Diğer Rectify - Dizi Yorumları

ama şimdi diyelim aynı bu tarz bir olayda zeka seviyesi düşük biri bu tarz bir olaya karıştı bu vatandaş kendini savunamaz , suçlamaları reddedemez böyle bir durumda adaleti adli soruşturmayı yürüten vatandaşlar sağlamalı :)
yani tamam daniel in psikolojik sorunları var vesaire ama adalet dağıtıcıların durumuda çok feci hepsi gerçeği aramaktan çok kendi durumlarını kurtarmaya çalışmaktan yana tavır alıyorlar bir bu duruma aykırı hareket edecek şerif gibi duruyor o açıdan umudumuz şerifte :)
Hatta ereksiyon olamadığım için uzaklaştım ordan dedi. Yani o kadar uzun süre içerde yatması çok saçma, bana inandırıcı gelmiyor. Kaç defa kızgınlıktan diziyi yarıda bırakmayı düşündüm çünkü öfkeendim. Baştan öldürmesede taciz edebileceğine dair kuşkularım vardı ama sonradan öğrendikki hiçbir şey yapmamış sadece yapan arkadaşları seyretmiş. Belliki o zamanlar senatörde kasabamızın adı killenmesin diye suçluyu aramak yerine bunun üstüne yıkmışlar. mantıklıda çünkü bu hiçbir şeyi redetmiyor.:)

Hatta ereksiyon olamadığım için uzaklaştım ordan dedi. Yani o kadar uzun süre içerde yatması çok saçma, bana inandırıcı gelmiyor. Kaç defa kızgınlıktan diziyi yarıda bırakmayı düşündüm çünkü öfkeendim. Baştan öldürmesede taciz edebileceğine dair kuşkularım vardı ama sonradan öğrendikki hiçbir şey yapmamış sadece yapan arkadaşları seyretmiş. Belliki o zamanlar senatörde kasabamızın adı killenmesin diye suçluyu aramak yerine bunun üstüne yıkmışlar. mantıklıda çünkü bu hiçbir şeyi redetmiyor.:)
daniel in şimdi konuşmalarından lafları cımbızla çekince anca ne demek istediğini anlayabiliyoruz :) aynı vatandaş 18- 19 yaşlarında acaba neler yumurtladı yani daniel in üstüne suçu yıkmak çok kolay olmuştur ona eminim :)
ama daniel in bir de çok daha karmaşık iç dünyası var tawneyle konuşmalarında amantha ile konuşmalarında o karamsar dağınık iç dünyasına ulaşabiliyoruz az buçuk, ben o iç dünyasındaki karmaşayı merak ediyorum mesela diziyi ilginç kılan olaylardan biride adamın anlattığı şeylerin iç dünyasındaki aysberg gibi duruşu sanki anlatamadığı milyonlarca şey var gibi ..?

özellikle uzaklara dalıp lafları yuvarlaması hep bir acaba ne diyecek duygusu uyandırıyor insanda :)

2x1

Uzun bir aradan sonra sezonu izlemeye başladım.

Açıkçası çok zayıf bir başlangıç oldu, sevemedim.

Çok fazla flashback sahnesi var ve çok can sıkıcı.

Daniel olmayınca sadece Amantha ve Tawney'nin sahneleri ilgi çekici ve onların süresi de çok düşük.

İnşallah diğer bölümlerde toparlanır. :(

7/10

2x1

Uzun bir aradan sonra sezonu izlemeye başladım.

Açıkçası çok zayıf bir başlangıç oldu, sevemedim.

Çok fazla flashback sahnesi var ve çok can sıkıcı.

Daniel olmayınca sadece Amantha ve Tawney'nin sahneleri ilgi çekici ve onların süresi de çok düşük.

İnşallah diğer bölümlerde toparlanır. :(

7/10
ikinci sezonun ilk iki bölümü biraz daha durgun olsada sonradan tekrar dizi tempoyu yakalıyor :)
yine senden 7 puan alabilmişse bence çok iyi ? :)
diziye hayran olmama rağmen ben bile bu bölüme durğun demişim zamanında:) benki sadece tawney e 8 puan veririm hiç konuya bakmadan ? :)

ikinci sezonun ilk iki bölümü biraz daha durgun olsada sonradan tekrar dizi tempoyu yakalıyor :)
yine senden 7 puan alabilmişse bence çok iyi ? :)
diziye hayran olmama rağmen ben bile bu bölüme durğun demişim zamanında:) benki sadece tawney e 8 puan veririm hiç konuya bakmadan ? :)
Ben de zaten 6 puanı Amantha için verdim gerisini oradan buradan toparladık. :):)

Bakalım gördüm senin yorumu da, inşallah bana da sonradan açılmış gibi gelir. :):)

2x2

Bu bölüm de pek iyi değildi. Ana karakterler dışındaki karakterlerin olduğu sahnelerde çok sıkılıyorum. Bölümün sonu çok iyiydi ama. :)

Ted'in Tawney ile yüzleştiği sahne de iyiydi.

7/10

2x3 2x4 2x5 2x6

Pek yapmadığım bir şeyi yapacağım ve dört bölüm birden yorumlayacağım. Aslında hızımı alamayıp tamamen bitirebilirdim de hemen bitmesin istedim. :)

Genel bir şeyler yazmam gerekirse dizi 2. bölümden sonra yükselişe geçti gerçekten ama tempo bir tık daha artabilir tabii.

İçlerinde en iyisi 6. bölümdü...

Daniel'in hediyesinin beğenilmemesi üzücüydü ama gerçekten yanlış işler yapmaya başladı Daniel. :(

Amantha'nın iş bulması iyi oldu her ne kadar kendisine uygunluğu tartışılsa da. :) Biraz daha mutlu edin bu kızı ey senaristler. :):)

Tawney'nin hamile olması pek iyi olmadı. Ted baba olmayı haketmiyor. :)

Yine iki bölüme 7 verdim ama ilk iki bölümdeki 7'lerden daha olumlu 7'ler, diğerleri zorlamaydı. :):)

Sırasıyla:

8/10 7/10 7/10 8/10

2x3 2x4 2x5 2x6

Pek yapmadığım bir şeyi yapacağım ve dört bölüm birden yorumlayacağım. Aslında hızımı alamayıp tamamen bitirebilirdim de hemen bitmesin istedim. :)

Genel bir şeyler yazmam gerekirse dizi 2. bölümden sonra yükselişe geçti gerçekten ama tempo bir tık daha artabilir tabii.

İçlerinde en iyisi 6. bölümdü...

Daniel'in hediyesinin beğenilmemesi üzücüydü ama gerçekten yanlış işler yapmaya başladı Daniel. :(

Amantha'nın iş bulması iyi oldu her ne kadar kendisine uygunluğu tartışılsa da. :) Biraz daha mutlu edin bu kızı ey senaristler. :):)

Tawney'nin hamile olması pek iyi olmadı. Ted baba olmayı haketmiyor. :)

Yine iki bölüme 7 verdim ama ilk iki bölümdeki 7'lerden daha olumlu 7'ler, diğerleri zorlamaydı. :):)

Sırasıyla:

8/10 7/10 7/10 8/10
harika verdiğin puanlarda ayrıca sevindirdi beni, ite kaka gidiyordun bırakacaksın diye korktum :)) dizinin havası suyu oyuncuları çok ayrı benim için .. belki bir 20 yıl sonra sorsalar bana hangi dizileri izledin diye asla unutmayacağım dizilerden biri bu olacak...

harika verdiğin puanlarda ayrıca sevindirdi beni, ite kaka gidiyordun bırakacaksın diye korktum :)) dizinin havası suyu oyuncuları çok ayrı benim için .. belki bir 20 yıl sonra sorsalar bana hangi dizileri izledin diye asla unutmayacağım dizilerden biri bu olacak...
Açıkçası benim için o kadar da özel bir dizi değil. 20 yıl sonra dizileri sayarken adını unuturum muhtemelen ama duyunca hatırlarım en azından. :):) Yine de izlemeye değer bir konumda. Bu kadar durgun olmasına rağmen kendisini izlettirebilen az dizi var herhalde. :):)

Açıkçası benim için o kadar da özel bir dizi değil. 20 yıl sonra dizileri sayarken adını unuturum muhtemelen ama duyunca hatırlarım en azından. :):) Yine de izlemeye değer bir konumda. Bu kadar durgun olmasına rağmen kendisini izlettirebilen az dizi var herhalde. :):)
belki 20 yıl sonra rectify deseler pek bişey ifade etmezde bana ama tawney deseler çok şey ifade edeceği kesin :)

2x7

Forumdaki arkadaşlar pek beğenmiş bu bölümü ama ben aşırı sıkıldım. Bilmiyorum yanlış zamanda mı izledim ama bence dizinin en zayıf bölümüydü.

