TRT 1 Halka - Dizi Yorumları

ee senin şuan otomatikmen 7'de olman gerekmezmiydi? :A benim zirvem 6. bölümdü ama 8 baya allak bullak etti kafamızı :A

Alper, Polat Şaşmaz olabilirmi?(b):A Öyle hisettim bir an :A
Değil bizim derin timden. Burası normal internetse bizim mahzen deep webdir. Yalnız 5 üyelik kontenjanı bulunmaktadır. Daha fazla detay sorma veremem, verirsem şerefsizim :A

• Güldürdün
Reactions: Dosi and MEnes
Çok kısa olsun o süre yiğidim özledik seni. :A
Eminim özlemişsinizdir. Gelince bakacam kaç kez adım geçmiş :A Özellikle kültürsüz ayı kod adlı üyemizin benim yokluğumdan haberi bile yoktur. “Ben geldiiiiim” diyerek mekana ayak bassam “nerdeydin ki” diyecek potansiyel seziyorum onda :A

• Güldürdün
Reactions: MEnes
Eminim özlemişsinizdir. Gelince bakacam kaç kez adım geçmiş :A Özellikle kültürsüz ayı kod adlı üyemizin benim yokluğumdan haberi bile yoktur. “Ben geldiiiiim” diyerek mekana ayak bassam “nerdeydin ki” diyecek potansiyel seziyorum onda :A
Kültürsüz ayı da andı seni. Doğu adam dedi. :A Herkes merak ediyor seni elbette. :A Mekan senin tabi buyur gel yani. :A

• Güldürdün
Reactions: Doğu
Değil bizim derin timden. Burası normal internetse bizim mahzen deep webdir. Yalnız 5 üyelik kontenjanı bulunmaktadır. Daha fazla detay sorma veremem, verirsem şerefsizim :A
Şimdi senmisin değilmisin? Kafa bulmayin benle ama bir iki araştırmayla kesinlestirebilirimde, kendimi yormak istemiyorum :A Şuan nerden tahmin ettim demiyeyim. Bildim diye hava atsam bilmemiş olduğumu söyleyip rezil olabilirim. Olmadığına inandım desem hemen kandırılıyor dersiniz. Halka gibi bu durumdanda kafam karışacak gibi. Gecenin ilerleyen saatlerinde bir mekan geldi aklıma, ordan o bilgiyi kesinleştirecem sonra :A
Sizinki gizemse benim kaynak yollarımda gizemli olacak ozaman :A

Edit: Menes'in cevabını yeni gördüm. Onun sözü artı Doğu etkeniyle olmadığına kanaat getirdim gibi ama o kaynağada bakacam:A

Edit: @Polat Şaşmaz senin ismin
K ile başlıyormuş:A Beni kandırmaya çalıştın. Utan :A

Son düzenleme:
Şimdi senmisin değilmisin? Kafa bulmayin benle ama bir iki araştırmayla kesinlestirebilirimde, kendimi yormak istemiyorum :A Şuan nerden tahmin ettim demiyeyim. Bildim diye hava atsam bilmemiş olduğumu söyleyip rezil olabilirim. Olmadığına inandım desem hemen kandırılıyor dersiniz. Halka gibi bu durumdanda kafam karışacak gibi. Gecenin ilerleyen saatlerinde bir mekan geldi aklıma, ordan o bilgiyi kesinleştirecem sonra :A
Sizinki gizemse benim kaynak yollarımda gizemli olacak ozaman :A

Edit: Menes'in cevabını yeni gördüm. Onun sözü artı Doğu etkeniyle olmadığına kanaat getirdim gibi ama o kaynağada bakacam:A

Edit: @Polat Şaşmaz senin ismin
K ile başlıyormuş:A Beni kandırmaya çalıştın. Utan :A
Benim suçum değil :A

• Güldürdün
Reactions: Dosi
2.Bölüm

Dizi yavaş yavaş ısınıyor ama mesele şu ki dizinin derinliği yok. Belki standart Türk dizilerinden daha iyi olabilir ama Kılıç Günü gibi klasik Osman Sınav tarzı dizilerden dahi daha derin değil. Ezel’i hiç işin içine katmıyorum, ondaki edebiyat, hayat dersi, oyun içinde oyun bambaşka dünyaydı. Bu dizinin en iyi yanı birçok gizem ögesi barındırması ama görülen o ki sadece gizem üzerinden ilerlendiği müddetçe o gizem denizi de kuruyacak ve ilerledikçe kısır döngü bir senaryoya girilecektir.

Şimdilik neyseki en başında olunduğu için pek bir kısırlık olmuyor. Son sahnesi klişe bir merak sonuyla bittiği için üçüncü bölümün de ilk on dakikasını izleyip sonradan kapattım vakit bulunca izlemek üzere. Şimdilik bölümleri birbiri ardına bitirecek düzeyde bir kurgu ya da kaliteyle karşılaşmadığım için yavaş yavaş artık, Ezel’i üst üste 4-5 bölüm izlediğimi hatırlıyorum ki onun da bölüm süresi 2 saati aşıyordu. Belki de burada çok fazla Ezel ile kıyaslanıp hatta onun bile üstüne çıkarıldığı için zihin izlerken kaçınılmaz olarak sürekli onunla kıyaslıyor ve böyle olunca da Ezel bu dizinin karşısında Barcelona kalitesinde gibi geliyor.

