Klasik Six Feet Under - 5. Sezon Yorumları

5x10
Brenda tam kendine yakışanı yaparak Maya'yı Ruth'a verdi. Allah bilir geri de almaz :T: Sonra çocuk engelli doğunca isyan eder bir de niye böyle oldu diye.ss Nate ile tartışmaları güzeldi. Görülen hayallerle insan psikolojisini çok iyi anlatıyor dizi.
Mevlana'nın sözlerinin okunması da güzeld, Nate giderayak imana mı geldi ne :X
9/10

5x10
Brenda tam kendine yakışanı yaparak Maya'yı Ruth'a verdi. Allah bilir geri de almaz :T: Sonra çocuk engelli doğunca isyan eder bir de niye böyle oldu diye.ss Nate ile tartışmaları güzeldi. Görülen hayallerle insan psikolojisini çok iyi anlatıyor dizi.
Mevlana'nın sözlerinin okunması da güzeld, Nate giderayak imana mı geldi ne :X
9/10
owww hıza bak :) biz @Forumdash la çok gerilerde kaldık senle @sürgünüm e yetişmemiz imkansız :) ama son sezon diye tadını çıkararak gidiyoruz acelemiz yok :)

owww hıza bak :) biz @Forumdash la çok gerilerde kaldık senle @sürgünüm e yetişmemiz imkansız :) ama son sezon diye tadını çıkararak gidiyoruz acelemiz yok :)
aslında ben de yavaş izleyecektim ama sınavlar yaklaşıyor bir an önce bitirmem lazım :D
5x11
Bu David'in travmaları da bir türlü bitmiyor.ss Kırmızı kapşonlu adam olayı baydı iyice ama final yakın dayanıyoruz.
Rico, Vanessa'yı da alıp yeni bir funeral home açacak galiba. Fishers&Son'dı Fisher&Diaz oldu en sonunda Fisher da kalmayacak ev tamamen kapatılacak galiba. :(
Claire'ın kazası çok korkuttu. O da öldü sandım.
Ensest sahne istemiyorum. Brenda ve Billy olmaz, olmamalı. Öpüştükleri sahnede rahatsız oldum çok :D
Lisa hiç görünmedi ona çok şaşırıyorum. :)
Final bölümünün adı everyone's waiting bakalım everyone's neyi waiting :)
9/10

[HASHTAG]#SixFeetUnder[/HASHTAG] [HASHTAG]#Final[/HASHTAG]
5x12
Boğazlar düğüm düğüm, gözler yaşlı.. :(
Çok etkileyici bir final oldu. Final sahnesi hep çok methediliyordu beklentilerimi tam olarak karşıladığı söylenemez ama zaten tam olarak ne beklediğimi de bilmiyordum.
Her karakterin böyle ölümlerini görmek çok üzdü. Özellikle Ruth'un ve David'in :(
Aslında mutlu bir final gibi ilerliyordu ama son 10 dk herkesin ileriki yıllarda öldüğünü görmek üzdü tabii. Tekrar tekrar izlenesi dakikalardı.
Tabelada "Fisher & Sons"ı yeniden görmek çok güzeldi..
Final sahnesinde çalan müzik çok iyiydi. Adını bilen var mı onun? (b)
10/10

[HASHTAG]#SixFeetUnder[/HASHTAG] [HASHTAG]#Final[/HASHTAG]
5x12
Boğazlar düğüm düğüm, gözler yaşlı.. :(
Çok etkileyici bir final oldu. Final sahnesi hep çok methediliyordu beklentilerimi tam olarak karşıladığı söylenemez ama zaten tam olarak ne beklediğimi de bilmiyordum.
Her karakterin böyle ölümlerini görmek çok üzdü. Özellikle Ruth'un ve David'in :(
Aslında mutlu bir final gibi ilerliyordu ama son 10 dk herkesin ileriki yıllarda öldüğünü görmek üzdü tabii. Tekrar tekrar izlenesi dakikalardı.
Tabelada "Fisher & Sons"ı yeniden görmek çok güzeldi..
Final sahnesinde çalan müzik çok iyiydi. Adını bilen var mı onun? (b)
10/10
Sondaki şarkı: Sia - Breathe Me :X

@destere bende yayarak 2 haftada izledim, tadını çıkardım yani. :)

final spoiler
claire ın ölümü de çok üzücüydü. birkaç gündür aklıma geldikçe bir of çekiyorum. fotoğraflarına baka baka öldü hem de yapayalnız :(
en erken ölen ruth 2025'te ölmüş geri gelse ya dizi.ss

