HBO Boardwalk Empire - Dizi Yorumları

2x2

Bölümün ilk yarısı fazla ağırdı ama ikinci yarısı gayet iyiydi.

Nucky kurtuldu ama herkes satıyor reyisi. :(

Margaret kadının dibisin. :):)

Jimmy iki adamı çok iyi ekarte etti ama inşallah Nucky'nin arkasından iş çevirmeyi fiile dökmez. :(

8/10

1x6, 1x7, 1x8, 1x9, 1x10

Teker teker hepsini yorumlama lüksüm yok. :D Bölümlerin hiçbiri belli bir standartın altına düşmüyor. Yani beğenmediğim bölüm yok. Bu 5 bölümde aklımda kalan olaylar:

Jimmy'nin karısının lesbiyen olduğunu az buçuk tahmin ediyordum. Ama öğrenince şaşırdım yine de. :D

Arnold bu dizideki Nucky'den sonraki ikinci adamım. Gerçi birbirlerine düşmanlar ama ikisini de seviyorum. :D Karakteri, duruşu, karizması falan... Diziye çok yakışıyor.

Bu Nelson da tam psikopatmış. :D Çok enteresan bir karakter gerçekten.

Diziye yeni dahil olan Richard Harrow karakterini de sevdim.

Ortalama olarak puanım: 8.5/10

1x11

Güzel bölümdü yine.

Nelson'ın ajan ortağını boğduğu sahne çok iyiydi.

Puanım: 8/10

1x12(Sezon Finali)

Sezon finali bölümü bence ilk bölümden sonraki en iyi bölümdü. Sezon içinde gösterilen birçok olay sonuca bağlandı.

Belediye başkanlığı seçimini kazanacakları belliydi de ABD başkanlığı düşündürüyordu. Sürpriz olsun diye de google'dan bakmadım, "Warren Harding kazanmış mı "diye. :D

Arnold ve Nucky'nin yakınlaşması iyi oldu. Ama araları yine bozulabilir.

Richard Harrow da diziye tam yakışıyor. Çok soğukkanlı bir katil tipi var. :D

En büyük sürpriz Jimmy ve Nucky'nin kardeşinden geldi. Amiralle bir olup Nucky reyisin arkasından kuyusunu kazacaklar gibi. :(

Bölüme Puanım: 9/10

Sezon Puanım: 9/10

2x3

Yine iyi bölümdü. Bazı karakterlerin sahneleri pek ilgimi çekmiyor ama onun dışında oldukça akıcı ve başarılı bir şekilde devam ediyor dizi. :)

Nelson karakteri dizinin belki de en ilginç karakteri. Nasıl bir psikopat anlayamadım. 😱 Yanındaki kadını ilk sezon hiç sevmezdim ama şimdi acımaya başladım iyice. :(

Nucky reyisin restorantta yaptığı çıkış çok iyiydi ama Jimmy ile aralarının bozulması hoşuma gitmiyor. :(

Dizide çok fazla karakter var ve bazı karakterler birbirlerine benziyor. Karıştırıyorum zaman zaman kim kimdi diye. :(

Bu arada Turn'de bıraktığım Anna Strong'u canlandıran kadına burada rastlamak güzel oldu. Daha önceden de vardı muhtemelen ama tanımadığım için aklımda kalmamış. @xemrexxx

8/10

2x1

Başlangıç için iyi bölümdü bence.

Jimmy geçen sezon finaline kadar sevdiğim karakterlerden birisiydi ama ama bu gidişle nefret ettiğim karakterler arasında yerini alacak. :D

Klan üyelerinin yaptığı saldırı sahnesi güzeldi.

Puanım: 8.5/10

2x2

Önceki bölüm gibi sıkılmadım ama durgundu biraz.

Chalky White'la hapiste sürekli uğraşan adamın acı sonunu izlemek güzeldi. :D

Margaret bu bölümle kendisini sevdirdi. :D

Arnold'un Jimmy'nin teklifini kabul etmemesi zekiceydi ve iyi oldu. Nucky reyisin başı zaten kalabalık. Bir de Arnold reyis bela olmasın. :D

Jimmy'nin de hoşuna gitmiyor pek Nucky'nin arkasından iş çevirmek. Umarım yakın zamanda doğru yolu bulur. Jimmy'den nefret etmek istemiyorum. :D

2x3

Çok akıcı ve güzel bir bölüm oldu, sıkılmadan izledim. :)

Nucky gün geçtikçe eriyor. Umarım bu gerileme dönemi uzun sürmez. :)

Puanım: 9/10

@OzaN sen hangi günler izliyorsun diziyi? Beraber izleyelim. :D

2x3

Çok akıcı ve güzel bir bölüm oldu, sıkılmadan izledim. :)

Nucky gün geçtikçe eriyor. Umarım bu gerileme dönemi uzun sürmez. :)

Puanım: 9/10

@OzaN sen hangi günler izliyorsun diziyi? Beraber izleyelim. :D
İyi oldu yazdığın ben de aynı hızla geçmenden korkuyordum. :D

