Klasik Game of Thrones 4. Sezon Yorumları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bazinga
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
4*9 Bir kisim insanin begenmeyecegini tahmin ettim GoT icin cok farkli bir bölümdü, fakat benim icin harika bir bölümdü.

Ilk defa yanlizca bir konuya yogunlasildi, sadece Jon Snow ve Vahsileri gösterdiler. Parca parca bölüp 10 bölüm sürmedi tek bölümde en ince detayina kadar hersey olup bitti. Heyecan hic düsmedi daima doruktaydi bana göre, Kale düsecek sandik bir ara fakat ayakta tutmayi basarilar.

Ygritte öldü :( Neyleyim "You know nothing Jon Snow" demeyen Game of Thrones'u. :( Obery reyiz, Ned Stark, Red Weddingden daha cok koydu bana bu olay :D

Kurdu düsmanin üstüne salindigi sahne güzeldi özlemistik kurtlari :)

Bölümün sonunda Jonun Mance Rayder ile konusmaya gitmesinide anlamsiz buldum, bile bile ölüme gidiyor, bakalim neler olacak.

Diger karakterleri göstermedikleri icin gecen hafta ile ayni durumdayiz simdi 1 hafta daha beklenecek.

10/10

bu sezon ilk defa 10/10 luk bir bölümdü gerçekten :) fragmanda hep jon snow var diye garipsemiştim ama
bölümde komple jon snow va duvar vardı :F

ygritte kezbanı öldü sevmezdim ama üzüldüm :T
duvardaki komutanın ölmesi iyi oldu çok çektirmişti jon snowa
sam sonunda kahramanlık yaptı :X george martin samle kız arasında aşk başlattı öldürmese bari bunları :(
lord aemon gözleri görüyorken neymiş öyle :A
5 linin girişi savunması duygulandırdı :(

bu arada cevabı bilen var mı ?
mance kimdi yav gösterdiler mi daha önce (b)

bu sezon ilk defa 10/10 luk bir bölümdü gerçekten :) fragmanda hep jon snow var diye garipsemiştim ama
bölümde komple jon snow va duvar vardı :F

ygritte kezbanı öldü sevmezdim ama üzüldüm :T
duvardaki komutanın ölmesi iyi oldu çok çektirmişti jon snowa
sam sonunda kahramanlık yaptı :X george martin samle kız arasında aşk başlattı öldürmese bari bunları :(
lord aemon gözleri görüyorken neymiş öyle :A
5 linin girişi savunması duygulandırdı :(

bu arada cevabı bilen var mı ?
mance kimdi yav gösterdiler mi daha önce (b)
Jon Snow vahsilerin eline gectiginde Ygritte Mance Raydera götürmüstü Snowu

Game-of-Thrones-Mance-Rayder-Jon-Snow.jpg
Ahanda bu adam

Edit: Eskiden Nights Watch üyelerindenmis, Nights Watch kalelerinden birinde büyümüs. Daha sonra vahsilerin tarafina gecmis.

4x9

Bugün sınavım vardı ama sınavı falan boşverip izledim bölümü erkenden, yorumu ise şimdiye kaldı. :):)

Dizinin en farklı, en akılda kalıcı bölümlerinden biriydi. Bence teknik olarak harikaydı. Savaş nasıl çekilir cümle aleme göstermişler. Oscarlık filmler kalitesindeydi çekimler ve sırf bu bölümün hatrına birkaç tane teknik Emmy ödülü alması gerekiyor. Vikings vb benzer işler çıkaran dizi ekipleri muhtemelen seviyeyi yükselttikleri için kızmışlardır Game of Thrones ekibine. :):)

Daha fazlasını spoiler içinde konuşalım. :)

Bölümün savaşla geçeceğini biliyordum ama tamamının savaşla geçeceğini bilmiyordum başta ne zaman Tyrion'ı, Khaleesi'yi falan göreceğiz diye bekledim ama bir süre sonra hepsini unutup sanki o savaşın içinde yaşıyormuşum gibi bir havaya girdim, büyüleyiciydi. :)

Aslında Jon Snow'u çok sevsem de gece nöbeti sahnelerini hiç sevmem ve sıkıcı bulurum aynı şekilde ama bu bölüm bambaşkaydı.

