FX Fargo 1. Sezon Yorumları

6. bölüm bir harikaydı bugüne kadarki tüm bölümleri üçe katladı bence :)

lester ın zekasını konuşturduğu sahnelerle başladı lester bizim shameless deki frank ın bir benzeri gibi ::)kardeşine tuzak kurdu hastaneden kaçtı işini halletti geldi kimse farkına varmadı cin gibi adam ,
malvo nun yanındaki adamı silaha bağladığı sahnenin devamı bir harikaydı, çatışma sırasında silaha bağlı adamın otomatik silahlarla tarandığı bölümde arka planda çalan müzik bir başka harikaydı , devamında malvonun fargo tarafından gönderilen sakallıyı pusuya düşürdüğü yerler zirvedeydi muhteşemdi ,
arada bayan molly çaylak polisin kurbanı oldu ,
ve şişko stavros milyonları yıllar önce bulduğu yere gömdü bakalım bulacak talihsiz talihli kim olacak :)
sondaki yağan balık sahneside işin kremasıydı, stavrosun aptal oğluda gitti,
bundan önceki bölümlerde sıkılmıştım bazı yerlerde ama bu bölüm kendini aşmış muhteşemdi

bölüme puanım = 9.5
bugüne kadar true detective den sonra verdiğim en yüksek puan sanırım:)

@Forumdash @sürgünüm @OzaN @sokak sanati @Harunnn60 @xemrexxx @Çiğdem- @yatutarsa

6. bölümü izleyince anlarsınız. Vakit geçirmeden izleyin harika bölümdü. :):)
evet kurnaz lester çekici kardeşinin silah dolabına koydu :))

1x6

Her bölümü de mi başyapıt olur arkadaş.Bugüne kadar izlediğim en sağlam diziler arasına şimdiden girdi bile.:)

Bölüm gayet iyiydi. 50 dakikalık dizinin 15 dakikasında beyaz ekran izledim.:)

Moly ve Grimly sizin için ne hayallerim vardı. Ömrünüzün yetmeyeceğini tahmin ediyordum ama çok erken oldu.Grimly'den beklemşyodum böyle bi hareket..:)

O şişman adam haksız kazançla zengin olduğu için firavuna gelen belaların kendisine geldiğini düşünüyor olmalı.:)

Lorne Malvo' karakteri bu kadar sayko olur helal olsun.:) Balıkların yağma olayıda, Avusturalya'da çöle yakın bir kasabada gökten tatlı su levreği yağmış 3 kez olmuş bu olay doğada böyle acayiplikler var.:)

"Türk lokumı berbattır" bunu demeyeydin iyiydi bizim filmlerde yabancı kadınları kaşar gibi gösterirler ama kendimize laf söyletmeyiz.:)

Polislerin jimnastikçiye baskın yaptıkları sahnedeki çalan ilahiyi buldum ama youtube versiyonu yok.:(

İlahinin ismi;Litany:Lintany Benedictine nuns of the abby of notre dame agrentan & denise lebon

9,5/10

1x6

Her bölümü de mi başyapıt olur arkadaş.Bugüne kadar izlediğim en sağlam diziler arasına şimdiden girdi bile.:)

Bölüm gayet iyiydi. 50 dakikalık dizinin 15 dakikasında beyaz ekran izledim.:)

Moly ve Grimly sizin için ne hayallerim vardı. Ömrünüzün yetmeyeceğini tahmin ediyordum ama çok erken oldu.Grimly'den beklemşyodum böyle bi hareket..:)

O şişman adam haksız kazançla zengin olduğu için firavuna gelen belaların kendisine geldiğini düşünüyor olmalı.:)

Lorne Malvo' karakteri bu kadar sayko olur helal olsun.:) Balıkların yağma olayıda, Avusturalya'da çöle yakın bir kasabada gökten tatlı su levreği yağmış 3 kez olmuş bu olay doğada böyle acayiplikler var.:)

"Türk lokumı berbattır" bunu demeyeydin iyiydi bizim filmlerde yabancı kadınları kaşar gibi gösterirler ama kendimize laf söyletmeyiz.:)

Polislerin jimnastikçiye baskın yaptıkları sahnedeki çalan ilahiyi buldum ama youtube versiyonu yok.:(

İlahinin ismi;Litany:Lintany Benedictine nuns of the abby of notre dame agrentan & denise lebon

