Klasik Lost - Dizi Yorumları

Evet aşık olduğu bir gerçek. :D Kate de şaşırttı aslında ben Jack'i seviyor olabileceğini düşünmüştüm. Ama Sawyer'la olması daha iyi ya Jack'in eskisi kadar sevilebilirliği yok. :D
Ben Kate'den emin olamıyorum tam ama Sawyer'i daha çok önemsiyor. :D Bence gerçek hayatlarında da Kate ve Sawyer birbiriyle daha uyumlular.

3x1,2,3

Lost'taki gizem, gerçekçi bir gizem değil. İçine sokulmaya çalışılan gizem çok yapma geliyor.

Şimdilik en çok merak ettiğim şey diğerlerinin kim oldukları. Neden o adadalar? Aklıma doğrudan deney geliyor. Ama bence Henry Gale'in -Ben'in- hayatı boyunca o adada yaşadığı yalan. Çünkü uçak düştüğünde sanki bunu bekliyorlarmış gibi geldi bana. Her ne amaçla orada olurlarsa olsunlar mantıklı bulmuyorum orada yaşamalarını. :D

Kutup ayılarının o adaya nasıl geldiği sorulmuştu ilk sezonda. Diğerlerinden bir adam Sawyer'e "ayılar bunu 2 saatte çözmüşlerdi." demişti. O ayıların kutup ayıları olabileceğini ve adaya diğerleri getirmiş olabilirler.

Hurley'in dejavusu da dejavuya benzemiyordu. Libby'nin ölmesiyle merkez Hurley'den uzaklaşıyor gibi oldu ama bu bölümdeki, bölümle alakası olmayan dejavu sahnesi tekrar Hurley'inin kafasında mı geçiyor her şey sorusunu getirdi aklıma. Bir de dizide karakterler birbirlerine bağlanmış gibi. Desmond-Libby, Desmond-Sayid, Mr. Eko-Claire (bundan emin değilim ama Mr. Eko'nun ölüp yeniden dirilen kızın babası medyum olduğunu söylemişti. Claire'nın medyumunun tipini çok net hatırlamasam da benzer tiplerdi.- Yani demek istediğim, akıl hastanesindeki hastalar tükenince aynı hastaları farklı şekillerde yorumlamış olabilir Hurley. :D Tabi çok uçuk ve saçma bir teori. Umarım böyle bir şeyle karşılaşmayız. :D
8/10 Lost ilk iki sezonki çıtasına ulaşamayacak gibi geliyor.
(ULAŞTI)

(ULAŞTI)
Kesinlikle ulaştı.

Eko'nun ölmesiyle birlikte müthiş toparladı bence dizi. Sonraki sezonlarda ilk 2 sezondan da iyi oldu.

5x10-5x13

İyiydi yine. Son 4 bölüm çok daha iyi olacaktır.

O oryantasyonlardaki Çinli doktor bizim Miles'ın babasıymış. Aslında çok şaşırtıcı ama artık Lost olunca olur öyle diyor insan.:D
Mesela en son Faraday bilim adamı olarak Dharma'ya geldi hiç şaşırmadım.:D

Ben acaba Penny'i öldürübildi mi yoksa geri mi döndü?

Bir de ufak bir ayrıntı 13.bölümde Hurley Star Wars senaryosu yazıyordu. Biliyorsunuz Star Wars 7'nin yönetmeni ve senaristi bu dizinin yaratıcısı J.J Abrams.

Sayid'in Ben'i vurmasını beklemezdim. Ama Kate ve Sawyer diğerlerine verdi Ben'i iyileştirmesi için. Ölüme bıraksalar nasıl bir paradoks olurdu acaba?

8.5/10

3x6'ya kadar olanlar.
Klişeden ağladım. :( Gerçekten bıktım artık hayal/rüya sahnelerinden. :( Bir dahaki hayal sahnesinde gözümü kapatıp geçmesini bekleyeceğim. .ss :(

Locke ve arkadaşlarının macerası çok sıkıcı. İstasyonda kamerada gördükleri adamı Ben'in yanında görmüştüm diye hatırlıyorum.

