Klasik Game of Thrones 4. Sezon Yorumları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bazinga
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Düşük dediğimiz puan 9.5, çoğu dizinin rüyasında göremeyeceği bir puan. :D
GoT için ve böyle bir bölüm için düşük bence. :D Hem bahsettiğim genel ortalama değil arada verilen düşük oylar sonuçta ortalamayı düşürüyor. :)

4*10
Oldukça sönük bir sezon finali olduğu görüşündeyim özellikle geçen bölümle kıyaslayınca. :)
8/10
(ayrıntılı yorum sonra)

ilk defa beğendim sezon finalini :) george martin de olsan
tyrion reyizi öldüremezsin :oley:

bölümün kahramanı
lord varys oldu :) biş iyapıcak adamın dibi diyeceksiniz diyorlardı buydu galiba tyrion reyizi kurtardı

valar morghulis
arya nereye gidecek bakalım :) stark çocukları içinde en güçsüzü şu an bakalım neler yapacak

khaleesi
bu gidişle dar denizin öte tarafında kalacak be ya:( ejderhalardan biri kaçtı ikisini zincirledi:(

ve sonunda kızıl kadın
jon snow un ateşin oğlu olduğunu anladı bakalım on ejderhasına ne zaman kavuşacak

brann
noldu şimdi neye ulaştılar anlamadım ak gezenleri yönetecek diyollardı

stannis
kızıl karıyı dinleyerek yapıyor her şeyi sonu kötü olacak gibi
yabanileri öldürdü ordusunu thlikenin merkezine getirdi

jamie ve cersei
lannisterlar size kaldı bakalım şimdi ne yapacaksınız. martelların oğlunu öldürdünüz tyrellar size düşman margery de tommeni kendi tarafına çekecek inşallah nasıl kurtulacaksınız bu durumdan

tywin ve shae
hiç üzülmedim ölmenizi oh olsun cehennemde yanın hele tywin :oley:

Sezon başlarken kitabı okuyanlar "Jaime'yi seveceksiniz" diyorlardı da inanmıyordum haklılarmış. :) :)

Tyrion reyizin kurtulması bölümün en güzel yanıydı herhalde, bir de üstüne babası olacak Tyvin'i öldürdü :Z Geçerken bir de Cercei cadısına bir ok atsaydı tadından yenmezdi. :D

Arya ne kalpsiz çıktın kızım öyle, adamı "Kill me" dedirttin durdun sonra da acılar içinde bıraktın oracıkta. :( Yoluna tek nasıl devam edecek acaba daha güzel olacak gibi. Tazı Arya'dan "Babası öldü, anası öldü, kardeşi öldü" dedikçe acılar depreşti :T

Akgezenlerin ortaya çıktıkları sahne süperdi, bölümün en iyi sahnesiydi keşke biraz daha uzun olsaydı. :) Çocuklar olayını çözemedim (b)

Khaleesi Meeren'da ölecek bu gidişle :( Kızı ölen babayı canlandıran adamın oyunculuğu süperdi. Khaleesi'nin ejderleri zincirlediği sahne de duygusaldı valla biri "ejderlerin zincire vurulması" tipinde bir sahnede duygulanırsın dese inanmazdım herhalde. :D

Stannis'i uzun zamandır görmüyorduk hoşgeldi. :)
Peki bu kadar olumlu yoruma rağmen niye bölümü beğenmedim? Bilmiyorum. :X

4x10 (Sezon Finali)

Harika bir sezon finaliydi, dizinin en iyi bölümleri arasına bir yenisi daha eklendi. :)

Her sahne dopdoluydu, hepsi çok iyiydi.

Stannis'in gelişi şaşırttı. Ne alaka anlayamadım ama çok güzel oldu. Snow'un Stannis'e Ned Stark üzerinden söyledikleri çok iyiydi. Ned Stark nasıl bir karakter ki 10 bölüm bile izlemedik kendisini ama adı her anıldığında duygulanıyoruz. :(

Khaleesi için işler hızla kötüye doğru gidiyor. Sonu pek parlak gözükmüyor maalesef. Ejderhalar için üzüldüm. :(

Arya'lı sahneler de iyiydi ama Brienne ve yanındaki çocuk Arya'yı nasıl kaçırdılar anlamadım. :( Arya yine tek kaldı bence tazıyla çok iyi ikili olmuşlardı. Son sahne müzik eşliğinde çok iyiydi. :)