Sadece Amantha güzeldi. :D

@Forumdash Teddy'yi nasıl seviyor anlamıyorum bir iyilik yapması kurtarmaya yetmiyor adam ileri derecede sinir bozucu, gıcık, tam nefret edilesi karakter tipi. :D

Neyse ilerleyen üç bölümde bir şeyler değişebilir belki. :):)

6/10

2x7

Forumdaki arkadaşlar pek beğenmiş bu bölümü ama ben aşırı sıkıldım. Bilmiyorum yanlış zamanda mı izledim ama bence dizinin en zayıf bölümüydü.

Sadece Amantha güzeldi. :D

@Forumdash Teddy'yi nasıl seviyor anlamıyorum bir iyilik yapması kurtarmaya yetmiyor adam ileri derecede sinir bozucu, gıcık, tam nefret edilesi karakter tipi. :D

Neyse ilerleyen üç bölümde bir şeyler değişebilir belki. :):)

6/10
Yaaa adam çok iyi oynuyor:X Daniel kadar saf ve masum değil:X Her iyliğinin içinde bi kötülük her kötülüğünün içinde aslında bir iyi niyet saklı bi karakter:X

2x8

Fena değildi ama çok da harika gitmiyor açıkçası dizi.

Daniel ve Tawney birbirlerine çok uygunlar bence. Teddy ile nasıl anlaşmışsa zamanında Tawney. :)

Daniel'ın 10 yıllık teklifi 5-3-2 diye düşürüp adalet sistemine serzenişte bulunması iyiydi. :)

7/10

2x9

Bu bölüm güzeldi işte, sezon finaline bir kala olaylar, olaylar. :):)

Tawney'nin bebeği kaybetmesine pek üzülmemesi ilginçti. Bence Teddy'den bile olsa bebeğin gitmiş kolay bir durum olmaması lazım?

@Forumdash'ın Teddy'sine iyi oldu. :D Gerçi son halini görünce biraz haksızlık mı ediyoruz diye düşünmedim değil ama yok ya Teddy bu. :):)

Bu arada Ted Sr.'a helal olsun. Oğluna hiç çekmemiş hiç. Daniel'in geçen bölüm dediği gibi iyi bir kişilik gerçekten. :):)

Flashbackler çoğu zaman sıkıcı olsa da bu kez ilgi çekiciydi. (Hapiste Amantha'dan gelen mektup)

Bakalım anlaşmayı kabul edecek mi Daniel? Bence edecek ama bakalım...

8/10

Bu arada unuttum:

"Seninle dans etmek istiyorum" nedir Tawney? :D

2x10 (Sezon Finali)

İyi bir sezon finali oldu. Özellikle sonları heyecanlıydı...

Dava konusu öyle pek dikkatimi çekmiyordu bugüne kadar ama bu bölümde iyice ilgi çekici bir hal aldı.

Daniel'in itiraf etmesi üzücü oldu tabii. Senatör müdür nedir ölsün bence. :)

Teddy'nin ne yapacağını öğrenmek gelecek sezona kaldı. İnşallah kendinden iyice nefret ettirecek hareketlerde bulunmaz.

Yeni sezonda işin mahkeme, dava vs tarafı daha ilgi çekici bir hal alacak gibi gözüküyor.

Son olarak senaristlerden yeni sezonda Amantha'yı üzmemelerini rica ediyorum. :(

8/10

2x10 (Sezon Finali)

Dava konusu öyle pek dikkatimi çekmiyordu bugüne kadar ama bu bölümde iyice ilgi çekici bir hal aldı.

