Klasik Lost - Dizi Yorumları

2x1

Çok iyi başladı sezon. Yer yer germeyi başardı bölüm. :)

Desmond'ı görmeyi bekliyorduk, beklediğimden de ilginç bir karaktere benziyor. :D Jack'le olan bağlantısı, yeraltında kurduğu ortam akıllarda baya soru işi bıraktı.

Puanım: 9/10

2x2

Bu bölüm durgundu ama sonu iyiydi gerçekten. :)

İzlerken sinir oldum. Geçen bölümün sonu çok iyi bittiği için o kısımdan devam etmelerini bekliyordum ama bölüm bitti hala o kısıma geçemediler. :D Ayrıca Michael'ın hikayesi de baya sıkıcıydı.

Sawyer ve Michael'ın deniz macerası iyiydi. Jin'in öldüğünü düşünmüştüm ama ölmemiş olması sevindirdi. Diğerleri adanın yerlileri gibi bir şey herhalde. Ama tekneyle Walt'u alanlar bu diğerlerine pek benzemiyordu. :D

Puanım: 8/10

2x20

O son neydi be.:D Michael gözümden düştün. Hadi Ana Lucia'yı vurdun, Hurley kardeşimin Libby'sinden ne istedin bencil herif.

Herhalde Walt ile ilgili bir anlaşma yapmış onlarla Henry'i kurtarması için. Michael seni sevmezdim ama nefret ettirdin.

Bu arada Ana Lucia'nın Sydney'e gitme sebebi de Jack'in babasıymış. Tüm karakterler birbirleriyle ilişkili.

9.5/10

2x21

Hurley'e üzüldüm ya. Libby ile son konuşması falan.:(

Michael ne tür bir anlaşma yaptı acaba onlarla?

Locke ve Eko yeni bir ambar buldu. Buna göre düğmeye basma butonu deneymiş. Orası da gözlemlemek için yapılmış bir ambarmış.

8.5/10

Son düzenleme:
2x1
Bomba gibi bir 2. sezon başladı ama ellerinde patlayacağı zamanı -bu final olacak muhtemelen- merakla bekliyorum. :D
9/10

2x2: 8.5/10

2x3: 9/10

2x4: 8.5/10

Uçaktan kurtulan başkaları da varmış. Üstelik 23 kişi kurtulmuş. Ve bunların çoğu ölmüş. Mantıklı açıklama getiremiyorum izlediklerime gerçekten. :D Yaşadıkları yerin kapağın devamı olduğunu düşünüyorum. Ve diğerleri olmadıklarını düşünüyorum çünkü Fransız kadın 16 yıldır adada. Hatta diğerlerini hiç görememiş bile olabilirler.

Bu arada Walt da adada muhtemelen. Dilini falan kesmiş olabilirler konuşamıyorsa. -Shannon(?) gördüğünde.-

Kapak ve Desmond da enteresandı. Sayılar yine karşımıza çıkıyor. Bak eğer sayılara bağlayacaksınız, izlemeyelim boşuna. .ss

2x22

Michael'ın yaptığı anlaşmanın detaylarını öğrendik. Ben de tahmin ediyordum zaten Jack, Sawyer, Kate ve Hurley'e karşılık Walt'u alacağını. Diğer kişileri istememe sebebi bu.

Sayid anladı ama helal olsun. Planları tutacak mı göreceğiz.

9/10

2x23

Bu bölüm Desmond'un hikayesini gösterdiler. İlginçti. Meğer Desmond'a tekneyi Libby vermiş. Dizideki tüm karakterler ilişkili birbiriyle.

Desmond'un kapaktaki arkadaşı da Sayid'e savaşta o parayı veren Amerikan askeri. Tüm karakterlerin bağlantısı var.

8.5/10

2x24 (Sezon Finali)

Bu bölüm müthişti. Michael Walt'ı aldı. Ama bu diğerleri denen grup bizimkileri neden istedi? Amaçları ne? Umarım iyi bir şekilde bağlarlar ilerleyen bölümlerde.

Meğer uçağı düşüren adam Desmond'muş.:D Düğmeye basmayınca enerji patlaması olmuş ve uçak düşmüş. Düğmeye basmayınca harbiden de reaktik patlama oluyormuş. Locke illa bastırmadı ve sallandı ortalık.:D

Bu arada o son neydi öyle. Desmond'un sevgilisi nasıl arıyor onu? Daha da ilginci Desmond'un orada olduğunu nereden biliyor?