İki ada fikrini daha önce hiç düşünmemiştim. Bana mantıksız geldi ama diğerlerinin bizimkilere adanın bu tarafını geçmeyin demeleri; ilk önce Ana Lucia grubuna saldırmaları falan bunları açıklıyor. Ama Sayid'in teknesi, Michael'ın salından adanın görünmesi gerekti. Sonuçta ip gibi düz gitmiyorlar ki?

Desmond'un deneyi ne alakaydı anlamadım ama o kadar yüksek ağacın arasında o tahtaya yıldırım düşmesi komikti. :D
Puan verecek olursam, sırasıyla: 8-6-8.

5x14-5x17 (Sezon Finali)

Müthiş bir dizi. Bu arada son sezona geçtik artık dizideki müziklere hiç değinmedim. Mükemmel müzikleri var.

Faraday'ın annesi de diğerlerindenmiş. Charles Widmore da babasıymış. Faraday'ı da annesi öldürdü. Acaba gelecek sezon görebilecek miyiz?

Desmond reyizi neredeyse 2-3 sahnede gördük bu sezon. Gelecek sezon umarım daha çok görürüz. Gerçi Charlie ölünce Desmond da tek kaldı. Bu arada Charlie demişken onun yüzüğünü göstermeleri de güzeldi.

Jacob'u da gördük sonunda. Gördüğümüz bölüm de gitti adam. Acaba Jacob'un ilk göründüğü sahnede konuştuğu adam kimdi? Neden Jacob'u öldürmek istedi. Acaba John Locke'un bedenine girip onu öldürttü mü?

Bu sezon eksi olarak Juliet-Sawyer-Jack-Kate aşk dörtgeni çok fazlaydı. Son sezon böyle şeyler pek olmaz umarım.

Dizide heykeller falan Mısır'a hep gönderme. Onunla ilgili bir ilşkisi mi var yoksa Jacob'un falan?

Juliet hidrojen bombasını patlattı ve olayları düzeltebildi mi acaba?

Claire'e ne oldu bu sezon castta adı bile yoktu. Biraz havada kalmış gibi oldu o da.

9.5/10

Bir de Lost bozdu bozdu diyorlardı e son sezona geldik tam gaz gidiyor dizi. Bakalım artık tüm sorular bu sezon cevaplanacak ama son sezon kötü olsa bile bu dizinin yeri ben de hep ayrı kalacak.

3x9'a kadar olan şeyler:
Desmond'un olayı enteresandı. Kafam karıştı. Ama dizinin paralel evrenler hikayesine dönüşmesini istemem.

Jack'i nereye götürdükleri hakkında bir fikrim yok. :D Şu an sadece dizinin kollarına bırakılmış gibiyim. :D

O değil de Desmond'u kurtarmaya çalışan adamlara noldu? Yemedi mi? .ss

Bu arada Ekşi'de takılıyorum -evet kaşınıyorum.- Zamanında ne çok konuşulmuş dizi. :( Keşke yayınlandığı vakit izleme gibi bir olanağım olsaydı.
Şanslı numaraların toplamı 108 yapıyormuş. Şaşırdım açıkçası. Hurley'in kafasında teorisine bir puan daha.

Sayid, Fransız kadını denizden çıkan kablo sayesinde bulmuştu. Fransız kadın diğerlerini bilmiyor ama diğerleri muhtemelen Fransız kadını biliyorlar? Bu arada iki ada fikri yine çelişiyor. Çünkü Fransız kadın 16 yıldır o adada olduğunu söylüyor ve adanın haritasını çıkarmıştı. La yoksa bu Fransız kadın da diğerlerinden mi? Ben'den kurtulmak için o adaya kaçmıştır? Ben teori uydurmayayım en iyisi :(

Desmond'un kahinliği hakkında da epey yorum yapılmış. Aklıma geçmiş bölümlerde Locke'un, Boone'a bir dakika içinde yağmur yağacak demesi geldi. Aslında senaristlerin bunları sonradan planladığını düşünüyordum ama Desmond'u gördüğümüzden beri -ki bu ilk sezon oluyor- "başka bir hayatta görüşürüz." cümlesini tekrar ediyor. Sanki paralel evrenler temasına geçmek için bir kapı gibi duruyor.

