D

Owen'ın ölmesine şaşırdım biraz. Ama ölmesi bence de iyi oldu. Benim de sevmediğim bir karakterdi.

Margaret sen nasıl evli bir kadınsın anlamadım ki. Kocanın yanında gidiyorsun elin adamına ağlıyorsun. :D Nucky biraz işkillendi gibi bu durumdan.

Rosetti yine boş sebepten ötürü yaptığı katliamlara bu bölüm de devam etti. :D Gerçekten dizi için boş bir karakter.

Jimmy reyisin yokluğu epey hissediliyor, üşüyoruz. :(

@OzaN

Owen'ı Rosetti'nin arkasındaki yahudi düşmanı olan adam öldürttü. @OzaN :D Nasıl haberi oldu diye sorarsan Lucky Luciano ve çelimsiz ortağı o adamla anlaşmak için bu bilgiyi verdi. Onlar o bilgiyi nerden buldu dersen onu bilmiyorum. :D

Puanım: 8/10

3x11

Vay vay vay, zayıf geçen bir önceki bölümün üstüne mükemmel bir bölümdü. 9.1 puanla dizinin imdb'den şu ana kadarki bölümler içinde en yüksek puan alan bölümüymüş, bence de dizinin şu ana kadarki en iyi bölümüydü.

Daha ilk sahneden başladı heyecan ve bölümün sonuna kadar her şey harikaydı.

Rosetti'nin çok büyük tehdit olduğu belliydi ama bu kadar hızlı ve bu kadar kuvvetli bir şekilde olmasını beklemiyordum. Yine de Nucky reyis çok iyi atlattı durumu. Chalky baştan gıcıklık yapacak gibiydi ama neyse ki Nucky'yi satmadı ve kurtardı. :)

Bölümde o kadar çok övülecek sahne var ki illa birileri eksik kalacak. :)

En sonda Nucky'nin Eli'ın oğlu için kendini öne atması ve sonrasında gelen kişinin Eli önderliğinde ordu çıkması çok iyiydi. Tabii ki sonda Al Capone'un çıkması da çok iyiydi. Şimdi Rosetti düşünsün. :):)

Bu arada Eddie ölmez inşallah. :(

Son olarak Richard Harrow'u gönderen Gillian sen de tez zamanda ölürsün inşallah. :(

Dizi yorumlarımı takip edenler biliyorlardır çok çok nadiren 10 puanı veririm ve aylardır hiçbir dizi bölümüne 10 puan vermemişimdir. Game of Thrones bölümlerini bir kenara koyarsak son 1 yılda 100'lerce bölüm arasından en fazla 4-5 dizi bölümüne bu puanı vermişimdir ve bu bölüm de bu puanı hakediyor. :):)

10/10

3x11

Gerçekten harika bir bölümdü. Baştan sona kadar çok akıcıydı. 2x12'nin yanında şu ana kadar izlediğim en iyi bölüm değil ama en iyi 2. bölüm diyebilirim. :)

Chalky White'a diziyi izlediğim günden beri hep soğuktum. Kötü bir şey yapmadı ama fazla sevdiğim söylenemezdi bu bölüme kadar. Ama bu bölüm Nucky'ye yaptığı kıyak çok iyiydi. Gözüme girdi. :D

Nucky'nin bölümün başlarında Rosetti'nin öncü kuvvetlerini temizlediği sahne güzeldi. :D

Sonda Eli'ın geleceğini az buçuk tahmin etmiştim ama aradan Al Capone'un fırlayacağını hiç düşünmemiştim. İşler iyice kızışıyor. Nucky reyisin de ordusu var artık. :D

Puanım: 10/10

3x12 (Sezon Finali)

Bir önceki bölümün muhteşemliğine yaklaşamasa da iyi bir sezon finaliydi. :)

Arnold bitirici hamleyi yapan isim oldu. Fakat tam olarak planı neydi ve kadınla olan telefon konuşması sırasında neden onun ismi verildi onu anlamadım.

Al Capone ve Chalky pek anlaşamadılar ama en azından olaysız bitti iş. :):)

Nucky reyis ve Eli'ın bölüm boyunca birlikte hareket etmeleri güzeldi. Bir daha sorun yaşamazlar aralarında umarım. :)

Daha önce spoiler olabilecek tahmin dediğim Gyp'in Margaret'i öldürmesiydi ama öyle bir şey yokmuş. :)

Richard Harrow'un sahnesi çok iyiydi, sen neymişsin be reyis. :):)

Rosetti'nin ölümü açıkçası çok da tatmin edici olmadı, daha iyi bir şekilde ölebilirdi. :D

Nelson'ı göremedik son iki bölüm.