Tyrion'ın kurtulacağını tahmin ediyordum ama yine de içimde bir korku vardı. Çok şükür Jaime ve Varys sağolsunlar kurtuldu. Hem de ne kurtulmak Tywin ve Shae'e çok iyi oldu, çok da güzel oldu. :):) Yalnız Tyrion'ın şimdi neler yapacağını merak ediyorum. (b)

Bölümün en iyi sahneleri bence Bran'li sahnelerdi. O çocuk falan baya ilginçti. Yürümeyecek uçacaksın dediği sahne heyecan vericiydi. Ayrıca Bran'in Hodor kılığında savaştığı sahneler de harikaydı. Güveniyoruz Bran'e. :)

Bence harika sezonu harika bir finalle noktaladılar.

10/10

Ne bölümdü ama ya, Jon Snow sahneleri olaganüstüydü Stannisin gelisiyle "noluyor lan kim bunlar" moduna girdim. Ned Starkin adini duyan Stannisin saygi göstermeside oldukca hos bir görüntü cikardi ortaya. Ygritte yakildi :( bari ak gezen olarak döneydi olmazmiydi ya :(

Bran Stark kisimlari ilerlemeye basladi ama elde henüz somut bisey yok, ilgimi hic cekmeyen sahneler simdilik fakat ileride daha büyük roller alabilir. Ak gezenlerin saldirisina ugradiklari o sahne gayet iyiydi.

Brienne ve Clegane dövüs sahnesi bölümde heyecanin doruk noktasina ulastigi kisimdi. Brienne maglup edip seni öldürmek istemiyorum desede Tazi tipki kardesi gibi hileye basvurdu, hatta kendisine merhamet eden kisiyi öldürmeye calisti ve bu sonu haketti. Brienne Helal olsun, dizinin en renkli karakterlerinden.

Varys yapilan iyilekleri hic bir zaman unutmam dedi ve söylediginin arkasinda durdu, Tyrion reyizi kurtardi.

Aryanin gemiye bindigi müzik esliginde olan son sahne yine sahane bir kapanisti bu sezonluk. Simdi 1 yil kim bekleyecek yine :(

Tyrion reyize özel Spoiiler

Babalar gününde Babasini öldürmesi sizinde kahkaha atmaniza sebep olmadi mi ? :D :F:F

10/10

Ne bölümdü ama ya, Jon Snow sahneleri olaganüstüydü Stannisin gelisiyle "noluyor lan kim bunlar" moduna girdim. Ned Starkin adini duyan Stannisin saygi göstermeside oldukca hos bir görüntü cikardi ortaya. Ygritte yakildi :( bari ak gezen olarak döneydi olmazmiydi ya :(

Bran Stark kisimlari ilerlemeye basladi ama elde henüz somut bisey yok, ilgimi hic cekmeyen sahneler simdilik fakat ileride daha büyük roller alabilir. Ak gezenlerin saldirisina ugradiklari o sahne gayet iyiydi.

Brienne ve Clegane dövüs sahnesi bölümde heyecanin doruk noktasina ulastigi kisimdi. Brienne maglup edip seni öldürmek istemiyorum desede Tazi tipki kardesi gibi hileye basvurdu, hatta kendisine merhamet eden kisiyi öldürmeye calisti ve bu sonu haketti. Brienne Helal olsun, dizinin en renkli karakterlerinden.

Varys yapilan iyilekleri hic bir zaman unutmam dedi ve söylediginin arkasinda durdu, Tyrion reyizi kurtardi.

Aryanin gemiye bindigi müzik esliginde olan son sahne yine sahane bir kapanisti bu sezonluk. Simdi 1 yil kim bekleyecek yine :(

Tyrion reyize özel Spoiiler

Babalar gününde Babasini öldürmesi sizinde kahkaha atmaniza sebep olmadi mi ? :D :F:F

