Netflix The Killing - Dizi Yorumları

annenin söylediği lindayı güçsüz görmek kötü sözüne katılıyorum :)
yalnız linda kim ? :)) sanırım annen diziyi türkleştirmiş bayağı linden dan bahsediyordur büyük ihtimal :)

ben geçen seneki konunun tamamen bitmesinden yanayım yeni konuya ağırlık versinler linden ı yine tekeden süt çıkarır şekilde deliller bulurken görmek istiyoruz :)
yok annem bişey yapmadı ben yanlış yazmışım :D

şöyle söyleyeyim bu sezon ki bölümler bu sezonun konusunu işliyor son 3-4 dakika linden cinayeti olayıyla bitiriyor

yok annem bişey yapmadı ben yanlış yazmışım :D

şöyle söyleyeyim bu sezon ki bölümler bu sezonun konusunu işliyor son 3-4 dakika linden cinayeti olayıyla bitiriyor
yine spoiler verip içine etmişsin olayın :)
bundan sonra mesajlarını açmıyorum :)

ben dün sezon puanlarını ayrı ayrı topladım normalde puanları toplayıp bölüm sayısına böldüğümüzde ortalama puanın ortaya çıkması lazım ama öyle olmamış toplam puanı düşük görünüyor dizinin ?
ımdb deki puanı çok şaşırtıcı dizinin siz yine iyisinin bizim izledğimiz zaman ki puanı 7.7 filandı 😕

yine spoiler verip içine etmişsin olayın :)
bundan sonra mesajlarını açmıyorum :)
yok vallahi bişey demedim :)

Bu diziyi hiç izlemedim ama başlayabilirim. True Detective tadında mı? Gerilim dozu yüksek mi? Yani izlemek için 3 tane sebep var mı? :)

Ayrıca Stanley Kubrick'in The Killing'iyle alakası?
1-dizi hakkında incelememi yaptım buradan okuyabilirsin - mutlaka oku şimdi

https://fav10.net/forum/threads/the-killing-İnceleme.231449/

2-senin o dediğin kişi film ile alakalı dizi olanıyla yani bizim izlediğimle alakası yok

3 True Detective ben izlemedim @destere ve @sürgünüm bilgi verirler

Bu diziyi hiç izlemedim ama başlayabilirim. True Detective tadında mı? Gerilim dozu yüksek mi? Yani izlemek için 3 tane sebep var mı? :)

Ayrıca Stanley Kubrick'in The Killing'iyle alakası?
true detective in bir alt formu , dizinin başrolündeki kadın karakter daha çok dizinin izlenme sebebi gibi bakışlarında duruşunda bir derinlik var ilk bölümler bu derinlik beklentilerimi yüksek tutmamı sağlamıştı ama beklediğim gibi çıkmasada rahatlıkla tüm bölümlerinin ortalamasına 8.5 puan vereceğim seyir zevki yüksek heyecanı ortayı aşan düzeyde kaliteli bir dizi ..

4x2 . Bölüm

biraz durgun gibiydi bişeyler oldu ama pekde öyle heyecan ve aksiyon göremedik şu kyle denen salağın sahneleri çok fazla gibi geldi ?

carl reddik adlı keltoş polis bethany nin parmağında kallie nin yüzüğünü görünce kafayı taktı olaya skinner neden kayıp nasıl kayıp gibi araştırmalarla zaman geçiriyor haliyle linden ın kalbi hoplayıp zıplıyor :)
holder ın birlikte yaşadığı kadın gittikçe güzel görünmeye başladı gözüme başka bakacak bişeyde yok zaten bir muhteşem phoebe varmış o da ölmüş :)
phoebe nin masum görünüşün altında seksi bir şempanze yatıyormuş karşı komuşu kafadan kontak emmet in resimlerini çekmesine izin veriyormuş acaba başka bir ilişki varmıydı araalrındsa
kyle ın görmedim diye inkar ettiği esmer kızın söylediği söz ilginçti
hakettiler dedi acaba ölümlerde o kızın parmağımı var ? onun parmağı varsa kyle denen sünepeninde parmağı vardır ?
ufak kız boşuna ölmüş diğerleri bir şekilde haketmiştir çünkü küçükler her daim masumdur pisliğe bulaşmaları için büyümeleri gerekir :)

@sürgünüm süreler uzamış sanırım bu sezon geçen sezon 42 dakika falandı bu sezon dizide sayfalar kalınlaşmış gibi :)

