Klasik Six Feet Under - 5. Sezon Yorumları

5x1. bölüm

güzel bir bölümle başlangıç yaptı arada belli bir zaman atlaması olmuş gibi ?

brenda ve nate in düğünleri vardı brenda için şansızlık çocuğu kaybetti hayalinde lisa ile atıştıkları kısım güzeldi
brenda bebek düşürünce bunalımda, ilk defa annesi mantıklı şeylerle yaklaştı kızına :)

claire billy dangalağıyla ilişkiyi ilerletmiş gibi
george tam balatayı sıyırmış elektroşokla kendine getirmeye çalışıyorlar, ruth mutluluğu ararken belayı buldu ?
ruth un düğün töreninde foto çeken claire e attığı tokat çok sebepsizdi, ruth da bence george gibi tedavi görmeli :)
david ile keith in çocuk sahibi olma çalışmaları devam ediyor ?

5x2. bölüm

bir önceki bölümle aynı ayarda güzel bir bölümdü

yere düşen gazeteye uzanırken kafasının üstünde araba geçen vatandaşın sahnesi güzeldi baştaki ölüm olaylarını seviyorum heyecanla izliyorum acaba kim nasıl gidecek ? :)
ölen kişi nate in lise arkadaşıymış, cenazeye gelen diğer arkadaş tom ise sapık ruhluydu, kızının 13 yaşındaki arkadaşına sulanıyor :)
david ile keith taşıyıcı anne formülü üzerinde anlaştılar doğacak çocuğun david le de kan bağı oluşturması için ilginç bir fikir ortaya çıktı..... claire in yumurtalarını alma fikri :) ama sanırım claire yumurtalarını vermeyecek hem hala hem anne olma durumu kızı panikletti :)
rico önüne gelen kadınla dolaşıyor ama sonunda kürkçü dükkanına dönecek tilki :)

george un doktor kızı maggie çok sempatik keşke brenda ölsede maggie başrole geçse :)
ama olmayacak, nerdeyse dizi bitiyor brendaya kamyon falan çarpmadı hala yaşıyor kadın :)

5x1

İyi bir sezon açılışı oldu. Six Feet Under'i Türkiye'ye uyarlamanın vakti geldi de geçiyor. http://www.hurriyet.com.tr/gundem/27328314.asp @yatutarsa

@destere Bende demiştim dicem sana..Bu ikili (Nate ve Brenda) başkasıyla yapamaz. Fakat mutluda olamazlar. Şu meşhur bahsedilen final bölümünde ne oluyor acaba. (b) İkiliden biri ölebilir..

George'yi sezon finalinde şizofreni bırakmıştık geçen zamanda aklını yitirmiş. :(

Ruth kocasından mı utanıyor. (b) Claire'ye vurmasına anlam veremedim. :X

David'in gördüğü hayal çok iyiydi. Keith'i bırakır sarışın olana basarım nikahı. :)

Calire, Billy tekin biri değil. Neyse ya senden laftan anlamazsın çek cezanı. :bağır:

Koskoca Amerika'da anestezi uzmanı yokmu? Valla Brenda kana kaybından ölebilirdi. Bunlar nasıl örnek oluyorlar izleyicilere.. Brenda'nın kürtaja girdikten sonra Nate'nin ağlamasına üzüldüm diyorum ve gidiyorum.

8/10
brenda nate in peşini bırakmayacak bende anladım artık :) brendadan kurtulmak için kadının ölmesi şart :)

5x2

Daha iyi bölümlerini de gördüğümüz oldu dizinin ama iyi bölümdü yine de. :)

Rico'ya yine kapının yolu göründü. :)

David'in rüya sahnesi sesli güldürdü. :)

Ruth, George ile evlendiğine bin pişman. Yalnız George'nin hastalığının ilerlemesinde başlıca sebep kendisi çenesiyle bezdirdi adamı. :)

Billy ilaçlarını almazsa korkarım Claire'ye birşey yapabilir. Her an deliricekmiş gibi. :(

8/10
bu bölümün en çarpıcı kısmı claire in yumurtalarıydı bahsetmeden geçmişsin :))

@Forumdash daha başlamadınmı sen ?