Anlaşılan bu bölümle Jon Snow'un yükselişi başlıyor. Harikaydı bölüm boyunca, savaşın gerçek lideriydi. Sam de hiç fena iş çıkarmadı :)

Ygritte yine "you know nothing Jon Snow" diyerek yaptı ölümünü, başka türlüsü düşünülemezdi. :) Açıkçası ölmesine üzülmedim pek sevmezdim kendisini ama başarılıydı sahne.

Sonda Snow'un yaptığı hareket mantıksız gibi ama bakalım neler olacak. Gece nöbetinde de çok az kişi kaldı ve yabaniler hala çok kalabalık.

Puan konusunda 9 ile 10 arasında kararsız kaldım ama kararım:

10/10

Biraz geç oldu ama bugün ilham perilerim geldi Oberyn'e de bir şiir yazayım dedim. :D

Ta Dorne'dan kalktı geldi,
Sanki bendini aşmış bir seldi,
İntikam duygusu aklını çok çeldi,
Bu diyardan göçtü Oberyn Martell!

Sapladı mızrağını düşmanına,
Hep bir ağızdan dedik bir daha bir daha!
Bir ona baktık bir Tyvin Lannister'a,

Oyalandı çok zaman eli gitmedi mızrağa.
Kalbimiz etti hop hop;
Korktuk ki Oberyn'e bir şey ola!

Korktuğumuz şey gelince başa,
Kalmadı Oberyn'de kafa...
Sonra başladık saydırmaya bir George'a bir Dağ'a!

Hep kazanmak zorunda mıdır kötüler?
Nolaydı senaryo biraz değişseydi ey senaristler!
Bari kafası patlamasaydı patlar gibi sivilceler..

Artık yanındasın Ned Stark ve Robb Stark'ın
Eskiler ve Yeniler günahlarını bağışlasın!
Öldün ama unutulmayacaksın...
Nasıl olmuş :D @OzaN @xemrexxx @Forumdash @cevaa
fon müziği yapın bunu da :lol:
sen mi yazdın :A

[HASHTAG]#GOT[/HASHTAG] S04B09 izledim
2 gün oldu izleyeli ama fırsat bulup yazamadım:X Uzun uzun yorumlayacak bişey bulamadım. Bir hafta boyunca 9.bölüm olayı abartilmiş:( Bi 3x2 değildi:(

Devler süperdi. Görselliği arttırmişlar:X Hele mamut olayı o da şahane:X
Tırpan sahnesi nasıl bir hayal gücüdür??? 😱 Süperdi süper.

Spoi içinde beğendiğim sahneler için 9/10 geneline 8/10

@yatutarsa emeğine sağlık:X Şair ruhlu oldugunu bilmiyordum:X denemelerin varsa okuyalım paylaş :)

[HASHTAG]#GOT[/HASHTAG] S04B09 izledim
2 gün oldu izleyeli ama fırsat bulup yazamadım:X Uzun uzun yorumlayacak bişey bulamadım. Bir hafta boyunca 9.bölüm olayı abartilmiş:( Bi 3x2 değildi:(

Devler süperdi. Görselliği arttırmişlar:X Hele mamut olayı o da şahane:X
Tırpan sahnesi nasıl bir hayal gücüdür??? 😱 Süperdi süper.

Spoi içinde beğendiğim sahneler için 9/10 geneline 8/10

@yatutarsa emeğine sağlık:X Şair ruhlu oldugunu bilmiyordum:X denemelerin varsa okuyalım paylaş :)
teşekkürler, bir de dany için vardı ama nerede kim bilir :X

4*9'un imdb'si 9.5 ben bir 9.8 bekliyordum. :D
Sezonun en kaliteli bölümlerinden biriydi ama herkese hitap edebilecek bölüm değildi. Khaleesi, Tyrion, Arya falan bekleyenler beğenmemiş olabilir. Bence normal 9.8 sınırına dayanmaması. Gerçi 9.8 değil 9.9 bile olsa şaşırmazdım o ayrı konu. :):)

Sezonun en kaliteli bölümlerinden biriydi ama herkese hitap edebilecek bölüm değildi. Khaleesi, Tyrion, Arya falan bekleyenler beğenmemiş olabilir. Bence normal 9.8 sınırına dayanmaması. Gerçi 9.8 değil 9.9 bile olsa şaşırmazdım o ayrı konu. :):)
Ben de şaşırmazdım 9.9 alsaydı ama sırf sevilen bir karakter gösterilmedi diye birinin böyle bir bölüme düşük vermesi kötü bir şey bence :D