eTV Kanlı Ay - 1.Bölüm

O benden çaldı, bu su götürmez bir gerçek
aa şimdi @Tolstoyevski daha önce yayınlamış ama senin proje tanıtımında geçen yıla dayanıyor demekki @Tolstoyevski uzay aletleriyle senin senaryoyu çalmış sen 1 yılda yayınlayana kadar çokta yayınladı bile şimdi seni kopyacı durumuna düşürdü

O benden çaldı, bu su götürmez bir gerçek

Proje tanıtımını bölüm yayınlandıktan çok sonra uplandığında gördüm ama zaten bölüm tanıtımı iki üç cümleden fazla olmadığı için istesen bile benzetemezdim

İlk önce hangisi yayınlamış hukuki olarak ona bakarlar

hahah aa görünürde mahkeme seni haklı çıkartır @XanTier senaryondan esinlenmiş bu geleceği yapmışsa bende geçmişi yapayım demiş çıkıyor ortaya

ama bu kuru kafa benim yapım aşamasındakı senaryomu çalmış derse projeyi önce o oluşturmuş sonucta ozaman mahkeme deliller için ileri bir tarihe atar duruşmayı kemal sunalın bir filmde ölene kadar mahmeye gidiyorlardı sizin iş oraya döner ayoll

@XanTier

Olmadı hakim beye şöyle ziyafet çekeriz kuzu haşlaması, tavuk vb belki midesi bayram edince daha doğru karar verir

Olmadı hakim beye şöyle ziyafet çekeriz kuzu haşlaması, tavuk vb belki midesi bayram edince daha doğru karar verir

AAA doğruya bende okumuş yorumlamısım hatta
şahitin olurum bu kuru kafanın donuna kadar alalım ne varsa

Çiğdem-

Favori Üye
çok akıcı olmuş bence roman tadında bir analtımı var ilk bölüme oranla ben beğendim 🙂
🙂
#19Çiğdem-, 20 Temmuz 2014

Telif sebebiyle kaldırılmış, gol atmışsın ama ofsayt

Çiğdem şu anda benim tarafıma geçti, elimdeki kozu kullandım. Yorum biel yapmış. O kadar kişiyi haksız çıkararak ofsayt deyip sıyrılamazsın. Zaten telifi yeni yemiş bölüm gördüğün kadarıyla, onun öncesinde açıktaydı her şey

hhaha yorumum varmış @Tolstoyevski kusura bakmasın yalancı durumuna düşerim yoksa

çocuk xantier geçmişi ele almışsa bende geleceği ele alırım diyip aynı senaryoyu geçmişten alıp geleceğe taşıyıp bize sunmuş ama bunuda dile getiren ben olmuşum xantier teşekkür etsin bana diğerlerinden ses yok

Benim nadide dizimin çakma olmadığının ispatlanmasına ihtiyacım yoktu zaten
Ama bu ispatta demirbaş olarak yer alman beni ayrı gururlandırdı

Deprem de mi Hissikab 1.bölümde vardı peki, yoksa güncel dizide mi yer alıyor

Benim nadide dizimin çakma olmadığının ispatlanmasına ihtiyacım yoktu zaten
Ama bu ispatta demirbaş olarak yer alman beni ayrı gururlandırdı
Tarihlerin farklı olması iyi olmuş en azından gerçi bu foruma bu 2 senaryo ağır gelmiş biraz ama öyle farklı işlerede ihtiyac var ikisinide okurum sizde rekabet edin reytingte kim önde bilmiyorum ama

Tarihlerin farklı olması iyi olmuş en azından gerçi bu foruma bu 2 senaryo ağır gelmiş biraz ama öyle farklı işlerede ihtiyac var ikisinide okurum sizde rekabet edin reytingte kim önde bilmiyorum ama
Benimki 17 Ağustos 1999'un 1 ay sonrasında geçiyor
Hani çalacak adam deprem fikrini de buradan çalar

Tolstoy 1 aydır bölüm yayınlamadığı için bir türlü kapışamadık reytinglerde

bu ifşadan sonra dahada yeni bölüm gelmez zaten ayoll yayından kalktı diyelim biz ona
@Tolstoyevski

Reytinglerde rekabet edemem orası ayrı ama sahiden bölümlerin düzenini rayına oturtamadım, her anlamda amatörce bir ilk ciddi senaryo denemem oldu eğer bu dizi bittikten sonra başka bir senaryo kurgu yazmaya kalkarsam en az 7-8 bölümünü hatta senaryonun tamamını yazmadan yayımlamam. Bu da demek oluyor ki çıkmaz ayın son perşembesi yayınlanır artık.

Üslupsal benzerlik yok değil ama öyle abartıldığı kadar da birbirimize benzemiyor, arada belirgin ve kişiye has üslup farkları var. Senaryo ise apayrı, çok uzak konular işleniyor benzer kısımlar hariç. Özellikle sonraki bölümlerde benim dizi fanteziye doğru kayacak.

Fakat bizimki yarıda kalmadı, Kanlı Ay gibi tatmin eder mi bilmiyorum ama yine de yeni projeyle gümbür gümbür geliyoruz üstelik sırf yarıda kalmaması için final bölümü noktasına kadar yayınlanmayacak, tabi yazma işi öyle her an değil sadece ilham geldiğinde olduğu için doğal olarak biraz yavaşça ilerliyor ama kesin diyebileceğimiz tek bir bilgi vermem gerekirse o da yeni dizinin 2018'e girmeden yayınlanacak olması.

Yeni proje yani Mukadderat bundan biraz daha farklı, fakat özellikle son bölümleri biraz sakat olacak yani herkese göre bir iş değil ve riskli bir yapım daha da bir şey demeyeyim. :S

merak duygusunu kendimden uzak tutarak okudum yazıyı etkilenmemek için
Yazarsan okurum tabi etkisi ne kadar sağlam olursa o kadar iyi olur sorun değil