Son düzenleme:
5x9

Öyle insafsızca yazmışlar ve çekmişler ki, senaristler giderayak seyirciyi iyice bi üzün, üzmek ne demek ağzına bile sı.arız demişler. :(

Nate'nin hastalığının tekrardan ortaya çıkması kaçınılmazdı, yalnız öleceği hakkındaki bilgimin yanlış bölümde olduğu, en son bölümde olmalıydı bölümün başında ölecekti Nate bütün dizi boyunca ölenler gibi, tahmin ettiğim gibi. ansızın olup bu kadar koymayacaktı. Maya için üzülmekteyim en çok. :(

Öyle beklemediğin bir zamanda ve yok olmaz yırttı işte derken gidiverdi ki Nate sinirliyim şu an. ve üzgün. Sevmiştim lan ben o adamı. Nathaniel Samuel fisher, Jr 1965-2005 yazısının ardından boş boş dakikalarca ekrana baktım. Onun daldığı denizi düşündüm. :(

9.5/10

5x10

Öylece anlamsız bakışlarla bırakıyor insanı. Son bölümde neler olacağını düşünmek bile istemiyorum. :(

Hala Nate' in yaşayabileceğiyle ilgili ümitlenirken Ruth'un Nate'e son kez baktığı an, çıplak savunmasız oğlunun saçlarını okşayarak silerken tabutsuz elleriyle verdiler toprağa...O anda David'e, Brenda'ya sarılıp ağlamak istedim gözyaşlarına boğuldum. :(

9.7/10

5x11 ve 5x12 (Final) izledim.

Özellikle son 10 dakikası Leyla ile Mecnun'dan sonra şu ana kadar izlediğim en etkili final sahnesiydi. Zaten finalden önceki 3 bölümden itibaren ağlatmaya başlamıştı. Son on dakika salya sümük ağlattı. :(

Hiçbir diziyle kıyaslayamıyorum, bu dizi bir külttü. tadında bıraktı. yalnız bıraktı. Çünkü çok farklı bir kimliği var bu dizinin. Hele ki gecenin bu saatinde izleyince insanı daha fazla çarpıyor. Duyguları kelimelere dökmek imkansız, çünkü gerçekten sadece izleyenin anlayabileceği duyguyu yaşıyorum. Hani bundan sonra sanki hayatım boyunca başka dizi izlemesem itirazım olmazmış gibi geliyor. Tek kelime ile yapılmış en iyi dizilerden biri bu kesin, en iyisi olup olmadığını ise bilemem. Ancak net bir şekilde finali yapılmış en iyi televizyon serisi finalidir. Ölüm üzerine söyleyeceğim dokunaklı bir şeyim yok. Zaman zaman mutluluk, çoğu zaman katlanılmaz acıyla dolu hayatlarına ortak olduğum ailenin ölümüyle gelen veda, beklediğimden daha fazla üzdü beni. Sanırım öldüklerini görmediğim takdirde zihnimde asla ölmeyecek ve gerçeküstü karakterler olarak hatırlanmaya devam edeceklerdi. Dakikalar boyunca herkesin son nefesini verdiği o anları izlerken boşluklar tek tek bağlandı ve Claire'in duru gözleriyle, bakışıyla, tuttuğum nefesimi serbest bıraktım. Hayat sonlanmalı, ne zaman ve nasıl olacağı adil değil. Sadece kucaklanması gerekiyor, hepsi bu.

Fonda çalan müzikle ( sia'dan breathe me) birleştiğinde hüngür hüngür ağlatan video

11. bölüme 9.8/10 veriyorum.
12. bölüm 10/10 aldı benden.

5x6
Claire geçici falan diyor ama bence mesleğini buldu. :) :)
George duygulandırdı sözleriyle :(
Ruth'çum da çok saf ya, gerçek sanmış "no man" olayını. :/
Keith'e bu sefer hak verdim çocuklar yollanmalı
Aslında 8'lik ama çok özlediğim için 9/10 :D

S05B01 izledim

Güzel sezon açılışıydı bence :X
Arada geçen zaman bende biraz daha diziye odaklanmamı sağladı. Ona noldu? Buna Noldu derken zaman su gibi aktı gitti.

