TRT 1 Halka - Dizi Yorumları

Yani öyle 60 bölümlük 80 bölümlük kapasiteye sahip bir senaryo göremiyorum ama şöyle ilk sezon 12-15 bölüm, ikinci sezon 10-15 bölüm olur da 25-30 bölümde tadında bitirirlerse tadını damakta bırakabilir.

Muhtemelen tek sezonluk olacak, reytingleri çok parlak olmadığı için sezon sonu final yapar bence bu dizi. Ki bence bu iyi bir şey, ülkemizde genellikle dizilerin ikinci sezonları ilk sezonlarını aratıyor. :A

@Doğu yerine @MasacRE yi etiketle sen, hoş kendisi hâla 8. bölümü izlememiş :A Güya artık güncele yetişecekti. Daha 1 gün var ama çok umutsuz vaka kendisi :A
Bende geçen tekrarı izlemiştim ve tek tük kaçırdiğım detayları yakalamış oldum bu vesileyle. Bu hafta misafir gelmez umarım :A onlarada izlettiriyorum ama sakin ortamda izlemek gibisi yok :Z

Bu arada:
Hani Cabbar öldüya, ölen kişilerin anahtarlarını Cengiz Han karar veriyormuş kimin alacağına ve bu anahtar Cihangir'e verilebilir. Ben daha Hümeyra'nın tepkisini merak ediyorum Kaan'ın anahtar almasını olumlu karşılarsa zaten kendisi diğer anahtarın Cihangir'in olmasını ister, Kaan'la birlikte hareket etsin diye
Mesajının saatine baktım da tam o saatlerde 8. bölümü izliyordum ben de :A Güncele geldim artık bugünden itibaren yorumlarız beraber :D @MEnes

Muhtemelen tek sezonluk olacak, reytingleri çok parlak olmadığı için sezon sonu final yapar bence bu dizi. Ki bence bu iyi bir şey, ülkemizde genellikle dizilerin ikinci sezonları ilk sezonlarını aratıyor. :A
Hâlâ 1. bölümde misin sen, yorumları okudum şunu bunu izledim diye bir yorumuna rastlamadım :A

• Güldürdün
Reactions: MEnes and Sherlock
3.Bölüm

Dizide hareketlilik giderek ilerliyor ve kurgusu genişliyor. Öyle zeka dolu ters köşe oyun içinde oyun tarzı bir senaryoya sahip olmasa da içerdiği yüksek dozda gizem unsuru sayesinde izlenilebilirliğini adım adım arttırıyor ancak yine beklediğim gibi sanki ilerledikçe kurgusu kısırlaşıp giderek bozulacak havası da yok değil, şayet tadında bitirmezlerse tabi. Yani öyle 60 bölümlük 80 bölümlük kapasiteye sahip bir senaryo göremiyorum ama şöyle ilk sezon 12-15 bölüm, ikinci sezon 10-15 bölüm olur da 25-30 bölümde tadında bitirirlerse tadını damakta bırakabilir. Tabi yine de şimdilik erken kurgusunun genişliğine haber vermek.

Bu dizi Ezel’den daha ziyade Kurtlar Vadisi’nden baya baya ilham almış gibi. Cihangir-Çakır, Kaan-Polat, Adem-Memati, Ahmet Mümtaz-Aslan Amca, Müdür-Mithat, derin devlet - istihbarat - mafya hesaplaşaları vb vb. Elbette hem karakterler hem senaryo olarak Kurtlar Vadisi’ni de işin içine katmak KV’ye ve karakterlere hakaret olur, KV Galatasaray ise Halka da Hatayspor olabilir anca (Tamam Kayseri de olabilir duruma göre :D ) ama yine de tıpkı Breaking Bad’den ilham alan Ozark’ın Breaking Bad kalitesinden çok uzak olmasına rağmen sırf Breaking Bad’i anımsattığı için izlenilebilirliğini arttırdığı gibi bu dizi için de Ezel ve KV tarzı diziler hakkında aynı benzetmeleri yapabiliriz. Bu kadar kıyaslama yeter tabi.