4x2

Saat 2'de izlemeye başlamıştım uyumuşum 4'te kalktım tekrar baştan izlemek zorunda kaldım. Peş peşe iki bölüm izleyecektim böylece yalan oldu. :)

Çakal Dedektif Reddick hemen fark etti Bathany'in parmağındaki yüzüğü. Gerçi ilk günden itibaren şüphelenmişti zaten. Holder montunu değiştirmişti adam hemen fak etmişti yani bu cinayeti çözmesi an meselesi bu durumda Linden bir sapıkla ilişki yaşadığı herkes tarafından duyulursa utancından intihar etmek zorunda bile kalabilir. Holder'in de olayı örtbas etmekten başı yanabilir. :)

Holder'in avukat sevgilisi ile çok mutlu olmasını istiyorum ama işler sanki birden terse dönecek gibi. Alışveriş yaparkene reyonda bebek ayakkabısını görünce yüzündeki ifade çok iyiydi. O zaman gerçekten anladı baba olacağını ve sorumlulukları olduğunu.Linden olayından başı yanarsa eşiylede arasına mesafe girebilir bu yüzden tekrar tozutabilir de. :)

Şu Albay Rayne'yi başından beri gözüm tutmuyor nedense. Kyle'nin de bişeyler sakladığını biliyordum parçalar yavaş yavaş birleşiyor neyse izleyip görelim. :)
8/10

4x3. Bölüm

kyle ı apar topar sürükleyip eve götüren sarah çocuğu feci şekilde sıkıştırdı , özelikle o küçük kardeşi nadine in ölümüne üzülmüş görünüyor kyle, diğerleri pekde umrunda değil ama katil in kyle olmadığından eminim ..
kyle ın esmer kız arkadaşınıda sorguya aldılar kız çok dobra biri tek tek bildiklerini dökülüyor özellikle kyle ın ailesi ne halt yemiş neler yapıyormuş ne cins bir aileymiş kate adlı kız konuşunca daha bir bilgi sahibi olduk :)ölen anne linda öğretmenlik yaptığı okulda 16 yaşındaki öğrencisiyle oynaştığı için atılan biriymiş evin içinde çıplak dolaşıp kyle ın arkadaşlarına sarkıntılık yaparmış :)
holder bundan bir bölüm önce linden a akıl veriyordu sakin ol falan filan diyordu bu bölüm holder kıçı başı dağıtmış durumda özellile ablasına karşı tavırları berbattı yeğenlerinin yanında küfürler savurması falan hiç hoş değildi holder ın atarlı halleri berbat ..
@sürgünüm seninde tahmin ettiğin gibi caroline le iyi bir ikili olacaklar diyordumda holder ın bu oynak kafasıyla bu birliktelik zor ilerler :), özellikle carl reddick in skinner la ilgili bulduğu bilgileri topladıkça holder kafayı yiyecek gibi..
son sahnede linden koskoca dünyada bula bula gidipte başka yer yokmuş gibi o göle telefonu atması ilginçti onuda zaten skinner ın karısı gördü :)

4x4. Bölüm

çok güzel bir bölümdü

kyle ın annesi lidya zamanında lincoln denen serseri oğlancıkla yatmış, bu lincoln un bir pislik var gibi
bu arada albay kadın sert karakterinin altında bir balerin saklıyormuş :) kyle le dansedip sohbet ettikleri yerde dışarda aj denen sarı oğlancık bunları takip ediyordu onun orda ne gibi bir işi var
aj adlı sarı oğlancığın kyle ı mini mini bir kuş donmuştu şarkısı eşliğinde birbirlerine şaplak atmaya zorladığı sahneler ilginçti orda lincoln serserisi kyle tokatlama şansı yakaladı :)
holder ın lincoln u yarı yolda çevirip sorguya aldığı sahne güzeldi holder ın kafa bir milyon olmuş:) o kafayla lincoln u evire çevire dövecektide linden engel oldu :)
skinner ın karısı jen göl evindeki kulübede linden ı gördüğünü söyledi ,
linden ın ergen oğlu jack kendine yeni bir sevgili yapmış o sahnedede linden ın kayışı kopardığına şahit olduk :) sahnenin devamında annesine iyilik yapmak için anne anne sini arayıp bulan jack in annesinden fırça yiyişini gördük :)
@sürgünüm bu linden ın annesi rolündeki kadın çok tanıdık geldi kimdi ya daha önce nerde izlemiştik ?

kamera kayıtlarını incelediklerinde gördükleri arabanın albay kadına ait olduğunu çözdüler bu albayın ölüm olayında parmağı var gibi kadın göründüğü gibi masum olmayabilir .
kyle odasında masanın üstünde silah buldu bir de intihar etmesi gerektiğine dair not ? ama derdini albaya anlatamadı üstelik birde odaya kitlendi

son sahnede linden la holder ı köşeye sıkıştıracak haber göl evinden geldi , carl adlı keltoş yemedi içmedi olayı aydınlatmaya çalışıyor hem cesetlere ulaştı hemde skinner ın arabasına :)

@destere Gece ben üç bölüm arka arkaya izledim. Final bölümü duruyor sana ayıp olmasın diye izlemedim. :)
ben gece iki bölüm izlemiştim , kalan iki bölümüde bugün izlerim :)

4x3

Baştan sona sıkılmadan izlenebilecek güzel bölümlerdi. :)

Jen, Skinnerin göl evinde olduğunu Holder'e söylemişti Reddick'te öğrenmiş oldu. Linden Reddick'in cep telefonu kızına mesaj çekti yaşadığını sanıyorlar ama bu davadan yırtamayacaklar gibi. Çünkü Holder g.tü başı dağıttı. Uyuşturucu bağımlı merkezinde söyledikleri başını yakacak gibi polis muhburi olafları yetiştirirse Reddick'e o zaman tam anlamıyla yakayı ele vericekler. Umarım ceseti göl evinin oraya gömmemişlerdir. :)

Holder evine misafir gelen kardeşine çok kötü davrandı bence tamam kardeşide saçma sapan kunuştu ama Holder'in sözleride yenilir yutulur cinsten değil tekrar uyuşturucuya başlaması ise hayatı mahvetmeye yol açacak. :)

4x4

Linden ve Holder bir cinayeti 2 sezonda çözemiyorlardı salak dedikleri Reddick 3 bölümde aydınlattı. Bir önceki bölümden belliydi zaten böyle olacağı polis muhbiri keş Holder'in itiraflarını Reddick'e yetiştirince herşey tereyağından kıl çeker gibi halloldu. Tesadüfe bak ki Skinner'in eşi göl evinde Linden'in telefonu attığınıda görmüş. Finalde de Sikinner ve gölde bulunan tüm cesetler çıkarıldı bakalım Reddick, Linden ve Holder'i ele verecek mi? :X

Lincoln'ün askeri okula silah soktuğunu bir önceki bölümde öğrenmiştik Kyle ve ikisinin gay ilikiside var. Bu bölümde yeni bişey daha öğrendik Kayle'nin annesiyle bir gönül ilişkisi durumuda varmış. Kyle'nin odasına silahı koyan Albay Rayne ve Lincoln ikilisinden biri.Birliktede hareket ediyor olabilirler. Çünkü Kyle'nin katil olmadığı ortada geriye iki kişi kalıyor Albay ve Lincoln bence her ikiside olabilir. :X

Bu arada @destere Linden'in oğlu Jack irilikte seni geçmiş. :)

Son olarak Linden'in annesi Resurrecton'da ki Jacob'un annesi.
8.5/10

@destere

4x3

Baştan sona sıkılmadan izlenebilecek güzel bölümlerdi. :)

Jen, Skinnerin göl evinde olduğunu Holder'e söylemişti Reddick'te öğrenmiş oldu. Linden Reddick'in cep telefonu kızına mesaj çekti yaşadığını sanıyorlar ama bu davadan yırtamayacaklar gibi. Çünkü Holder g.tü başı dağıttı. Uyuşturucu bağımlı merkezinde söyledikleri başını yakacak gibi polis muhburi olafları yetiştirirse Reddick'e o zaman tam anlamıyla yakayı ele vericekler. Umarım ceseti göl evinin oraya gömmemişlerdir. :)

Holder evine misafir gelen kardeşine çok kötü davrandı bence tamam kardeşide saçma sapan kunuştu ama Holder'in sözleride yenilir yutulur cinsten değil tekrar uyuşturucuya başlaması ise hayatı mahvetmeye yol açacak. :)

4x4

Linden ve Holder bir cinayeti 2 sezonda çözemiyorlardı salak dedikleri Reddick 3 bölümde aydınlattı. Bir önceki bölümden belliydi zaten böyle olacağı polis muhbiri keş Holder'in itiraflarını Reddick'e yetiştirince herşey tereyağından kıl çeker gibi halloldu. Tesadüfe bak ki Skinner'in eşi göl evinde Linden'in telefonu attığınıda görmüş. Finalde de Sikinner ve gölde bulunan tüm cesetler çıkarıldı bakalım Reddick, Linden ve Holder'i ele verecek mi? :X

Lincoln'ün askeri okula silah soktuğunu bir önceki bölümde öğrenmiştik Kyle ve ikisinin gay ilikiside var. Bu bölümde yeni bişey daha öğrendik Kayle'nin annesiyle bir gönül ilişkisi durumuda varmış. Kyle'nin odasına silahı koyan Albay Rayne ve Lincoln ikilisinden biri.Birliktede hareket ediyor olabilirler. Çünkü Kyle'nin katil olmadığı ortada geriye iki kişi kalıyor Albay ve Lincoln bence her ikiside olabilir. :X

Bu arada @destere Linden'in oğlu Jack irilikte seni geçmiş. :)

Son olarak Linden'in annesi Resurrecton'da ki Jacob'un annesi.
8.5/10

@destere
ben işte o anneanneyi çözememiştim :) dedim ya ben bunu bir yerden hatırlıyorum çok tanıdık geldi diyordum bir türlü çıkaramadım :) demekki resurection daki jacob un o buruşuk annesi zamanında burdada oynamış:)

gerçekten biz linden ın olayları çözüşündeki hızına, şüphesine saygı duyuyorduk.. ama o adam değil dediğimiz keltoş carl reddick olayları tek başına bizim ikiliden daha hızlı çözdü gibi.. adama helal olsun diyoruz eski kurtlardanmış :))
jack ergeni irileşmiş ama beyin olarak aynı yerde duruyor :)

ben işte o anneanneyi çözememiştim :) dedim ya ben bunu bir yerden hatırlıyorum çok tanıdık geldi diyordum bir türlü çıkaramadım :) demekki resurection daki jacob un o buruşuk annesi zamanında burdada oynamış:)

gerçekten biz linden ın olayları çözüşündeki hızına, şüphesine saygı duyuyorduk.. ama o adam değil dediğimiz keltoş carl reddick olayları tek başına bizim ikiliden daha hızlı çözdü gibi.. adama helal olsun diyoruz eski kurtlardanmış :))
jack ergeni irileşmiş ama beyin olarak aynı yerde duruyor :)
Katil kim sence Albay ya da Kyle mi yoksa Lincoln mü? :)

Katil kim sence Albay ya da Kyle mi yoksa Lincoln mü? :)
yakın zamana kadar albay dan şüphelenmiyordum bayağı iyi bir kadına benziyordu ama 4. bölümden sonra ona yönelik şüpheler arttı ? katil kim değil kısmını daha rahat bulabilirim kyle değil ? kyle ın kız arkadaşı değil ? lincoln olamaz lincoln onca kişiyi öldürüpte bu işten sıyrılacak zekaya sahip değil , geriye şüpheli bir albay kadın kalıyor birde uzaktan phoepe yi dikizleyen emmet adlı röntgenci fotoğrafçı şahıs kalıyor :)

4x5

Final öncesi heyecanlı müthiş bir bölüm izledik. :)

Ters köşe olmadım tahmin ettiğim üzere katil Lincoln, Albay Rayne ve adamları çıktı, el birliğiyle işlenmiş bir cinayet. Rayne'nin Kyle'nin babasıyla ilişkiside varmış. Yalnız Kyle'ye tuvallette diz çöktürüp yaptırdıkları iğrençti bu Batılıların hiçmi kutsalı yok anneleri bari karıştırmsalar bu işe. Gerçi Batı'da ensest ilişki bir hayli yaygın. Bizim televizyonlarda böyle bir olay yaşansa memleket ayağa kalkar. :)

Gel gelelim Skinner davasına bizim yaman dedektif Riddick pazılın parçalarını birleştirmeye devam ediyor. Gölden cep telefonunu da çıkardı. Linden ve Holderi tutuklaması an meselesi. :)

Riddick, Holder'e çocuğun olacak bir aile kuruyorsun gel itiraf et dedi. Umarım itraf etmez. Yoksa bu Linden için çok kötü olacak hatta korkarım Linden intihar bile edebilir. :X

Linden'in annesine gidip jack'e bakarmısın demesi ve havalanında oğluyla bir daha görüşemeyecesine vedalaşması çıkmaz bir yolda olduğunu gösteriyor. :X

Cinayetten tutuklanmayı gururuna yediremeyektir çünkü basına malzeme olmak istemez 22 çocuğun katiliyle ilişki yaşadığı duyulunca bunun ayıbıyla yaşayamaz. :(
9/10

4X 5. Bölüm ...

işin cinayet kısmı karışık duruyor , olayın içinde albay margeret ve kertenkele kılıklı lincoln ile AJ denen dallamanın olduğunu anladıkta neden onca insanı öldürdüklerine dair mantıklı bir sebep bulamadım ? margeret denen albay ın baba philiple ilişkisi varmış kıskançlıkta olabilir ama bunca insanın katledilmesi pek kıskançlıkla açıklanacak gibi değil ? peki diğer dallamaların bu işte ne çıkarı varmış ? AJ denen salakta anneylemi ilişki yaşıyormuş aile de dürüst bir aile değilki nedenini çözelim ?
carl redddick cinayetleri çözmekte göstermediği hüneri linden ile holder ı ele geçirmekte kullanıyor , ne fırıldaklıklar peşinde önce gidip sarah linden a holder ı şikayet ediyor ortağın gidip milletin içinde söylemiş herşeyi diyor sonrada gidip holder a linden ı peşkeş çekiyor ortağın cinayet mahhaline dönüp telefonu suya atmış diyor amacı birinden birini konuşturmaya çalışmak ?
linden bu tuzağa düşmedi bakalım holder ne yapacak ?
linden ın annesiyle sohbeti güzeldi o annede niye bırakmışki en zeki çocuğunu anlamak imkansız :)

finale geçeyim bir an önce :)

Katille ilgili tahminlerinizi yapın
@destere @sürgünüm
katil aşağı yukarı tahmin edilebiliyor ama ben başka bişey merak ediyorum ? bu bizim linden ve holder ikilisi başarılımı şimdi ?

ilk iki sezon
bir zavallı terry i yakalayabildiler asıl suçlulardan biri öldü diğerleri kurtuldu ceza almadı
üçüncü sezon bu sefer hiç günahsız bir adam asıldı asıl suçluyuda linden öyle bir şekilde öldürdüki haklıyken haksız duruma düştü onca cinayette yine alakasız birinin üstüne yıkıldı ?
bu sezon yine olayı çözemeyecekler gibi ellerine yüzlerine bulaştıracaklar ? bir cinayet davası olsa kesinlikle linden la holder a görev vermem hatta onların işi bırakması bence daha hayırlı olacak :)

4X 5. Bölüm ...

işin cinayet kısmı karışık duruyor , olayın içinde albay margeret ve kertenkele kılıklı lincoln ile AJ denen dallamanın olduğunu anladıkta neden onca insanı öldürdüklerine dair mantıklı bir sebep bulamadım ? margeret denen albay ın baba philiple ilişkisi varmış kıskançlıkta olabilir ama bunca insanın katledilmesi pek kıskançlıkla açıklanacak gibi değil ? peki diğer dallamaların bu işte ne çıkarı varmış ? AJ denen salakta anneylemi ilişki yaşıyormuş aile de dürüst bir aile değilki nedenini çözelim ?
carl redddick cinayetleri çözmekte göstermediği hüneri linden ile holder ı ele geçirmekte kullanıyor , ne fırıldaklıklar peşinde önce gidip sarah linden a holder ı şikayet ediyor ortağın gidip milletin içinde söylemiş herşeyi diyor sonrada gidip holder a linden ı peşkeş çekiyor ortağın cinayet mahhaline dönüp telefonu suya atmış diyor amacı birinden birini konuşturmaya çalışmak ?
linden bu tuzağa düşmedi bakalım holder ne yapacak ?
linden ın annesiyle sohbeti güzeldi o annede niye bırakmışki en zeki çocuğunu anlamak imkansız :)

finale geçeyim bir an önce :)

katil aşağı yukarı tahmin edilebiliyor ama ben başka bişey merak ediyorum ? bu bizim linden ve holder ikilisi başarılımı şimdi ?

ilk iki sezon
bir zavallı terry i yakalayabildiler asıl suçlulardan biri öldü diğerleri kurtuldu ceza almadı
üçüncü sezon bu sefer hiç günahsız bir adam asıldı asıl suçluyuda linden öyle bir şekilde öldürdüki haklıyken haksız duruma düştü onca cinayette yine alakasız birinin üstüne yıkıldı ?
bu sezon yine olayı çözemeyecekler gibi ellerine yüzlerine bulaştıracaklar ? bir cinayet davası olsa kesinlikle linden la holder a görev vermem hatta onların işi bırakması bence daha hayırlı olacak :)
Eh biraz basarizlar buda dizinin gerçekçi olduğunun kanıtı
Her dizide süper kahramanlık vardır burda yok :D
Katili spoiler içinde yaz çok mrk ettim :D