Neyse ya sıkıldım okumaktan. :D Bu kadar da ciddiye almaya gerek yok Ekşi'yi aslında. Adamlar adadaki Yemi'nin hayal olduğunu bile düşünememişler, bu kadar derin düşünmekten. :D

3x4 - 3x10

Yine kafa karıştırıcı olaylar oldu. :D

Desmond'ın olayı baya ilginçti gerçekten. Aslında bölümü izlerken bu konu hakkında bir tahmin yürütmüştüm ama o tahmin ne şu anda gerçekten hatırlamıyorum. :D

Hurley, Sawyer, Charlie ve Koreli adamın minibüs macerası da iyiydi. Dizide arada bu tarz eğlenceli şeyler görmek güzel oluyor.

Jack'i götürdükleri yer de merak konusu cidden. :D

Puanım: 8.5/10

6x1-6x6

Son sezonun da 3'de 1'i bitti. Evet diğer sezonlara göre biraz geride ama kötü değil.

Şimdi dizide karakterlerin hayatı 2 farklı şekilde anlatılıyor. Biri Juliet'in bombayı patlattıktan sonra uçağın sağ salim inmesi ve karakterlerin hayatlarına devam etmesi diğeri de adada geçen kısım. Paralel evren oldu herhalde. Juliet öldükten sonra işe yaradı derken bunu mu kastediyordu?

Bir de karakterlerin hayatı değişmiş. Jack'in çocuğu yoktu mesela şimdi nasıl olmuş?

Benjamin Locke'un öğretmen olduğu okulda öğretmenlik yapıyor? Ethan doktorluk yapıyor. Nasıl açıklayacaklar bunu?

Şimdi adaya gelirsek Black Smoke insan kılığına girdi. Yani John Locke'un kılığına. Sayid de öldü ve onun da ruhunu bir şey ele geçirdi sanırım. Claire'i de etkilemiş aynı zamanda Locke. Onun dışında pek bir şey yok gibi.

8/10

6x7-6x10

Son düzlüğe giriyoruz yavaş yavaş.:) Artık pek soru işareti kalmadı.

Black Smoke adadan kaçmaya çalışıyor. Geçmişte olan Jacob'la sahneleri güzel. Benim anlamadığım neden adada hapsolduğu ve adadan giderse dünya yok olacak diyorlar. O nasıl olacak?

Richard'ın hikayesini de bayadır bekliyorduk. Güzel bir hikayesi varmış. Black Rock'taki kölelerden biriymiş ve Jacob tarafından ölümsüzlük verilmiş.

Son bölümde Widmore'un adamları Desmond'u adaya getirdi. Bir rahat bırakmadılar adamı.:D

Paralel evren sahnelerinin amacını da finale kadar öğrenemeyeceğiz sanırım. Belki de hiç bir açıklama getirmeden iki zamanı da göstererek bitirirler.

8.5/10

3x11 - 3x17

Güzel bölümlerdi. Dizi gerçekten çok sürükleyici. İzlemeye başlayınca bazen zor durduruyorum kendimi. :D

Locke baya iticiydi ya son bölümlerde. Yaptığı her iş bencilce. Önce bir yeri uçurdu sonra esir olan adamı öldürdü, en sonunda da denizaltını. Adam felaket bir şekilde her şeyi yok ediyor. :D İlk sezonki kadar sevmiyorum ama yine de büyük konuşmayım belki ilerde yine sevdirir kendini.

Elmasçı çiftimizin de başına gelen olay baya dramatikti. Adamlar diri diri gömüldüler. O bölümkü kurgu gerçekten harikaydı. Dizinin başından beri düşünülen bir olayın buraya kadar bu kadar saklı bir şekilde gelmesi büyük başarı.

Hurley'in Sawyer'ı kandırması ve sonrasında gelişen olaylar komikti. :D

Juliet aslında sevilebilecek bir karakter gibiydi fakat bizimkilerin yanına yerleşmesi, Claire'ı kurtarması falan tezgahmış. Amaçları ne acaba? (b)

Son bölüm de iyiydi yine. Desmond'ın Charlie'nin ölmesine izin vermeyeceği belliydi. Paraşütle atlayan kişi Desmond'ın eski sevgilisi miydi ya ben pek benzetemedim? Bir de Desmond'ın gelecek olayları görmesi ya da hatırlaması cidden çok mantıksız duruyor. Bu olay nasıl açıklamaya konulacak bakalım.

Kate'de nasıl bir kafa var merak ediyorum. Önce Sawyer'la sevişti ona aşık gibi duruyordu şimdi de Jack'i kıskanıyor, kıskançlığından Sawyer'a gidiyor falan. :D

Puanım: 9/10

3x15'e kadar olan bazı şeyler.
Juliette de bizimkilere katılıyor. Bence yanlış karar. Juliette'nin yaptığı hatayı geri almak için, her yolu deneyecektir bence. Bir de anlamadığım şey Kate ve Juliette neden ormanda?

Ekşi'de bir yazar çok ufak bir ayrıntı keşfetmiş. Gerçekten şaşırdım. Paulo, İnci'ye ilk indiğinde Ben ve Juliette geliyor. Ben Juliette'ye "- Burası neden açık? -Birkaç gün önce Tom buradaydı. -Söyle uçağın altına saklasınlar." Höö. Lost'un en kanımı donduran anlarından oldu. Getirdiğim en mantıklı açıklama Ben ve ekibi o adadaki tüm olayları kontrol edebiliyorlar. Bu da deney fikri dışında hiçbir açıklamayla açıklanmıyor gibi. Bakalım altından ne çıkacak?

Hurley'in, Sawyer'e oynadığı oyun iyiydi. :D

6x11-6x14

Bugün bitiriyorum diziyi. Büyük efsaneymiş hakikaten.

Desmond paralel evrende Charlie sayesinde bir şeyler fark etti. John Locke'a arabayla çarptı, Libby ve Hurley'i yakınlaştırdı karakterlerin kesişmesi için. Faraday da fark etmiş Charlotte'yi görünce ve olayların akışını değiştirdiğini anlamış.

Paralel evrende Sawyer da polis olarak Sayid'i yakaladı. Jack Locke'u ameliyat etti. Libby'nin akıl hastahanesi olayını da iyi açıkladılar. Paralel evrende olayları anımsadığı için akıl hastahanesine düşmüş.

Ada kısmı daha heyecanlı tabi şu an. Ilana'nın dinamitle uçtuğu kısım komikti.:D Leslie Artzt aklıma geldi. Black Smoke adadan gitmesi için bizimkileri yani adayları öldürmesi gerekiyordu ama teker teker öldürmesi kurallara aykırıydı sanırım. Hepsini denizaltına toplayıp öldürmeyi düşündü ama herkesi öldüremedi. Bu arada Sayid'e pek üzülmedim delirmişti son zamanlarda ama Sun ve Jin'in ölümü dramatikti gerçekten. :(

9.5/10

Son düzenleme:
6x15

Süper bölümdü.

Bu bölüm sadece Jacob, Siyahlı Adam ve annelerinin hikayesini izledik. Aslında Siyahlı Adam'a da hak verdim bu bölüm.

Jacob ve Siyahlı Adam aslında ikizlermiş. Anneleri de adanın dışından gelen birisiymiş. Ama adada güç kaynağını koruyan kadın bu 2 çocuğu almış. Sonra Siyahlı Adam durumu öğreniyor ve dünyaya gitmek istiyor. Kadın izin vermeyince kadını öldürüyor ve Jacob da onu ışık kaynağına hapsediyor ama adam Black Smoke'a dönüşüyor. Ölü bedenini de Jack'lerin yaşadığı mağaralara koyuyor. Jack'in ilk bölümlerde aldığı bir siyah ve bir beyaz taş işte onların cesedinin yanındakilerdi. Taaa ilk sezondan müthiş kurgu yapmışlar.

9.5/10

6x16

Desmond paralel evrende bir plan yaptı ve herkesi kesiştirecek ve herkes birbirini anımsayacak. Anımsadıklarında ne olacak acaba?

Adada da Ben Locke'un yanına katıldı. Black Smoke'u Richard'ı sarstı ama öldürebildi mi acaba? Paralel evrende ise Ben melek gibi adam. Alex'lerin evine gitti Danielle Rousseau'yu görmek güzeldi.