9/10

3x12 (Sezon Finali)

Yine çok iyi bir bölümdü. Sezonu yine iyi bir şekilde kapattık. :)

Rosetti de belasını buldu, Nucky'e düşman olan herkes gibi. :D

Arnold reyis başta Nucky'nin yanında durmasa da sonradan durumu kurtardı. Ama Nucky geçmişi sineye çekemedi sanırım ve Arnold'u harcadı. :(

Bu bölümkü Richard Harrow'lu sahneler efsaneydi. Jimmy'nin annesine ne oldu acaba ölecek mi ki? (b)

3x12 (Sezon Finali)

Yine çok iyi bir bölümdü. Sezonu yine iyi bir şekilde kapattık. :)

Rosetti de belasını buldu, Nucky'e düşman olan herkes gibi. :D

Arnold reyis başta Nucky'nin yanında durmasa da sonradan durumu kurtardı. Ama Nucky geçmişi sineye çekemedi sanırım ve Arnold'u harcadı. :(

Bu bölümkü Richard Harrow'lu sahneler efsaneydi. Jimmy'nin annesine ne oldu acaba ölecek mi ki? (b)

Nucky ne yaptı orada Arnold'a ben anlamadım o olayı. :(

Jimmy'nin annesi ölmez, kötüye bir şey olmazmış. :(

Nucky ne yaptı orada Arnold'a ben anlamadım o olayı. :(

Jimmy'nin annesi ölmez, kötüye bir şey olmazmış. :(
Bir tane yaşlı bir adam var hani eli baya uzun biri. O Nucky'e yeniden işler hale gelmesi için eski bir içki fabrikası vermişti hatırlarsan. Nucky de Rosetti'nin arkasındaki adamdan kurtulmak için bu fabrikayı Arnold'a verdi. Şimdi de Nucky o eli uzun yaşlı adama Arnold'un o fabrikayı işleteceğine dair ihbar ettirdi. Olay bu eğer atlamadığım bir kısım varsa. :D

Bir tane yaşlı bir adam var hani eli baya uzun biri. O Nucky'e yeniden işler hale gelmesi için eski bir içki fabrikası vermişti hatırlarsan. Nucky de Rosetti'nin arkasındaki adamdan kurtulmak için bu fabrikayı Arnold'a verdi. Şimdi de Nucky o eli uzun yaşlı adama Arnold'un o fabrikayı işleteceğine dair ihbar ettirdi. Olay bu eğer atlamadığım bir kısım varsa. :D
Sağol anladım olayı tamamen. Birlikte izleyen olmasının faydaları. :D

Yalnız Nucky niye affetmedi ki Arnold'ı. Sonuçta büyük bir beladan kurtulmuş oldu. Al Capone'dan aldığı desteğe mi güvendi de ihtiyacı olmadığını düşündü zor anda kendisini bırakan birine. (b)

Sağol anladım olayı tamamen. Birlikte izleyen olmasının faydaları. :D

Yalnız Nucky niye affetmedi ki Arnold'ı. Sonuçta büyük bir beladan kurtulmuş oldu. Al Capone'dan aldığı desteğe mi güvendi de ihtiyacı olmadığını düşündü zor anda kendisini bırakan birine. (b)
Orasını ben de pek anlamadım ama Arnold sonuçta karşılıksız kurtamadı Nucky'i. Bir de daha öncesinde yalnız bıraktığı için de olabilir dediğin gibi. :D

Dizinin 5. ve final sezonu sadece 8 bölümmüş. :(

Final sezonu için gelen ilk eleştiriler çok iyi. 10 eleştirmenden 85 ortalama puan almış. İlk sezondan bu yana ilk kez bu kadar iyi.

1. sezon => 88
2. sezon => 81
3. sezon => 76
4. sezon => 77
5. sezon => 85

@gundix123 @cevaa

Final sezonu için gelen ilk eleştiriler çok iyi. 10 eleştirmenden 85 ortalama puan almış. İlk sezondan bu yana ilk kez bu kadar iyi.

1. sezon => 88
2. sezon => 81
3. sezon => 76
4. sezon => 77
5. sezon => 85

@gundix123 @cevaa

8 bölüm olması iyi olmuş uzatmadan bitiricekler işte.

1. sezon => 88
2. sezon => 81
3. sezon => 76
4. sezon => 77
5. sezon => 85

@gundix123 @cevaa
8 bölüm olması kalite açısından iyi olmuş bence de ama ben muhtemelen diziyi güncelken yakalayamayacağım. Sözde bu hafta 4. sezonu bitirecektim ama daha başlamadım bile. :(