Klasik Lost - Dizi Yorumları

2x5

Bu bölüm normaldi.

Mr.Eko'yu sevdim. Genelde Korelilerin hikayesinde sıkılıyorum hep. Yine onlar ağırlıklı bir bölümdü. Yüzük olayı falan ilgimi çekmedi. Bu diğerleri nasıl bir grup acaba onları da gösterseler.

8/10

2x7

Bu bölüm öncekine göre iyiydi.

Ben de Shannon'un hayal gördüğünü düşünüyordum ama Walt gerçekmiş. Ne yaptılar acaba? Sonu da müthişti. Ana yanlışlıkla Shannon'u vurdu.

Bu arada Michael, Jin ve Sawyer kaç bölümdür iyi üçlü oldular.:D

Bir de Shannon babası ölünce hastahaneye gittiğinde Jack önlerinden geçiyor. Bu ayrıntıları seviyorum.

9/10

Son düzenleme:
1x18

Bu bölüm baya iyiydi hatta dizinin şu ana kadarki en iyi bölümüydü diyebilirim.

Hurley zaten sevdiğim bir karakterdi bu bölümle birlikte en sevdiklerim arasına girdi. Hikayesi baya ilginçti. Çoğu yerde de güldürdü. :D

Sayılarla ilgili olay gerçekten ilginç. Düşününce aklıma da mantıklı hiçbir sebep gelmiyor.

Puanım: 9.5/10

2x5

Bu bölüm normaldi.

Mr.Eko'yu sevdim. Genelde Korelilerin hikayesinde sıkılıyorum hep. Yine onlar ağırlıklı bir bölümdü. Yüzük olayı falan ilgimi çekmedi. Bu diğerleri nasıl bir grup acaba onları da gösterseler.

8/10

2x7

Bu bölüm öncekine göre iyiydi.

Ben de Shannon'un hayal gördüğünü düşünüyordum ama Walt gerçekmiş. Ne yaptılar acaba? Sonu da müthişti. Ana yanlışlıkla Shannon'u vurdu.

Bu arada Michael, Jin ve Sawyer kaç bölümdür iyi üçlü oldular.:D

9/10
Korelileri mi sevmiyorsun hikayelerini mi :D

1x18
İşler daha da enteresan bir hal almaya başladı.
Hurley'in sayılar olayı enteresandı cidden. Bir sonraki bölüm spoilerına yazacağım bazı şeyleri.
Benden de bir 9.5/10 olsun. :D

1x19
Locke'un hikayesinin bilinmeyen yönleri anlatıldı. Locke ne iş tam çözemedim? :D Özel olarak tasarlanmış ama ne özelliği var? Doğa adamı mı?

Yalnız adadaki bulamıyorlar falan ama ada bayağı uğrak bir yermiş. :D Şimdi geçen bölümkü sayı olayı ve bu bölümdeki Nijeryalılarla adadakiler dörde çıktı. Muhtemelen ilk önce sayılı gemi geliyor adaya -Ethan bunlardan olabilir-, ikinci olarak bilim ekibi geliyor. Üçüncü de Nijeryalılar geliyordur, hastalığı da kesin bunlar getiriyordur. .ss

Eğer o gemiden iletişim bulma gibi bir şey çıkarsa, Locke bunu kullanmayıp, yok edecektir. Bu arada Locke'u eskisi kadar sevmiyorum sanırım. Bir daha kimseyi sevip sevmediğimi söylemeyeceğim, çabuk değişiyor çünkü. :D

Sawyer'in gözlük olayı güldürdü. :D Bu adam da olmasa kime güleceğiz? :D
9/10
@OzaN Lost tam olarak ne zaman bozacak? :D

1x18
İşler daha da enteresan bir hal almaya başladı.
Hurley'in sayılar olayı enteresandı cidden. Bir sonraki bölüm spoilerına yazacağım bazı şeyleri.
Benden de bir 9.5/10 olsun. :D

1x19
Locke'un hikayesinin bilinmeyen yönleri anlatıldı. Locke ne iş tam çözemedim? :D Özel olarak tasarlanmış ama ne özelliği var? Doğa adamı mı?