Jack de Jacop'un yerine geçti. Son bölümde nasıl bağlıyacaklar çok merak ediyorum.

9/10

Son düzenleme:
3x18 - 3x20

Güzel bölümlerdi yine. :)

John'un babası ile Sawyer arasındaki bağlantı dizinin en ilginç bağlantılarından birisiydi sanırım. Jack ve Claire'ın kardeş çıkması bu kadar şaşırtmamıştı. :D Neyse Sawyer'ın o adamı öldürmesi iyi oldu.

Ben'in Jacob diye bahsettiği kişi nasıl bir şey öyle? Adam görünmez gibi bir şeydi. Sandalyede otururken görmesek Ben'in oyunu falan diyeceğim de. Bilmiyorum ya ilginç. :D Richard'ın yaşlanmamış olması da baya ilginç. Adayla ilgili bir durum sanırım. Sonuçta adada hamile kalan kadınlar da yaşamıyor.

Juliet'in diğerleriyle iş yapmaması da sevindirdi.

Bu arada John'un öleceğini düşünmüyorum. Daha erken gibi.

Puanım: 9/10

6x17 (FİNAL)

Vay be. Bir efsanenin sonuna geldik.:( Bu diziyi hiçbir zaman unutmayacağım ve yıllar sonra tekrar izleyeceğim. Tüm karakterleriyle, müzikleriyle, senaryosuyla hakikaten soluksuz izlenecek bir diziydi. Hem karakter draması, hem aksiyon, hem gizem hem de komedi her şey vardı.

Bence final de mükemmeldi. Çoğu sahnede duygulandım, göz yaşlarımı tutamadım. O birbirlerini hatırladıkları sahneler, ilk sezondan görüntüler ve o eşsiz müziğinde duygulanmamak elde değildi.

Jack'in ölüme yürüdüğü sahneler, onun gözünün açılmasıyla başlayan efsanenin gözünü kapatışıyla bitmesi, hakikaten anlatılmaz yaşanır.

Ben bu bölüme kadar o sahneleri paralel evren sanıyordum ama meğerse arafmış. Zaten Christian Shepard'ın konuşması da çok açıklayıcıydı. "Bazları senden önce bazıları da senden çok sonra öldü"

Hurley yeni Jacob oldu. Ben de onun yardımcısı. Uçağa bindikleri sahneler çok heyecanlıydı. Ama keşke uçağa bindikten sonra sonraki hayatlarında ne olduğunu da görebilseydik. Bir de kilisede Charlotte, Miles, Faraday ve Ana Lucia, Eko gibi isimler de olmalıydı.

10/10

Müthiş bir diziydi. İyi ki izlemişim.

3x21, 3x22 (Sezon Finali)

İki bölüm de baya iyiydi.

Charlie'nin ölümüne baya üzüldüm. Bence oldukça duygusal bir ölümdü. :( Desmond ve Charlie son zamanlarda iyi bir ikili olmuşlardı. Özleyeceğiz o sahneleri. :(

Paraşütle adaya gelen kadın Penny'nin araştırma ekibinden değilse kim bunlar? Sözde kurtarma ekibi gelecekti ama sadece 1 adam indi adaya.

Bizimkilerin adadan kurtulduklarını falan neden gösterdiler acaba? Dizide ilk defa gelecekten bir şeyler gördük. Ancak adadan kurtulmak pek iyi bir şey olmamış gibi. O sahneler de karışıktı net bir şey söylemek zor. Jack'in gittiği, kimsenin gitmediği cenazenin sahibi Sawyer olabilir. Bana en mantıklı kişi o geldi.

John ve Jack adayı ikiye böldüler. Hangisi haklı hangisi haksız göreceğiz ama Hurley'in Jack'ten özür dilemesi falan John'un yanlış şeyler yapacağına dair bir ipucu olabilir.

Beğenmediğim 1-2 ayrıntı var ama ilerleyen bölümlerde bu durumun uygun bir biçimde açıklanacağını düşündüğüm için;

Puanım: 10/10

3x18-20

Dizide cevaplanması gereken çok soru var. En olayları istediğin gibi yorumlayacağın, teoriler ortaya atabileceğin dizi bence Lost. :D Çok mantıksız olduğunu düşündüğün bir şeye bile "aslında mantıklı ha" diyebiliyorsun. Sevdiğim bir özelliği bu dizinin.

