🇹🇷 Koronavirüs (COVID-19) - Türkiye'den Son Gelişmeler | Genel Yorum Konusu ☣️ | #MaskeTak 😷 / #AşıOl 💉

SON BİLGİ!

12 yeni vaka tespiti, 6 eski vaka tespitiyle beraber Türkiye'de toplam vaka 12'ye ulaştı!

• Beğendim
Reactions: cookies
İstanbul’da da birçok yurdu boşaltmışlar, demek ki büyük çapta bir karantina uygulanacak. Bir de karantinadan kaçan ahlaksız, şeref yoksunu, potansiyel katiller var aramızda onlarla uğraş dur. Onları kovalayıp yakalayan polislerin ne günahı var? Mecburen onlar da karantinaya alınmak zorunda, alınmazsa hiçbir anlamı kalmaz. Dünkü polisler alınmış miydi? @Yiğitt

• Beğendim
İstanbul’da da birçok yurdu boşaltmışlar, demek ki büyük çapta bir karantina uygulanacak. Bir de karantinadan kaçan ahlaksız, şeref yoksunu, potansiyel katiller var aramızda onlarla uğraş dur. Onları kovalayıp yakalayan polislerin ne günahı var? Mecburen onlar da karantinaya alınmak zorunda, alınmazsa hiçbir anlamı kalmaz. Dünkü polisler alınmış miydi? @Yiğitt
O konuda bir fikrim yok, tabi o kaçan kişilerde septom görüldü mü o da var. Yani septom görülmediyse sanmam alındıklarını.

Şu olaya da şaşırmıştım, kızını iyileştirmek yerine hastaneden kaçırmak... Neyse ki testin sonucu negatif çıkmış.

• Beğendim
Reactions: Tolstoyevski
SON DAKİKA!

Koronavirüs Bilim Kurulu, saat 13.30'da toplanacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca toplantının ardından açıklama yapacak!

Milli Eğitim Bakanlığından, sürücü kursları sınavlarının mart sonuna kadar ertelendiği bildirildi.

SON DAKİKA!

Adalet Bakanı Gül: ''Cezaevlerinde koronavirüs vakasına rastlamadık. 60 yaş üstü hakim ve savcılar izinli sayılacak.''

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, yeni tip koronaviürs önlemlerine ilişkin 15.30'da açıklama yapacak.

Cuma namazlarını evde kılın diye bir açıklama yapacaktır tahminen... @Tolstoyevski

Bütün camiler acilen kapanmalı zira en tehlikede olan kesim yaşlı kesimi ve onların en çok gittiği yer cami, yine olan kendilerine olarak. 20 Mart 2020 Cuma günü cuma namazının olması ise zaten mümkün olamaz, eğer bunu iptal etmezlerse bu göz göre göre cinayet olur, mümkün değil yani.

Bütün AVM’ler kapatılmalı. Eğlence yerlerinden sonra sinema salonları açıksa kapanmalı, hiçbir kütüphane açık olmamalı.

Eğer eğer İtalya olmak istemiyorsak her şeyden önce Cuma gününe kadar bu hafta içi OHAL ve şehirlerarası karantinalar ilan edilmeli. Sokağa çıkma yasağı kademeli olarak başlamalı, iş yerleri bir sonraki emre kadar durmalı.

Tüm bunlar yapılmazsa ne mi olur? CoronaVirus söke söke hepsini yaptırmak zorunda bırakır İtalya’daki gibi, iş işten geçtikten sonra. O yüzden iş işten geçtikten sonra ne yaparlarsa yapsınlar başarısız olacaklardır. Olay büyümeden yapın işte, yoksa mecburen yapmak zorunda kalacaksınız. Yani öyle bir durum ki bunlar ya yapılacak ya da yapılacak. Üçüncü bir ihtimal şu an için söz konusu değil. Eğer erken davranıp bu haftadan yaparlarsa uzun vadede tıpkı Güney Kore gibi oluruz, yok geç davranırlarsa İspanya, İtalya gibi.

Eğer ekonomiyi düşünüyorlarsa dahi yapmaları şart, zira piyasaya her türlü duracak. Ama erken davranırsan erken kalkarsın.

• Beğendim
SON DAKİKA | YÖK, üniversitelerin tıp fakültesi hastaneleri/sağlık uygulama ve araştırma merkezlerinde görev yapan personelin izinlerinin kaldırıldığını duyurdu.