Bölümden de anlaşıldığı üzere dizinin asıl yıldız fenomen karakteri Terzi olacak gibi duruyor. Senaristler onu çok sempatik ve karizmatik bir karakter olarak görmemizi istemiş ve gerçekten de bunu başarmışlar, böyle karakterler çok sevilir ve benim de sempatimi aldı. Öldü süsü verilip neden öldürülmediği ilerleyen bölümlerde ortaya çıkacak, ayrıca Kaan’ın bu tuzağa düşürülme olayıyla da örgütün doğrudan ilgisi olduğu, tüm bu ölü süsü verilme olayının ve Cihangir’in hafıza kaybı olayının ve daha fazlasının örgütle bağlantılı olduğu da açık gibi ama yazarken ama karmaşık geliyor durum ve gerçekten şu an karmaşık bir ip gibi fakat ortada çözebilmek için yeterli malzeme verilmediğinden henüz, Ezel’in aksine ters köşe ve oyun içinde oyun durumlarına henüz rastlayamadık sadece ne verirlerse onu görüyoruz.

Psikoloğun da örgütün çalışanı olmaması büyük bir ters köşe olurdu ama yüksek ihtimalle öyle. Hapla Cihangir’in hafızasıyla oynuyormuş gibi izlenim verdiler, umarım işin içine hipnoz klişesini katmazlar ileride. Müdür zaten örgütün önemli köstebeklerinden, her halinden belli ve hatta 97’deki olayda bile bir şekilde örtbas etme gibi emeği dokunmuş olabilir ama benim asıl merak ettiğim Halka örgütünün derin devletle aynı olup olmadığı, şu entelce konuşan şapkalı adam ve onun da üstleri devletin üstünde mi yoksa devlete karşı tarafta mı olay bu. Dizinin TRT dizisi olduğunu da unutmamak gerek, her an gizli bir AKP propagandası yapacaklar diye tetikte bekliyorum yaptıkları an diziyi bırakırım senaryosu ne olursa olsun.

Hackerin öldürülmesi de çok bilindik bir sahne oldu. Hatta kız şifreyi çözemeyip telefonda arkadaşından bu işi çözebilecek birisini aradığını söylediğinde belli olmuştu o şifreyi çözenin öldürüleceği. Umarım hipnoz olayına hiç girmezler, Get Out’da kalsın o lütfen.
:D

7.3/10
Güzel işte puanlar artıyor :A 6.bölümde en az 8.5 puanlık bir karakter giriyor, Terzi'den daha çok seveceksin bence :D

Mesajının saatine baktım da tam o saatlerde 8. bölümü izliyordum ben de :A Güncele geldim artık bugünden itibaren yorumlarız beraber :D @MEnes
eee hani yorumlar? Kuru kuruya izledim demekle olmuyor :A Menes kadar olmasa bir kaç yorum yazsan fena olmaz :A Beğendin galiba dizimizi?
Ne birinci bölümü Utku beyciğim, çıkarın onu aklınızdan. :A
Gıcık kaptığım bir cevap şekli :A insana 'Peki ozaman kaçıncı bölümdesin?' diye sordurtan bir üslup :A Masacre'ye cevap verirken direk yazabilirdin kaçıncı bölümde olduğunu.
Sahi kaçıncı bölümdesin? :A

eee hani yorumlar? Kuru kuruya izledim demekle olmuyor :A Menes kadar olmasa bir kaç yorum yazsan fena olmaz :A Beğendin galiba dizimizi?

Gıcık kaptığım bir cevap şekli :A insana 'Peki ozaman kaçıncı bölümdesin?' diye sordurtan bir üslup :A Masacre'ye cevap verirken direk yazabilirdin kaçıncı bölümde olduğunu.
Sahi kaçıncı bölümdesin? :A

Ser veriyorum sır vermiyorum, güncele geldiğim zaman haberiniz olur nasılsa. :A

• Güldürdün
Reactions: Dosi
iyyyy dahada gıcık kaptığım bir cevap şekli daha :A
Aman 3 ten fazla olmadığına eminim ve bu gidişle bu ay yetişmeyeceğin kesinde, umarım nisanda yetişirsin :A

iyyyy dahada gıcık kaptığım bir cevap şekli daha :A
Aman 3 ten fazla olmadığına eminim ve bu gidişle bu ay yetişmeyeceğin kesinde, umarım nisanda yetişirsin :A
Adaşımın en fazla 2. bölümü bitirdiğini düşünüyorum. Boş gizem yapıyor burda bize, hatta 2. bölümü bile izlememiş olabilir. :A Yukarıdaki mesajının açıklaması bunu ifade ediyor. :A

• Güldürdün
Reactions: Dosi
Adaşımın en fazla 2. bölümü bitirdiğini düşünüyorum. Boş gizem yapıyor burda bize, hatta 2. bölümü bile izlememiş olabilir. :A Yukarıdaki mesajının açıklaması bunu ifade ediyor. :A
Aynen haklısın, o ve Tols çok burun kıvırıyor :A
Ee bugün ne yapıyorsun? Halı sahaya gidecekmisin? :A
ben ilk 1 saat tek olacam evde. çıt sesi bile olmayacak diziyi izlerken :Z Bizi yine mükemmel bir bölüm bekliyor ?