Richard ne ayak? Neden yaşlanmıyor? Ve yerlilerin -ki bence o adada yerli yok. Korsan tipi var adamda. Geminin kaptanı ya da sözü geçen birisi olduğunu düşünüyorum.- Ve neden sana itibar eden insanlar varken, Ben'in himayesi altına giriyorsun?

Ben'in tıp ya da bilimde başarılı biri olduğunu düşünmüyorum. Yoksa neden hademe olsun ki?

Juliet'e kesinlikle güvenmiyorum. Yılan gözlü sinsi şey. Bizimkilerin en nefret ettiğim huyu birbirlerine bildiklerini anlatmamaları. Jack madem sana Juliet bunu söylemiş neden söylemiyorsun da, bildikleri açığa çıkınca konuşuyorsun?

Danielle'ın dinamitleri alması da ileride olacaklarda rol oynayacağını gösteriyor. Umarım Jack ve Juliet'in tarafında olmazsın Danielle. Bu arada Danielle'nin kilit karakterlerden birisi olduğunu düşünüyorum. Onun hayatı hakkında bir bölüm izlemek isterim.

Jacop kimsin nesin bilmiyorum ama bilimle de açıklansan, dinle de açıklansan seni kabul edeceğimi sanmıyorum. Ama umarım dumanı sana bağlarlar. Çünkü o duman öyle havada kalacak gibi. :D

Bu arada uçağın bulunup herkesin ölü olması, adada görünen ölüler ya da bizimkilerin geçmişinde yer etmiş şeyler -Kate'in atını Sawyer'in de görebilmesi- adanın iyileştirici özeliği ve Richard'ın yaşlanmaması kafamı çok karıştırıyor. Bakalım izleyip göreceğiz bazı şeyleri.

4x4'e kadar olan bazı şeyler:

Adaya yeni gelenler, flash forward falan dizi farklı bir hal aldı. Beni pek rahatsız etmedi hatta flash forward fikri hoşuma gitti.

Hurley'in bir şeyleri yok etmesi, -Jacop'un kulübesini, ölmüş bilinen Charlie'yi- her şeyin Hurley'in kafasında olma fikrini arttırıyor. Dizide ölenler de hastaneden iyileşerek çıkanlar olabilir. -Boone öldükten kısa bir süre sonra, kız kardeşinin de ölmesi/iyileşmesi ve eğer Charlie öldükten bir süre sonra da Claire ölürse bu teori iyice kafama yatacak gibi. Ama bu teorinin gerçekleşmesini istemem.

Ki görüyoruz ki gelecekte Claire ölmüş. Bebek Aaron 3 yaşına girmiş ve Kate'e anne diyor. Kate'in basına Aaron'u çocuğum diye yutturması imkansız. Ama bölümde Daniel Faraday'ın yaptığı deneyde adadaki zamanla dışarıdaki zaman eşit sürede işlemiyor. Adada geçen 2.5 saat dışarıda 31 dakika daha fazla süre geçmesiyle eşitlenebiliyor. Bu da çocuk Kate'in diye yutturulabilmesini sağlıyor ama bu sefer babasının da uçaktan kurtulan birisi olması gerek. Jack olduğunu düşünmüyorum bu sahte babanın. Bence riske girmeyip kurtulan 8 kişiden, ölen 2 kişiden birisinin söylendiğini düşünüyorum. Ölenlerden birisi Claire ise diğeri erkek demek ki. Evet elimize bir şey geçmedi. :D

O değil de Jacop, Jack'in babası kılığındaydı. -gerçi bundan önce de saçı uzun Jacop görmüştük- Jack'in bulduğu tabutun boş çıkması da o olma ihtimalini güçlendiriyor. Ama bence Jacop bir kişi değil, genel olarak ölüleri temsil eden bir şey olabilir. Bu arada Jacop'lu sahneler feci derecede cinli filmlerdeki sahnelere benziyor. Ses efekti eksik bir tek. :F