FX Fargo 1. Sezon Yorumları

Özel olarak olayı şudur diyebileceğim bir şey yok ama her şey var yani. Boş sahne yok, oyuncular çok iyi, replikler iyi, iyi karakterler var. Her şeyi kalite kokuyor. :) Ben normalde kolay sıkılabilirim bu tarz dizilerden ama bu dizide ilk iki bölüm itibariyle bir an bile sıkılmadım. :)
Oyuncular, o kadar iyi değil bence. Replikler de etkileyici değil. Neyse bir kaç bölüm daha izleyeceğim eğer beğenmezsem, mis gibi Breaking Bad'im var onu izlerim. :D

1x3

Bence ilk iki bölüme göre biraz aşağıda bir bölümdü ama yine de oldukça başarılıydı. :)

Psikopatımızın sahneleri biraz sıkıcı gelmeye başladı bana. Şantaj işleri falan neyin nesi kim kim biraz karıştırmış da olabilirim. :(

Kamera görüntülerine yansıyan cinayet ne kadar soğukkanlıydı öyle. Kimseye aldırmadan ofisin ortasında sürükledi adamı. 😱

Colin Hanks'in canlandırdığı polis iyice en sevdiğim karakter haline gelmeye başladı. Ayrıca kızı da sevimli. Bana Leon'daki Mathilda'yı andırdı biraz özellikle bu bölüm. :) Başlarına bir şey gelmese bari. :(

Dizi daha başlamadan sempatik bakmamın sebebi olan Bob Odenkirk'in yani nam-ı diğer Saul Goodman'ın canlandırdığı karakterin rolü çok az ve gereksiz bir karakter konumunda. Lester'ı koruması iyi oluyor ama çok da mantıklı gelmiyor. :)

Lester'ın başı dertte ama polis sayesinde kurtardı şimdilik paçayı. :)

8/10

yok olmuyor :D filmlerine baktım belki izlemişliğim vardır diye ama hiçbirini izlememişim.
banada bir yerden görmüşüm gibime geliyor bu adamı sanki bir türk dizisinde oynamış gibi :):)

1x1

Çok iyi bir başlangıç yaptı dizi. Uzun süresine rağmen sıkmadan izlettirdi kendini. :) Film tadında bir bölümdü.

Gizemli adamımızı anlayamadım gelip ortalığı karıştırıp gitti. İlk bölüm olmasına rağmen bol ölümlü bir bölümdü. :X

Genel olarak beğendim diziyi oyunculuklar çok iyi. İnşallah diğer bölümler de böyle gider.

9/10
ilk bölümü harikaydı ..

dizi nasıl lo fragmanı gibi sıkıcı mı :X
dizi muhteşem mutlaka izle bence ..

kaç bölümdü bu dizi ? :)
3 bölüm izledik toplamından heberim yok :)

1x3

Daha üç bölümde efsaneler arasına aday bir serinin mini dizi olması yazık .

Gerçek olaydan yaşanması daha da izlenilir kılıyor...bu bölüm tek kelimeyle harikaydı...:)

Türk hamamından Osmanlı'ya, Hz. Musa'ya kadar gene güzel şeyler vardı... :)

Billy Bob Thornton'un daha önce işlediği cinayetin kamera görüntüleri çıktı ortaya,o cinayetinde diziyle ilgili bir bağlantısı olduğunu düşünüyorum yakında çıkacaktır ortaya.:)

Billy Bob Thornton'u durduran polis vicdanı gereği herşeyi anlattı bu sebeplede Billy Bob Thornton'la Lester'in ilişkisi kanıtlanmış oldu,cinayetten sonra arabasını kadın polise tamire bıraktığını söylemişti yalanı ortaya çıktı.:)

Unutmadan dizinin sonu harikaydı.:)

8,5/10
3 bölümü izledim haikaydıda son kısımda noldu

banyo yaparken suda akan kan kime aitti ?

aaaa sen ne zaman bukadar duyarlı oldun 😱😱😱 rahatsız etmekten hoşlanırsın sen kimi kandırıyorsun melek rolunu oynama şimdi :F
izliyormusun diziyi çiğdem ?

1x3

Bence ilk iki bölüme göre biraz aşağıda bir bölümdü ama yine de oldukça başarılıydı. :)

Psikopatımızın sahneleri biraz sıkıcı gelmeye başladı bana. Şantaj işleri falan neyin nesi kim kim biraz karıştırmış da olabilirim. :(

Kamera görüntülerine yansıyan cinayet ne kadar soğukkanlıydı öyle. Kimseye aldırmadan ofisin ortasında sürükledi adamı. 😱

Colin Hanks'in canlandırdığı polis iyice en sevdiğim karakter haline gelmeye başladı. Ayrıca kızı da sevimli. Bana Leon'daki Mathilda'yı andırdı biraz özellikle bu bölüm. :) Başlarına bir şey gelmese bari. :(

Dizi daha başlamadan sempatik bakmamın sebebi olan Bob Odenkirk'in yani nam-ı diğer Saul Goodman'ın canlandırdığı karakterin rolü çok az ve gereksiz bir karakter konumunda. Lester'ı koruması iyi oluyor ama çok da mantıklı gelmiyor. :)

Lester'ın başı dertte ama polis sayesinde kurtardı şimdilik paçayı. :)

8/10
mathildaya benziyor ama mathilda daha sevimli bişeydi :) polisle kızını bende sevdim diziye iyi bir hava kattı

lester gittikçe psikopatmı olacak o tırsak adamdan psikopat çıkarmı ne dersin ? :)
birde son sahneyi açıklayacak biri çıksaydı iyiydi, son sahnede kim öldüde banyo yapan adamın kafasına kanlar boşalıyor ?

Son düzenleme:
banada bir yerden görmüşüm gibime geliyor bu adamı sanki bir türk dizisinde oynamış gibi :):)

ilk bölümü harikaydı ..

mathildaya benziyor ama mathilda daha sevimli bişeydi :) polisle kızını bende sevdim diziye iyi bir hava kattı

lester gittikçe psikopatmı olacak o tırsak adamdan psikopat çıkarmı ne dersin ? :)
birde son sahneyi açıklayacak biri çıksaydı iyiydi, son sahnede kim öldüde banyo yapan adamın kafasına kanlar boşalıyor ?
@OzaN yazmış bi zahmet okuyun :) Mini dizi 10 ölüm sürecek.

ilk bölümü harikaydı ..

Bir Mathilda zaten çıkmaz da yine de andırması bile bir şey. :):)

Psikopat çıkmaz bence ama korku kaynaklı yeni cinayetlere imza atabilir. :):)

Adamda kan çoktur bence çok takılmaya gerek yok. :):) Korkutmak için yaptı anladığım kadarıyla...

ilk bölümü harikaydı ..

hayırrr bana ağır geldi bunun senaryosu bakamadım :F

Bir Mathilda zaten çıkmaz da yine de andırması bile bir şey. :):)

Psikopat çıkmaz bence ama korku kaynaklı yeni cinayetlere imza atabilir. :):)

Adamda kan çoktur bence çok takılmaya gerek yok. :):) Korkutmak için yaptı anladığım kadarıyla...
yani adam ölmedi mi banyodaki vatandaş sağmı yani ? :)

hayırrr bana ağır geldi bunun senaryosu bakamadım :F
tam bir aile dizisi açık sahneleri falan yok :) hem black sails izliyoruz seninle bu nedirki bunu haydi haydi izleriz gerçekte yaşanmış bir hikayeyi konu alıyor :)

Ben öyle algıladım. Musluktan akmadı mı kan? Sonda da bizim psikopatın arabasında kova kova kan vardı?
ama bizim psikopat eşyalarını toplayıp çekip gitti sanki işi bitirmiş gibi bir havası vardı, oysa o adamı öldürmeden bırakacağını sanmıyorum :)

tam bir aile dizisi açık sahneleri falan yok :) hem black sails izliyoruz seninle bu nedirki bunu haydi haydi izleriz gerçekte yaşanmış bir hikayeyi konu alıyor :)

ama bizim psikopat eşyalarını toplayıp çekip gitti sanki işi bitirmiş gibi bir havası vardı, oysa o adamı öldürmeden bırakacağını sanmıyorum :)
Olabilir. Bu arada ben psikopatın şu işlerini tam anlamadım. Kamerada sürüklediği adam kimdi ve geçen 2. bölümde bir adamla şantaj işi için anlaştılar ya adam karısını şüpheli olarak gördüğünü söyledi. 3. bölümde ne oldu o konuda ben anlayamadım tam?