Yalnız adadaki bulamıyorlar falan ama ada bayağı uğrak bir yermiş. :D Şimdi geçen bölümkü sayı olayı ve bu bölümdeki Nijeryalılarla adadakiler dörde çıktı. Muhtemelen ilk önce sayılı gemi geliyor adaya -Ethan bunlardan olabilir-, ikinci olarak bilim ekibi geliyor. Üçüncü de Nijeryalılar geliyordur, hastalığı da kesin bunlar getiriyordur. .ss

Eğer o gemiden iletişim bulma gibi bir şey çıkarsa, Locke bunu kullanmayıp, yok edecektir. Bu arada Locke'u eskisi kadar sevmiyorum sanırım. Bir daha kimseyi sevip sevmediğimi söylemeyeceğim, çabuk değişiyor çünkü. :D

Sawyer'in gözlük olayı güldürdü. :D Bu adam da olmasa kime güleceğiz? :D
9/10
@OzaN Lost tam olarak ne zaman bozacak? :D
Valla bölümleri sezonları arka arkaya izlediğimden çok ayrımını yapamıyorum şu an. Sanırım 4. sezondu ama mesela şimdi baktım da dizinin en iyi bölümlerinden biri 4x5. Bozdu denildikten sonra bile muhteşem bölümler var. Yalnız dizi baya farklı bir eksene kayıyor belli bir süre sonra ve bozdu denilme sebebi de o. :):)

Valla bölümleri sezonları arka arkaya izlediğimden çok ayrımını yapamıyorum şu an. Sanırım 4. sezondu ama mesela şimdi baktım da dizinin en iyi bölümlerinden biri 4x5. Bozdu denildikten sonra bile muhteşem bölümler var. Yalnız dizi baya farklı bir eksene kayıyor belli bir süre sonra ve bozdu denilme sebebi de o. :):)
Kayılan ekseni beğenmeyeceğim muhtemelen. :(
Çünkü dizinin gizemli olmasını sevsem de bazı şeyler aşırı yapmacık geliyor şimdiden. Sırf bizi meraka sokmak için yapıldığı çok belli. Neyse önümüzde daha çok bölüm var. :D

2x7

Müthiş kurgu ya. Şimdiye kadar izlediğim en iyi kurguya sahip dizi.

Bu bölüm bizimkileri hiç görmedik. Diğer grubun 47 gününü anlattılar. Ben bu bölümde Ethan'ın olayını anladım. Bu diğerleri dedikleri bunların içine sızıyor ve çocukları alıyor. Ethan bu yüzden Claire'i kaçırmıştı. Goodwin dedikleri adam da öbür gruba sızıp çocukları kaçırdı.

Bu bölümün de sonu 2x6'yla aynı bitti hala ne olacak diye çok heyecanlıyım o yüzden.

9.5/10

1x19

Güzel bölümdü yine.

Locke'un başına gelenler üzdü. Ama hala felçli olma sebebini öğrenemedik. Hikayenin devamı gelecektir. Bu arada ben karakter tanıtımını sadece dizinin başlangıcında yaparlar diye düşünüyordum ama beklediğimin aksine olaylar bütün sezona yayıldı. Aslında diziyi izlerken 2 dünyayı birden izliyoruz. Bu da güzel bir şey. :)

Şu ana kadar herhangi bir spoiler yemedim ama illaki ölen karakterler olacaktır. :D Fakat şu anda hem benim için hem de dizi için fazla önemli olmamasına rağmen Boone'un ölümü bile üzer büyük ihtimal. :( Bu arada en azından şu an için öleceğini düşünmüyorum. :D

Bir de bölümün sonunda metal şeyden çıkan ışık da baya ilginçti.

Puanım: 9/10

1x20

İyi bölümdü ama bazı sahneler akıcı olsa da bazı kısımlar da epey durgundu. :)

Jack'in bu bölümdeki hikayesini beğenmedim fazla. Bölümün sıkıldığım kısımları da onun geçmiş hayatındaki sahneleriydi.

Boone ile ilgili yaptığım tahmin tutmadı. Çoğu tahminim gibi. :D Ancak Sayid'e arkadan vuranın Locke olması konusundaki tahminim tuttu @berkann. 😎

1x21

Bu bölüm de iyiydi ama son bölümlere göre biraz daha zayıftı.

Locke hala en sevdiğim karakterlerden birisi bu fikrimde herhangi bir değişim olmadı. Boone olayında tamamen suçsuz değildi belki ama sonuçta Boone'u oraya kimse zorla çıkarmadı. Sevmediğim yönü kapağı sürekli olarak saklama çabası içinde olması.

Sayid'in hikayelerini beğeniyorum. Bu hikayesi de önceki hikayesi kadar başarılıydı bence ama hikayenin bu bölümkü konuyla alakasını pek anlayamadım.

Puanım: 8.5/10

2x8

Shannon öldü ya. Çok üzüldüğümü söyleyemem Sayid'le olan sahneleri sıkıcıydı.

Ana Lucia'yı da pek sevmedim. Sürekli artist artist konuşuyor. Ben liderim havasında ama sürekli yanlış kararlar alıyor.

8/10

2x9

Aslında bu bölüm Kate'nin yaşadığı bunalımlar falan baya sıktı ama sonu mükemmeldi yine. Acaba Michael'a mesaj yollayan Walt muydu? Yoksa Michael da mı hayal görüyor?

Kate'nin de neden polisin aradığını öğrendik. Babasını öldürmüş.

8/10

Aynen, tuttu. :D O kadar konuştuğumuz bir şeyin gerçek olması şaşırttı beni. :D @gundix123
1x20
Boone'un öldüyse, başka ölümlerin de olmaması için br sebep yok. Acaba olayı Hurley'nin laneti bağlayıp sadece Hurley hayatta kalabilir mi bizimkilerden? Fransız kadın hayatta çünkü.
9/10
1x21
Bu bölümden yazacak bir şey bulamadım. :D
8.5/10
1x22
Kate'in hikayeleri güzel oluyor. Bu bölüm de uçağın nereden geldiğini öğrenmiş olduk. Tom'un o şekilde ölmesine üzüldüm. :(

Sawyer'in, Kate'in sırrını açık etmemesi gerekirdi. Yine de aralarının iyi olması sevindirici. :D Çünkü son zamanlarda Kate'i sevmeye başladım. Ayrıca Claire'yı daha güzel bulmuş olsam da ilk başta, şimdilerde güzellik sıralamasında da Kate birinci gibi. :D
9/10
1x23
Güzel bir bölümdü. Açıkçası bundan sonra neler olacak pek bir tahminim yok. Kapak olayı başlı başına bir bilinmezken, bir de Kara Kaya çıktı başımıza.

Salın işe yaramayacağı çok açık. Umarım Sawyer ölmez. :D

Sawyer ve Jack'in konuşması bayağı duyguluydu. :(
9/10

@berkann @gundix123 Numaralarla ilgili bir fikriniz var mı?

2x10

Mr.Eko'yu merak ediyordum öğrenmiş oldum. Onun da hikayesi ilginçmiş. Çocukken zorla almışlar kirli işlere falan bulaşmış. O uçaktaki eroinleri onun yollamış olması şaşırttı. Meğer o rahip onun kardeşiymiş.

Patlama sahnesi korkunçtu baya. O garip şeyi de ilk kez gördük. Siyah bir dumanmış.

Charlie de uyuşturucuları zulalamış.:D Tam bırakmışken kiloyla eroin buldu adam.:D

8/10

2x11

Diğerleri dedikleri grubu ilk kez gösterdiler. Bir garipler. Neden insanları kaçırdıklarını anlamadım. Michael da kayboldu.

Jack savaşmayı düşünüyor ama. Buradan sonra baya hareket bekliyorum.

8.5/10

2x12

Dizinin en kötü bölümüydü. Birkaç bölümdür düşüşte.

Bu dizide böyle halisünasyon-rüya tarzı sahneleri beğenmiyorum. Charlie de iyice cıvıttı bu bölüm. Bebeği o kadar sahiplenmesi saçma geliyor bana. Sinir oldum izlerken kendini baba falan zannediyor.

Locke'un da hareketleri hoşuma gitmiyor. Charlie'ye öyle vurması hoş değildi. Charlie de saçmaladı bu bölüm gerçi.

Charlie'nin saçmalıkları dışında bir gelişme olmadı bu bölüm.

5.5

2x13

Bu bölüm iyiydi.

Sawyer müthiş dolandırdı.:D Vallahi ben de şu kendini tek yetkili sananlardan bıktım artık. Sawyer çıkardı masaya vurdu valla. Helal olsun.

Müthiş bir plandı. Charlie'nin Sun'u kaçırması ve silahları falan saklamaları mükemmeldi. Kutluyorum Sawyer'ı.

Locke da iyi ders almıştır umarım.

8.5/10

Valla benim mantıklı mantıksız hiçbir tahminim yok @Danger UA!. :D Garip bir olay. Bu olayın yapılacak açıklamasını da beğenmeyeceğim muhtemelen. :)

@Danger UA!

Benim de pek bir tahminim yok şu an olanlarla ilgili. Nasıl mantıklı bir açıklama getirecekler, merak konusu. Olaylar mistik şeylere bağlanırsa, kesinlikle beğenmem ama.
1x24 ve 1x25
İndirdiğim sürümde ikisi bir bölüm şeklindeydi. Ben de öyle yorumlayayım.

Salda yaşananlara anlam veremedim. İki seçenek var: İlki onlar diğerleri denilen kişilerdi ve çocuk olarak Walt'u aldılar. Ama neden? Çok fazla havada kalıyor. İkincisi ise, çocuk tacirleriydi ve Walt'u aldılar. Ama dünyada çocuk mu bitti de okyanusun ortasında çocuk arıyorlar. Neyse umarım diğer üçü sağlam kalabilir.

Kapağın açıldığı şey de çok enteresandı. Pek bir anlam yükleyemedim yine. :D Bilinmeyen bir adada insan yapımı bu kadar şeyin olması garip. Tabi onları yapan insansa. -umarım insan çıkar.-
9/10

2x14

Fransız kadının bulduğu adam diğerlerinden mi acaba? Aslında bana masum gibi geldi ama o sondaki bakış tehlikeli.:D

8/10

2x15

Bu bölüm kesinlikle anladım ki bu adam diğerlerinden. Locke'u Jack'e karşı kışkırtmasından belli. Zaten çok net. Son sahnede mesajı verdiler.

Claire olayların çoğunu hatırladı. Ethan'ların amacı ne acaba? Çocuğa ne enjekte etmişler? Bu diğerlerinin amacını çok merak ediyorum. Bu arada Claire'i yatırdıkları tesiste de Dharma damgası vardı. Ambarda da Dharma damgası var.

8.5/10

1x22, 1x23, 1x24, 1x25 (Sezon Finali)

Bir ara dizi heyecanını kaybedecek gibi olmuştu ancak bu son bölümler oldukça iyiydi. :)

Savunma sistemi nasıl bir şey anlaşılmıyor. :D Makine gibi bağırıyor falan aynı zamanda da bir siyah duman görüldü. Canavar olmadığı kesin. Ağaçlar durdukları yerden kendi kendine yok oluyor. İlginç. :D

Kapağın içinde ne olduğunu tam olarak anlamasak da en azından açıldığını biliyoruz. Bundan sonrası iş kapağın içini araştırmakta. Jack de sanırım Locke'u akıl hastası sandı son bölüm söylediklerinden dolayı. :D Tamam, normal bir insandan böyle bir şeyi söylenmesi beklenemez de Hurley'in sayı olayı falan da söylediklerini biraz haklı çıkarır nitelikte.

Sal olayı beklendiği gibi başarıya ulaşmadı. Orada yaşanan olaylar da ilginçti. Nedir bu çocuk sevdası ya? :D

2x16

Aslında yine Korelileri anlattığı için sıkıcı bölümdü ama sonu çok iyiydi.

Henry harbi dediği gibi bir plan yapıp Sayidleri tuzağa düşürdüyse?

8/10

2x17

Bu bölüm John'u daha ayrıntılı anlattılar ama halen neden felç olduğunu anlatmadılar.

Bu arada Henry de balonu doğru gösterdi ama mezarda Henry Gale adında bir adam varmış. Onu öldürüp yerine geçmiş olabilir.

Ambarın kapandığı sırada yemekler geldi. Demek ki o sıra kimse görmesin diye ambarı kapatmışlar.

Bu arada John'un geçmişte denetlediği evlerden biri de Sayid'in LA'deki sevgilisinindi.

8.5/10

2x18
Bu bölüm müthişti. Hurley üzerine olan bölümlere bayılıyorum.
Hurley'nin Sawyer'a daldığı sahne süperdi.:D Hurley iyice delirdi. Dave denen adam onun hayaliymiş. Ama bence de tüm bunlar Hurley'nin kafasında olabilir. Son sahnede Libby'i akıl hastahanesinde Hurley'nin karşısında göstermesi acaba dedirtti.

9.5/10

2x19
Michael sonunda çıktı ortaya. Diğerleri verdi muhtemelen Henry'e karşılık.

Bu bölüm Rose ve Bernard'ın hikayesini anlattılar pek ilgimi çekmedi açıkçası.

8/10

Son düzenleme: