TRT 1 Halka - Dizi Yorumları

Kaan ve Cihangir'in bir arada olması ve birbirine güven hissini bize yansıtması beni keyiflendiren bir detay.
Cihangir ve Kaan'ada silah çekilmiş gibi, burda kim kimle iş birliği içinde tahmin etmek zor gibi
Ekli dosyayı görüntüle 65620
2. fragman
İyi bölüm izleyiciyi bekliyor :)

• Beğendim
Reactions: Dosi
Kaan ve Cihangir'in bir arada olması ve birbirine güven hissini bize yansıtması beni keyiflendiren bir detay.
Cihangir ve Kaan'ada silah çekilmiş gibi, burda kim kimle iş birliği içinde tahmin etmek zor gibi
Ekli dosyayı görüntüle 65620
2. fragman
Öyle 2 fragman verdiler ki yine bir önceki bölümün üstüne çıkma ihtimalini hissettiriyor. Artık çıta daha nerelere çıkacak kestiremiyorum...

• Beğendim
Reactions: Dosi and Turkuazz
İyi bölüm izleyiciyi bekliyor :)
Öyle 2 fragman verdiler ki yine bir önceki bölümün üstüne çıkma ihtimalini hissettiriyor. Artık çıta daha nerelere çıkacak kestiremiyorum...
Acaba Terzi'nin üstünde...
niçin bu yelekten var? Eski polis olabilirmi? Belki bize eskilerden bir sahne izlettireceklerdir. Bahar'da da yelek var. Belkide çatışma sahnesi olacak. Bekleyip göreceğiz ileriki bölümlerde.
Oyuncuların enerjileri samimiyetleri çok güzel bu görüntüde:Z

• Beğendim
Reactions: Turkuazz and MEnes
Geçmişteki bir mevzunun kapıları aralanacak gibi.
Nihayet Terzi, Cihangir ve Kaan'ın esrarengiz mevzusuna giriş yapılacak :Z Artık Kaan ve Cihangir birbirinden birşey gizlemeden beraber hareket edecekler gibi.
9. bölümün 2. ön izlemesi yada 3. fragmanı gelebilir yarın,öbürgün :D Konu bol olunca bonkör davranmaya başladılar :D

Siz Ezel’in ne kadar efsanevi bir dizi olduğunu unutmuşsunuz, sadece senaryoya bakarak değerlendirme yapıyorsunuz. :A

Tuncel Kurtiz > Halka. :A
Oyuncu kadrosu anlamında doğru ama senaryo anlamında yanlış :A Kıvanç bile parlak zamanında konuk oyuncu olarak girdi o kadroyu geçmek bayağı zor :D

Nihayet Terzi, Cihangir ve Kaan'ın esrarengiz mevzusuna giriş yapılacak :Z Artık Kaan ve Cihangir birbirinden birşey gizlemeden beraber hareket edecekler gibi.
9. bölümün 2. ön izlemesi yada 3. fragmanı gelebilir yarın,öbürgün :D Konu bol olunca bonkör davranmaya başladılar :D
Hadi bee. Böyle bir sahne beklemiyordum. Aslında Terzi geçen bölüm Çağatay'a ufaktan değinmişti ama Kaan'la Cihangir bu konu üzerine yoğunlaştıysa işler çok karışacak demektir. Heyecan katlanıyor, 3 gün nasıl geçecek bilinmez...

• Beğendim
Hadi bee. Böyle bir sahne beklemiyordum. Aslında Terzi geçen bölüm Çağatay'a ufaktan değinmişti ama Kaan'la Cihangir bu konu üzerine yoğunlaştıysa işler çok karışacak demektir. Heyecan katlanıyor, 3 gün nasıl geçecek bilinmez...
Bu dizinin mevzusuda bu değilmi? Yani beklemediklerimizi önümüze sermeleri :D
8. bölümde ev biraz kalabalıklaşmıştı ve ilk 1 saatinde bir iki kez 1er dakika sahneleri kaçırma firsatım oldu maalesef. Ben bugün biraz etrafa bakınınca aslında bir detayı kaçırdığımı anladım. Birazdan 8. bölüme tekrardan bakacağım.Bu şekilde anlıyoruzki 1 dakikalık bir kaçırma dahi olsa aslında çok şey kaçırmış oluyoruz :S
Kaçırdığım kısım:
Şener ile ilgili. Terzi tarafından öldürülmüş galiba ve spoi yemiş oldum :A
65626