5x4. bölüm

harika bir bölümdü yine

claire in durmu pek parlak değil .. billy tozuttu ilaç keslince vatandaş oturacak kazık arıyor , claire ise başka bir havada gitti malın tekiyle yattı bu kız 5 sezon bitti kendisine uygun birini bulamadı
george a acıyorum şu anda en acınası durumda olan george bence .. vatandaşın elinden gelen bişey yok rahatsızlığının farkında ama yapacak bişeyide yok ruth u kaybetmekte istemiyor .. ruth un adama karşı davranışları berbat..
brenda hamile olduğunu söyledi nate tebrik etti niye kadının hoşuna gitmedi anlamadım napsaydı nate mutluluktan çıldırmasımı gerekiyordu orda ? nate in babasıyla sohbeti harikaydı, arada bir gelen baba dziye renk katıyor..
nate in sona doğru mavi kuşu öldürmesi rezaletti orda küfürleri sıraladım tek tek,, onun yerine brendayı sopayla öldürse üzülmezdim :)
george un kızı maggie çok tatlı şeker bir kadın nate le yakışıyorlar birbirlerine tam öpüşeceklerdi sanırım şirret kadın brenda çağırdı, tabi o sahnenin devamında mavi kuş öldü :)

maggie nate e diyorki - '' eğer hayatı bir erdem koyduğunda mutluluk alacağın bir satış otomatı olarak görüyorsan hüsrana uğrayacağını biliyorum ''

üç dört kez kafamda bu sözü tekrarladım sonunda sanırım jeton düştü ama söylemem? herkes kendisi anlasın :)

5x5 . Bölüm

yine çok güzel bir bölüm izledim bu sezon son sezon olduğundanmıdır harika bölümler devam ediyor yada ben çok sevmeye başladım diziyi :)

george un ruth un gözüne girme çalışmaları, ruth un ise arkadaşlarının dolduruşuyla george dan kurtulma arayışları devam ediyor :)
billy claire i kaybetmemek için annesinden yardım isteyecek duruma geldi claire umarım ikna olupta dönmez kafadan kontağa
david le keith taşıyıcı anne konusunda fiyasko yaşadılar ? kadın önce hamileyim dedi sonra regl oldum dedi işleri karıştırdı , gidişat evlat edinmeye doğru gidiyor hemde iki kardeşi evlatlık alacaklar gibi sevindim bu duruma :)
nate ile brenda en ufak şeyde tartışmaya giriyorlar hadi brenda hamile o yüzden hassas diyelim nate in hassaslığı nerden kaynaklı? neyseki son sahnede orta yolu buldular kıza alıştıra alıştıra lisa yı anlatacaklar ama herşeyi değil tabi :))

S5B03 izledim

Güzel bölümdü yine, gece ve gündüzün en bol yaşandiği bölümdü heralde :X
Cenazelerin ölüm şekilleri yernie George'un çocuklugunu gittik. Orda da bir ölüm vardı ki, o da anasıymış:( Çocucuga acıdım.

George'un son sahneleri de üzücüydü. Ruth'u neden böyle duygusuz suratsız yaptılar:( Tamam mutlulugu yine bulamadın ama yönceden de bulamadın :(
Ruth'un son sahnede tv'yi kapatım
Ruth:bi ihtiyacınız varmı?
George:Hayır yok
Ruth😛eki. "Hoşcakalın"🙂F) yani iyi geceler
Kadın bu kadar bunalmiş bunlardan olacakki yarım saatçik ayrı kalsa ona uzak mesafe yolculugu yapıyormuş gibi geliyor heralde:F

Claire ve Ruth'un tartişmlari yine iyiydi. Claire'in "bu sefer bende vururm" demesi zirve sahnesiydi:X
Billy'nin belindeki dövmeyi kendi kazımıştı hiç mi iz kalmamiş :F:F Giydiği pantalonlu sahnede dans etmesi komikti ama bu hatayı da gözümüze soktular :X

Brenda hala bizim Brenda ne zaman durulacak bu kadın :bağır: Nate ile George'ın kızını yakiştirdm biraz. Bunca zamandır tanişmamiş olmamları ilginçti, senaryo gereği bari bizim bilmediğimiz bi şekilde tanışmış olsalardi.George onca zaman hatanede yatmişti. Neyse tanişmamişlardi ama Nate'in kızı Maggie'yi görünce sevindi hemen onun kucağına atlamak istedi :F

8/10

S05B04 izledim

Güzel bölümdü yine, şuan 5'e de geçesim var ama geçmicem hemen bitmesi :X Bu sezonun buruklugunu, tadını diğer sezonlardan daha fazla hissediyorum:)

Nate'in yine doğum gününü izledik. Adam diziyle yaşlandi:X
Süpriz doğum günlerini sevmem, Nate'de o tavır vardı sanki :X

Nate, konuşma yapmasa da Ruth yaptı Claire'de azarı işitti :X Ruth'da Claire'de bu sezon cozuttular. Nate ve David ise düzene sokuldular.Gerçi Nate hala içine bişeyler atıyor ama olsun.