9,5/10
sonunda izleyebildin yani :)

baskın sırasında çalan ilahi muhteşemdi ya baskına değişik bir hava vermişti adam bağlı bir vaziyette fok yoluna gitti yazık oldu :))

lester ın hastaneden çıkışı olsun, baskın sahnesi olsun, sonda yağan balıkları olsun süper bir bölümdü boğaz kesme sahnesi ise bir harikaydı :)
ben molly nin öleceğine inanmıyorum onun kurtulması lazım :) yanındaki tırsak vatandaş vurulsa daha iyiydi :)

S01 B01 İlk bölümü izledim;
Dizi bana çook durağan geldi süresinin uzunlugu da cabasıydı. 50.dk'dan sonra süreye bakmaya çaliştim hep:X Böyle söyleyince kötülemiş gibi oldum ama sıkıldım gerçekten.

Beğendiğim taraflarda varsdı.
Mavlo karekteri tuttugum tek karakter oldu. Herkesi 2 dk'da manipüle edebliyor:X Şu iki aptal oğlanın manupele edilmesi sahnesini sevdim ama diğer çocugun arabaya işeme sahnesini @berkann gibi bende saçma buldum.

Bilmem sizin de dikkatinizi çektimi 2 karakter var bu karakter hariçinde hepsi aptal boş şapşal karakter olarak yaratılmış :F

2 karakter dedim ama biri kaldı.O da Malvo bir diğeride şef 'di ama öldü zaar. Onun ölüm sahnesi ve Lester'in karısının kafasına çekiç geçirme sahnesi güzeldi. Nedense kadının kafasına çekiç vurdugu an bi şaştım kaldım (oysa o sahneyi bekliyordum :X)

Dikkatimi bir şey daha çekti o da içeceğin adı:X
282nvdf.jpg

Bölüme puanım 8/10 olsun kötü değildi iyi de değildi:) Isınma turundayım:X

@OzaN @destere @sürgünüm @berkann @yatutarsa @xemrexxx

S01 B01 İlk bölümü izledim;
Dizi bana çook durağan geldi süresinin uzunlugu da cabasıydı. 50.dk'dan sonra süreye bakmaya çaliştim hep:X Böyle söyleyince kötülemiş gibi oldum ama sıkıldım gerçekten.

Beğendiğim taraflarda varsdı.
Mavlo karekteri tuttugum tek karakter oldu. Herkesi 2 dk'da manipüle edebliyor:X Şu iki aptal oğlanın manupele edilmesi sahnesini sevdim ama diğer çocugun arabaya işeme sahnesini @berkann gibi bende saçma buldum.

Bilmem sizin de dikkatinizi çektimi 2 karakter var bu karakter hariçinde hepsi aptal boş şapşal karakter olarak yaratılmış :F

2 karakter dedim ama biri kaldı.O da Malvo bir diğeride şef 'di ama öldü zaar. Onun ölüm sahnesi ve Lester'in karısının kafasına çekiç geçirme sahnesi güzeldi. Nedense kadının kafasına çekiç vurdugu an bi şaştım kaldım (oysa o sahneyi bekliyordum :X)

Dikkatimi bir şey daha çekti o da içeceğin adı:X
282nvdf.jpg

Bölüme puanım 8/10 olsun kötü değildi iyi de değildi:) Isınma turundayım:X

@OzaN @destere @sürgünüm @berkann @yatutarsa @xemrexxx
bende ilk bölümde iki karakter seçtim ama bunlardan biri malvo biri ise lesterda hala öyle devam ediyor :)

ilk bölüme 8 vermen iyi başlangıç yaptığını gösterir demekki devamı gelecek dizinin :)

işeme sahnesi saçma olabilir ama ilginçti:) malvonun ne kadar etkili olduğunu gösteriyor insanları anında harekete geçiriyor bir şekilde etki alanına sokuyor, sonra aynı çocuğu şikayet etmesi ise malvonun psikopat olduğuna işaret gibi :)

içeçeceğin adını dikkat emedim nedir o fargo mu :)

S01 B02-03 İzledim

Bence çok sıradan bir dizi 9 puan abartı kaçmiş olsun hadi güzel hatırınız için 8.5 :) Filmide zaten 8.2'miş 0.3'üde yeni çekilmiş emek verilmiş olsun:)

Dizide kafa kariştiran bir olay olmuyor(b) Bana soru da sordurttmuyor (b) Cinayetlerin hepsi gözümüzün önünde oluyor.Soracağim soruda senaryo dişi oluyor.Sadece kar manzaraları izliyorum:( Birde karakterlere alişma süreci yaşıyorum.Ama senaryoda hiçbişey yok bence.

