Önyargı kötü bir şey,
@Tolstoyevski nin bu durumuna daha önce başka bir yerde de şahit olmuştum ve yine uzunca tartışmalara girmiştik.
Çıtayı Ezel'den ve tarihin en iyi açılış yapan yerli dizisi statüsünden açtığımız için doğal olarak önyargıyla başladı bu diziye.
Mesela üstteki mesajda diziyi Ezel'le kıyaslama yöntemi olan 'henüz oyun içinde oyun yok, akıl oyunu yok' tarzında yorum yapması ve bunun üzerinden eleştiriyor şeklinde gözükmesi, dizinin tarzını tam olarak öyle görmek istediği ve direkt olarak Ezel'le kıyasladığı anlamına geliyor. Ama bu dizinin tarzı çok çok çok daha farklı. Buna benzer bir betimleme yapmıştım daha önce. Belirsizlikler, tahminler ve bilinmezler üzerinden. Şimdi tekrar etmek istemiyorum.
Ha bir de şu var, bence yorum yaparken daha henüz 3 bölüm izlemiş olduğunu unutuyor ve Ezel'in ilk 3 bölümünde büyük akıl oyunlarının ve böyle çılgın bir temponun yer almadığını da unutuyor.
Yine yeniden tekrar ediyorum, ilk 8 bölümüyle bana göre gelmiş geçmiş en iyi açılış yapan yerli dizidir HALKA...
Uyku umrumda değil. Ertesi gün işten gelmeyi falan bekleyebilir miyim, buna inanıyor musun gerçekten... Gece 3'te uyumam umrumda değil, HALKA için sonuna kadar değer.