David, Keith ve çocucuklar sex sex sex sex üzerinden konuşup durdurlar:F Sahneleri oldukça komikti:A Şunlar tez elden bi aebevyn olsunlar artık:X

Claire artık vazgeçilmez tost olma yolunda :F Önüne gelenle yatıyor :bağır: Sen masumdun :bağır:

Rica ve Venessa güreşe tutuştular. Venessa demek ki sert erkeklerden hoşlanıyor?? Rico bağırınca kendilerini yatakta buldular:X

Mavi kuşu öldürmek şartmıydı???

8/10

S05B04 izledim

Güzel bölümdü yine, şuan 5'e de geçesim var ama geçmicem hemen bitmesi :X Bu sezonun buruklugunu, tadını diğer sezonlardan daha fazla hissediyorum:)

Nate'in yine doğum gününü izledik. Adam diziyle yaşlandi:X
Süpriz doğum günlerini sevmem, Nate'de o tavır vardı sanki :X

Nate, konuşma yapmasa da Ruth yaptı Claire'de azarı işitti :X Ruth'da Claire'de bu sezon cozuttular. Nate ve David ise düzene sokuldular.Gerçi Nate hala içine bişeyler atıyor ama olsun.

David, Keith ve çocucuklar sex sex sex sex üzerinden konuşup durdurlar:F Sahneleri oldukça komikti:A Şunlar tez elden bi aebevyn olsunlar artık:X

Claire artık vazgeçilmez tost olma yolunda :F Önüne gelenle yatıyor :bağır: Sen masumdun :bağır:

Rica ve Venessa güreşe tutuştular. Venessa demek ki sert erkeklerden hoşlanıyor?? Rico bağırınca kendilerini yatakta buldular:X

Mavi kuşu öldürmek şartmıydı???

8/10
vazgeçilmez tost güzel benzetmeymiş :) kız için ne hayallerim vardı 5 sezon geçti hala bekliyoruz claire düzelsin artık ümidi kestim :)

Imdb'de 8.9'dan 8.8'e düşmüş dizi.ss
@OzaN ın etkisidir bizimle başlayıp yarım bıraktı imdb ye olumsuz yansımış :)

5x6. Bölüm

güzel bir bölüm daha

ruth un george dan kurtulma bahanesiyle fionanın cenzesine katılışı , orda eğlenceni dozunu ilerletip uyuşturucu çekmesi falan derken, george un kızı maggie ruth un babasından uzaklaşmak için bahane aradığını anladı , telefonla nate den bilgi aldıktan sonra sanırım babasına durumu anlattıki george ruthu kapı dışında bıraktı , bence çok da iyi oldu george un aklı başına geldi,, ruth un evlenirken amacı iyi günde kötü günde birlikte olmak değildi amacı hayvanlar gibi sevişmek yiyip içip sıçıp gezmekti.. moruk ihtiyar bunamaya başlayınca ruth un planları altüst oldu ..
nate in ilk aşkı öldü? 15 yaşındayken üstünde açılış gerçekleştirdiği kadını kaybetti bayağı üzüldü sanırım :)
claire sanatçı olmak için yola çıkmıştı bu uğurda yollu olmayıda göze almıştı ama sanırım pek işler parlak gitmiyor claire için ? sonunda şirketin birinde memure olacak gibi , şarkı söylediği sahne güzeldi :)
david ile keith in evlatlık aldıkları veletlerle başları dertte david herşeye razıda keith fazla tahammül edemiyor çocuklara..
rico yuvaya döndü ..