10/10

2x3, 2x4

Güzel bölümlerdi genel olarak. :)

Gördüklerimiz diğerleri değilmiş anlaşılan. Diğerleri sanırım uçak kazasından sağ çıkan 23 kişiyle meşguldüler. :D

Desmond görevi bizimkilere bırakarak sıvıştı. İnşallah bir ara 118 dakika dolduğunda düğmeye bas(a)mazlar. O zaman ne çıkacak çok merak ediyorum. :D

Puanım: 8.5/10

3x1

Yine bol sorularla dolu bir açılıştı ama genel olarak merak uyandırıcı ve akıcıydı. Ama pek bir gelişme olmadı. Bizimkileri hapiste tutuyorlar işte. Walt ve Michael'ı göstermediler.

Bu diğerleri dedikleri grup ne çok merak ediyorum.

9/10

3x2[

spoiler]Bu bölüm sıkıcıydı. Sebep ise yine Koreli çiftimiz.:( Bu arada çocuk Jin'den değilmiş. Sun bir çılgınlık yapmış.:D

Bizimkilerde bir gelişme yok. Adayı da göstermediler. [/spoiler]

6.5/10

Son düzenleme:
3x3

Bu bölüm de biraz sıkıcıydı. Locke sıkıyor beni. Şuan tek merak ettiğim Jack'lere ne olacağı. Onun dışındaki sahneler etkilemiyor.

7/10

3x4

Bu bölüm Sawyer ağırlıklı güzel bir bölümdü. Hapishanedeki günlerini gösterdiler.

Diğerleri de diğer adanın tam karşısındaki adada kalıyormuş. Ama diğerleri öbür adayı görebiliyor da bizimkiler neden göremiyor?

8/10

2x5

Son bölümlerle aynı seviyede bir bölümdü.

Mr. Eko'yu ben de sevdim. Yine beklediğimden farklı bir karakter çıktı karşımıza. :D

Çoğu kişinin sevmediği Korelilerin hikayesini ben seviyorum ilginç bir şekilde. :D O yüzden beni sıkmadı bölüm.

Puanım: 8/10

2x6

Bu bölüm iyiydi gerçekten.

Bence diğerleri Walt'a herhangi bir şey yapmamışlar. Çünkü Walt gördüğüm kadarıyla Sayid ve Shannon'ı korumaya çalışıyordu. Tanıdığı kişilerin yanına gitmemesi de diğerlerinden kurtulamayacağını düşünmüş olmasından olabilir. Ancak üstü başı neden her zaman ıslak onu anlamadım.

Shannon'ı da kaybettik maalesef. Bu şekilde ölmesi de kötü oldu. Bu durum için söylenebilecek çok uygun bir halk deyimi var ama neyse. :D

Uçaktan sağ kurtulan diğer gruptan da Ana hariç diğer karakterler iyi gibi.

Puanım: 9/10

3x5

Bu bölüm de baya sıkıcıydı. Locke ve Eko'nun bu değişik inançları, rüyaları falan diziyi sıkıyor. Bir bakıma Eko'nun ölmesine sevindim. Nedense Locke'un sahnelerinde de çok sıkılıyorum.

6/10

3x6

Oh be, işte bu.:) Sezonun en heyecanlı bölümü.

Jack'e helal olsun tam bir lider gibi davrandı. İlk önemli büyük sevişme de bu bölüm gerçekleşti.:D Tahmin ettiğim gibi Kate ve Sawyer.:D

Bakalım Jack ne yapacak öbür bölüm.

Kate'in önceki hikayesi de güzeldi bu bölüm. Üzücü bir hayatı var. Kaçmak zorunda olması üzdü.

9.5/10

@gundix123

Dediğin gibi Shannon da Boone da b*k yoluna gitti.:D

3x7

Heyecanlı bölümdü.

Sawyer ve Kate kurtuldu acaba Jack'e ne olacak? Juliet'in hikayesi ilginçti. Sanırım o da esir. Portland diye adaya getirmişler belli ki.

9/10

3x8

Lost bozdu geyiğinin fitilini ateşleyen bölüm bu olabilir. :D Ama bence süperdi. Daha önce izlediğim Frequency'e çok benziyordu.

@Tolstoyevski Bu bölümü hatırlayabilir misin? Desmond'un paralel evren bölümü. Bir sahne aynen Frequency'nindi. Hani şimdi gol atacak diyordu ya.. İşte Frequency'de de ona benzer bir baseball sahnesi vardı.:)

Dizideki ilk paralel evren bölümü oldu. Biraz karışıktı.

Desmond sürekli Charlie'yi kurtarıyormuş demek ki. Ama bence Charlie ölecek. Desmond da söyledi zaten. Evrenin belli bir döngüsü var.