• Güldürdün
Reactions: MEnes
Aynen haklısın, o ve Tols çok burun kıvırıyor :A
Ee bugün ne yapıyorsun? Halı sahaya gidecekmisin? :A
ben ilk 1 saat tek olacam evde. çıt sesi bile olmayacak diziyi izlerken :Z Bizi yine mükemmel bir bölüm bekliyor ?
Tols'a bir cevap biriktiriyorum, yakında bizim tartışmalarımız başlar ve burada sayfaları kaplar. :A 2 ve 3. bölüme verdiği puanları pek beğenmedim ve diziye hala 2. sınıf dizi muamelesi yapması hoşuma gitmiyor. :A 4. bölümü de bi izlesin yorumunu yapsın sonrasına bakacağım duruma göre. :A

Adaşım bi izlese üşengeçliğini atsa aslında o da anlayacak neyin ne olduğunu ama işte o ince çizgiyi aşamıyor, zincirlerini kıramıyor. :A Ben eminim bir şekilde gerekeni yapacaktır. :A

Halı sahaya gideceğim bugün maalesef. :A O yüzden gece izleyip yine uykusuz kalacağım gibi duruyor. :A Ve eminim ki 9. bölüm 8. bölümü geçecektir. Seyirciye her bölümü bir önceki bölümünden daha iyi gelen değişik bir dizi izliyoruz ve 9. bölümün fragmanlarından gelen hava bunun devam edeceği yönünde...

Tols'a bir cevap biriktiriyorum, yakında bizim tartışmalarımız başlar ve burada sayfaları kaplar. :A 2 ve 3. bölüme verdiği puanları pek beğenmedim ve diziye hala 2. sınıf dizi muamelesi yapması hoşuma gitmiyor. :A 4. bölümü de bi izlesin yorumunu yapsın sonrasına bakacağım duruma göre. :A

Adaşım bi izlese üşengeçliğini atsa aslında o da anlayacak neyin ne olduğunu ama işte o ince çizgiyi aşamıyor, zincirlerini kıramıyor. :A Ben eminim bir şekilde gerekeni yapacaktır. :A

Halı sahaya gideceğim bugün maalesef. :A O yüzden gece izleyip yine uykusuz kalacağım gibi duruyor. :A Ve eminim ki 9. bölüm 8. bölümü geçecektir. Seyirciye her bölümü bir önceki bölümünden daha iyi gelen değişik bir dizi izliyoruz ve 9. bölümün fragmanlarından gelen hava bunun devam edeceği yönünde...
Ben Tols'a cevap verme gereği bile duymuyorum :A O kendini şartlandırmış ve sonrasında beğense bile inadına ve gıcıklığına hoşumuza gitmeyen yorumlar yapacaktır :A Forumda en az 10 kişi izliyoruz bu diziyi ve diziye şans vermeyenler kaybeder.
Bari uykundan olma. Sabredip yarın işten gelince izlersin. Gerçi ben olsam bende tamamlarım aynı gün ama sen uykusuz kalma :A