5x7. bölüm

üstüste güzel bölümlerden sonra biraz durgun bir bölüm gibi geldi bana özellikle claire li sahneler sıkıcıydı

claire in işyerinde avukat bozuntusu ted le diyaloğları falan gereksiz yerlerdi
ruth un george un kendisinden boşanacağını yeni bir kadınla nişanlandığını anladıktan sonra tavrı tam sopalıktı :) ruth gittikçe antipatik kaşar teyzelere döndü :)
ruth un george un yeni nişanlısıyla konuşması ve nişanlının ağlamaklı hali pek inandırıcı gelmedi bana, yeni nişanlı kadın, ruth un söyledikleri karşısında niye o kadar çaresizce ağlasın çok abartılıydı
david ile keith in çocukların okul gösterisine gitmesi ve çocuklarla kaynaşmaya çalıştıkları kısımlar güzeldi hoş bölümlerdi ,
nate ve maggie arasında duygusal bir yakınlaşma var uzun zamandır öyle görünüyor , brenda ile nate in arası yeni doğacak çocuğun sakat olma ihtimali üzerine tekrar bozulması evliliklerinin aslında çok sağlam temeller üzerinde kurulmadığını gösteriyor, bir pampiş maggie güzelliği evliliği bitirtmeye yetiyor :)
rico nun karısı vanessa da tuhaf davranışlar sergiliyor rico yu madem affetmedide niye davet etti ?
rico ile ruth arasındaki sohbet güzeldi özellikle rico nun aklından geçen şeyleri sesli söylediği kısımlar :)

5x8 . Bölüm

baştan beri sevdiğim karakterler vardı sevmediklerim vardı zamanla dizi ilerledikçe sevdiğim karakterlerden bazılarını sevmemeye, sevmediğim karakterlerden bazılarını sevmeye başladım :)

mesela bir claire karakteri büyük umutlar besliyordum ama bişey çıkmadı, sıradan hikayelerle devam etti bugüne kadar...
kız her iki bölümde bir sevgili değiştirip acaba bu bölüm kiminle yatacak moduna girdik, belli bir ilerleme yok hiç bişey yok öylesine sanki bölümleri katletmek için konmuş sahnelerdi, bu bölümde biraz değişsede pek farklı bişey yoktu yinede
david ve keith karakterleri son iki bölümde güzelleşmeye başladı özellikle çocuklar olaya katıldıktan sonra onların sahneleri daha bir akıcı gidiyor daha renkli gidiyor , bu bölümde mesela bir keith in çocukların evden nasıl olsa çıkarılacaklarını hissederek yaramazlık yaptıklarını anlayınca çocuklara kışın yapacakları geziden bahsetmesi güzel sahnelerdi
ruth karakteri tam fiyasko bölümlerle ilerliyor bir ileri iki geri, daha üç gün önce george u terketti kadın hiç zaman geçirmeden eski sevgilisi mirama atladı , hayattaki amacı nedir onuda çözemedim eskiden kadına bir çok yerde hak verdiğimi hatırladıkça kendimi suçluyorum :)
nate in maggie ile arasında bişeyler olacak dedik dedik sonunda maggie nin memelerini gördük mutlu olduk :))
son sahnede nate in düşüşü eski rahatsızlığının tekrarladığına işaret gibi nate brendayamı dönecek maggie ilemi devam edecek orası belli değil ama maggie ye dönüşü zor artık çocuklar var işin içinde ...
rico nun karısı vanessada başka bir alem vermeyede niyeti yok vermemeyede ne amaçlıyor orası belli değil :) hadi rico onu aldattıda o çok mu masum en az bir kaç kişiyi denemiştir rico dan sonra ?
claire in russell la karşılaştıkları sahneler ilginçti özellikle russel ın penis görünümlü lolipopla boğuştuğu sahneler orda claire in son sözleride bayağı anlamlıydı - ben kendimi sanat hayatından dışlanmış sanıyordum ama arkadaşlarıma baktım onlarda bir arpa boyu yol almamış diyordu :) tabi claire sonunda ted e de verdi rahatladı oraları anlatmaya gerek yok :)
brenda nın derdini anlattığı iş arkadaşının brendayı terslediği sahne hoştu ,gerisi boştu :)

Son düzenleme:
2x8 . Bölüm

baştan beri sevdiğim karakterler vardı sevmediklerim vardı zamanla dizi ilerledikçe sevdiğim karakterlerden bazılarını sevmemeye, sevmediğim karakterlerden bazılarını sevmeye başladım :)

