Emre Ozansoy
Moderatör
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: Yeni tip koronavirüs nediyle Cuma namazı başta olmak cemaatle kılınan namazlara ara verildi. @Yiğitt @Tolstoyevski @Harunnn60
Süper haber. Dedem çok inatçı bir tip, ikna edemiyordum şimdi iyi oldu.SON DAKİKA!
Diyanet İşleri Başkanı: ''Namazlar cemaatle kılınırsa virüs yayılabilir. Cuma namazı başta olmak üzere cami ve mescitlerde cemaatle namaza ara verilmiştir.
SON DAKİKA!
Diyanet İşleri Başkanı: ''Namazlar cemaatle kılınırsa virüs yayılabilir. Cuma namazı başta olmak üzere cami ve mescitlerde cemaatle namaza ara verilmiştir.
Süper haber. Dedem çok inatçı bir tip, ikna edemiyordum şimdi iyi oldu.
Şu yaşlı kesim gerçekten başımıza bela olacaklar. Ne söz dinlerler ne başka bir şey. Hele malum kesimin yine son günler de bizi imanımız koruyor söylemleri arttı. Bir yerlerinde durmuyorlar.Eksik ve yarım olmuş, “münferit olarak camiler açık kalacak” gibi bir detay var, yani geçmiş olsun. Özel Yaşlı kesimi daha da gaza gelip “bizi iman gücü kurtaracak, ne demek camiye gitmemek!” diye inadına gitmeye başlayacaktır, bakın görün. Çünkü cami açık, cuma günü öğlen namazı kılınacak vb.
Açıklamada şu detay önemli:
“Camilerin münferiden namaz kılmak isteyenler için açık bulundurulmasının uygun olacağına karar verilmiştir"
E şimdi ne anladık o işten? O “isteyenler” aynı anda giderse, ki öyle olacak, ve kalabalık bir ortam oluşursa değişen ne olacak? Belki geçen haftalardan daha az olacak ama yine de olacak kalabalık. Bu da yayılma sürecine engel olamayacak.
Tek çare bu salgın durana kadar camilere de tıpkı okullar, kütüphaneler, eğlence mekanları gibi kilit vurulmasıdır. Sadece imam günde 5 kere ezan okumak için gider, o kadar. Burada söz konusu her şeyden önce kendi sağlıkları, İslam dini böyle konularda hele ki insan canı söz konusu olduğunda hoşgörülüdür. Ancak kalabalık camiye giderek virüs yayılmasına neden olan birisi sevaba girmek şöyle dursun, kul hakkına girmiş olacaktır ki daha geçen diyanet başkanı da söyledi caiz değildir Bilinçsizce hareket edip virüs bulaştırmak diye.
Bu soru soruldu Diyanet İşleri başkanına, din görevlilerimiz bu konuda gerekeni yapacak dedi. Şu an için bu karar da doğru, ilerleyen günlerde tamamen kapanabilir.Eksik ve yarım olmuş, “münferit olarak camiler açık kalacak” gibi bir detay var, yani geçmiş olsun. Özellikle Yaşlı kesimi daha da gaza gelip “bizi iman gücü kurtaracak, ne demek camiye gitmemek!” diye inadına gitmeye başlayacaktır, bakın görün. Çünkü cami açık, cuma günü öğlen namazı kılınacak vb.
“Camilerin münferiden namaz kılmak isteyenler için açık bulundurulmasının uygun olacağına karar verilmiştir"
E şimdi ne anladık o işten? O “isteyenler” aynı anda giderse, ki öyle olacak, ve kalabalık bir ortam oluşursa değişen ne olacak? Belki geçen haftalardan daha az olacak ama yine de olacak kalabalık. Bu da yayılma sürecine engel olamayacak.
Tek çare bu salgın durana kadar camilere de tıpkı okullar, kütüphaneler, eğlence mekanları gibi kilit vurulmasıdır. Sadece imam günde 5 kere ezan okumak için gider, o kadar. Burada söz konusu her şeyden önce kendi sağlıkları, İslam dini böyle konularda hele ki insan canı söz konusu olduğunda hoşgörülüdür. Ancak kalabalık camiye giderek virüs yayılmasına neden olan birisi sevaba girmek şöyle dursun, kul hakkına girmiş olacaktır ki daha geçen diyanet başkanı da söyledi caiz değildir Bilinçsizce hareket edip virüs bulaştırmak diye.
Şu yaşlı kesim gerçekten başımıza bela olacaklar. Ne söz dinlerler ne başka bir şey. Hele malum kesimin yine son günler de bizi imanımız koruyor söylemleri arttı. Bir yerlerinde durmuyorlar.
Eksik ve yarım olmuş, “münferit olarak camiler açık kalacak” gibi bir detay var, yani geçmiş olsun. Özellikle Yaşlı kesimi daha da gaza gelip “bizi iman gücü kurtaracak, ne demek camiye gitmemek!” diye inadına gitmeye başlayacaktır, bakın görün. Çünkü cami açık, cuma günü öğlen namazı kılınacak vb.
Cumaya 5 gün var daha. Sayı artarsa yaşlılar kendisi gitmez bile gideni de geri çevirirler?Şu yaşlı kesim gerçekten başımıza bela olacaklar. Ne söz dinlerler ne başka bir şey. Hele malum kesimin yine son günler de bizi imanımız koruyor söylemleri arttı. Bir yerlerinde durmuyorlar.
Bu soru soruldu Diyanet İşleri başkanına, din görevlilerimiz bu konuda gerekeni yapacak dedi. Şu an için bu karar da doğru, ilerleyen günlerde tamamen kapanabilir.
Cumaya 5 gün var daha. Sayı artarsa yaşlılar kendisi gitmez bile gideni de geri çevirirler?
Şimdi paylaşmak için konuya girmiştim sen paylaşmışsın.. Çok üzücü.
Acaba 14 gün sonraki hali mi Çok kötü durmuyor sanki. Çinlilerden de böyle karanti altındaki insanlar çok kötü durumda durmuyorlardı.Şimdi paylaşmak için konuya girmiştim sen paylaşmışsın.. Çok üzücü.
Allah'tan paylaşmamışsın çünkü ben de önceki sayfada paylaşmıştım. @ForumdashŞimdi paylaşmak için konuya girmiştim sen paylaşmışsın.. Çok üzücü.
Türkiyede paylaştiğimin farkında bile değilim Taşidin mi dicem de yapmazsın öyle bişey Geçenden biliyoruz @DosiAllah'tan paylaşmamışsın çünkü ben de önceki sayfada paylaşmıştım. @Forumdash
Ne çok seveni varmış.Allah'tan paylaşmamışsın çünkü ben de önceki sayfada paylaşmıştım. @Forumdash
Halk deyimiyle beti benzi atmış Forumdash, daha ne kadar kötü durabilir.Acaba 14 gün sonraki hali mi Çok kötü durmuyor sanki. Çinlilerden de böyle karanti altındaki insanlar çok kötü durumda durmuyorlardı.
Ne bileyim bu hali en fazla grip gibi derim (tövbe tövbe) Dinlen derim şöyle birini görsem. Tabi sonraki evrelerini gösteren bi video da bulsak.Halk deyimiyle beti benzi atmış Forumdash, daha ne kadar kötü durabilir.
Sosyal medyadan bir takibe alalım bu adamı, analiz ederiz. .ssNe bileyim bu hali en fazla grip gibi derim (tövbe tövbe) Dinlen derim şöyle birini görsem. Tabi sonraki evrelerini gösteren bi video da bulsak.