02'ye ait yorum yapmıcam bişey yoktu😕

03'e ait;
3.bölümde ilk bölümde gösterilen donan adamın sırrı çözülürken Malvo psikopat adamımızın görüntüleri ele geçiyor. Habire polis kadın Lester'ı rahatsız ediyor.Eee beee kadın hastanenin kamera görüntüleri yok mu?? Git bi orayı araştır bu adam kimle nasıl biriyle konuşmuş??? İlk bölümde de demiştim, karakterin tipleri aptal gibi diye ama gerçekten aptal çıktılar yada ağir vasıtalar.

Lester'in 3.bölümdeki bitiş sahnesi hoştu:X Kardeşiyle niye arası bu kadar açık? Hikayenin gidişatini etkilemeyen soru sorduruyor😕

Yarın 4ve5'i izlicem. Ben haftaliğa geçene kadar senaryo açılsa umarım:(
İki bölümede 7/10 veriyorum:)

True Detectivle karşilaştırıyorsunuz ama orda bir gizem vardı. Olan olayı birlikte çözüyorduk. Burda olaylar gözümüzün önünde cereyan ediyor.

@OzaN @destere @sürgünüm

@berkann @yatutarsa sizde çok çabuk pes etmişssiniz:X Gerçi siz haftalık izlemişssiniz:)

bende ilk bölümde iki karakter seçtim ama bunlardan biri malvo biri ise lesterda hala öyle devam ediyor :)

ilk bölüme 8 vermen iyi başlangıç yaptığını gösterir demekki devamı gelecek dizinin :)

işeme sahnesi saçma olabilir ama ilginçti:) malvonun ne kadar etkili olduğunu gösteriyor insanları anında harekete geçiriyor bir şekilde etki alanına sokuyor, sonra aynı çocuğu şikayet etmesi ise malvonun psikopat olduğuna işaret gibi :)

içeçeceğin adını dikkat emedim nedir o fargo mu :)
Evet Fargo yazıyor.

@Forumdash benim içinin dizinin artı bir yönü yoktu. Herkesin en çok sevdiği ilk bölümü bile tam olarak sevmemişken, daha fazla zorlayamazdım. :D

S01 B02-03 İzledim

Bence çok sıradan bir dizi 9 puan abartı kaçmiş olsun hadi güzel hatırınız için 8.5 :) Filmide zaten 8.2'miş 0.3'üde yeni çekilmiş emek verilmiş olsun:)

Dizide kafa kariştiran bir olay olmuyor(b) Bana soru da sordurttmuyor (b) Cinayetlerin hepsi gözümüzün önünde oluyor.Soracağim soruda senaryo dişi oluyor.Sadece kar manzaraları izliyorum:( Birde karakterlere alişma süreci yaşıyorum.Ama senaryoda hiçbişey yok bence.

02'ye ait yorum yapmıcam bişey yoktu😕

03'e ait;
3.bölümde ilk bölümde gösterilen donan adamın sırrı çözülürken Malvo psikopat adamımızın görüntüleri ele geçiyor. Habire polis kadın Lester'ı rahatsız ediyor.Eee beee kadın hastanenin kamera görüntüleri yok mu?? Git bi orayı araştır bu adam kimle nasıl biriyle konuşmuş??? İlk bölümde de demiştim, karakterin tipleri aptal gibi diye ama gerçekten aptal çıktılar yada ağir vasıtalar.

Lester'in 3.bölümdeki bitiş sahnesi hoştu:X Kardeşiyle niye arası bu kadar açık? Hikayenin gidişatini etkilemeyen soru sorduruyor😕

Yarın 4ve5'i izlicem. Ben haftaliğa geçene kadar senaryo açılsa umarım:(
İki bölümede 7/10 veriyorum:)

True Detectivle karşilaştırıyorsunuz ama orda bir gizem vardı. Olan olayı birlikte çözüyorduk. Burda olaylar gözümüzün önünde cereyan ediyor.