mesela bir claire karakteri büyük umutlar besliyordum ama bişey çıkmadı, sıradan hikayelerle devam etti bugüne kadar...
kız her iki bölümde bir sevgili değiştirip acaba bu bölüm kiminle yatacak moduna girdik, belli bir ilerleme yok hiç bişey yok öylesine sanki bölümleri katletmek için konmuş sahnelerdi, bu bölümde biraz değişsede pek farklı bişey yoktu yinede
david ve keith karakterleri son iki bölümde güzelleşmeye başladı özellikle çocuklar olaya katıldıktan sonra onların sahneleri daha bir akıcı gidiyor daha renkli gidiyor , bu bölümde mesela bir keith in çocukların evden nasıl olsa çıkarılacaklarını hissederek yaramazlık yaptıklarını anlayınca çocuklara kışın yapacakları geziden bahsetmesi güzel sahnelerdi
ruth karakteri tam fiyasko bölümlerle ilerliyor bir ileri iki geri, daha üç gün önce george u terketti kadın hiç zaman geçirmeden eski sevgilisi mirama atladı , hayattaki amacı nedir onuda çözemedim eskiden kadına bir çok yerde hak verdiğimi hatırladıkça kendimi suçluyorum :)
nate in maggie ile arasında bişeyler olacak dedik dedik sonunda maggie nin memelerini gördük mutlu olduk :))
son sahnede nate in düşüşü eski rahatsızlığının tekrarladığına işaret gibi nate brendayamı dönecek maggie ilemi devam edecek orası belli değil ama maggie ye dönüşü zor artık çocuklar var işin içinde ...
rico nun karısı vanessada başka bir alem vermeyede niyeti yok vermemeyede ne amaçlıyor orası belli değil :) hadi rico onu aldattıda o çok mu masum en az bir kaç kişiyi denemiştir rico dan sonra ?
claire in russell la karşılaştıkları sahneler ilginçti özellikle russel ın penis görünümlü lolipopla boğuştuğu sahneler orda claire in son sözleride bayağı anlamlıydı - ben kendimi sanat hayatından dışlanmış sanıyordum ama arkadaşlarıma baktım onlarda bir arpa boyu yol almamış diyordu :) tabi claire sonunda ted e de verdi rahatladı oraları anlatmaya gerek yok :)
brenda nın derdini anlattığı iş arkadaşının brendayı terslediği sahne hoştu ,gerisi boştu :)
@yatutarsa Nate ile ilgili yazdığı şeyleri okumak lazım, tavsiye edilir.

5x9. bölüm ..

Hasssektöööörrrr :(

bölüm harikaydı hatta çokda güzel sahneler vardı mesela bir ruth un tektek kırıklarını tüfekle devirdiği yer, mesela arthur un ruth a : -sana değer veriyorum haydi kafalarımızı birbirine sürtelim dediği yer :)
maggie nin nate in peşinde hastane koridorunda zor duruma düştüğü anları anlatacaktım ?
nate in sonunda maggie yi tercih ettiğini brendaya tekmeyi bastığını anlatacaktım @sürgünüm e ? ama bölüm sonunda noldu öyle ? nate nasıl ölür ya şaka gibi ben hala o sahnenin gerçekleşmiş olduğuna inanmıyorum diğer bölüm ayaklanacaktır nate , sezon boyunca bir çok oyuncu bana antipatik geldi ama nate bunlardan biri asla olmadı , senarist naptı öyle harbiden ..

şimdi diğer bölüme geçmeden duramam ?

5x10. Bölüm

bir dizideki karakterlerle birlikte ağlayıp gülebiliyorsan onlardan biri gibi olabiliyorsan dizi mükemmel demektir

ruth un oğlunun son anlarını görememenin verdiği pişmanlıkla sağa sola salça olduğu ve david e yüklendiği sahneler ilginçti
claire in abime ait iyi tek bir anı hatırlamıyorum oysa aramız çok iyiydi hep kötü saçma sapan nedenlerle tartıştığımız kısımlar aklıma geliyor diyip ağlaması, defin sırasında nate le alakalı güzel bir anıyı anımsayıp gülümsediği sahneler çok güzeldi ,
rico ve david cenaze töreninde bizide ağlattı
david duygusal patlama yaşadı adeta..
george sakinliğini koruyarak ortamı yumuşatmayı ruth un tekrar favorisi olmayı başardı
brenda nın çocuğa davranışları hoş olmasada o durumda eleştirmek istemiyorum çünkü mantıklı davranış bekleyeceğimiz bir ortam yoktu zaten , definden sonra arabada nate le yaptıkları tartışma aslında kendi kendine bir iç hesaplaşmaydı
mevlananın sözleri mi değilmi bilemem ama nate için okunan şiir yada felsefi düşüncenin özü tanrıya inanıyorsan ölenin arkasında üzülme şeklindeydi onun ruhu sonsuza dek yaşayacak falan filan ..
ama işte öyle olmuyor, inansada inanmasada sonuçta aileden birini ya da sevdiği birini kaybeden için üzülmek normal davranış ...

son iki bölümü izlemek içimden gelmiyor:) peki biterse sonra ne yapacağız ?