🇹🇷 Koronavirüs (COVID-19) - Türkiye'den Son Gelişmeler | Genel Yorum Konusu ☣️ | #MaskeTak 😷 / #AşıOl 💉

Bu kadar saattir toplantıda olmaları bile hayra alamet değil üstelik bu TTB açıklamasından sonra. Beklediğimizden bile daha erken olacak gibi felaket. Ben cumaya kadar bekliyordum ama bu gece bile OHAL ilan edilebilir, edilmeli de. Ve hangi şehirde patlama yaptıysa açıklanmadan önce o şehir karantinaya alınmalı ve sokağa çıkma yasağı. Asker ve jandarmalara bu günlerde çok iş düşecek, marketlerden eczanelere kadar mutlaka her yerde kolluk güçleri bulunmalı zira kaos kapıda.

İnsanlar biraz bilinçli olsa yasağa gerek kalmayacak... Sokağa çıkıyor millet mal gibi, b*k var sokakta. Kır bacağını otur evinde. Ama millet bilinçsiz davranmaya devam ediyor.

İnsanlar biraz bilinçli olsa yasağa gerek kalmayacak... Sokağa çıkıyor millet mal gibi, b*k var sokakta. Kır bacağını otur evinde. Ama millet bilinçsiz davranmaya devam ediyor.

Devlet tarafından resmî bir yasak olmadığı sürece bu kaçınılmaz bir şey. Önce iş yerleri kapatılacak ve sonra sokağa çıkma yasağı, hepsi bu. İş yerleri kapatılmadığı sürece insanların dışarı çıkması zaten mecburi, sokağa belli şartlar altında çıkmama yasağı da bunu destekleyecek. Zaten yeme içme, eğlence mekanları kapatıldı haliyle işi olanlar hariç dışarı çıkmak için pek bir sebep kalmıyor bu ortamda. AVM ve iş yerleri kapatılması şart, şart Ve şart.

Az önce ezandan sonra cuma namazı ve cemaatle beraber namaz kılınmayacağı anonsu yapıldı....

Ezan okunduktan sonra anons yapıldı, umarım camiye gitmeyi bırakırlar. İbadetini evde yapsan da kabul oluyor.

Son alınan tedbirler gene yerinde ve doğru.
Sadece düşüncem AVM ler neden halen açık onu çözemiyorum.
Kardeşimin nişanıda resmi olarak iptal oldu bu arada.

Tez vakitte bu illettende kurtulacağız,inanıyorum.

Devlet tarafından resmî bir yasak olmadığı sürece bu kaçınılmaz bir şey. Önce iş yerleri kapatılacak ve sonra sokağa çıkma yasağı, hepsi bu. İş yerleri kapatılmadığı sürece insanların dışarı çıkması zaten mecburi, sokağa belli şartlar altında çıkmama yasağı da bunu destekleyecek. Zaten yeme içme, eğlence mekanları kapatıldı haliyle işi olanlar hariç dışarı çıkmak için pek bir sebep kalmıyor bu ortamda. AVM ve iş yerleri kapatılması şart, şart Ve şart.
İş yerlerinden kastın ne? Mesela ben bankada çalışıyorum...ama finans sektörünün kapanması mümkün mü?

İş yerlerinden kastın ne? Mesela ben bankada çalışıyorum...ama finans sektörünün kapanması mümkün mü?

Evet mümkün ve bu gidişle eğer aşı filan bulunmazsa KAÇINILMAZ. Ya devlet erken davranıp kapatır ve uzun vadede bu az zarara neden olur, ya da vaka sayısı patlama yapar, o finans sektörünün var olmasının sebebi olan “insan” sokağa adımını atamaz tıpkı İtalya’daki, İspanyadaki gibi. Umarım onlar gibi olmayacağız ve bu yüzden bu tür önlemleri erkenden alalım ki Daha az yıkıcı olsun. Halen ekonomiyi düşünüyorlarsa ekonomi zaten tüm dünyada iptal halde ve iş yerlerini açık tutarak da ekonomi ayakta kalamaz bu PANDEMİ devam ettiği sürece.

Evet mümkün ve bu gidişle eğer aşı filan bulunmazsa KAÇINILMAZ. Ya devlet erken davranıp kapatır ve uzun vadede bu az zarara neden olur, ya da vaka sayısı patlama yapar, o finans sektörünün var olmasının sebebi olan “insan” sokağa adımını atamaz tıpkı İtalya’daki, İspanyadaki gibi. Umarım onlar gibi olmayacağız ve bu yüzden bu tür önlemleri erkenden alalım ki Daha az yıkıcı olsun. Halen ekonomiyi düşünüyorlarsa ekonomi zaten tüm dünyada iptal halde ve iş yerlerini açık tutarak da ekonomi ayakta kalamaz bu PANDEMİ devam ettiği sürece.
Sen Netflixde Pandemi izledim mi?

Bazı sektröleri tamamen Shut Down yapamazsın malesef...Sadece minimuma indirirsin.He..ben memnunmuyum sence... bende insanım ama bazı sektörler minimal şekildede olsa devam etmesi gerecektir.
Çalışan sayıları,vardiye sistemi,üretim düşürme...Bunlar uygulanabilir.

• Beğendim
Reactions: Tolstoyevski
Bazı sektröleri tamamen Shut Down yapamazsın malesef...Sadece minimuma indirirsin.He..ben memnunmuyum sence... bende insanım ama bazı sektörler minimal şekildede olsa devam etmesi gerecektir.
Çalışan sayıları,vardiye sistemi,üretim düşürme...Bunlar uygulanabilir.

Sokağa çıkma yasağı = İş yerlerinin kapatılması. İş yerleri de tabi ki kademeli olarak bunu yapmak zorunda olacak ama İtalya bunu hafife aldığı için bu hale düştü, bizim de düşmememiz için sokağa çıkma yasağı acilen ilan edilmeli artık. Ne ekonomi ne siyaset ne başka bir şey kaldı artık; tek dert HAYATTA KALABİLMEK.

Karakterin gereği fazla karamsarsın....Bence izleme :A :A :A

Bitirdiğinde ;"Kardeşim;herşey tezgah bizde bu tezgahdaki figuranlar mıyız" demen çok mümkün.

Ama izlemenizi tavsiye ederim.

Zaten sürekli aklımdaydı bugün yarın izlerim iyi oldu :A