HBO Boardwalk Empire - Dizi Yorumları

Avatarımdaki Arnold Rothstein. Bu adam New York'taki işlere bakıyor. Hatırlarsan, Arnold'la Nucky ilk sezon bir içki anlaşması yapmıştı, sonra o iş sarpa sarınca bunlar düşman olmuşlardı. Daha sonra Arnold'un Nucky'ye işi düşmüştü sezon finali bölümünde. Nucky'le anlaşma yapıp barıştılar. Şimdi de Sahil Güvenlik Amiral'in elinde olduğu için bu sefer de Nucky'nin işi düştü Arnold'a. Yani şu anda Arnold, Nucky'ye dost görünüyor. :D Bir de Arnold'un yanında takılan Lucy Luciano var. Onun da bir zamanlar Jimmy'nin annesiyle ilişkisi olmuştu. Şu anda o pek önemli biri gibi durmuyor ama.

İttifak içinde benim tanıdığım, Jimmy ve Nucky'nin kardeşi var. Belediye başkanı ve şu adam:
home11.png
Nucky'i satmadılar.

Nucky'nin seçim zamanı birlikte takıldığı adamların çoğu Amiral'in tarafına geçti. Amiral'in tarafına geçen adamları tanımaman normal çünkü ben de tanımıyorum, senin kadar fazla dizi izlemediğim halde. :D Bu zaten bizle alakalı değil, dizi çok durmadı bu karakterler üzerinde. :)
Jimmy ve Eli dışındakileri tanımıyorsak pek sorun yok o zaman.

Çok fazla karakter var ya bazılarını isim olarak bazılarını sima olarak çıkarmakta zorlanıyorum. Önemli karakterleri isimleriyle öğrenmek lazım.

Bir de geçen bölümde Nucky'e gelip "Olmasını istediğiniz şeyin olmasını sağlarım" gibisinden artistik cümle kuran bir adam vardı. Margaret ile falan takılmıştı sezon başında. O adam kim?

Jimmy ve Eli dışındakileri tanımıyorsak pek sorun yok o zaman.

Çok fazla karakter var ya bazılarını isim olarak bazılarını sima olarak çıkarmakta zorlanıyorum. Önemli karakterleri isimleriyle öğrenmek lazım.

Bir de geçen bölümde Nucky'e gelip "Olmasını istediğiniz şeyin olmasını sağlarım" gibisinden artistik cümle kuran bir adam vardı. Margaret ile falan takılmıştı sezon başında. O adam kim?
Aynen.

O adam şu adamın yardımcısıydı:

VpP1Qj.jpg

Bu adam kimdi diye sorarsan, Nucky'le 2. bölümde bir iş anlaşması yapmıştı. Anlaşmanın içeriğini unuttum ama içki işidir büyük ihtimal. :) Neyse, bu adam, senin sorduğun adamı Atlantic City'de bıraktı. Nucky de ona bir yerde iş verdi. Hatta bu adam geçen bölüm Richard Harrow'la da karşı karşıya gelmişti. İşte senin sorduğun adam da şimdi Nucky'den iş istiyor. Ama pek gözüm tutmadı. :D

Bir de Nucky'nin bu bölüm başına gelen olayı tam anlamamışsın sanırım. :) Ya da ben anlamadığını hissettim. :D Nucky, hayat kadınlarının kendisiyle ilgisi olduğunu kendisi ifşa etti. Amacı da Nucky'nin Savunma Bakanı olan bir dostu var. O adamdan yardım istemişti ilk başta hile iddiaları yüzünden ama o olay Savunma Bakanı arkadaşının alanına girmiyordu, bu yüzden müdahale edemiyordu. Ülkeye kaçak hayat kadını sokmak federal suç oluyor ve federal suç da Savunma Bakanı'nın alanına giriyor. Nucky de böyle bir suç işlediğini göstererek federal suç işlemiş oldu. Böylelikle bakan arkadaşımız Nucky'nin davasına müdahale edebilecek. Yani bu Nucky için iyi bir olay. :)

Aynen.