• Beğendim
Reactions: MEnes
Oyuncu kadrosu anlamında doğru ama senaryo anlamında yanlış :A Kıvanç bile parlak zamanında konuk oyuncu olarak girdi o kadroyu geçmek bayağı zor :D

Ezel’in senaryo ve karakter derinliği bambaşka bir seviyedeydi, sadece izleyiciye beklenmeyeni vererek, ters köşe yaparak iyi bir senaryoya sahip olmuş olunmuyor bence. Ki Ezel bunları muazzam bir edebiyat eşliğinde yaptı zamanında, o anlamda da baya sağlamdı yani. Yanlış anlaşılmasın Halka gayet başarılı bir dizi senaryo anlamında ama Ezel’in senaryosunun daha iyi, daha ilgi çekici olduğunu düşünüyorum. Tabii bu kişiden kişiye değişebilir, bir şey diyemem. :A

• Beğendim
Reactions: Tolstoyevski
Bu dizinin mevzusuda bu değilmi? Yani beklemediklerimizi önümüze sermeleri :D
8. bölümde ev biraz kalabalıklaşmıştı ve ilk 1 saatinde bir iki kez 1er dakika sahneleri kaçırma firsatım oldu maalesef. Ben bugün biraz etrafa bakınınca aslında bir detayı kaçırdığımı anladım. Birazdan 8. bölüme tekrardan bakacağım.Bu şekilde anlıyoruzki 1 dakikalık bir kaçırma dahi olsa aslında çok şey kaçırmış oluyoruz :S
Kaçırdığım kısım:
Şener ile ilgili. Terzi tarafından öldürülmüş galiba ve spoi yemiş oldum :A
Ekli dosyayı görüntüle 65626
Öyle bir detay hatırlamıyorum. Kaçırmış olacağımı düşünmüyorum. Nerde kaçındı dakikada böyle bir muhabbet geçti. :A

• Beğendim
Çok karışık kişi sırlarla dolu polis çıkabilir yada başka bağlantıları bulunabilir :D

• Beğendim
Öyle bir detay hatırlamıyorum. Kaçırmış olacağımı düşünmüyorum. Nerde kaçındı dakikada böyle bir muhabbet geçti. :A
Hayda, şuan izliyorum zaten ve göremedim henüz birşey. Ozaman niye:
Dizinin resmi hesabi niye bunu paylaşmış? 8. bölümde gözümede çarpmadı bu karakter :S Pat diyemi çıkarıldı acaba? 7. bölümde kaçırdığım bir detaymı vardıki :S

• Beğendim
Reactions: Turkuazz
  • Güldürdün
Dizinin 8.bölümünün tekrarına denk geldim bu nasıl dizi ya hep başka detay ortaya çıkıyor diziyi izledikçe, bu arada dizi başladığı an 2-3 dk içinde jenerik tanıtımı çok fazla uyum sağlıyor. Dizinin başka uyumu bölüm bölüm isim yazmaları :)
@Dosi @MEnes @Doğu
@Doğu yerine @MasacRE yi etiketle sen, hoş kendisi hâla 8. bölümü izlememiş :A Güya artık güncele yetişecekti. Daha 1 gün var ama çok umutsuz vaka kendisi :A
Bende geçen tekrarı izlemiştim ve tek tük kaçırdiğım detayları yakalamış oldum bu vesileyle. Bu hafta misafir gelmez umarım :A onlarada izlettiriyorum ama sakin ortamda izlemek gibisi yok :Z

Bu arada:
Hani Cabbar öldüya, ölen kişilerin anahtarlarını Cengiz Han karar veriyormuş kimin alacağına ve bu anahtar Cihangir'e verilebilir. Ben daha Hümeyra'nın tepkisini merak ediyorum Kaan'ın anahtar almasını olumlu karşılarsa zaten kendisi diğer anahtarın Cihangir'in olmasını ister, Kaan'la birlikte hareket etsin diye

@Doğu yerine @MasacRE yi etiketle sen, hoş kendisi hâla 8. bölümü izlememiş :A Güya artık güncele yetişecekti. Daha 1 gün var ama çok umutsuz vaka kendisi :A
Bende geçen tekrarı izlemiştim ve tek tük kaçırdiğım detayları yakalamış oldum bu vesileyle. Bu hafta misafir gelmez umarım :A onlarada izlettiriyorum ama sakin ortamda izlemek gibisi yok :Z