Teddy'nin ne yapacağını öğrenmek gelecek sezona kaldı. İnşallah kendinden iyice nefret ettirecek hareketlerde bulunmaz.

Yeni sezonda işin mahkeme, dava vs tarafı daha ilgi çekici bir hal alacak gibi gözüküyor.

Son olarak senaristlerden yeni sezonda Amantha'yı üzmemelerini rica ediyorum. :(

8/10
En hızlı izlediğin dizi oldu sanırım :X Hiç bi diziyi böyle hızlı izlemezdin sanırım(b) Ya dizi sardı gerçekten yada aradan bi an evvel çıksın dedin :X

2x10 (Sezon Finali)

8/10
çok beğenmene rağmen bir türlü puan dokuza çıkmadı :) son iki bölümün hakkı dokuz puan olmalıydı :)

En hızlı izlediğin dizi oldu sanırım :X Hiç bi diziyi böyle hızlı izlemezdin sanırım(b) Ya dizi sardı gerçekten yada aradan bi an evvel çıksın dedin :X
benle sen tawney ciyiz:) ama @OzaN la @sürgünüm sanırım amantha yı daha fazla destekliyorlar gibi ? özellikle ozanın yorumlarında dikkat ettim amantha biraz fazla ağırlıkta sanki özellikle son söylediği umarım yeni sezonda amantha yı üzmezler sözüyle rengini belli etmiş :)

çok beğenmene rağmen bir türlü puan dokuza çıkmadı :) son iki bölümün hakkı dokuz puan olmalıydı :)

benle sen tawney ciyiz:) ama @OzaN la @sürgünüm sanırım amantha yı daha fazla destekliyorlar gibi ? özellikle ozanın yorumlarında dikkat ettim amantha biraz fazla ağırlıkta sanki özellikle son söylediği umarım yeni sezonda amantha yı üzmezler sözüyle rengini belli etmiş :)
Açgözlülük olacak ama ben ikisinden de bi dal alayım :X adamlar öyle güzel seçmişler ki ayırt edemiyorsun:X Kısaca esmerin tadı sarışının adı (yada tam tersiydi (b) )

Amantha benim dedik ya. @OzaN dağdan gelip bağdakini mi kovuyor. :) Ben diğer oyuncuları pek tutmuyorum, diziyi Amantha için izlediğimi söyleyebilirim. The Affair'de kendime yakın hiçbir karakter bulamadığımdan bırakma kararı aldığımıda bu vesileyle bir kez daha tekrarlayım. İlla bir karakteri sevmeliyim dizide. :)

Bu ara her şeyi hızlı izliyorum. Açıkçası aradan çıkarma şeyi biraz daha fazla. Çünkü dört tane geriden geldiğim dizi birden vardı ve Rectify ile The Newsroom'u aradan çıkardım. (The Newsroom'u bir sezon bitirdim, ikinci sezona hemen geçmeyeceğim.) Böyle daha iyi oldu, dizi takvimimdeki karmaşa azaldı. :):)

Amantha'yı karakter olarak daha fazla seviyorum bence dizide mutlu olmayı en çok hakeden karakter ama ne yazık ki durum tam tersi. Tawney'i de seviyorum ama Amantha'ya göre bir tık aşağıda. :):)

Amantha benim dedik ya. @OzaN dağdan gelip bağdakini mi kovuyor. :) Ben diğer oyuncuları pek tutmuyorum, diziyi Amantha için izlediğimi söyleyebilirim. The Affair'de kendime yakın hiçbir karakter bulamadığımdan bırakma kararı aldığımıda bu vesileyle bir kez daha tekrarlayım. İlla bir karakteri sevmeliyim dizide. :)
Oo sen daha diziye başlamadan ben Amantha'cıydım. :):)

Bu arada puan konusunda son iki bölüm evet 9 olabilirdi ama kararsız kaldım ikisinde de.

Son bölümün sonlarında olanlar çok hoşuma gitmediğinden 1 puanı öyle kırmış olabilirim. :):)

Bir önceki bölümde de bazı beğenmediğim sahneler vardı.

İki bölüm için de "9'a yakın bir yerlerden 8" diyebilirim. :):)