Ben Tols'a cevap verme gereği bile duymuyorum :A O kendini şartlandırmış ve sonrasında beğense bile inadına ve gıcıklığına hoşumuza gitmeyen yorumlar yapacaktır :A Forumda en az 10 kişi izliyoruz bu diziyi ve diziye şans vermeyenler kaybeder.
Bari uykundan olma. Sabredip yarın işten gelince izlersin. Gerçi ben olsam bende tamamlarım aynı gün ama sen uykusuz kalma :A
Önyargı kötü bir şey, @Tolstoyevski nin bu durumuna daha önce başka bir yerde de şahit olmuştum ve yine uzunca tartışmalara girmiştik. :A Çıtayı Ezel'den ve tarihin en iyi açılış yapan yerli dizisi statüsünden açtığımız için doğal olarak önyargıyla başladı bu diziye. :A Mesela üstteki mesajda diziyi Ezel'le kıyaslama yöntemi olan 'henüz oyun içinde oyun yok, akıl oyunu yok' tarzında yorum yapması ve bunun üzerinden eleştiriyor şeklinde gözükmesi, dizinin tarzını tam olarak öyle görmek istediği ve direkt olarak Ezel'le kıyasladığı anlamına geliyor. Ama bu dizinin tarzı çok çok çok daha farklı. Buna benzer bir betimleme yapmıştım daha önce. Belirsizlikler, tahminler ve bilinmezler üzerinden. Şimdi tekrar etmek istemiyorum. :A Ha bir de şu var, bence yorum yaparken daha henüz 3 bölüm izlemiş olduğunu unutuyor ve Ezel'in ilk 3 bölümünde büyük akıl oyunlarının ve böyle çılgın bir temponun yer almadığını da unutuyor. :A Yine yeniden tekrar ediyorum, ilk 8 bölümüyle bana göre gelmiş geçmiş en iyi açılış yapan yerli dizidir HALKA...

Uyku umrumda değil. Ertesi gün işten gelmeyi falan bekleyebilir miyim, buna inanıyor musun gerçekten... Gece 3'te uyumam umrumda değil, HALKA için sonuna kadar değer. :A

Önyargı kötü bir şey, @Tolstoyevski nin bu durumuna daha önce başka bir yerde de şahit olmuştum ve yine uzunca tartışmalara girmiştik. :A Çıtayı Ezel'den ve tarihin en iyi açılış yapan yerli dizisi statüsünden açtığımız için doğal olarak önyargıyla başladı bu diziye. :A Mesela üstteki mesajda diziyi Ezel'le kıyaslama yöntemi olan 'henüz oyun içinde oyun yok, akıl oyunu yok' tarzında yorum yapması ve bunun üzerinden eleştiriyor şeklinde gözükmesi, dizinin tarzını tam olarak öyle görmek istediği ve direkt olarak Ezel'le kıyasladığı anlamına geliyor. Ama bu dizinin tarzı çok çok çok daha farklı. Buna benzer bir betimleme yapmıştım daha önce. Belirsizlikler, tahminler ve bilinmezler üzerinden. Şimdi tekrar etmek istemiyorum. :A Ha bir de şu var, bence yorum yaparken daha henüz 3 bölüm izlemiş olduğunu unutuyor ve Ezel'in ilk 3 bölümünde büyük akıl oyunlarının ve böyle çılgın bir temponun yer almadığını da unutuyor. :A Yine yeniden tekrar ediyorum, ilk 8 bölümüyle bana göre gelmiş geçmiş en iyi açılış yapan yerli dizidir HALKA...

Uyku umrumda değil. Ertesi gün işten gelmeyi falan bekleyebilir miyim, buna inanıyor musun gerçekten... Gece 3'te uyumam umrumda değil, HALKA için sonuna kadar değer. :A
Tols seni baya sinirlendirmiş belli :A Şuan gözümde canlanabiliyor sizin destansı uzun mesajlarınız ve günü gelince hepsini tüm satırlarına kadar okuyacağımdan emin olabilirsin :A
ve evet beklemezsin yarını ama yinede söylemiş oldum :A Senin bazen tuhaf ve çılgınlıklarının olduğunu çok iyi biliyorum :A

Tols seni baya sinirlendirmiş belli :A Şuan gözümde canlanabiliyor sizin destansı uzun mesajlarınız ve günü gelince hepsini tüm satırlarına kadar okuyacağımdan emin olabilirsin :A
ve evet beklemezsin yarını ama yinede söylemiş oldum :A Senin bazen tuhaf ve çılgınlıklarının olduğunu çok iyi biliyorum :A
Sinirlenme demeyeyim de hoş karşılaşmadım o puanları ve yaptığı kıyas şeklini. :A Neyse o dediğin mesajların olup olmayacağına daha sonra bakacağız. :A

Benim çılgınlıklarım bitmez, mesela şuan 10 saat yemek yememiş şekilde gidiyorum maça. Ahahahaha. :A

Sinirlenme demeyeyim de hoş karşılaşmadım o puanları ve yaptığı kıyas şeklini. :A Neyse o dediğin mesajların olup olmayacağına daha sonra bakacağız. :A

Benim çılgınlıklarım bitmez, mesela şuan 10 saat yemek yememiş şekilde gidiyorum maça. Ahahahaha. :A
Şuan dizimizin reklam arasında menemen yapıyorum. çıkışta gel ye :A

• Güldürdün

Onun görüşleri altıncı bölümden sonra değişecek fazla üstüne gitme :A

• Güldürdün
8. Bölüm...