Bu arada:
Hani Cabbar öldüya, ölen kişilerin anahtarlarını Cengiz Han karar veriyormuş kimin alacağına ve bu anahtar Cihangir'e verilebilir. Ben daha Hümeyra'nın tepkisini merak ediyorum Kaan'ın anahtar almasını olumlu karşılarsa zaten kendisi diğer anahtarın Cihangir'in olmasını ister, Kaan'la birlikte hareket etsin diye
Anahtarın kime gideceği sorusu ilginç bir soru. Bir anda 2 anahtar birden el değişirmiş olacak. Hani işler karışacak demiştik ya eğer dediğin gibi anahtar Cihangir'e Hümeyra vasıtasıyla bir şekilde gelirse gerçekten işler büyük karışır. Halka'ya girişin anahtarları bu ikilide olacak ve işin diğer tarafında sızma operasyon kısmı var, yani Sandıkçı kısmı. Kaan bu anahtardan bahsedecek mi onlara büyük merak konusu.

Anahtarın kime gideceği sorusu ilginç bir soru. Bir anda 2 anahtar birden el değişirmiş olacak. Hani işler karışacak demiştik ya eğer dediğin gibi anahtar Cihangir'e Hümeyra vasıtasıyla bir şekilde gelirse gerçekten işler büyük karışır. Halka'ya girişin anahtarları bu ikilide olacak ve işin diğer tarafında sızma operasyon kısmı var, yani Sandıkçı kısmı. Kaan bu anahtardan bahsedecek mi onlara büyük merak konusu.
Büyük olasılıkla o şekilde olacaktır diye düşünüyorum.
Halka'nın şekline bakınca avatarımdaki yani 3 ayrı Halka'nın kesişmesi olarak düşünürsem, biri Halka üyelerinin şuanki hali, diğeri Çağatay ve onun tarafı, diğeride Kaan ile birlikte Halka'ya başka amaçla dahil olacak diğer grup. Kendi aralarında çatışmaları izleyeceğiz ve amaç Halka'yı dağıtmakmı yoksa korumakmı, bu konuda aklımız çok karışacak. gerçi hep karışıyor aklımız :A tabi birde Sandıkçı faktörüde var. Ben illerde onunda Halka ile bir bağının ortaya çıkmasını bekliyorum. Onun hikayesini henüz görmedik ve bu dizideki herkesin mutlaka sırlarla dolu bir geçmişi var.
Bahar'ın kitaptaki fotoğraftan söz etmemesi, ve Sandıkçının gizliden kitabın fotoğrafını çekmesi ilginç detaylar. Birbirlerinden gizli işler yapıldığı için Kaan'ında anahtar detayını gizleyeceğini düşünüyorum.

Büyük olasılıkla o şekilde olacaktır diye düşünüyorum.
Halka'nın şekline bakınca avatarımdaki yani 3 ayrı Halka'nın kesişmesi olarak düşünürsem, biri Halka üyelerinin şuanki hali, diğeri Çağatay ve onun tarafı, diğeride Kaan ile birlikte Halka'ya başka amaçla dahil olacak diğer grup. Kendi aralarında çatışmaları izleyeceğiz ve amaç Halka'yı dağıtmakmı yoksa korumakmı, bu konuda aklımız çok karışacak. gerçi hep karışıyor aklımız :A tabi birde Sandıkçı faktörüde var. Ben illerde onunda Halka ile bir bağının ortaya çıkmasını bekliyorum. Onun hikayesini henüz görmedik ve bu dizideki herkesin mutlaka sırlarla dolu bir geçmişi var.
Bahar'ın kitaptaki fotoğraftan söz etmemesi, ve Sandıkçının gizliden kitabın fotoğrafını çekmesi ilginç detaylar. Birbirlerinden gizli işler yapıldığı için Kaan'ında anahtar detayını gizleyeceğini düşünüyorum.
Halka'nın şeklinin asıl temel anlamı Cengiz Han ortadaki küçük halka ve örgütü birlikte kurduğu 2 eski kabadayı. Yandaki 2 büyük halka oluyor. Yani bazı düşüncelere göre (ben de o gruba dahilim) o eski 2 kabadayıdan biri Kaan'ın babası çıkacak. Tabi o sembolün güncel uyarlanmış şeklinde de elbette Kaan Cihangir Çağatay anlamı çıkıyor ortaya. Kişi bazlı bakarak anlam yüklediğimizde sembolün olayı bu şekilde gözüküyor. Sandıkçı'nın olayını ve derinlemesine girilmesini merakla bekliyorum, orada çok şaşıracağımız kesin.