En çok üzüldüğüm George amca:( Ruth'cugum geri kalan hayatını mutlu geçiricem derken kadın hasta bakıcı oldu:( George'un acaba kızına noldu? Ben mi kaçirdim o sahneyi?
Ruth'un Claire tokat sahnesi şahaneydi ama şahane de gereksiz bir sahneydi:X

Brenda'ya üzülmedim. Lisa'nın dediklerine harfiyen katılıyorum. Yazın yediğin hurmalar aha böyle tırmalar. ilk 4 sezonda yemediğin halt kalmamişti :T: iyi oldu.

David ve Keiht sahneleri yorum yaptıracak bişey yok. Keith bari anneyi kızıl birinden seçsin David'in tonlarıda:F

Claire de pek yorum yapamıcam o saflık gitmiş tam şirret olmuş gibi :T: Billy'le kurdugu hayal iyiydi :F

8.5/10

S05B02 izledim

Ben bu bölüm harikaydı.İçinde draması da kreması (komedisi) da vardı:X

Dizi ilk dk'da ilginç başladı.Kendi kendini ezen adam sorusuyla ilginçliği yeter zaten:X

Brenda ile Nate'in çocuk yaparken kız onları gördü:F Kız büyüdüğünde artık Brenda gibi sex düşkünü olur.O da anasını babasının partilerini görmüş etmiş yaa:F

David ve Nate için önerdiğim kızıl olayı Claire'e bağladılar:F Yok artık hem anne hem hala, aslında yumurta Keith'in olunca halası olmamiş olacaktı ama neyse:X Ortamı bile kötü.
David'in gördüğü rüya neydi laaa öyle:F Acayip iğrençti. Çıkan bebek hem kızıl hem zenci akla hayala mantıga sığmıyormuş harbiden:F Irkçı olaylarına göndermeydi heralde?

Ruth'un bölümleri yine güzeldi.Masada ağlaması gerçekçilikte level atlattı:) Canım benim:bhr: George'un kızı da çok sıradan bir vatandaş tipi var:A

Rico çok çakalsın:F Kız öldü (onun için öldü) Sorun neydi? kalpten :F

Heralde son sezon diye diziye pozitif olarak başladiğimdan bölümleri de severek izliyorum. 8.5/10

5x3. bölüm

bu bölüm çok güzeldi , dizi son senesinde bir başka güzel, neden acaba ayrılık korkusu şimdiden sardı bünyeyi ondan olabilirmi ? @Forumdash @sürgünüm @yatutarsa

george un durumuna üzüldüm
rico ile kertenkele suratlı silindirik vucütlu ateşli kız angela nın mutluluğuna sevindim :)
nate ile george un kızı maggie yi birbirine yakıştırdım
magie de çocuğunu kaybetmiş onun da iç dünyası büyük bir dramı kapsıyor
keith ve david in çocuk arayışları devam ediyor sonunda vekil annede karar kıldılar gibi
claire in kartının karşılıksız çıkması annesiyle tartışmaları güzel sahnelerdi yalnız claire o kaçık billy den uzaklaşmalı vatandaş dengesizin teki her an her foku yiyecek gibi ?

george ölen annesinin yanında nasılki pantolonuna yemek artığı koyuyorsa 70 yaşında hala cebinde yemek artığı saklaması adamın bunamaya doğru gittiğini gösteriyor vatandaş ruth u seviyor ama hastalığa yapabileceği bişey yok en sonunda kızı maggie den yardım istedi tedavi için o sahneler üzücüydü
bölümün en sevdiğim ve kahkaha attığım sahnesi nate ile brenda arasında yaşandı :) brenda yemek masasında nate e normal aile gibi olmak istiyorum dediğinde nate in iç dünyasında yaşadığı patlama müthişti :)) - sen kaçıksın sen sadistsin adisin :)) bir an gerçekten saydırıyor sandımda hayalmiş meğer :) ama demekki nate gerçekten brenda için öyle düşünüyor ?