Bu bölüm hakkında yazılacak fazlaca şey var. Salı gecesi bu kadar abartmam anlık sıcaklık ve heyecanım yüzündendir diye düşündüm. Ama bölüm üzerinden 2 gün geçmesine rağmen sıcaklığı hala dinmedi dizinin. Bölüm isimleri ve kapak konusuna değineceğim ilk başta. Bizim yerli diziler bölümlere isim vermez genelde 'bazıları hariç'. Ya da verseler bile bunu bölümden önce Halka'nın yaptığı şekilde bölüme özel kapakla yapmazlar. Ki Halka'nın yaptığı en etkileyici şeylerden biri de bence bu. Daha başlamadan bölüme dair ipucu veriyor sana ve bunu tamamen bilinçli yapıyor. Sen bölümü izlerken sahneler geçtikçe aklına o kapak ve bölüm ismi geliyor, sonra o ipuçlarını yakaladığını sanıyorsun ama fark ediyorsun ki işler öyle değilmiş.

8. bölümde özellikle bu konu üzerinden gitmek istiyorum. Bir dizi düşünün, bölüme bir isim veriyor. O isim normalde bölümün ana konusu olur dersin. Ama 8. bölümde o bölüm ismi 3 konuya birden uyarlanabiliyor. Ve tüm bu 3 konunun yanında bir çok sır açığa çıkarıp bir çok yeni soru işareti bırakabiliyor kafada. Üstüne ana merak konusu olan bir durumu 4 5 şekilde sorgulatıyor. Ve sonunda yine şaşırtmayı bilip yerine çakılmanı sağlıyor. VE tüm bunları 2 saat 20 dakika içerisinde yapıyor. İşte HALKA 8. bölüm böyle bir bölüm... Bundan sonrası spoiler, izleyenler üstte bahsettiğim durumların ne olduğunu zaten görecek detaya girdiğimde.

8. bölümün yaptığı en çılgın şeyden başlamak lazım. Bölümün ismi 'Sır Kardeşliği'... Yukarıda bahsettiğim 3 konuya uyarlanma meselesi ise gerçekten mükemmel. Birinci konu ilk 10 dakikada yer alan Cengiz Han konuşmasının içeriği ve Halka'nın genel durumuna gönderme. Halka'da para ve güç kardeşliği yoktur 'Sır Kardeşliği' vardır... Halka kendisine bağlayacağı kişileri sırlarıyla bağlar. Herkesin bir sırrı vardır Halka'da. Herkesin Halka'ya mecbur bırakılmasını sağlayan bir sırrı, Terzi'nin bile...

Cengiz Han'ın konuşması ve içeriği mükemmeldi. Çıkarılacak fazla bilgi var içerisinde. Bunu Hümeyra kaynaklı yapması ise oldukça ilginçti. Bölümde 2 kez 3 yıl öncesi gösterildi. Şimdi o kısma ayrı olarak geleceğim ama benim merak ettiğim gösterilen 3 yıl önceki sahnelerde Cengiz Han fazlasıyla bilinçli gözüküyordu. Yani bu adamın psikolojisini ne zaman kaybettiği ve Hümeyra'nın direksiyona ne zaman geçtiği çok önemli. Bir çok soruya cevap olacak olay da bu gibi gözüküyor Hümeyra Cengiz Han olayında. Yani dizinin en önemli konusu bile bu diyebiliriz belki de. Çünkü hem Kaan, hem Cihangir hem Bahar olayı bir şekilde burasıyla bağlanacak. Neden mi, çünkü burası Halka. Her şey bir şekilde Halka'ya çıkacaktır...

Sır Kardeşliği konusunun diğer olayı da dizinin yine ana konularından olan Kaan Cihangir olayı. Bu ikili arasındaki sır kardeşliğine parmak basması dizinin bu bölümde yaptığı diğer ilgi çekici şeydi. Geçmişlerinin çakıştığını daha 2. bölümde görmüştük. Ve olayı çözdüğümüzü sanmıştık. Terzi'yi çözememiştik. Oraya neden gitti Kaan'a yardım ediyor gibi gözüktü. Açıklanmayan çok şey var o gece ne oldu demiştik. Ama bu bölüm Terzi bir anda anlatmaya başladı ki ne oluyoruz arkadaş dedim. Çağatay'a oraya Kaan'ı öldürmeye gittiğini söyledi benim tahminler yerle bir oldu. Geçeceek, hepsi geçeceek derken aslında bambaşka bir şey varmış kafasında adamın. Cihangir'in ise Terzi'yi öldürme isteği Kaan'la ilgiliydi büyük ihtimal. Çünkü o sıralar kafası yerindeydi ve Terzi de daha önceden düşündüğüm şekilde Cihangir'in yanına onu kontrol etmesi için gönderilmişti. Geçen bölümde de o çocuk sizi bulacak gibi şeyler duyduk ses kaydında. Bu olay durumu biraz açıklıyor.