Olabilir. Bu arada ben psikopatın şu işlerini tam anlamadım. Kamerada sürüklediği adam kimdi ve geçen 2. bölümde bir adamla şantaj işi için anlaştılar ya adam karısını şüpheli olarak gördüğünü söyledi. 3. bölümde ne oldu o konuda ben anlayamadım tam?
ilk bölümde ormanda soğukta çıplak bir şekilde donan vatandaş, 3. bölümde sürüklenerek oraya getirilen vatandaşla aynı kişi yani ilk bölümün başlangıcını 3. bölümün başında anlattılar o soğukta donan kişinin oraya nasıl getirildiğini anlattı .. köpeği öldürülen ve son sahnede banyoda kanlı suyla yıkanan adam karısından şüphelenen adamdı işte ?

ilk bölümde ormanda soğukta çıplak bir şekilde donan vatandaş, 3. bölümde sürüklenerek oraya getirilen vatandaşla aynı kişi yani ilk bölümün başlangıcını 3. bölümün başında anlattılar o soğukta donan kişinin oraya nasıl getirildiğini anlattı .. köpeği öldürülen ve son sahnede banyoda kanlı suyla yıkanan adam karısından şüphelenen adamdı işte ?
Peki o adamdan ne istiyor niye önce onun için çalışacakmış gibi gözüküp öldürmeye kalktı?

Bir de ilk bölümde mi ilerisini gösterdi yoksa şu an gerisini mi gösteriyor?

Peki o adamdan ne istiyor niye önce onun için çalışacakmış gibi gözüküp öldürmeye kalktı?

Bir de ilk bölümde mi ilerisini gösterdi yoksa şu an gerisini mi gösteriyor?
aslında oraya geliş sebebi o adamın sorununu halletmekti karısından şüphelenen adamdan para isteniyor bu bizim psikopatı oraya o para isteyeni bulması için göndermişlerdi yalnız bizim psikopat bu adamı sevmedi daha doğrusu adamın yalan söylediğini düşünüyor çok çok parası olduğunu düşünüyor birde onun yardımcısının kıl hareketlerini görünce yardım etmek şöyle dursun kendisi tehtitin boyutunu geliştirmeye başldı orda bağımsız takılıyor psikopat :)
ilk bölümde normal o donan adamla başladı dizi sadece 3. bölümün başında o donan adamı ormana nasıl getirdiğini gösterdiği sahnede geri dönüş yaptı yoksa 3. bölümün sürükleme haricindeki tüm sahneleri normal işleyişe ait ..

aslında oraya geliş sebebi o adamın sorununu halletmekti karısından şüphelenen adamdan para isteniyor bu bizim psikopatı oraya o para isteyeni bulması için göndermişlerdi yalnız bizim psikopat bu adamı sevmedi daha doğrusu adamın yalan söylediğini düşünüyor çok çok parası olduğunu düşünüyor birde onun yardımcısının kıl hareketlerini görünce yardım etmek şöyle dursun kendisi tehtitin boyutunu geliştirmeye başldı orda bağımsız takılıyor psikopat :)
ilk bölümde normal o donan adamla başladı dizi sadece 3. bölümün başında o donan adamı ormana nasıl getirdiğini gösterdiği sahnede geri dönüş yaptı yoksa 3. bölümün sürükleme haricindeki tüm sahneleri normal işleyişe ait ..
Tamamdır çok açıklayıcı oldu. :)

1x4

Bir hafta geriden geliyorum. 5 çıktı 4'ü yeni izleyebildim. :)