@OzaN @destere @sürgünüm

@berkann @yatutarsa sizde çok çabuk pes etmişssiniz:X Gerçi siz haftalık izlemişssiniz:)

Evet Fargo yazıyor.
True Detective'in gizem tarafı çok zayıftı ki. Oradaki olay iki dedektifin birbiriyle ilişkisiydi. Yoksa polisiye yönü senaryo olarak çok zayıftı bence. Burada da asıl olay anlatım tarzı ve karakterlerin yaşadıkları. Ama tabii beğenmezseniz anlarım herkesin beğeneceği bir dizi değil. Ben de True Detective'i pek sevememiştim. Böyle dizilerde karakterlere bağlanabiliyorsan olay tamam ama bağlanamıyorsan sıkıntı oluyor. :):)

True Detective'in gizem tarafı çok zayıftı ki. Oradaki olay iki dedektifin birbiriyle ilişkisiydi. Yoksa polisiye yönü senaryo olarak çok zayıftı bence. Burada da asıl olay anlatım tarzı ve karakterlerin yaşadıkları. Ama tabii beğenmezseniz anlarım herkesin beğeneceği bir dizi değil. Ben de True Detective'i pek sevememiştim. Böyle dizilerde karakterlere bağlanabiliyorsan olay tamam ama bağlanamıyorsan sıkıntı oluyor. :):)
Burda da polisiye olay yok(b) Bütün herşeyi ben görüyorum.Kim kimi öldürmüş kim neyi saklıyor( ilk 3 bölüm için konuşuyorum) Ama True Detective'de en azından "Kim laan bu???" diyebiliyordun. Beni bi soruyla diziye odaklatıyorlardı. Fargo'da da olay Lester ve Malvo arasında dönüyor (ilk 3 bölümdür) pek bi değişiklik. Sevilesi karakterler yok burda, sadece "olmuş" diyebildiğim Malvo var. Belki erken konuşuyorum bilmedim ilk sezon için şans vericem, haftalık olarak izlesem 5'e kadar yolu vardi.

Burda da polisiye olay yok(b) Bütün herşeyi ben görüyorum.Kim kimi öldürmüş kim neyi saklıyor( ilk 3 bölüm için konuşuyorum) Ama True Detective'de en azından "Kim laan bu???" diyebiliyordun. Beni bi soruyla diziye odaklatıyorlardı. Fargo'da da olay Lester ve Malvo arasında dönüyor (ilk 3 bölümdür) pek bi değişiklik. Sevilesi karakterler yok burda, sadece "olmuş" diyebildiğim Malvo var. Belki erken konuşuyorum bilmedim ilk sezon için şans vericem, haftalık olarak izlesem 5'e kadar yolu vardi.
Ben de onu diyorum işte polisiye yok. Yani var da klasik polisiye değil. Polisiye olaylar etrafında gelişen drama gibi. Katil kim gibisinden merak uyandırma amacı taşımıyor. :)

Lester ve Gus bence gayet sevilesi karakterler bence. :)

Ben de onu diyorum işte polisiye yok. Yani var da klasik polisiye değil. Polisiye olaylar etrafında gelişen drama gibi. Katil kim gibisinden merak uyandırma amacı taşımıyor. :)

Lester ve Gus bence gayet sevilesi karakterler bence. :)
Lester'in rolü gerilim/polisiye ye göre çok fazla absürd. Gus dediğin Dexter'da da oynayandı galiba(b) ilk 3 bölüm itibariyle pek bişey göremedim. Adamın en uzun dialogları;
İfade vermeye gittiği zamandı:X

S01 B04-05 izledim
Yine temposu düşük bir bölümdü ama izledik ve devam ediyoruz. Yorum karişik olucak.
Bölümlerde en bu ne yaa dediğim sahne yeni kasaba şefi Bill (Better Call Saul)

Yahu bee adam yakalanıyor. Molly'cik gelip sana anlatıyor yakalandiğini sen gidiyorsun adamı serbest bırakıyorsun. Üstüne üstlük adamın görüntüleri vaarken ellerinde:bağır: Ayrıca bi saçma detay daha. Bu adam Molly'ciği davadan çekti karda donarak ölen adamın davasına atamişti. Ellerindeki görüntüde o davanın görüntüleri.Molly'i nasıl yanında götürmez yada Molly neden buna itiraz etmedi. Bir adamın peşinde koşturuyorsunuz ama 2 dava şeklinde.

Gus karşidaki evin ailesiyle camdan cama taniştilar:X Keşke sütü kadınla içeydi:F
Lester'ın hapishanedeki işkengecei :F İyiki uzatmadı olayı da baklayı döktü:F
Molly'nin arkadaşının karisinı ziyaret etmesi güzeldi. Sanırım Molly'e ısındım:X Bu arada Molly'nin çamaşir katlayıp bi üst amirine olayı anlatması amirin o an kafasına ne düştü??? Ben göremedim de...Birden kızı dinlemeye başladı ve hak verir gibi can kulağiyla dinledi:T: Çok hızlı gelişti olay.