Sır Kardeşliği konusunun 3. kısmı ise İrem cinayetini ilgilendiren Cabbar'ın ikiz kuzenleriydi. Onların sır kardeşliği ise bölümün gizem konusunun merkeziydi. İrem'i kim öldürdü sorusunu dizi bize bu bölüm öyle bir sorgulattı ki bölümü izlerken 4 veya 5 kişi düşündüm bu cinayeti yapabilecek. İlk akla gelen Halka'ydı bölüm sonunda İrem'in sesini tekrara düşürüp o süsü verdiler. Sonra Çağatay'dı, İrem'i Cihangir'e koz olarak kullandı olayla ilgisi olabilir diye düşündüm. Sonra Cabbar olabilir dedim Cihangir'den nasıl intikam alacağını bilemeyip böyle saçmalayabilir gibisinden. Ama bölüm ilerledikçe bu 3 ihtimali sildik aklımızdan. Başka bir ihtimal İlhan diye düşünmüştüm, sonuçta Cihangir'in kayıtlarını dinlemişti İrem bir şekilde kulağına gitmiş olabilir gibi düşündüm. Temizleyip tehlikeyi baştan savmıştır dedim. Bölüm başında cenaze sahnesindeki yeşil bitki olayı ise tabi baştan kuşkulanmamızı sağladı. Sonra Cihangir polisiye dizilerdeki gibi gıdım gıdım ilerleyerek olayı çözdükçe farklı sorgulamalar belirdi kafada. Önce annesini gördük kayıtlarda, annesi olayı uzatmadan tehlikeleri üstünden attı açıklamalarıyla. Sonra motorcu kamerası gibi çok güzel bir detaydan bölüm başındaki kızı gördük. Kızın Müjde'ye sarıldığını hatırladık bir anda lan noluyor Müjde mi yaptırdı gibi sorguladım. Ama bu sefer de olayın ikizler üzerinden ilerlemesini görmüş olduk. Ve son kısımda ise İlhan Cabbar'ı öldürüp olayı kapatınca Gülay da mevzuyu açıklayınca dizi çılgınlığı aşmış oldu.

Cihangir meselesinde İrem'in söylediklerinden anladığımız kadarıyla çevresindeki herkes durumundan haberdar, yani ailesindeki herkes. Adem bile! Peki Cihangir'in bunların çocuğu olmadığını bildikleri halde anahtar sahibi Cabbar'ı bile sır açığa çıkmasın diye öldürmelerinin kaynağındaki şey ne. Cihangir'i kaybetmemek için neden bu kadar ileri gidiyor bu aile. Çok garip mevzular var olayın içerisinde. 3 yıl öncesine gelmek gerekiyor şuan. Cihangir Hümeyra ve Eren'in çocuğu bu kesinleşti artık. Yani Cengiz Han'ın bu bölüm söyledikleri ve dizinin başında bize verilen tüm bilgiler yalan değilse (ki olabilir) bu durum şuan kesinleşti. Gerçi videoları gönderen kişinin Hümeyra olduğu düşünülünce o da Cengiz Han'ın söyledikleri üzerinden bunları yaptığına göre yine biz Cengiz Han'ın söylediklerine bağlı kalmış oluyoruz. Eğer yalan çıkarsa olay cidden karman çorman bir hal alabilir... Sana bir şey bıraktım onu geri alacağım gibisinden konuştu. Kaan olabilir bu bir şey Hümeyra'nın tepkilerinden anladığımız. Buradan Kaan Cengiz Han'ın oğlu gibi bir durum da çıkabilir. Ama Kaan'ın Cengiz Han'ın oğlu olması zor ihtimal gibi duruyor. Terzi'nin Çağatay'a bahsettiği durumdan Halka'nın kontrolünün (Hümeyra Kaan'ı öldürmek istemeyeceğine göre) Cengiz Han'da olduğunu anlıyoruz. Çünkü Terzi Kaan'ı öldürmeye gönderilmiş. E bu adam kendi oğlunu öldürmeye Terzi'yi göndermeyeceğine göre Kaan Cengiz Han'ın oğlu değil gibi görünüyor. Kaan'ın kimin oğlu olduğu sorusu ise gerçekten karman çorman bir halde önümüzde duruyor. Tepeli ailesinin Cihangir'i böyle sahiplenmesi çocuklarının olmadığı anlamını taşıyabilir. Çocukları olmadığı için ve Eren de İlhan'ın kardeşini öldürdüğü için Cengiz Han İlhan'a kana kan takası karşılığı bu kıyağı geçmiş olabilir. En mantıklı senaryo bu gibi duruyor. Bunu ileride dizi açıldıkça göreceğiz...