zaten bir bölüm daha ,izleyip bekleyeceğimde dizi son sezon bir başka güzel kendmi zaptedemiyorum her bölüm bitince diğerine geçme isteği var :)
baksana @sürgünüm üç günde diziyi bitirip çıktı işin içinden :)
Evet dün diziyi izlerken ben de dedim :X Ya arayı uzattiğim için özledim yada dizi son sezonuyla muhteşem :X

@sürgünüm bi çırpıda izledi şimdi fellik fellik dizi arıyor :X Nerde bu aralar yok :bilmem:

Evet dün diziyi izlerken ben de dedim :X Ya arayı uzattiğim için özledim yada dizi son sezonuyla muhteşem :X

@sürgünüm bi çırpıda izledi şimdi fellik fellik dizi arıyor :X Nerde bu aralar yok :bilmem:
bilmiyorum artık etiketlediğimiz mesajlarada bakmıyor :) kuşluk vakti foruma girip 10 dakika içinde çıkıyor @sürgünüm :) rastlaşamıyoruz :)

bilmiyorum artık etiketlediğimiz mesajlarada bakmıyor :) kuşluk vakti foruma girip 10 dakika içinde çıkıyor @sürgünüm :) rastlaşamıyoruz :)
Hangi iletine bakmadık, ben senin ve @Forumdash'ın her masajına bakarım. :)

Biter bitmez The Newsroom'a bekliyorum 10 numara 5 yıldız dizi. :)

@destere Tazedizi.com'dan izleyebilirsin. Kredi kartın varsa 2 liraya üye olabilirsin. :)

Hangi iletine bakmadık, ben senin ve @Forumdash'ın her masajına bakarım. :)

Biter bitmez The Newsroom'a bekliyorum 10 numara 5 yıldız dizi. :)

@destere Tazedizi.com'dan izleyebilirsin. Kredi kartın varsa 2 liraya üye olabilirsin. :)
bakıp geçiyorsun iki çift laf söylediğin yok :)

bu arada newsroom un ilk bölümünü izledim yorumumuda yaptım :)

5x7,8
Final havasına erkenden girdi sanki dizi ya da yaklaştığını bildiğimden öyle yorumluyorum ben. :(
Russel, Olivier ve Hiram gibi uzun zamandır görmediğimiz karakterleri yeniden görmek güzeldi.. Özellikle Hiram'ı görmek şaşırttı, Ruth'u hemen kabul etmesine de sevindim. Ruth böyle mutlu olunca ben de mutlu oluyorum :bhr:
Anthony çok sevimli çocuk sevdim onu gerçekten ama Durell denen abisi tam dayaklık. İçim burkulur gibi oldu ama geçti hemen. Evlat olsan sevilmezsin Durell.ss
Nate ve Brenda'da da köprüler atıldı atılacak. Nate'in hastalığı uzun zamandır olay olmuyordu nereden çıktı yine :(
8.5/10

5x9
Naaaaaaaaaaaaaaaaaate :( İkinci kez Nate'in ölüm acısını yaşıyorum. Bu sefer gerçekten kaybettik. Hastalığı hep abarttığını düşünüyordum ama öldü ya la adam. Böyle pat diye gitmesi çok koydu.
Maggie'yi oynayan oyuncunun oyunculuğunu zaten çok beğeniyordum bu bölümle iyice pekişti, çok inandırıcı oynuyor.
Ruth ne tepki verecek acaba :(
9.5/10

5x9
Naaaaaaaaaaaaaaaaaate :( İkinci kez Nate'in ölüm acısını yaşıyorum. Bu sefer gerçekten kaybettik. Hastalığı hep abarttığını düşünüyordum ama öldü ya la adam. Böyle pat diye gitmesi çok koydu.
Maggie'yi oynayan oyuncunun oyunculuğunu zaten çok beğeniyordum bu bölümle iyice pekişti, çok inandırıcı oynuyor.
Ruth ne tepki verecek acaba :(
9.5/10
Bu dizi bittikten sonra "ben şimdi hangi diziyi izleyeceğim lan" diye isyan ettirdi. 1 haftadır etkisinden çıkamadım.

@Forumdash ve @destere'de sevecektir ama sen son 10 dakikalık finale bayılacaksın. Leyla ile Mecnun'un finalini izlediğin için. :X