O adam şu adamın yardımcısıydı:

VpP1Qj.jpg

Bu adam kimdi diye sorarsan, Nucky'le 2. bölümde bir iş anlaşması yapmıştı. Anlaşmanın içeriğini unuttum ama içki işidir büyük ihtimal. :) Neyse, bu adam, senin sorduğun adamı Atlantic City'de bıraktı. Nucky de ona bir yerde iş verdi. Hatta bu adam geçen bölüm Richard Harrow'la da karşı karşıya gelmişti. İşte senin sorduğun adam da şimdi Nucky'den iş istiyor. Ama pek gözüm tutmadı. :D

Bir de Nucky'nin bu bölüm başına gelen olayı tam anlamamışsın sanırım. :) Ya da ben anlamadığını hissettim. :D Nucky, hayat kadınlarının kendisiyle ilgisi olduğunu kendisi ifşa etti. Amacı da Nucky'nin Savunma Bakanı olan bir dostu var. O adamdan yardım istemişti ilk başta hile iddiaları yüzünden ama o olay Savunma Bakanı arkadaşının alanına girmiyordu, bu yüzden müdahale edemiyordu. Ülkeye kaçak hayat kadını sokmak federal suç oluyor ve federal suç da Savunma Bakanı'nın alanına giriyor. Nucky de böyle bir suç işlediğini göstererek federal suç işlemiş oldu. Böylelikle bakan arkadaşımız Nucky'nin davasına müdahale edebilecek. Yani bu Nucky için iyi bir olay. :)
Vay zekiceymiş. :D Ben İngilizce altyazıyla izliyorum belki ondan anlayamadım diyeceğim ama replikleri falan anlamıştım iyi de o çıkarımı yapamamışım. Ben federal alana girmesinin kötü olduğunu ve o adamların Nucky'nin aleyhinde ağır suçlama başlatacağını düşünmüştüm. :D

2x5

Sezonun şu ana kadarki en iyi bölümüydü bence. IMDb puanı da bunu doğruluyor. :)

Nucky ve Eli'ın konuştuğu sahne harikaydı. Eli çok pişman oldu ama artık çok geç, Nucky affetme payı bırakmıştı ama kabul etmedi. :) Tabii yine de Eli ile Nucky'nin barışmasını isterim. Eli iyi insan da dolduruşa geldi. :):)

Margaret de kadının dibi olduğunu bir kez daha gösterdi. Bir de tüfek boş olmasaymış iyiymiş. :D

Richard Harrow intihar edecek diye korktum ama köpeğin de yardımıyla öyle bir şey olmadı. :)

Jimmy ile Richard Harrow'un canice öldürdüğü adam kimdi @gundix123 onu anlamadım. (b)

9/10

2x5

Bence de sezonun en iyi bölümüydü ama tiksindim biraz. :D

Hem Eli'nin, hem de Jimmy ile Richard'ın adam öldürme sahneleri iğrençti. :D Ama süper sahnelerdi. Sık sık görürüz umarım. :D

Eli ve kardeşi bence de barışmalı, barışırlar umarım. :)

Puanım: 9.5/10

2x5

Sezonun şu ana kadarki en iyi bölümüydü bence. IMDb puanı da bunu doğruluyor. :)

Nucky ve Eli'ın konuştuğu sahne harikaydı. Eli çok pişman oldu ama artık çok geç, Nucky affetme payı bırakmıştı ama kabul etmedi. :) Tabii yine de Eli ile Nucky'nin barışmasını isterim. Eli iyi insan da dolduruşa geldi. :):)

Margaret de kadının dibi olduğunu bir kez daha gösterdi. Bir de tüfek boş olmasaymış iyiymiş. :D

Richard Harrow intihar edecek diye korktum ama köpeğin de yardımıyla öyle bir şey olmadı. :)

Jimmy ile Richard Harrow'un canice öldürdüğü adam kimdi @gundix123 onu anlamadım. (b)

9/10
Şehrin ağır kodomanlarından birisi, Amiral'in tayfasından. Bölümün başlarında Jimmy'ye bastonla vurmuştu. Jimmy de intikam aldı. :D

2x5

9/10

Eli manyak ya :D

Hep Nucky reyizin altında kaldığı için bazen saçma şeyler yapıyor :D

2x5

Bence de sezonun en iyi bölümüydü ama tiksindim biraz. :D

Hem Eli'nin, hem de Jimmy ile Richard'ın adam öldürme sahneleri iğrençti. :D Ama süper sahnelerdi. Sık sık görürüz umarım. :D

Eli ve kardeşi bence de barışmalı, barışırlar umarım. :)

Puanım: 9.5/10

Şehrin ağır kodomanlarından birisi, Amiral'in tayfasından. Bölümün başlarında Jimmy'ye bastonla vurmuştu. Jimmy de intikam aldı. :D
Hem iğrenç bulmuşsun hem de fazlasını istiyorsun. :D