Önceki bölümlere göre sıkıcı şekilde başladı flashbackler falan ama ilk 15 dakikadan sonrası harikaydı. :)

Psikopatın polisin elinden çok kolay kurtulduğu sahnelerde çok sinir oldum. :( İnşallah Gus'a ve özellikle kızına bir şey yapmaz. :(

Lester akıllılık edip çok güzel kurtuldu diye düşünüyordum ama tek akıllı o değilmiş. :)

8'e yakın bir yerlerden, az farkla:

9/10

1x4 ü izledim dizi genel anlamda güzel gidiyor

bölümün başlangıcında zengin şişko stavrosun minesotaya gelişiyle başladı adam yolda benzin ararken ağzına kadar dolu çanta buldu, o zenginliğin kaynağı çantaymış meğersem, orda parayı bulunc tanrı gerçekten varmış diyorda sonra unutmuş gibi varlığını :)
lorne malvo adlı psikopatın soğukkanlı ama kendinden emin sahneleri diziye damga vuruyor onun olduğu kısımlar bayagı güzel geçiyor .. polislerden molly ve grimly nin olduğu sahnelerde hoş ama bazen sıkabiliyo fazla uzun tutulmaması lazım o sahnelerin,

insan gözü neden yeşilin tonlarını daha fazla ayırt ederin cevabınıda polis molly verdi , sebep yırtıcılarmış zamanında atalarımız ormanda pineklerken ayıyla otu ayırdetmek için yeşili fazla incelemişler :)
grimly kızı ve kendisi için endişelensede dürüst polis vicdan azabı çekiyor ..

1x5 ide izledim yer yer sıkıldığım kısımlar olmasına rağmen bu bölümde iyiydi
bölüm başlangıcı amerikan halk müziğiyle başladı her zaman sevdiğim bir tarzdır kulağa hoş geliyor

hess i öldüren adamı arayan dilsiz ve yardımcısının( bu yardımcı krem dizisindeki aptal korumaya ne kadar benziyor ) lester cücesini yakaladıkları sahneler komikti,lester çekirge gibi ellerinden kurtulmayı başardı bu sefer şansızlık işte aynı hücrede kıstırdılar cüceyi :)
lester lorne malvonun ismini vermek zorunda kaldı ama malvo bu tehlikeyide rahat atlatacaktır ..
lester ın parmağındaki yaranın sebebi pompalıdan seken saçmaymış bunuda öğrenmş olduk

her iki bölümede puanım = 8

@Forumdash @sürgünüm @OzaN @Harunnn60 @yatutarsa @xemrexxx @Çiğdem-

bob odenkirk içinde birkaç söz söyleyelim diziyi ilk gördüğümde bu adam varsa izlenir dedim diziye başlama sebebimdir, ama breaking bad deki o heyecanlı korkak aynı zamanda zeka küpü vatandaş gitmiş yerine sabun gibi biri gelmiş, burdaki karakteri çok silik onun yerine diziye bir odun koysalar daha çok iş yapardı :) belki rolü bunu gerektiriyor ama bu mal rol hiç yakışmamış yine işi götüren psikopat adam ?

Son düzenleme:
1x4

Bu bölüm de iyiydi, geçen bölümden de iyiydi.Birinci bölümden sonraki en güzel bölümdü.:)

İlk bölümde kasabanın yarısını öldürünce mevzu nereye gidecek dedim ama yağ gibi akıyor.:)

Billy Bob Thornton ve Martin Freeman döktürmeye devam ediyor. Allison Tolman da çok iyi bana göre.:)

Billy Bob'un papazım ben ve iki saate kadar karakoldan çıkarım demesi öldürdü beni gülmekten :F

Lester'ın bagaja tıkılıp daha sonra kurtulması ve en sonunda kaçmaya çalıştığı adamlarla nezarethane karşılaşması :)

9/10

Bölümün sonunda çalan gospel;

@destere Bob Odenkirk gerçekten hayal kırıklığı bu dizide. :(

Neyse biz onu Better Call Saul için bekliyoruz. :):)
10291063_653188018092592_6510426806087683328_n.jpg

güzel fikirmiş bu :))