Bu arada:
İzleyici sayısını tam bilmiyordum ondan diziyi kim takip ediyor herkesi bulamadım :A başka etikette masacre ile polatıda etiketlerim :A
anahtar konusunda Cihangir akla gelen isim ancak sürpriz çıkar mı bilinmiyor[\SPOILER]

3.Bölüm

Dizide hareketlilik giderek ilerliyor ve kurgusu genişliyor. Öyle zeka dolu ters köşe oyun içinde oyun tarzı bir senaryoya sahip olmasa da içerdiği yüksek dozda gizem unsuru sayesinde izlenilebilirliğini adım adım arttırıyor ancak yine beklediğim gibi sanki ilerledikçe kurgusu kısırlaşıp giderek bozulacak havası da yok değil, şayet tadında bitirmezlerse tabi. Yani öyle 60 bölümlük 80 bölümlük kapasiteye sahip bir senaryo göremiyorum ama şöyle ilk sezon 12-15 bölüm, ikinci sezon 10-15 bölüm olur da 25-30 bölümde tadında bitirirlerse tadını damakta bırakabilir. Tabi yine de şimdilik erken kurgusunun genişliğine haber vermek.

Bu dizi Ezel’den daha ziyade Kurtlar Vadisi’nden baya baya ilham almış gibi. Cihangir-Çakır, Kaan-Polat, Adem-Memati, Ahmet Mümtaz-Aslan Amca, Müdür-Mithat, derin devlet - istihbarat - mafya hesaplaşaları vb vb. Elbette hem karakterler hem senaryo olarak Kurtlar Vadisi’ni de işin içine katmak KV’ye ve karakterlere hakaret olur, KV Galatasaray ise Halka da Hatayspor olabilir anca (Tamam Kayseri de olabilir duruma göre :D ) ama yine de tıpkı Breaking Bad’den ilham alan Ozark’ın Breaking Bad kalitesinden çok uzak olmasına rağmen sırf Breaking Bad’i anımsattığı için izlenilebilirliğini arttırdığı gibi bu dizi için de Ezel ve KV tarzı diziler hakkında aynı benzetmeleri yapabiliriz. Bu kadar kıyaslama yeter tabi.

Bölümden de anlaşıldığı üzere dizinin asıl yıldız fenomen karakteri Terzi olacak gibi duruyor. Senaristler onu çok sempatik ve karizmatik bir karakter olarak görmemizi istemiş ve gerçekten de bunu başarmışlar, böyle karakterler çok sevilir ve benim de sempatimi aldı. Öldü süsü verilip neden öldürülmediği ilerleyen bölümlerde ortaya çıkacak, ayrıca Kaan’ın bu tuzağa düşürülme olayıyla da örgütün doğrudan ilgisi olduğu, tüm bu ölü süsü verilme olayının ve Cihangir’in hafıza kaybı olayının ve daha fazlasının örgütle bağlantılı olduğu da açık gibi ama yazarken ama karmaşık geliyor durum ve gerçekten şu an karmaşık bir ip gibi fakat ortada çözebilmek için yeterli malzeme verilmediğinden henüz, Ezel’in aksine ters köşe ve oyun içinde oyun durumlarına henüz rastlayamadık sadece ne verirlerse onu görüyoruz.

Psikoloğun da örgütün çalışanı olmaması büyük bir ters köşe olurdu ama yüksek ihtimalle öyle. Hapla Cihangir’in hafızasıyla oynuyormuş gibi izlenim verdiler, umarım işin içine hipnoz klişesini katmazlar ileride. Müdür zaten örgütün önemli köstebeklerinden, her halinden belli ve hatta 97’deki olayda bile bir şekilde örtbas etme gibi emeği dokunmuş olabilir ama benim asıl merak ettiğim Halka örgütünün derin devletle aynı olup olmadığı, şu entelce konuşan şapkalı adam ve onun da üstleri devletin üstünde mi yoksa devlete karşı tarafta mı olay bu. Dizinin TRT dizisi olduğunu da unutmamak gerek, her an gizli bir AKP propagandası yapacaklar diye tetikte bekliyorum yaptıkları an diziyi bırakırım senaryosu ne olursa olsun.

Hackerin öldürülmesi de çok bilindik bir sahne oldu. Hatta kız şifreyi çözemeyip telefonda arkadaşından bu işi çözebilecek birisini aradığını söylediğinde belli olmuştu o şifreyi çözenin öldürüleceği. Umarım hipnoz olayına hiç girmezler, Get Out’da kalsın o lütfen.
:D

7.3/10

Son düzenleme: