Klasik Game of Thrones 4. Sezon Yorumları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bazinga
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
@38AhmetKK

Babalar günü olduğunu unutmuştum iyi yakalamışsın. Öyle olduğunu düşününce çok daha anlamlıydı tabii. :D

@RüzgarGülü

Anlamadım nasıl işlemelerini istediğini. Ne bekliyordunuz ki bilmiyorum bence her şey vardı bölümde. :):)
Edit : Spoiler :D

Dediğim gibi yada biz çok şey bekledik :D Benim dediğim gibi sezon finalini uzatabilirlerdi, bu kaliteyi düşürmez aksine izleyicinin hoşuna giderdi. Tepki alınca birşeyi bir daha tekrarlamıyorlar mesela seks sahnesi azaldı :)

İşleme yönünde şöyle düşündüm: Mesela akgezenler hakkında birşeyler bekliyordum ben harekete geçerler falan diye tık yok. Aslında düşününce zaten ben çok şey istiyorum sanırım. Genellikle 9.bölümler daha hareketli olmuş, 10.bölümler dizinin geleceği hakkında fikir sahibi yapmış bizleri. :D

Dediğim gibi yada biz çok şey bekledik :D Benim dediğim gibi sezon finalini uzatabilirlerdi, bu kaliteyi düşürmez aksine izleyicinin hoşuna giderdi. Tepki alınca birşeyi bir daha tekrarlamıyorlar mesela seks sahnesi azaldı :)

İşleme yönünde şöyle düşündüm: Mesela akgezenler hakkında birşeyler bekliyordum ben harekete geçerler falan diye tık yok. Aslında düşününce zaten ben çok şey istiyorum sanırım. Genellikle 9.bölümler daha hareketli olmuş, 10.bölümler dizinin geleceği hakkında fikir sahibi yapmış bizleri. :D
Uzadı zaten normalde 50-55 dakika olan bölüm ilk kez 65 dakikaya çıktı. :):)

Tabi yabancı dizilerin uzunluk deyince o kadar uzuyor :D
Belli bir standartları var bozmuyorlar kolay kolay. Anca bazı diziler iki bölüm üst üste yapıyor finallerini ama Game of Thrones onu yapacak bir dizi değil ve yapmasın da zaten 9. bölüm ayrı bölüm olmalı. :):)

Tek bölüm için 90 dakika olsa ben de itiraz etmem tabii ama öyle uzunluğa alışıp sonra bizim sisteme falan dönerlerse kötü. :lol:

Ben de akgezenlerle ilgili daha çok şey bekliyordum yine başka kışlara kaldı. :D

S04B10 (Sezon Finali) İzledim

Bence durgun bi o kadar güzel bölümdü:X Değişik duygular yaşatti. Heycanlandım, duygulandım,sıkıldım falan filan :X

Jon Snow sahneleri beni sıkıyor ciddi anlamda ne zaman onun sahneleri bitti kendimi öyle dizide buldum:T:

Khaalesi naptın sen yaa:( Resmen evlatlarını zincire vurdu. Bu arada dağdan kuzu yakma sahnesinde o ejderhalar daha büyük değilmiydi(b) İzndana girince 3.sezondaki hallerinde kalmiş gibi geldi bana(b)

Tyrion süperdi süperdi süperdi. Shae'ye hiç acımadım:T: Keza yine Tyrion'ın babasına. Olmaz olsun öyle baba.