Lester'ın eline ne parçasi geldi diyordum bende meğerse "saçma"ymış :X

Sanırım @OzaN'dı dizi filmden uyarlama değil diyen(b) Ama uyarlamaymış:T:
2dc8pz5.jpg

Bölümlere ortalama 7.5'dan 8/10 veriyorum :X Molly'ciğin hatrına (çok saf bişey yaa:))

Bu arada @OzaN şu senin puanlama sistemini anlamadım:X Mesela;5.bölüm puanından örnek
7'ye yakın bir yerlerden:

8/10
7'ye yakın demişsin 6.6'dan 7.4'e kadar olan sayıya 7'ye yakın denmez mi ? 7.6'dan yukarısına 8'e yakın denmezmi? Anlamadım gerçekten:X 4.bölümü de aynı şekilde puanlamişssin.

@Forumdash 6.6 ve 7.4 arası 7'ye yakın değil bizzat 7'nin kendisi. :):) 7'ye yakın bir yerlerden 8 yani 100 üzerinden puan versem 7.5 7.6 gibi bir puandan ucu ucuna 8 olmuş demek. :):)

Film baz alınarak hazırlanmış ama konular çok farklı. Sadece işleyiş tarzı aynı. Zaten Fargo'nun uyarlandığı gerçek olay 2000'li yıllarda olmuş, film çıktıktan çok sonra. :):)

fargo 7. bölüm

lester kendisine bu hayatta çok çektirenlerden intikam almaya devam ediyor karısının ölümünden ve polis şefinin ölümündeki tüm şüpheleri kardeşinin üstüne çekti, yeni polis şefi bill(bob odenkirk) de lester ın plan kurmasında nerdeyse yardım etti diyebiliriz bill karakteri bir tuhaf olayı araştırıyormu yoksa üstünümü sıvıyor belli değil :)
malvonun fargo patronuna ulaşması ve orda tek tek hepsini temizlediği sahnede bir harikaydı sadece pencere seyrettik ama nerdeyse görmeden olayları canlı seyrettik kapıda bekleyen FBI görevlilerinin düştüğü durumda komikti :)
molly yaralı kurtuldu çaylak polisle aralarında bir aşk başlıyor gibi
altıncı bölüm kadar olmasada iyi bir bölümdü

puanım =8,5

@Forumdash @sürgünüm @OzaN

1x7

Şimdi izledim sıcağı sıcağına yorumlayım. :)

Geçen haftaki harika bölümün ardından vasat kalan bir bölüm oldu. Neredeyse hoşuma giden sahne hiç yoktu bölümde. :(

Malvo'nun olayını hiç göremedik. Olayı ve nasıl kurtulduğunu görsek belki efsane bölüm olacaktı ama bu haliyle tatmin edici olmaktan çok uzaktı.

Molly çok çabuk kurtulmuş maşallah hemen planlara başladı bile. :)

Lester iyi senaryo yazmış, Bill'e yutturması hiç zor olmadı. :)

Daha iyi bölümlerde görüşmek üzere. Finale son üç kala:

7/10

1x7

Üstün tatta bölümler izleyince bu bölüm yanlarında yavan kaldı.Çoğu kısmı sıkıcıydı bana göre. :(

Ezik Lecter tam şeytan oldu he :) meğerse ne potansiyel varmış :) Kardeş kardeşe bunu yapar mı?

Malvo otomatik silahıyla bir binayı tarıyor ama hiçbir şey olamamış gibi elini kolunu sallayarak burnu bile kanamadan olay yerinden ayrılıyor.Yokmu bu binalarda ya da sokaklarda güvenlik kameraları?:)

Yalnız o binaya dalma sahnesi nasıl bir yaratıcılık, nasıl bir kamera tekniği, nasıl bir çekim mantığı ya. Harika harika!:)

7,5/10

6 ve 7'yi izleyeli güner oldu:X
6.bölüm
Çatıişmalarla dolu güzel sahnelerdi fakat kar sahnesi çok yapmacık duruyordu. Biraz daha efekti azaltsalarmiş keşke.
7.bölüm
Molly'ciğim son sahnede şok oldun :( Umarim cinayeti filan sen çözersin :X Niyeyse ısındım bu kadına:X

Binadaki çatişma sahnesini ben de beğenmedim. Neyse başkaları beğenmiş ama forumcak beğenmediğimiz için sevindim:X

Kaçıncı bölümdü unuttum ama;
Lester Allah belanı versin:X