10/10

3x9

Jack'li yaşadıkları yere götürecekler şimdi. Daha adamdan ne istiyorlar? Juliet'i de son anda kurtardı. Kate ile Sawyer olduktan sonra Jack'e de Juliet'i yazdılar demek ki.:D

8/10

3x10

Güzel, neşeli bir bölümdü. Sawyer ve Hurley bu dizinin dengesini sağlıyor. Bu bölümde umut aşılayan bir bölümdü. Birçok yerinde güldüm. Sawyer'ın taktığı lakaplar süper.:D

Minibüsü yuvarladıkları sahnede baya gerildim.

8.5/10

3x11

Heyecanlı bölümdü. Hiç sıkılmadım bu bölüm de.

Ya bu Locke ne kadar boş beleş bir adam. Ulan bir kere satranç oynarken bilgisayara daldın adam kurtuldu ve Jack'in yerini bilen kadın öldü, diğerinde de dış dünyayla iletişimi olan istasyonu patlattın. Bir de böyle batıl inançları da yok mu, sinir oluyorum.

Sayid de Rus adamı kendi hikayesinden dolayı öldürmedi galiba. O kadının söylediklerinden baya etkilenmiş.

8.5/10

4 bölüm biriktirip yorum yapmak çok zor oluyor. :( 2x4-2x8 bölümleri:
Zenci kadın ve Bernard'ın buluşma sahnesi çok duygusaldı. :( Aynı şekilde Sun ve Jin de. Korelilere geç ısındım ama ikisi de iyi insanlar.

Sonunda Kate ve Sawyer yakınlaşması başladı. :D Jack'e de Ana Lucia kaldı. :A

Daha önceden uçaktan kurtulan diğer grupla, bizimkilerin nasıl birbirini bulamadığını eleştirmiştim ama bölüm uçak kazasına bakınca normal gibi gözüktü.

Diğerlerinin ne iş olduğu gerçekten çok meçhul. Eskiden yabani olduklarını düşünüyordum ama diğer gruba sızan adam gayet normaldi. Madem insanlar ve normaller neden kaçırıyorlar ve öldürmüyorlar? -kaçırılan çocukların yaşadığını biliyoruz.- İlerleyen zamanlarda Fransız kadının oğlunu da görebiliriz.

Shannon'ın ölmesine üzüldüm ya. :( Ana Lucia'nın vurmasını eleştiremem çünkü fısıltılar artık fısıltı gibi değil, bayağı konuşmaydı. :D

2x7, 2x8

İki bölüm de iyiydi ama 7. bölüm biraz daha iyiydi bence.

Ana Lucia en azından şimdilik baya itici bir karakter bence. Onun sahnelerini izlemek sıktı.

Sawyer ve Kate bu bölümle biraz daha yakınlaştılar gibi. Kate'in kimi sevdiğini bir türlü anlayamadık. :D

Sağ kurtulan diğerlerinin anlatıldığı bölüm de gayet iyiydi.

Puanım: 8.5/10

3x12-3x15

Locke 1.sezon avlandığında falan iyiydi de en nefret ettiğim karakter şuan. Ulan sen adadan gitmek istemiyorsun diye 40 kişi mahsur mu kalacak. Sayid telsizle mesaj gönderirken bayılttın, dış dünyayla iletişim kurulan labaratuvarı patlattın şimdi de denizaltını patlattın. Yok ada beni çağırıyor yok kaderimde bu var falan saçma sapan laflar. Ne boş adamsın lan sen. Diğerleri babasını kaçırmış John'a vermek için. Bu arada babası öldürmeye çalışırken felç etmiş. Ne pislik babası varmış adamın.

Jack ve Claire kardeş çıktı.:D Acaba öğrenecekler mi?

14.bölüm biraz konulardan uzak bir bölümdü. Ama müthiş kurgusuyla çok hoşuma gitti. Bütün bölüm merak doluydu. Meğer elmaslar için birbirlerini zehirlemişler. Ama sadece 8 saatliğineymiş zehir. Adamları bilmeden diri diri gömdüler.:D

15.bölüm de çok hoşuma gitti. Sawyer ve Hurley'e bayılıyorum.:D Bu ikiliden süper komedi dizisi çıkarmış.:D Bütün dizi bu ikilinin diyaloglarından oluşssa daha zevkli izlerim.:D

Diğerleri bulundukları evlerden kaçarken Juliet'i bırakmışlar. Juliet ajan olabilir. Sayid şüphelendiğine göre vardır bir şeyler.