Benim tam belli gün yok duruma göre değişebiliyor ama ortalama iki günde bir bölüm izliyorum herhalde. Yarın ve Perşembe izlerim büyük ihtimal birer bölüm. Sonrası belirsiz şimdilik. :)

İyi oldu yazdığın ben de aynı hızla geçmenden korkuyordum. :D

Benim tam belli gün yok duruma göre değişebiliyor ama ortalama iki günde bir bölüm izliyorum herhalde. Yarın ve Perşembe izlerim büyük ihtimal birer bölüm. Sonrası belirsiz şimdilik. :)
Tamam o zaman önümüzdeki iki gün öyle yapalım. Sonrası için haftada 2 ya da 3 bölüm uygun mu? 3 bölüm zorlar dersen 2 bölüm de olur. :D

Tamam o zaman önümüzdeki iki gün öyle yapalım. Sonrası için haftada 2 ya da 3 bölüm uygun mu? 3 bölüm zorlar dersen 2 bölüm de olur. :D
3 de olur herhalde sıkıntı olmaz. Zaten iki gün izledikten sonra 5 bölüm bitmiş olacak. Geriye 7 bölüm kalacak. İki haftada bitirebiliriz sezonu. En fazla 2.5 hafta olur. :)

2x4

Geçen bölüme yakın güzellikte bir bölüm oldu.

Amiral artık iş göremez, Jimmy de tek başına beceremeyecekmiş gibi geliyor. Zaten depo da uçtu. Kurdukları ittifak çabuk dağılacak sanırım. :)

Hayat kadınları olayını niye Nucky'ye yıktıklarını ilk başta anlamamıştım ama bölüm sonunda anladım. Çok zekice bir fikirmiş. :D

Bu arada bölümün sonu gerçekten çok enteresan oldu. :D

2x4

Yine akıcı ve gayet iyi bir bölümdü. :)

Jimmy'nin annesi adamı böyle bir duruma düşürmek için mi yaptı öyle bir şey, neyin peşindeydi anlamadım. :D

Nucky'nin başında bela eksikmiş gibi yeni bir belaya daha bulaştırdılar. Yalnız o sahnelerde +18'in dibine vurdular resmen. 😱

Mr. White da ne psikopat çıktı, yemek sahnesindeki tutumu ilginçti.

Jimmy'nin karısını bu sezon daha da çok seviyorum galiba. Richard Horrow ile olan diyalogları güzeldi.

@gundix123 Nucky'e karşı şu an kimler ittifak kurdu tam olarak anlatsana ya ben tam oturtamadım olayları. Bazı karakterleri iyi tanımadığımdan dolayı olsa gerek. :) Avatarındaki adam kimdi mesela onu bile tam olarak bilmiyorum şu an. :(

8/10

2x4

Yine akıcı ve gayet iyi bir bölümdü. :)

Jimmy'nin annesi adamı böyle bir duruma düşürmek için mi yaptı öyle bir şey, neyin peşindeydi anlamadım. :D

Nucky'nin başında bela eksikmiş gibi yeni bir belaya daha bulaştırdılar. Yalnız o sahnelerde +18'in dibine vurdular resmen. 😱

Mr. White da ne psikopat çıktı, yemek sahnesindeki tutumu ilginçti.

Jimmy'nin karısını bu sezon daha da çok seviyorum galiba. Richard Horrow ile olan diyalogları güzeldi.

@gundix123 Nucky'e karşı şu an kimler ittifak kurdu tam olarak anlatsana ya ben tam oturtamadım olayları. Bazı karakterleri iyi tanımadığımdan dolayı olsa gerek. :) Avatarındaki adam kimdi mesela onu bile tam olarak bilmiyorum şu an. :(

8/10
Avatarımdaki Arnold Rothstein. Bu adam New York'taki işlere bakıyor. Hatırlarsan, Arnold'la Nucky ilk sezon bir içki anlaşması yapmıştı, sonra o iş sarpa sarınca bunlar düşman olmuşlardı. Daha sonra Arnold'un Nucky'ye işi düşmüştü sezon finali bölümünde. Nucky'le anlaşma yapıp barıştılar. Şimdi de Sahil Güvenlik Amiral'in elinde olduğu için bu sefer de Nucky'nin işi düştü Arnold'a. Yani şu anda Arnold, Nucky'ye dost görünüyor. :D Bir de Arnold'un yanında takılan Lucy Luciano var. Onun da bir zamanlar Jimmy'nin annesiyle ilişkisi olmuştu. Şu anda o pek önemli biri gibi durmuyor ama.

İttifak içinde benim tanıdığım, Jimmy ve Nucky'nin kardeşi var. Belediye başkanı ve şu adam:
home11.png
Nucky'i satmadılar.

Nucky'nin seçim zamanı birlikte takıldığı adamların çoğu Amiral'in tarafına geçti. Amiral'in tarafına geçen adamları tanımaman normal çünkü ben de tanımıyorum, senin kadar fazla dizi izlemediğim halde. :D Bu zaten bizle alakalı değil, dizi çok durmadı bu karakterler üzerinde. :)