10/10
babalar günü olmasına gerek yok aslında, sadece tyvini öldürmesi kahkaha atmaya yeter :D

ilk defa beğendim sezon finalini :) george martin de olsan
tyrion reyizi öldüremezsin :oley:

bölümün kahramanı
lord varys oldu :) biş iyapıcak adamın dibi diyeceksiniz diyorlardı buydu galiba tyrion reyizi kurtardı

valar morghulis
arya nereye gidecek bakalım :) stark çocukları içinde en güçsüzü şu an bakalım neler yapacak

khaleesi
bu gidişle dar denizin öte tarafında kalacak be ya:( ejderhalardan biri kaçtı ikisini zincirledi:(

ve sonunda kızıl kadın
jon snow un ateşin oğlu olduğunu anladı bakalım on ejderhasına ne zaman kavuşacak

brann
noldu şimdi neye ulaştılar anlamadım ak gezenleri yönetecek diyollardı

stannis
kızıl karıyı dinleyerek yapıyor her şeyi sonu kötü olacak gibi
yabanileri öldürdü ordusunu thlikenin merkezine getirdi

jamie ve cersei
lannisterlar size kaldı bakalım şimdi ne yapacaksınız. martelların oğlunu öldürdünüz tyrellar size düşman margery de tommeni kendi tarafına çekecek inşallah nasıl kurtulacaksınız bu durumdan

tywin ve shae
hiç üzülmedim ölmenizi oh olsun cehennemde yanın hele tywin :oley:

Bu sezonu çok ama çok beğendim özellikle Arya,Sansa ve Jon Snowu:)
Arya bence daha da güçlenecek ve o demir parayı veren adamı bulacak.
Jon Snow o kızıl kadınla bir şeyler yaşayacak ama ne olduğunu bilmiyorum kitapta anlatıyorlarsa okumadım:(
Sansayı hiç mi hiç bilmiyorum o serçe parmak mıdır nedir o melum bir şey falan yapar kıza saydırırım o zaman o adama:(
Olan Tazıya oldu:DÖldür beni Öldür beni dedi dedi Arya bıraktı o şoparı ve gitti:D
Gelecek sezon inşallah Aryayı daha çok gösterirler.

Moderatörün son düzenlenenleri:
1.Bu bilgileri nereden biliyorsun kaynak kitap mı kitap değilse bu bildileri öğrendiğin siteleri ver bende bakayım.
2.Jon Snow ateşin oğlu mu?ve 10 ejderha mı gelecek jona

Bu sezonu çok ama çok beğendim özellikle Arya,Sansa ve Jon Snowu:)
Arya bence daha da güçlenecek ve o demir parayı veren adamı bulacak.
Jon Snow o kızıl kadınla bir şeyler yaşayacak ama ne olduğunu bilmiyorum kitapta anlatıyorlarsa okumadım:(
Sansayı hiç mi hiç bilmiyorum o serçe parmak mıdır nedir o melum bir şey falan yapar kıza saydırırım o zaman o adama:(
Olan Tazıya oldu:DÖldür beni Öldür beni dedi dedi Arya bıraktı o şoparı ve gitti:D
Gelecek sezon inşallah Aryayı daha çok gösterirler.
bazı kısımları spoi içine al:A

Pek etkileyici değil yada önceki sezonlara göre öyle değildi :)

Bu kadar güzel bir diziye böyle bir sezon finali yakışmadı aslında. Para için biraz değişiyorlar gibi geldi umarım tepki alınca düzelirler.

Diğer yandan Sibel Kekilli'yi görünce yüzü gülen ben o sahnede dizinin hareketli olacağını anlamıştım zaten olan oldu aynı anda 2 cinayet işleyen cüce kaçtı ve bu defa Varys de kaçmış tehlike çanlarını duyunca kaçmış bulunmakta.

Arya Stark kendisine su dansı öğreten adamın kardeşi olduğunu sandığım kişiyle yol alıyor. Büyük bir macera onu bekliyor gibi. Brandon Stark ise yeni sezonda bambaşka birşey olabilir.Jon Snow ilerde büyük bir adam olacak :D

Neyse sezon finali aslında dizi hakkında hikayeler anlatıyordu. Aslında böyle yapmak yerine diziyi işleyip dizinin sonunda parça parça bu şekilde sahnelerle gösterselerdi daha iyiydi. İyi izlemeler herkese :)

@38AhmetKK

Babalar günü olduğunu unutmuştum iyi yakalamışsın. Öyle olduğunu düşününce çok daha anlamlıydı tabii. :D

@RüzgarGülü

Anlamadım nasıl işlemelerini istediğini. Ne bekliyordunuz ki bilmiyorum bence her şey vardı bölümde. :):)