Jamei adamsın dicem birde şu Cersei'denayrılsan:T: Tyrion ile vedalaşma sahnesi süperdi yaa:X Kimse çömelip bu adama sarilmiyor:( Yazık sevgi eksiliği hissediyor sonra:F

Hodor ve Brendon sahneleri belki en ilginç sahnelerdi. Bredon sahnelerini sevmezdim ama 5.sezonda merakla bekliyorum :oley:

Arya'nın Tazıyı öyle acılar içinde bırakmasına hiç şaşirmadim. Arya'nın en güzel sahnesi tabiki gemiye binip güverde(dicem) rüzgarın yüzüne vuruşu hissetmesi ve alttan #G.oT 'un jenerik müziğinin çalması süperdi.Dizinin sonunda yok böyle dizi dedirtti:X

Dinleyin kulak pasınız gitsin:X

9/10

4.Sezon 10.bölüm - SEZON FİNALİ

Dizi hakkında herkes dolu dolu yazmış bende baya beğendim zaten dizinin sezon finaline yakın tüm bölümleri çok yüksek oranlar almış İMDB'de. :)
Kötü bi olay olmadı hepsi izleyicileri mutlu edecek cinsten olaylardı Tazı hariç onu ben ayrı bi sevmiştim - nedendir bilinmez :D - Ned Stark ise çok çabuk öldürmüşler diyorum içimden madem hala konuşuluyor hala önemli biri keşke biraz daha Ned Stark'ı anlatsalardı. Ayrıca Jon Snow'un kızıl manitasına da üzüldüm yine bir Game of Thrones yine ölümlerle biten bir sezon finali Allahtan bu sefer Ned Stark'ın çocuklarından ölen olmadı.

4.Sezon 10.bölüm - SEZON FİNALİ

Dizi hakkında herkes dolu dolu yazmış bende baya beğendim zaten dizinin sezon finaline yakın tüm bölümleri çok yüksek oranlar almış İMDB'de. :)
Kötü bi olay olmadı hepsi izleyicileri mutlu edecek cinsten olaylardı Tazı hariç onu ben ayrı bi sevmiştim - nedendir bilinmez :D - Ned Stark ise çok çabuk öldürmüşler diyorum içimden madem hala konuşuluyor hala önemli biri keşke biraz daha Ned Stark'ı anlatsalardı. Ayrıca Jon Snow'un kızıl manitasına da üzüldüm yine bir Game of Thrones yine ölümlerle biten bir sezon finali Allahtan bu sefer Ned Stark'ın çocuklarından ölen olmadı.
Ned reyizin çabuk ölmesi gerekiyordu ama o ölünce Robb Stark, Joffrey'ye savaş açtı sonra diğer krallar isyan etti. Olayların büyümesi için o idam şarttı. :(

4x9. bölümü yeni izledim tamamen hayal kırıklığı gotun gota geldiği bir bölümdü duygu yoğunluğu olsun diye habire vermişler gazı bir ara dizi türk dizilerinemi dönüyor diye düşündüm :) jon snow u zaten sevmezdim bölüm tamamen ömerçip kılıklı snow üzerinde yoğunlaştı ..

devlerin mamutların olduğu sahneler çok yapmacıktı savaşa hazırlık ve savaş sahneleri bıktırıcı derecede uzun ve sıkıcıydı
ygritte ölmesi pek olmadı kuzeyde izlemeye değer bir o vardı şimdi ortalık fok gibi sap kaynıyor ..

4x9. bölüme puanım = 6

finali yarına bıraktım umarım tyrionlu aryalı bir bölüm olurda 9. bölümdeki işkenceyi unuturuz :)

Sezonun en kaliteli bölümlerinden biriydi ama herkese hitap edebilecek bölüm değildi. Khaleesi, Tyrion, Arya falan bekleyenler beğenmemiş olabilir. Bence normal 9.8 sınırına dayanmaması. Gerçi 9.8 değil 9.9 bile olsa şaşırmazdım o ayrı konu. :):)
dokuzuncu bölüm hakettiğinden çok yüksek puan almış bence ...ben 6 puan verdim puanıma acıyorum 6 puan bile fazla :)

Son düzenleme:
4x10 izledim
final bölümü bir harikaydı muhteşemdi ,
dokuzuncu bölümde çektiğimiz çileyi unutturdu süperdi sezon finali

bran ve hodoru kovalayan iskeletler olsun
stanisin orduyla kuzeyi bastığı sahne olsun süper bölümlerdi
khaleesi yine kısa bir bölümle karşımızdaydı ama görmek bile yeterli ejderhaları bağladığı sahnede duygusal anlar yaşandı ..
ama asıl bölümü harika yapan tazı ve yarmagül brein arasındaki dövüş ve tamda sona doğru tyrion un hem erospu sevgilisini hemde toparlak babasını öldürdüğü sahnelerdi

tyrion içimizden geçeni yaptı, krallıktaki pislikleri temizledi :)..
arya ve tyrion kuzeye doğru yelken açtı, önümüzdeki sezon harika olacak ..

puanım =9.5

Yeni sezonda en cok neyi merak ediyorsunuz? Benim en merak ettigim özgür sehir Bravos olacak sanirim. Yüzüklerin efendisi ve Hobbitteki kutsal sehirlere benzeyecek sanki. Stannisin Demir Bankaya gittigi sahnede Dev heykelini görmüstük fakat oldukca ilginc bir sehir olacak gibi. Jaqen H'ghar arkadasimizi tekrar görebiliriz :) arkadas 10-11 ay nasil bekleyecez simdi ya.

Yeni sezonda en cok neyi merak ediyorsunuz? Benim en merak ettigim özgür sehir Bravos olacak sanirim. Yüzüklerin efendisi ve Hobbitteki kutsal sehirlere benzeyecek sanki. Stannisin Demir Bankaya gittigi sahnede Dev heykelini görmüstük fakat oldukca ilginc bir sehir olacak gibi. Jaqen H'ghar arkadasimizi tekrar görebiliriz :) arkadas 10-11 ay nasil bekleyecez simdi ya.
ben en çok oberyn martellin kardeşini merak ediyorum bir de şu ana ka cücük gibi rolleri olan greyjoyların rolleri artacak galiba:X

ben en çok oberyn martellin kardeşini merak ediyorum bir de şu ana ka cücük gibi rolleri olan greyjoyların rolleri artacak galiba:X
Martelleride unutmamak lazim dogru, burada mi baska bi yerde mi okudum abisi taht oyunlarina kafasi basan Ned Stark gibi babacan bir karakter olacagi. :) Bizim Reekin ailesinin rolü artmasada olur ya :D

Martelleride unutmamak lazim dogru, burada mi baska bi yerde mi okudum abisi taht oyunlarina kafasi basan Ned Stark gibi babacan bir karakter olacagi. :) Bizim Reekin ailesinin rolü artmasada olur ya :D
bir de khaleesinin kaçan ejderhası jon snowa gelse süper olur :X ejderhalardan birini jon kullanici diyolla bence sezon finalinde kızıl kadın jona baktığında anladı ateşin oğlu olduğunu :X

bir de khaleesinin kaçan ejderhası jon snowa gelse süper olur :X ejderhalardan birini jon kullanici diyolla bence sezon finalinde kızıl kadın jona baktığında anladı ateşin oğlu olduğunu :X
Jon Snow Atesin mi ogluymus :)) O kizil kadinida Stannis sahnelerinide hic sevmem bu dizide (sohn sahne haric). Bana kitap spoileri vermiyorsun dimi :bağır:

bencede kaçan ejderha jon snow a girse iyi olur :)

4x10

Beklediğimden daha az haraketli bi sezon finaliydi. Koskoca bölümde en önemli sahne Tyrion'un Shae ve babasını öldürmesiydi.

Khaalesi bu sezonu boşa geçirdi bence. Hiç bi haraketi olmadı, hatta daha da kötüye gitti durumu :(

Bu sezon Arya'nın yükseliş sezonu oldu, 4.sezonda favorilerimden biri olacak.

Jon Snow'u sevemedim bir türlü, onun sahnelerinden sıkılıyorum genellikle :D

Bran'da seneye ilginç şeyler yapacak gibi.

9/10