Bakın daha Bahar mevzusu var değinmediğim. Bu kadar şey yazmama sebep olan dizi efsane değil de nedir. Bu kadar gizemi, bu kadar akıcı bir senaryoyu 2 saat 20 dakika içerisinde yapmak nasıl bir dahilik eseridir. Bu dizi dramıyla, aksiyonuyla, ilmek ilmek işlenmiş puzzle gibi gizemli senaryosuyla, farklı ve komik mizahıyla, müzikleriyle, çekimleriyle herşeyiyle ama her şeyiyle bir başyapıttır. Geleyim Bahar Terzi mevzusuna. Geçen bölümden gelen mevzu bu bölüm devam etti. O kitabın sorgulanması üzerinden ilerledi. Resimdeki evi buldu ve gitti. Ama karşılaştığı manzara oldukça ilginçti. O yurtta hem Cengiz Han'ın vasiyetini açmak üzere olan avukat hem de Ayhan bey ismiyle Terzi'yi gördük. Terzi'nin Bahar'ın babasıyla olan bağlantısı Halka'dan olacak yüksek ihtimal. O okul Halka için kişileri eğitiyor ve piyasaya sunuyor. Babası da ordan mezun olduğuna göre olaya Sandıkçı dahil oluyor burada. Sandıkçı babasını yakından tanıyordu, Halka adından polis içerisinde ilk onun bahsettiğini söyledi. Ama burada ilginç bir mevzu var. Sandıkçı bu bölümde Bahar'dan gizlice işler yaptı. Bahar'ın babasının Halka'dan olduğunu bilmiyordu o zaman. Kitabı resimleyip çözmek istemesi, anahtarın anlamını falan öğrendiklerinde gerçeklere ulaşacaklardır. Bahar'ın babasının evinde 7 8 arkadaş birlikte geldiklerini falan söylüyordu Sandıkçı. O arkadaşlar Halka'dan mıydı, Sandıkçı bunları bilmiyor muydu veya Sandıkçı'nın mevzusu ne? Geçmişten bir hikaye anlattı sevdiği kadınla ilgili falan. Orada fake attı güldük eğlendik ama gerçek olma ihtimali yüksek o mevzunun.

Son sahne ise Kaan'a anahtarın geçmesiyle bitti ki o konu nasıl ilerleyecek inanılmaz merak konusu. Anahtar sahipleri istediğine teslim edebilir dediler. Kaan Halka'ya bir şekilde girmiş oldu o zaman şuan. Hem de öyle basit bir şekilde değil yani. Eski kurtlara verilen vasiyetin açılmasını sağlayan 4 anahtardan birini alarak... Nadir'in Kaan'ın 'gerçek' babası hakkında bilgisi olduğunu düşünüyorum Eren değil yani. Bu yüzden anahtarı ona teslim ettiği çok açık. Bakalım daha neler izleyeceğiz.

