Emre Ozansoy
Moderatör
Nasıl yani?BluTV başka yerden almış diziyi.
Ne kadar doğru bilmiyorum ama dizinin Türkçe dublajında başka bir sitenin adı geçiyor.Nasıl yani?
Ne kadar doğru bilmiyorum ama dizinin Türkçe dublajında başka bir sitenin adı geçiyor.
Yeni bir dublaj yapmak yerine o dublajı satın almıştır herhalde. Çok büyütülecek bir mevzu değil aslında ama dublajda sitenin adının geçmesi çok kötü olmuş.Ne kadar doğru bilmiyorum ama dizinin Türkçe dublajında başka bir sitenin adı geçiyor.
Ben izlesem dublajla izlerdim, ama bu 10 saniyelik kesit ondan da vazgeçirdi cidden.Yeni bir dublaj yapmak yerine o dublajı satın almıştır herhalde. Çok büyütülecek bir mevzu değil aslında ama dublajda sitenin adının geçmesi çok kötü olmuş.
O değil de bu diziyi ciddi ciddi dublajla izleyenlerin olması üzücü. 10 saniyelik bir kesiti izlerken bile rahatsız oldum.
Dublajla izleyince dizinin tüm boyusu bozuluyor ve normalde komik olan sahneler bile gram komik gelmiyor. Bu dizi zamanında Atv, Show Tv gibi kanallarda da dublajlı olarak yayınlanmış ama dublajla izleyeceğine hiç izleme daha iyi.Ben izlesem dublajla izlerdim, ama bu 10 saniyelik kesit ondan da vazgeçirdi cidden.
4.sezon da bitti. 5.sezon, en sevdiğim sezon olduğu için bölüm bölüm yorumlamaya karar verdim. Yeni izlediğim dizilere vakit bulamazken Friends'i neredeyse hemen hemen her gün izlemeye devam ediyorum.Son günlerde günde 2-3 bölüm Friends izlemeye başladım ve 3.sezon da bitti yine ve yeniden. Dizinin formuna ve kendi ortalamasına kavuştuğu sezondu bence. 1-2 bölüm dışında tüm bölümler iyiydi ama favorilerim sırayla:
3x16 (We were on a break )
3x09 (Futbol bölümü)
3x06 (Flashback bölümü)
3x02 (Tek mekanda geçen Ross'un iş gecesi davetine hazırlandıkları bölüm)
Daha iyi sezonlar var, puan kırılabilir aslında ama küsürata gerek yok, sezona puanım
10/10
Maalesef vakit bulamadığımdan dolayı yorumlayamadım. Neyse kalan bölümler arasından en sevdiklerimi yorumlayayım en azından...5.sezon, en sevdiğim sezon olduğu için bölüm bölüm yorumlamaya karar verdim.
Bu çekilen kameralarla alakalı film ve diziler ayrı kameralarla çekildiği için sen herhangi bir Yeşilçam filmini restore ederek 4K izleyebilirsin ama diziler bu tür kameralarla çekilmediği için restore edilemediği için izleyemezsin.1.sezonun ortasına geldim, ne güzel denk gelmiş aynı zamanda başladık. Ve hiç hatırlamıyorum lisedeyken izlerdim. @phoebebuffay @bazinga
1994'de çekilen dizinin görüntü kalitesi bu kadar güzelleştirilirken bizim eski dizilerimiz göz bozuyor. Yapımcılarımız en azından kültleşmiş dizilerini Youtube'ye yüklerken makyaj yapsa. Yedi Numara'yı 360P izliyorum, bazen 240 hatta. Şaka gibi...