Klasik Lost - Dizi Yorumları

3x22 (Sezon Finali)

Süper bölümdü.

Bu bölüm 2 yarıdan oluşuyordu. 86 dakikaydı. Ama hiçbir anında sıkılmadım. İlk yarıda Jack'in sakallı bir hali vardı. Geçmişi zannettim ama öbür yarıda gördük ki adadan kurtulmuşlar ve o sahneler flashforwardmış.

Charlie öldü.:( Ama tekne Penny'nin değilmiş o zaman bu Naomi dedikleri kadın kim?

Hurley'i şişman diye itip kalktılar adam minibüsle daldı kurtardı herkesi.:D Bu dizide neredeyse her şeyin bir sonraki bölümlerde amacı çıkıyor. Mesela o minibüs bölümü geçiştirme bir bölüm gibiydi ama o bölüm olmasa böyle müthiş bir sahne olmayacaktı.

Jack ve Kate bölüm sonu buluştular. Jack neden bu kadar çökmüş ve adadan döndüğüne pişman? Kate sanırım Sawyer'la evlenmiş. Çünkü Jack'le konuşmalarında acelem var beni merak eder gibisinden bir şeyler söyledi. Bu kişi Sawyer olabilir. Ha bir de cenaze var. O ölen kişi kimdi acaba?

Ha bir de Locke dallaması var. Ulan sen ne dangalak adamsın az daha yine engel olacaktın. Seni zorla tutan mı var adada sen gelme ne yaparsan yap. Hasta herif. Walt'la konuştuğu sahnede de Walt ne kadar ergen sevimsiz bir şey olmuş öyle ya.:D

10/10

4x1-4x4

En zayıf sezon girişi oldu ama yine bazı konularda meraklandırdı.

Flashforwardlarda Hugo yine akıl hastahanesi düşmüş. Sayid ben adına tetikçilik yapıyor? Bunu nasıl açıklayacaklar çok merak ediyorum. Bir de sadece 8 kişi kurtuldu diyorlar. 40 küsür kişiler? Nasıl kurtulacaklarını da çok merak ediyorum.

Kate'nin çocuğunun adı Aaron. Claire ölmüş çocuğu o almış o zaman.

8/10

4x5

Dizinin en iyi bölümüydü. Desmond reyizin olduğu her bölüm efsane oluyor.

Yine zamanda yolculuk temalı bir bölümdü. Film gibi bir bölümdü yine. Desmond'un Penny ile konuştuğu sahnede duygulandım. Sanırım adaya girip çıkarken zaman kırılması yaşanıyor. Daniel onun gibi bir şeyler dedi.

10/10

4x6

Locke iyice kontrolünü yitirmiş zata döndü. Adam ne yaptığını bilmiyor. Bu sefer Ben'i serbest bıraktı. Bakalım Ben teknedeki muhbirini söyleyecek mi?

Penelope'nin babası adayı ele geçirmek istiyormuş. Penelope de adayı oradan biliyor herhalde.

8/10

2x19'a kadar olan bazı şeyler. :D
Her şey Hurley'in hayali çıkabilir mi? Neden olmasın ama Libby'nin de hikayesini dinlemek gerek. Finalde bizimkilerin hepsini akıl hastanesinde görürsek, çok gülerim. :D Sawyer aslında tuzlukmuş. :F

Henry Gale'ye güvenmemiştim zaten. Umarım konuştururlar.

4x7-4x11

Korelileri gösterdikleri kısımda Jin ölmüş. Acaba nasıl öldü?

Michael'ın adı bu sezonun jenerikleriklerinde vardı zaten. Ben'in ajanı olarak gemiye girmiş. Nasıl girdiğini merak ederken ertesi bölüm açıkadılar. Tom çağırmış eğer yardım etmezsen adadaki herkes ölecek diye. Bu arada Michael ölemiyor. Sebebi adanın ölmesine izin vermeyişi. Kaç kere intihar etmeye kalktı ölmedi.