Belki 2.30 saat değil de 50-60 dakika olsaydı gerçekten çok güzel bir dizi olabilirdi ama böyle olunca birçok sahnesinin bakışma dolu ve bazı sahnelerin gereksiz uzamasına neden oluyor ama bu konuda eleştirmek bölüm süresini diziden bağımsız olarak kanal karar verdiği için pek uygun olmaz.

Müjde karakterini oynayan kadın her kimse sadece bakışları bile erkeği tek başına tahrik edebilecek kadar çekici. Gördüğüm en çekici yüz hatlarına sahip Türk kadınları içerisinde, böyle bebek gibi ama taş gibi bir şey, o bakışları hele başlı başına izlemek için sebep. Ama karakter fazla Wattpad tarzı bir dominantlıkta ve Müjde ve Cihangir isimleri de çok yapay duruyor. Cihangir de çok yapay bir karakter olarak çizildi ikinci bölüm itibariyle, tam bir klişe jön tiplemesi.

Bölüme gelirsek,

İlk iki bölüm itibariyle istihbarat müdürünün bu Çukur örgütüyle bir bağlantısı olabileceği şüphesini yansıttılar izleyiciye. Eğer müdür hain çıkmazsa da ters köşe yaparız amaçlı iyi bir gizem eklediler kasaya eklenen fotolar filan. Ahmet Mümtaz’ı da şüpheliler listesine eklediler ama görünüm itibariyle Müdür kadar şüphe uyandırmadı, çıkarsa da zorlama olur zaten bu saatten sonra. Cennet Mahallesi Rüstem ise tam bir örgüt gizli adamı tipinde ama umarım değildir, olsa da olmasa da pek şaşırtmaz. Plase olarak da Psikolog adam. Eğer bir pislik çıkmayacaksa sahnenin sonunda kameranın anlamlı anlamlı ona odaklamadık gereksiz bir feyk atma olarak kabul edilebilir

İkinci bölüm itibariyle Ahmet Mümtaz ve kadın polis nasıl oldu da Cihangir’in o kaçırılan bebek olma ihtimalini hiç düşünmediler anlamak mümkün değil. Madem onun babası olağan katillerden birisi, yaşlar tutuyor ve Cihangir’in de o videodan haberi olduğu öğrenildi öyleyse bu kadar kolay çıkarımı yapmak zor olmasa gerek.

Diziye devam sebebi de Cihangir’in geçmişte hafızasını kaybedip bunu yeni yeni öğrenmesi, hatta bakkal sahnesi olmasa devam etmeyebilirdim ama o kısım çok iyi bir gizem yarattı gerçekten.

Ezel’in ortalama bir bölümünün bile 8.5-9.0 kalitesinde kalitesinde olduğunu hesaba katarsak

6.6/10

Bu arada şu müziğin güzelliğine, derinliğine bakar mısınız be bir diziyi kaliteli yapan sadece senaryosu değil, bütün ögeleridir ve başlarda da müzik gelir. Ezel’in müzikleri resmen Ezel için, o hikayeyi tamamlamak için yapılmış birer sanat eserleriydi..
İkinci bölümü yeni bitirdiysen daha Terzi konusuna yeni giriş yaptın. Şu bölümü izleyince Ezel konusunda tekrar konuşalım :A

4d8a1d3f4119.png

ee senin şuan otomatikmen 7'de olman gerekmezmiydi? :A benim zirvem 6. bölümdü ama 8 baya allak bullak etti kafamızı :A

Alper, Polat Şaşmaz olabilirmi?(b):A Öyle hisettim bir an :A
Otomatikmen izlemem 2.5 saatlik diziyi arka arkaya 2 bölüm ama sonraki gün izledim 7'yi :A
O zaman haftaya 9'u birlikte izliyoruz. :A
Öyle görünüyor yoldaşım, 7'yi de dün izledim, son bir kaldı :A

• Beğendim
Reactions: Dosi and MEnes
İkinci bölümü yeni bitirdiysen daha Terzi konusuna yeni giriş yaptın. Şu bölümü izleyince Ezel konusunda tekrar konuşalım :A

4d8a1d3f4119.png

Siz Ezel’in ne kadar efsanevi bir dizi olduğunu unutmuşsunuz, sadece senaryoya bakarak değerlendirme yapıyorsunuz. :A

Tuncel Kurtiz > Halka. :A

• Güldürdün
Reactions: batuhankaralar
Siz Ezel’in ne kadar efsanevi bir dizi olduğunu unutmuşsunuz, sadece senaryoya bakarak değerlendirme yapıyorsunuz. :A

Tuncel Kurtiz > Halka. :A
Boş yapıyorsun adaşım, yapma. :A HALKA şimdiye kadar izlediğim en iyi dizilerden biri, bundan zerre kuşkum yok. :A Daha 2 bölüm izledin kesin, bu yüzden böyle konuşuyorsun. :A İzle artık...

Bak @MasacRE yoldaşıma 7'yi bitirmiş şuan yerinde duramıyor. Çıldırmış bir halde 8'i izleyecektir yakında. :A

• Beğendim
Reactions: Polat Şaşmaz
Kaan ve Cihangir'in bir arada olması ve birbirine güven hissini bize yansıtması beni keyiflendiren bir detay.
Cihangir ve Kaan'ada silah çekilmiş gibi, burda kim kimle iş birliği içinde tahmin etmek zor gibi
65620
2. fragman

• Beğendim
Reactions: MEnes and Turkuazz