O adam daha yaşlı değil miydi ya. Hiç aklıma gelmedi onun olacağı. Jimmy'nin de Nucky'nin tarafına geçeceğine mi işaret acaba yoksa bireysel bir olay mıydı sence? :)

Hem iğrenç bulmuşsun hem de fazlasını istiyorsun. :D

O adam daha yaşlı değil miydi ya. Hiç aklıma gelmedi onun olacağı. Jimmy'nin de Nucky'nin tarafına geçeceğine mi işaret acaba yoksa bireysel bir olay mıydı sence? :)
Düşününce iğrenç ama izlemesi zevkli oluyor. :D

Öldürülen adam da genç sayılmazdı zaten. :D O adamdı yani emin olabilirsin. :D

Bireysel bir olaydı bence gururuna yediremedi. :) Şu anda Jimmy'nin, Nucky'nin tarafına geçmesi çok zor gözüküyor. :(

Son düzenleme:
Ben bu diziye ilk sezon başlamiştim ilk 3-4 bölüm izledikten sonra sıkılmıştım The Newsroom gibi:( Birde The Americans var onu da ilk 7 bölüm (sanırım) izlemiştim sonra bıraktim.Şimdi bu diziler değerlendi:) "Önceden buralar dutluktu sonradan değerlenecek" deseymişim keşke:( The Americans belki devam edebilirim hala ihtimalimde var ama The Newsroom ve bu diziye devam edibileceğimi sanmıyorum.

Bu arada dizinin görselliği çok hatırladiğim kdarıyla ve jeneriği de ilk başladiği izlediğimde çok hoşuma gitmişti. HBO'nun diğer dizisi True Blood'un jeneriğine benzetmeiştim o zamanlar şimdi izlesem True Blood Ture Detective karişimi derim heralde:X

@OzaN

@destere ve @sürgünüm sizde izliyormusunuz ???

Ben bu diziye ilk sezon başlamiştim ilk 3-4 bölüm izledikten sonra sıkılmıştım The Newsroom gibi:( Birde The Americans var onu da ilk 7 bölüm (sanırım) izlemiştim sonra bıraktim.Şimdi bu diziler değerlendi:) "Önceden buralar dutluktu sonradan değerlenecek" deseymişim keşke:( The Americans belki devam edebilirim hala ihtimalimde var ama The Newsroom ve bu diziye devam edibileceğimi sanmıyorum.

Bu arada dizinin görselliği çok hatırladiğim kdarıyla ve jeneriği de ilk başladiği izlediğimde çok hoşuma gitmişti. HBO'nun diğer dizisi True Blood'un jeneriğine benzetmeiştim o zamanlar şimdi izlesem True Blood Ture Detective karişimi derim heralde:X

@OzaN

hayır ben izlemiyorum izlemeyi düşünüyordum başlayamadım bir türlü ?

@OzaN

O zamanlar yalnız yalnız izleyip zevk alamamışsındır, üstünden zaman da geçmiş belki şimdi seversin. @destere ve @sürgünüm ile başla bence tekrar. :):)

O zamanlar yalnız yalnız izleyip zevk alamamışsındır, üstünden zaman da geçmiş belki şimdi seversin. @destere ve @sürgünüm ile başla bence tekrar. :):)
Başlıcak oldugumuz diziler var biliyorsun, onlara ve yazın 3-5 tane daha diziler var yazın izlediklerim fazla dolu olmazsam (gecenin sıcağinda) izlemelik "belki" diyip bi açık kapı bırakayım:)

Başlıcak oldugumuz diziler var biliyorsun, onlara ve yazın 3-5 tane daha diziler var yazın izlediklerim fazla dolu olmazsam (gecenin sıcağinda) izlemelik "belki" diyip bi açık kapı bırakayım:)
Diğer dizilere başlamayız daha birkaç hafta, o sırada izleyebilirsin sen de. :)

Bu arada @gundix123 yarın da bir bölüm izleme ihtimalim çok yüksek, izleyebilirsin sen de. :)

Diğer dizilere başlamayız daha birkaç hafta, o sırada izleyebilirsin sen de. :)

Bu arada @gundix123 yarın da bir bölüm izleme ihtimalim çok yüksek, izleyebilirsin sen de. :)
O dizilere de Haziran içinde başlayalım :) MoS hariç:A Onu ramazandan ya önce izleyelim yada sonra. Ama 2.sezona yetişmek için ramazandan önce izleyelim diyorum:X

O dizilere de Haziran içinde başlayalım :) MoS hariç:A Onu ramazandan ya önce izleyelim yada sonra. Ama 2.sezona yetişmek için ramazandan önce izleyelim diyorum:X
Ray Donovan ile MoS'i ramazandan önce aradan çıkarmaya çalışacağım. :)

https://fav10.net/forum/threads/2014-en-İyi-yabancı-diziler-listesi.217846/page-2#post-1808228

Şu konuda izleyeceklerinin listesini hazırlama demiştim ona göre ortak program hazırlamak için. Bir ara bakıp yazarsan oraya iyi olur. :D

2x6

Yine çok iyi bir bölüm oldu bence.

Bu bölüm genellikle Nucky'nin aleyhine işler oldu. :(

Margaret'ı severdim ama pek ısınamamıştım, bu bölüm baya soğudum. Nucky reyise ihanet ediyor resmen pis kadın. :kizgin:

Senatör Edge'in ortaya çıkması kötü oldu. Eğer işine sadık bir yargıç atanırsa -ki büyük ihtimal öyle olacak- iş daha da beter olur. Plan yatmaz umarım.

Jimmy'nin ortağı olan kasap da psikopatın önde gideni resmen. :D

Jimmy'nin kamyonları bırakması iyi oldu gibi görünüyor şu an.

Lucy tek başına çocuk doğurdu, çok takdir ettim. :D Nelson da dindar bir psikopat nasıl olur, onun cevabını veriyor resmen. :D

Puanım: 9/10

2x6

İlk kısımları biraz durgundu ama ikinci yarısı oldukça iyiydi.

Bu bölüm en çok Nelson'la ilgili sahneleri beğendim.

Öncelikle bebeği görmeye gitmiş gibi gösterip yaralı adamı gösterdiği sahne çok enteresandı ve hoşuma gitti. :)

Daha sonra hastanedeki adamın sayıklaması ve Nelson'ın tırsması ama onun da ilgisiz bir şey çıkması iyiydi. :)

Son olarak da Lucy'nin kendi kendine doğurması ilk defa gördüğüm bir olaydı. Helal olsun ne diyelim. :D

Margaret'in durumu anlaşılıyordu ama yanılmayı umuyordum. :( İnşallah başlamadan biter bu olası aşk. :(

Nucky'nin işlere senatör engeli çıkması iyi olmadı ama Nucky üstesinden gelir bir şekilde yine. :)

8/10

2x7

Bazı kısımlar sıkıcıydı ama güzeldi bölüm.

Jimmy iyi çocuk aslında. :D Ama bir an önce girdiği bu yoldan dönmesi lazım.

Nucky reyis çok iyi bir manevrayla ölümden kurtuldu. Adamda dertler bitmiyor ki. :(

Margaret'ın New York'taki sahneleri sıkıcıydı bence.

Margaret geçen bölüme kadar aldatmış sayılmazdı belki ama artık her şeyi bitirdi. Dizideki en nefret ettiğim kadın durumuna geldi şu anda.

Bakan Yardımcısı kadın da işinde baya ciddi anlaşılan. Nucky hapsi boylayacak galiba. :(

Nelson'a karşı sempatim var nedense dizi başladığından beri. Nucky'e karşı düşman olsa da seviyorum bu adamı. :D

Bu arada Owen kimi öldürdü anlamadım sen anladın mı @OzaN? (b)

Puanım: 8.5/10

Son düzenleme:
2x7

Sevmediğim noktalar olsa da iyi bölümdü yine. :)

Jimmy ne yapıyorsun içten içe Nucky'ye karşı olmak üzüyor seni ama artık son ver bu duruma. :(

Eli için de iyi dedik ama abisini sattı anında. Artık ölse de umrumda değil. 😡

Margaret büyük yanlışlar içindesin. Yine de nefret etmiyorum da kendisine olan sevgimde ciddi azalma oldu. :(

Nucky'nin Nelson'a karşı içki eşliğinde yaptığı konuşma iyiydi ama Nelson Nucky'e pek uymayacak herhalde?

Sonda ucuz atlattı Nucky. Bence kurguyu daha iyi yapabilirlermiş. Bölümü Margaret'le bitireceklerine Nucky'nin olayı ile bitirseler daha etkili olurdu. :)

@gundix123 ben de sana soracaktım onu. Anlamadım kim. :(

Bir de Nelson'ın ofisteki kadın kim, kime çalışıyor onu anlamadım tam. (b)

8/10