Danielle ve Alex öldü. Gemiden gelen askerler öldürdü. Dizinin flashforwardlarında Ben intikam alıyordu. Yani geminin sahibinin kızını öldürecek. O da bizim Desmond'un Penny. Sayid'in de neden Ben'e çalıştığı belli oldu. Nadia'yı da bunlar öldürmüş ama nedeni bilinmiyor. Ben Sayid'i kandırmış da olabilir.

Claire de delirdi. Babasını gördü ve onunla gitti. Hayaldir büyük ihtimal çünkü babası öldü. Ama ilk sezonda babasının tabutu da adaya düşmüştü ve tabut boştu. Ertesi bölüm de Locke Jacob'un kulübesine gittiğinde Jack ve Claire'in babasıyla konuştu. Çok garip şeyler oluyor. Bir de Richard nasıl John'un çocukluğuyla konuştuğunda da şimdi de aynı gözüküyor? Adam hiç yaşlanmamış. İlerleyen bölümlerde bir açıklama getirirler umarım.

8.5/10

2x20, 2x21

20. bölümün sonu çok iyiydi. 21. bölümün de geneli iyiydi. :)

Michael sana söylenecek çok sey var ama en azından burada susuyorum. :D 20. bölümün sonunda diziyi izleyen herkesin nefretini kazanmıştır sanırım. Walt diye diye şimdiden 2 kişiyi öldürdü. Libby'nin ölümü üzdü baya. Keşke ölmeden cümlesini bitirebilseydi. :(

Mr. Eko ve John'un macerası da iyiydi ama bana pek inandırıcı gelmedi rüya yoluyla bu kadar şeyi bulmak. Eğer buton bir deney ürünüyse bunca şey sadece insanların tepkisini ölçmek için mi yapılmış? Bu da pek inandırıcı gelmedi. Eğer ortada deney varsa ben hala bizimkilerin deneniyor olabileceklerini düşünüyorum. :)

Bu arada 18. bölüm de baya ilginçti dizi için. Açıkçası o bölüm, sonrası için final bile olabilirdi. Böylece sayı olayına falan mantıklı bir açıklama olurdu bence.

Puanım: 9/10

2x20 ve 2x21

Micheal'dan iğreniyorum. Zaten öncesinde de sevmezdim ama bu yaptığından sonra affedilemez.

Dizide her izlediğim gün bir hayal ya da rüyayla karşılaşmaktan bıktım. Bir şeyleri bir sonuca bağlamak ya da bir olayı daha ileri bir boyuta taşımanın en basit ve en çok gördüğümüz yolu, bu hayal ve rüya yolu. Bunu da Lost'ta çok fazla görüyoruz maalesef.

Dharma deneyi hakkında gün geçtikçe daha fazla bilgiye sahip olmaya başladık. Bence de deney hala devam ediyor olabilir. Ama insanların ölmesi veya deneyi yapan kişilerin de buna mecbur olmaları soru işareti bırakıyor. Henry Gale'yin de başımızdaki adam çok zeki falan demesi deney olma ihtimalini arttıran şeylerden bir diğeriydi.

4x12, 4x13, 4x14 (Sezon Finali)

Sonunda kurtuldular.:D En çok Desmond'a sevindim Penny'e kavuştu.

Juliet'e üzüldüm yine adada kaldı. Jin ve Michael öldü. Ben'in bombayı patlattıktan sonra ki tepkisi süperdi. Bu arada adadaki kutup ayılarına da hafif bir açıklama var gibiydi. Ben'in adayı taşıdığı serada gizli bölmede çok soğuk bir yer vardı. Ayılar bir şekilde adaya çıkmış olabilir?

Sanırım Jack'in babası adaya düşünce dirildi. Jacob'un sözcüsü oldu.

Jack neden geri dönmek istiyor acaba? Bu arada çok merak ettiğim bir soru da cevabını buldu. 3. sezon finalinden beri aklımı tırmalayan cenaze John Locke'unmuş. Ama neden ismi farklı? Bir de adadan ayrılmamıştı cenazesinin burada ne işi var?

Ha bir de @Tolstoyevski senaristlerin filozof göndermelerini fark ettin mi? David Hume (Aynı Desmond Hume gibi İskoç), John Locke, Jeremy Bentham?
9.5/10

@Danger UA! Hem filozoflara hem de bilimadamlarına atıfta bulunulmuş; Faraday ve dizideki annesi de var bunların arasında. Alex Rousseua'yı da unutmamak gerek. Ve aklıma gelmeyen kaç kişi daha vardır kim bilir :)

Ama bu isimleri her duyduğumda kaçınılmaz olarak Lost gelecek her zaman. :)

2x23'e kadar olan bazı şeyler.
Ortalık hep karışık ya. :D

Diğerlerinin ne tür insanlar oldukları hakkında bir fikrim yok açıkçası. Kendilerini farklı göstermeye çalışan, rol yapan insanlar. Deneyi uygulayan kişiler olabileceklerini düşünüyorum. Gerçi ortada bir deney var mı ondan bile emin değilim.

Michael kaçtı ama kurtulacak mı emin değilim. Eğer kurtulursa bizimkileri kurtarmak için bir şeyler yapacağını sanmıyorum.

Desmond'un sevgilisi bir şeyleri bulabilir gibi.

Bu kadar şeyi mantıklı bir çerçeveye oturtabilirlerse gerçekten efsane olabilirler.

2x22, 2x23

Dizi için ortalama bölümlerdi diyebiliriz.

Michael'ın diğerleriyle olan sahnelerinden diğerleri hakkında pek bir şey anlayamadık.

Puanım: 8.5/10

2x24 (Sezon Finali)

Bu bölüm efsaneydi gerçekten. :)

Locke buton hakkında yanıldı. Zaten bu kadar şeyin sadece psikolojik bir deney için hazırlanmış oluşu ve butonun hiçbir işlevinin olmaması pek mantıklı gelmiyordu. Desmond tam olarak ne yaptı bilmiyorum ama ambardaki 3'lüye bir şey olacağını düşünmüyorum.

Michael oğluna kavuştu sonunda. Ben Michael'ı öldürürler diye düşünüyordum ama yapmadılar. Michael'ı bir daha görmek zorunda kalmayız umarım.

Kate, Jack ve Sawyer esir olarak kaldı. Onlar neden esir kaldı merak konusu. Acaba daha öğrenemediğimiz işler çeviren DHARMA için bizimkiler davetsiz misafir gibi bir şey mi? (b) Sonuçta onları kaza sonucu adaya düşüren Desmond'tı.

Desmond'ın yerini nasıl tespit ettiler onu da anlamadım. Onu geçtim o adamlar kendilerine gelen sinyalin Desmond olduğunu nasıl anladılar? Kafada cevaplanması gereken çok soru var cidden. :D

Puanım: 10/10

2x22, 2x23

Dizi için ortalama bölümlerdi diyebiliriz.

Michael'ın diğerleriyle olan sahnelerinden diğerleri hakkında pek bir şey anlayamadık.

Puanım: 8.5/10

2x24 (Sezon Finali)

Bu bölüm efsaneydi gerçekten. :)

Locke buton hakkında yanıldı. Zaten bu kadar şeyin sadece psikolojik bir deney için hazırlanmış oluşu ve butonun hiçbir işlevinin olmaması pek mantıklı gelmiyordu. Desmond tam olarak ne yaptı bilmiyorum ama ambardaki 3'lüye bir şey olacağını düşünmüyorum.

Michael oğluna kavuştu sonunda. Ben Michael'ı öldürürler diye düşünüyordum ama yapmadılar. Michael'ı bir daha görmek zorunda kalmayız umarım.

Kate, Jack ve Sawyer esir olarak kaldı. Onlar neden esir kaldı merak konusu. Acaba daha öğrenemediğimiz işler çeviren DHARMA için bizimkiler davetsiz misafir gibi bir şey mi? (b) Sonuçta onları kaza sonucu adaya düşüren Desmond'tı.