Kate ve Sawyer'ın dolandırdığı kadının da önceden tanışmaları şaşırttı. Dizideki böyle kesişimler hoşuma gidiyor.

9/10

3x16

Sayid'e güvenmek lazımmış demek ki. Juliet'i bilinçli olarak ben göndermiş. Bu aşı olayı da güven kazanmak için tabi ki.

Kate de bir Jack'e bir Sawyer'a yanaşıyor.:D Ama Jack pek takmıyor artık.

8/10

3x17

Desmond reyizin ağırlıkta olduğu bir bölümdü. Helikopterden düşenin Penny olmasını bekliyordu ama eski sevgilisi düştü. Charlie'yi de kurtardı yine. Ama o kadın adaya nasıl düştü?

8.5/10

3x12-3x15

Locke 1.sezon avlandığında falan iyiydi de en nefret ettiğim karakter şuan. Ulan sen adadan gitmek istemiyorsun diye 40 kişi mahsur mu kalacak. Sayid telsizle mesaj gönderirken bayılttın, dış dünyayla iletişim kurulan labaratuvarı patlattın şimdi de denizaltını patlattın. Yok ada beni çağırıyor yok kaderimde bu var falan saçma sapan laflar. Ne boş adamsın lan sen. Diğerleri babasını kaçırmış John'a vermek için. Bu arada babası öldürmeye çalışırken felç etmiş. Ne pislik babası varmış adamın.

Jack ve Claire kardeş çıktı.:D Acaba öğrenecekler mi?

14.bölüm biraz konulardan uzak bir bölümdü. Ama müthiş kurgusuyla çok hoşuma gitti. Bütün bölüm merak doluydu. Meğer elmaslar için birbirlerini zehirlemişler. Ama sadece 8 saatliğineymiş zehir. Adamları bilmeden diri diri gömdüler.:D

15.bölüm de çok hoşuma gitti. Sawyer ve Hurley'e bayılıyorum.:D Bu ikiliden süper komedi dizisi çıkarmış.:D Bütün dizi bu ikilinin diyaloglarından oluşssa daha zevkli izlerim.:D

Diğerleri bulundukları evlerden kaçarken Juliet'i bırakmışlar. Juliet ajan olabilir. Sayid şüphelendiğine göre vardır bir şeyler.

Kate ve Sawyer'ın dolandırdığı kadının da önceden tanışmaları şaşırttı. Dizideki böyle kesişimler hoşuma gidiyor.

9/10
Locke ile ilgili yorumunda kendimi gördüm :D Duy bunları @OzaN :D

Locke ile ilgili yorumunda kendimi gördüm :D Duy bunları @OzaN :D
Adam ağır işsiz. 1.sezonda avladığı 1 domuzdan başka faydalı, mantıklı bir iş yaptığını görmedim. Hep bir şeyler saklıyor, kendini düşünüyor. Parazit dedikleri Sawyer Locke'dan faydalı.

Eko'yla olan sahneleri çıldırtıyordu beni Allah'tan Eko'dan kurtulduk kendisi de 3-4 bölümdür ortalarda yok.

@yatutarsa Ha bir de şey var:

Boşu boşuna Boone'un ölümüne sebep oldu hala pişkin pişkin adanın istediği kurban falan diye saçmalıyor.

3x18- 3x21

Düşen kadın Desmond'un eski sevgilisi değilmiş yanlış görmüşüm. Penny'nin şirketi Desmond'u bulmak için işe almış kadını. Ama kadın uçak enkazının bulunduğunu söyledi.

John'un babası Sawyer'ın ailesini dolandıran adammış. John da plan yaptı kendi öldüremedi Sawyer'a öldürttü. İkisi için de iyi oldu aslında. Bu arada Ben Locke'u vurdu umarım ölmüştür. Öl de kurtulalım be senin şu saçmalıklarından.

Ben'in geçmişini de öğrendik. Çocukken adaya gelmiş, adadaki yerli grupla birlik olup Dharma'lıları öldürmüş. Tabi babasını da. Babası da önceki bölümlerde bulunan minibüsün sürücüsü Roger. Bu arada o Richard nasıl yaşlanmaz? Sanırım Black Rock'tan sağ kalan bir adam.

Juliet'i bu bölüme kadar köstebek olarak gösterdiler ama kadın her şeyi açıkladı. Geleceklerini Jack'e söylemiş ona göre hazırlandılar. 21. bölüm en iyi bölümdü. Desmond ve Charlie ikilisi baya iyi. Charlie ölecek mi acaba? O sonda çıkan 2 kadın Ben'in ekibinden miydi?

9/10