Yazacak daha çok şey var daha Çağatay'ı bile yazmadım, Halka'nın geçmişindeki 2 kabadayı olayını yazmadım. Ama bu kadarı yeter şimdilik... Bu inanılmaz dizi bizi her hafta böyle çılgınca teori üretmeye ve sorgulayıp düşünmeye sevk ediyor. Bu böyle de sürüp gidecek, çünkü eldeki malzeme ve potansiyel çoook büyük. 8. bölüm nasıl bir bölümdü siz düşünün. Bu kadar yazdırtan ve hala yazılanın eksik kaldığı bir bölüm... İşte Halka böyle bir dizi...
Parmaklarına yazık, bir yerli diziyi yorumlama bu kadar. :A

• Güldürdün
3.Bölüm

Dizide hareketlilik giderek ilerliyor ve kurgusu genişliyor. Öyle zeka dolu ters köşe oyun içinde oyun tarzı bir senaryoya sahip olmasa da içerdiği yüksek dozda gizem unsuru sayesinde izlenilebilirliğini adım adım arttırıyor ancak yine beklediğim gibi sanki ilerledikçe kurgusu kısırlaşıp giderek bozulacak havası da yok değil, şayet tadında bitirmezlerse tabi. Yani öyle 60 bölümlük 80 bölümlük kapasiteye sahip bir senaryo göremiyorum ama şöyle ilk sezon 12-15 bölüm, ikinci sezon 10-15 bölüm olur da 25-30 bölümde tadında bitirirlerse tadını damakta bırakabilir. Tabi yine de şimdilik erken kurgusunun genişliğine haber vermek.

Bu dizi Ezel’den daha ziyade Kurtlar Vadisi’nden baya baya ilham almış gibi. Cihangir-Çakır, Kaan-Polat, Adem-Memati, Ahmet Mümtaz-Aslan Amca, Müdür-Mithat, derin devlet - istihbarat - mafya hesaplaşaları vb vb. Elbette hem karakterler hem senaryo olarak Kurtlar Vadisi’ni de işin içine katmak KV’ye ve karakterlere hakaret olur, KV Galatasaray ise Halka da Hatayspor olabilir anca (Tamam Kayseri de olabilir duruma göre :D ) ama yine de tıpkı Breaking Bad’den ilham alan Ozark’ın Breaking Bad kalitesinden çok uzak olmasına rağmen sırf Breaking Bad’i anımsattığı için izlenilebilirliğini arttırdığı gibi bu dizi için de Ezel ve KV tarzı diziler hakkında aynı benzetmeleri yapabiliriz. Bu kadar kıyaslama yeter tabi.

Bölümden de anlaşıldığı üzere dizinin asıl yıldız fenomen karakteri Terzi olacak gibi duruyor. Senaristler onu çok sempatik ve karizmatik bir karakter olarak görmemizi istemiş ve gerçekten de bunu başarmışlar, böyle karakterler çok sevilir ve benim de sempatimi aldı. Öldü süsü verilip neden öldürülmediği ilerleyen bölümlerde ortaya çıkacak, ayrıca Kaan’ın bu tuzağa düşürülme olayıyla da örgütün doğrudan ilgisi olduğu, tüm bu ölü süsü verilme olayının ve Cihangir’in hafıza kaybı olayının ve daha fazlasının örgütle bağlantılı olduğu da açık gibi ama yazarken ama karmaşık geliyor durum ve gerçekten şu an karmaşık bir ip gibi fakat ortada çözebilmek için yeterli malzeme verilmediğinden henüz, Ezel’in aksine ters köşe ve oyun içinde oyun durumlarına henüz rastlayamadık sadece ne verirlerse onu görüyoruz.

Psikoloğun da örgütün çalışanı olmaması büyük bir ters köşe olurdu ama yüksek ihtimalle öyle. Hapla Cihangir’in hafızasıyla oynuyormuş gibi izlenim verdiler, umarım işin içine hipnoz klişesini katmazlar ileride. Müdür zaten örgütün önemli köstebeklerinden, her halinden belli ve hatta 97’deki olayda bile bir şekilde örtbas etme gibi emeği dokunmuş olabilir ama benim asıl merak ettiğim Halka örgütünün derin devletle aynı olup olmadığı, şu entelce konuşan şapkalı adam ve onun da üstleri devletin üstünde mi yoksa devlete karşı tarafta mı olay bu. Dizinin TRT dizisi olduğunu da unutmamak gerek, her an gizli bir AKP propagandası yapacaklar diye tetikte bekliyorum yaptıkları an diziyi bırakırım senaryosu ne olursa olsun.

Hackerin öldürülmesi de çok bilindik bir sahne oldu. Hatta kız şifreyi çözemeyip telefonda arkadaşından bu işi çözebilecek birisini aradığını söylediğinde belli olmuştu o şifreyi çözenin öldürüleceği. Umarım hipnoz olayına hiç girmezler, Get Out’da kalsın o lütfen.
:D

7.3/10
4.bolumden sonra kendini tutamayacaksin artik :A

• Beğendim
Reactions: Tolstoyevski