Desmond'ın yerini nasıl tespit ettiler onu da anlamadım. Onu geçtim o adamlar kendilerine gelen sinyalin Desmond olduğunu nasıl anladılar? Kafada cevaplanması gereken çok soru var cidden. :D

Puanım: 10/10
O sinyalin Desmond'dan olduğuna bu kadar emin olmaları saçma gibi duruyor ama tekne kazası sonrası aradıkları bölge içinde muhtemelen ada. Ve o ıssız yerde başka bir şey olacağını düşünemiyorlardır?

Aynen ya ne Michael'ı, ne de Walt'u bir daha görmek, seslerini duymak istemiyorum. :D Bu arada Vincent'ı da almadan gittiler. .ss

5x1-5x5

En zayıf sezon açılışlarındandı.

Faraday'ın annesinin o Desmond'la konuşan kadın olduğunu tahmin etmiştim. O kadının adayla bağlantısı ne acaba. Jin ölmemiş ben de tahmin ediyordum zaten suya atladığını.

Herkes adaya dönsün de Desmond dönmesin ya. Reyiz ailesiyle mutlu bir hayat yaşasın istiyorum. Çocuğunun adını da Charlie koymuş adama bak be. John Locke da bizimkileri getirmeye gitti bakalım hepsi birden adaya dönebilecek mi. Ama benim anlamadığım Jack geri dönmeye niye bu kadar hevesli?

8.5/10

O sinyalin Desmond'dan olduğuna bu kadar emin olmaları saçma gibi duruyor ama tekne kazası sonrası aradıkları bölge içinde muhtemelen ada. Ve o ıssız yerde başka bir şey olacağını düşünemiyorlardır?

Aynen ya ne Michael'ı, ne de Walt'u bir daha görmek, seslerini duymak istemiyorum. :D Bu arada Vincent'ı da almadan gittiler. .ss
Evet söylediğin mantıklı ama "aha bulduk Desmond'ı" der gibi hemen olay yaratmaları da gerçekçi gelmedi. :D

Aynen Vincent'ı almayı bırak, adını bile anmadılar. Diğerleri Walt'a ne yaptıysa artık. :D

5x6-5x9

Bu bölümler süperdi. Kurgu, senaryo mükemmel.

Benjamin Linus kadar manipülatör bir karakter görmedim.:D John Locke'u niye öldürdü anlamadım ama. Bir de uçağa binmeden önce bir işim var diyordu acaba ne yaptı?

Sawyer'lar da 1977'de tıkılı kalınca Dharma'ya girmiş.:D Juliet ile evlenmişler. Ama fark ettim ki karakterler baya yaşlanmış. Jack, Sawyer yaşlandıkları belli oluyor.

Şimdi bir grup adanın geçmişine diğeri de şimdiki zamanına düştü. Sun neden geçmişe gidemedi? Locke de adaya düşünce tekrar dirildi.

Kate Aaron'u ne yaptı acaba? Faraday'ı göremedik Sawyer eskiden bizimleydi dedi ona ne oldu?

Locke'un bizimkileri ikna sürecini de ilginçti. Widmore zaten Locke'un zaman yolculuğu sırasında 17 yaşındayken onunla tanışmıştı. Bütün dizi boyunca Widmore'u kötü gösterdiler ama iyi adam olabilir. Çünkü adam adayı yönetiyormuş sonra Ben yollamış bunu. Tabi yalan da olabilir.

Ben'in çocukluğunu da gösterdiler. Sayid anladı mı acaba onun Ben olduğunu?

9.5/10

3x1,2,3

Lost'taki gizem, gerçekçi bir gizem değil. İçine sokulmaya çalışılan gizem çok yapma geliyor.

Şimdilik en çok merak ettiğim şey diğerlerinin kim oldukları. Neden o adadalar? Aklıma doğrudan deney geliyor. Ama bence Henry Gale'in -Ben'in- hayatı boyunca o adada yaşadığı yalan. Çünkü uçak düştüğünde sanki bunu bekliyorlarmış gibi geldi bana. Her ne amaçla orada olurlarsa olsunlar mantıklı bulmuyorum orada yaşamalarını. :D

Kutup ayılarının o adaya nasıl geldiği sorulmuştu ilk sezonda. Diğerlerinden bir adam Sawyer'e "ayılar bunu 2 saatte çözmüşlerdi." demişti. O ayıların kutup ayıları olabileceğini ve adaya diğerleri getirmiş olabilirler.

Hurley'in dejavusu da dejavuya benzemiyordu. Libby'nin ölmesiyle merkez Hurley'den uzaklaşıyor gibi oldu ama bu bölümdeki, bölümle alakası olmayan dejavu sahnesi tekrar Hurley'inin kafasında mı geçiyor her şey sorusunu getirdi aklıma. Bir de dizide karakterler birbirlerine bağlanmış gibi. Desmond-Libby, Desmond-Sayid, Mr. Eko-Claire (bundan emin değilim ama Mr. Eko'nun ölüp yeniden dirilen kızın babası medyum olduğunu söylemişti. Claire'nın medyumunun tipini çok net hatırlamasam da benzer tiplerdi.- Yani demek istediğim, akıl hastanesindeki hastalar tükenince aynı hastaları farklı şekillerde yorumlamış olabilir Hurley. :D Tabi çok uçuk ve saçma bir teori. Umarım böyle bir şeyle karşılaşmayız. :D
8/10 Lost ilk iki sezonki çıtasına ulaşamayacak gibi geliyor.

3x1,3x2,3x3

Ortalama bölümlerdi genel olarak. :)

Diğerlerini hala pek tanımıyoruz. Medeni insanlar gibi duruyorlar. :D Adada neden kaldıkları merak konusu. Hayatları boyunca o adada olmaları bana da gerçekçi gelmedi ama eğer gerçekse onlar mı denek oluyor? (Evet olayları deneye bağlamaya çok meraklıyım. :D) İlerleyen bölümlerde Ben'in Jack'ten isteyeceği şeyi merakla bekliyorum.

Yine rüya yoluyla bir olay çıktı ortaya. Bu tür rüyaların dizinin gerçekçiliğine gölge düşürdüğü bir gerçek.

Desmond'ın Hurley'ye söylediklerinin sonradan gerçekleşmesi de ilginçti.

Bu arada @berkann Sawyer ve Kate'in öpüşmesinden bahsetmemene baya şaşırdım. :D Ben Sawyer gibi karakterde bir insanın böyle bir şeyi neden yapmadığını düşünmüştüm hep sonuçta yaptığı şeyden utanacak birisi değil. :D

Puanım: 8/10

3x1,3x2,3x3

Ortalama bölümlerdi genel olarak. :)

Diğerlerini hala pek tanımıyoruz. Medeni insanlar gibi duruyorlar. :D Adada neden kaldıkları merak konusu. Hayatları boyunca o adada olmaları bana da gerçekçi gelmedi ama eğer gerçekse onlar mı denek oluyor? (Evet olayları deneye bağlamaya çok meraklıyım. :D) İlerleyen bölümlerde Ben'in Jack'ten isteyeceği şeyi merakla bekliyorum.

Yine rüya yoluyla bir olay çıktı ortaya. Bu tür rüyaların dizinin gerçekçiliğine gölge düşürdüğü bir gerçek.

Desmond'ın Hurley'ye söylediklerinin sonradan gerçekleşmesi de ilginçti.

Bu arada @berkann Sawyer ve Kate'in öpüşmesinden bahsetmemene baya şaşırdım. :D Ben Sawyer gibi karakterde bir insanın böyle bir şeyi neden yapmadığını düşünmüştüm hep sonuçta yaptığı şeyden utanacak birisi değil. :D

Puanım: 8/10
Aynen, o rüyalara hiç girmeyelim. :(

Sawyer için, Kate ve diğer kadınlar bir değil. :D Ama bunu kendisi kabullenemiyor. :D

Aynen, o rüyalara hiç girmeyelim. :(

Sawyer için, Kate ve diğer kadınlar bir değil. :D Ama bunu kendisi kabullenemiyor. :D
Evet aşık olduğu bir gerçek. :D Kate de şaşırttı aslında ben Jack'i seviyor olabileceğini düşünmüştüm. Ama Sawyer'la olması daha iyi ya Jack'in eskisi kadar sevilebilirliği yok. :D